SNAPSHOT DIARY: 25/10

 photo Collages15.jpg


 photo Desktop235.jpg

Gooooood morning. Of nou eigenlijk… Ik word wakker en heb het idee dat het 3 uur ’s nachts is. Ik had er niet meer naast kunnen zitten, het is vijf voor zeven, vijf minuten voordat mijn wekker afgaat. Ik wil blijven liggen, maar ik heb om half acht afgesproken om te gaan hardlopen. Gezellig hè, ik heb mijn knuffelbeer meegenomen hahaha. Normaal laat ik die tijdens persreisjes thuis, maar dit keer heb ik hem op het laatste moment snel in mijn handbagage gedaan.

Het is nog lekker donker om half acht, maar de zon maakt zich langzaam kenbaar.

 photo Desktop235.jpg

Wachten, wachten op Erik, mijn loopmaatje deze reis. Heb NOG STEEDS hoofdpijn trouwens. Ben benieuwd wanneer dat een keertje over is, waarschijnlijk heb ik daar eerst een massage voor nodig.

 photo Desktop235.jpg

We lopen zes kilometer door de bush-bush in de buurt van het resort. Het loopt niet erg makkelijk en de spierpijn die ik aan mijn bootcamp van twee dagen ervoor heb overgehouden maakt het er niet makkelijker op.

 photo Desktop235.jpg

Maar lopen door deze mooie omgeving met een opkomende zon maakt het het allemaal waard (en aangezien ik geen triatlon loop/zwem/fiets dit weekend moet ik wel iets van een sportieve activiteit doen dit weekend).

 photo Desktop235.jpg

Na zes kilometer ben ik weer terug bij ons huisje (ons is trouwens de meiden van Girls Love 2 Travel en ik, dat had ik volgens mij nog niet eens verteld! Oeeeeeps, nou dan weten jullie het nu!) na een snelle douche ben ik klaar voor het ontbijt.

In het resort zitten veel Engelse mensen. Niet het soort dat je in Lloret tegen komt, maar meer de upper class zeg maar (ze praten allemaal zo mooi, de kinderen ook!) Eén van de voordelen aan in een resort met veel Engelsen zitten? Een full English breakfast. En laat dat nou net favoriet zijn bij mij. Ik ga voor scrambled eggs met bacon, aardappelkoekjes en paddenstoelen.
 photo Desktop235.jpg

En voor twee gezonde sapjes! Het groene sapje is een sapje naar een recept van Gwyneth Paltrow(!) het oranje sapje is wortel/sinaasappel, mijn favoriete combinatie. Kom ik ook nog een beetje aan mijn vitamientjes.

 photo Desktop235.jpg

Na het ontbijt doen we een tour over het resort, ik denk dat ik voor maandag een afspraak bij de Spa ga boeken, een massage van mijn nek en schouders zie ik wel zitten (mijn hoofdpijn komt daar vandaan).

En terwijl Fieke, Manon en Viola onder de douche staan, spendeer ik een uurtje in bed. Moe!

 photo Desktop235.jpg

Om elf uur stappen we in een taxibusje dat ons langs een paar bezienswaardigheden in de buurt leidt. Bij de vuurtoren van Sagres hebben we prachtig uitzicht.

 photo Desktop235.jpg

We mogen de vuurtoren zelfs op! Super indrukwekkend, het is de oudste vuurtoren van Europa die nog steeds in werking is. Op de rechterfoto zie je een deel van het mechanisme dat ervoor zorgt dat het licht wordt weerkaatst (het komt 60 kilometer ver!). Een super grote indrukwekkende koepel met glas.

 photo Desktop235.jpg

Van de vuurtoren rijden we door naar de vissershaven van Sagres waar iedere dag verse vis gevangen en verhandeld wordt.

 photo Desktop235.jpg

We eten bij een restaurantje op een klif. Mijn kippetje van de grill met frietjes en rijst smaakt prima.

 photo Desktop235.jpg

De visschotel die mijn tafelgenoten delen ziet er ook niet verkeerd uit.

’s Middags duiken we op het balkon met onze MacBook’s en wordt er gewerkt, heerlijk. Door het windje dat er staat is het veel te fris voor het strand, maar op ons balkon zitten we heerlijk uit de wind en is het prima uit te houden!

 photo RecentlyUpdated269.jpg

En