SNAPSHOT DIARY: PARIS 28/2

 photo Desktop256.jpg


 photo Desktop256.jpg

Good morning, half acht… Laura heeft mij net thuis opgehaald en we rijden over de Utrechtsebaan Den Haag uit en de zon (Parijs) tegemoet.

Voor de verandering zit ik een keer niet zelf achter het stuur, maar laat ik me rijden door Laura! Ook wel eens lekker…

 photo Desktop256.jpg

Ik heb de dag van te voren broodjes gehaald bij mijn favoriete bakker Philipe Galerne, chocoladebroodjes en olijvenbroodjes. Maar ook Laura’s vriend heeft aan ontbijt gedacht voor ons, dus stoppen we ons ook nog vol met heerlijke croissantjes.

 photo Desktop256.jpg

Hoognodige plas- en koffiepauze.

 photo Desktop256.jpg

Jaaaaa we zijn in Frankrijk en de zon schijnt een soort van en Parijs staat op alle bordjes aangegeven.

En mijn olijvenbroodje van Philipe smaakt heerlijk!

 photo Desktop256.jpg

There we are, na ruim zes uur arriveren we bij Hotel Mama Shelter. We hebben in België helaas een beetje last van file gehad, maar dat mag de pret niet drukken. We skippen gewoon het culturele gedeelte (Jeff Koons in Centre Pompidou) en gaan meteen door voor lunch..

 photo Desktop256.jpg

Met de metro, want alle fietsen in de buurt zijn helaas al meegenomen door anderen.

Maar goed, klaag niet, want wij gaan lunchen bij Ladurée in Saint Germain des Près!

 photo Desktop256.jpg

En deze vol-au-vent met kip en paddenstoelen was goddelijk.

Dit taartje als toetje trouwens ook!

 photo Desktop256.jpg

Mirrorselfie in het toilet van Ladurée.

Vanaf de straat zag ik deze lamp naar mij kijken en ik MOEST gewoon even weten hoe duur hij was.. Ik wist van te voren eigenlijk al dat ik dit niet kon betalen, maar ja, als je niet kijkt zul je het nooit weten. Hij was 750 euro. Net iets boven mijn budget voor een lamp die ik niet nodig heb…

 photo Desktop256.jpg

Ze hebben Ladurée een nieuwe macaronsmaak. Normaliter neem ik altijd alleen rozen macarons, maar nu hebben ze een macaron met roos en citroen. En hoewel roos nog steeds mijn favoriete smaak blijft, kies ik altijd voor citroen als er niets met roos aanwezig is. Deze macaron is dus gemaakt voor mij. Thanks Ladurée, ik wist dat mijn loyaliteit aan jullie ooit uit zou betalen..

Na Ladurée lopen we over Rue de Rennes, waar we onder andere Oysho aandoen.

Jump for Paris! Dit is de enige keer dit weekend dat we een glimp van de Eiffeltoren hebben opgevangen. Ja, wat moet je als je voor de tiende keer in Parijs bent in vier jaar tijd, moet je dan nog een keer naar de Eiffeltoren lopen om een foto te maken?!

 photo Desktop256.jpg

Ik probeerde ook zo’n leuke jumpfoto te maken, helaas verdween ik een beetje in mijn jas.

 photo Desktop256.jpg

Na Rue Saint-Honoré waar we onder andere &Other Stories en Collette aandeden, liepen we naar metrostation Opéra, vanwaar we naar Le Marais vertrokken voor een kort bezoek aan department store Merci. Kort inderdaad, want het was inmiddels al over half zeven en de winkel sloot om 19.00u !
 photo Desktop256.jpg

We eten bij Grazie, een restaurant dat ik ontdekt heb via Garance Doré. Ja, dit gaat een beetje tegen mijn principes in, geen steak tartaar eten in Parijs, maar dit restaurant zag er ZO goed uit. We drinken natuurlijk Aperol Spritz..

En nemen verschillende antipasti..

 photo Desktop256.jpg

Om vervolgens een heerlijke pizza met verse mozzarella te delen.

 photo Desktop256.jpg

Terug naar het hotel, de Aperol Spritz heeft zijn werk gedaan en ik vind het een goed idee om een selfie te maken terwijl Laura me bijlicht met één van de lampen die er in onze hotelkamer staan. Dus….

 photo Desktop256.jpg

Normaal gaan deze grannies na het eten gewoon naar bed, maar dit keer hebben we grootse plannen. Het is zaterdagavond en de hotelbar van Mama Shelter is altijd super druk. Daar moeten we een feestje kunnen bouwen, toch? Met de No shame in my game playlist op, maken we ons klaar voor de avond…

Helaas hebben we langer voor de spiegel gestaan dan in de hotelbar. De cocktail was smakeloos (ik heb nog nooit een smakeloze Mojito gehad, dit was echt een deceptie!) en het publiek niet leuk. Die Fransen kunnen er helemaal niks van…

 photo Desktop256.jpg

Dus belanden we om 0.00u alsnog in bed, met een film (This is 40, hoe toepasselijk, hahaha).

En macarons….

Morgen weer een dag!

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. maart 2, 2015 / 12:03

  And again: jaloers!! Zo heerlijk even tussendoor naar Parijs!!

 2. maart 2, 2015 / 12:03

  Oh Parijs wat ben je leuk! Wat een genot om weer in Parijs te mogen zijn. Uitgaan in een ander land vind ik vaak een deceptie, omdat je net de plekken moet weten te vinden en het publiek vaak anders op stap gaat. Gelukkig hadden jullie voor de rest een heerlijke dag zo te zien!

 3. maart 2, 2015 / 12:10

  heerlijk! Even er tussenuit.. altijd jammer als de avond na het optutten ontzettend tegenvalt!

 4. maart 2, 2015 / 12:11

  Oooh, ik vertrek later vandaag naar Parijs en ik ga je tips zeker even meenemen!

 5. Manon
  maart 2, 2015 / 12:15

  Ohhh heerlijk dat je weer naar Parijs bent gegaan! Ik kan trouwens je blog niet openen in Internet Explorer, dan komt er een reclame van Ikea waar ik niet uit weg kom. Misschien hebben meer mensen hier last van?

 6. maart 2, 2015 / 12:24

  Oooh wat ben ik jaloers! Heerlijk zo even een weekendje naar Parijs. Dat eten bij Grazie ziet er ook heerlijk uit!

 7. maart 2, 2015 / 12:29

  Wat een heerlijke snapshot diary! Zo tof dat jullie weer lekker naar Parijs gegaan zijn, ik wil ook! <33

 8. maart 2, 2015 / 12:48

  Wat heerlijk om jezelf zo lekker in de watten te leggen <3 Nu wil ik ookkkkk haha!

 9. maart 2, 2015 / 13:10

  Ooh wat zou ik graag naar Parijs gaan! Ik wil binnenkort denk ik een keertje gaan met mijn vriend. Welk hotel kun je me aanraden? Qua betaalbaarheid, ligging, enz.!

 10. maart 2, 2015 / 13:15

  Oh geweldig dat ze duo macaron hebben. It pay offs jouw loyaliteit, super leuk!

  Geweldige foto’s!

 11. Nadia
  maart 2, 2015 / 13:17

  Oh, wat leuk om dit te zien! Krijg gelijk zin om naar Parijs te gaan.

 12. maart 2, 2015 / 13:18

  OMG ik wil nu zo ontzettend graag naar Parijs… Naar Ladurée, slapen in het Mama Shelter… Sowieso dat ik er dit jaar nog eens heen ga, dat moet nu wel!

 13. maart 2, 2015 / 13:19

  Super leuk om te lezen, ik was toevallig afgelopen zaterdag ook in Parijs. Het blijft een verschrikkelijk leuke stad.

 14. maart 2, 2015 / 13:29

  Krijg ook zin om naar Parijs te gaan!! Super leuke foto’s.

 15. maart 2, 2015 / 13:46

  Ah geweldig! Parijs! Ik ben jaloers haha. Geniet er lekker van!

 16. maart 2, 2015 / 14:23

  Oh heerlijk! En die combinatie macaron lijkt me ook top! Mijn favoriet; drop en gingerbread. Zou Laduree dit lezen? :)

 17. maart 2, 2015 / 14:42

  Mmmm macarons! Leuke foto’s. Veel plezier.

 18. Ilse
  maart 2, 2015 / 16:35

  Ik wist dat ik jaloers kon zijn maar door die foto’s van jou heeft het zijn hoogtepunt gehaald denk ik.. Haha, nee grapje maar wat een prachtige foto’s van Parijs -kan niet anders met zo’n stad.-! <3

 19. maart 2, 2015 / 17:02

  Ziet er super gezellig uit! Jouw Paris-diaries of die van op zomervakantie in Italië vervelen nooit :)

 20. Femke
  maart 2, 2015 / 18:03

  Wauw, Parijs!! Avonturier ben je ook he ;-) En macarons.. daar kun je me wakker voor maken <3

 21. maart 2, 2015 / 18:19

  Leuke foto’s zeg! Ik krijg helemaal zin om naar Parijs te gaan.

 22. maart 2, 2015 / 18:32

  Heerlijk dat jullie toch in bed zijn beland haha

 23. maart 2, 2015 / 19:13

  Jaloers! En die macarons whoop whoop kan niet wachten ze te proberen!

 24. maart 2, 2015 / 19:25

  Wat een leuke diary! Nu wil ik ook weer naar Parijs, haha :)

 25. Suuz
  maart 2, 2015 / 21:41

  Love Paris!!! ik heb ook heimweeeeeeeeee! En dan ga ik meteen de ‘Annemerel’ Macaron proeven!!!!!!!

 26. maart 2, 2015 / 22:38

  Sinds enkele weken woon ik nu in Parijs (in verband met een stage) en ik vind het echt heerlijk om deze blog te lezen! Lunchen bij Ladurée staat ook nog altijd op mijn to do list :)

 27. maart 3, 2015 / 08:06

  ahhh wat een super schattige macaron! die ga ik zeker ook proberen:)

 28. maart 22, 2015 / 14:19

  Deze plog is alweer enigszins gedateerd maar for some reason lees ik ‘m nu pas en aaah Parijs! De zon schijnt ondertussen echt heel lekker hier en nu heb ik dus alleen maar nog meer zin om gewoon even een weekendje in Parijs te vertoeven, maar helaas…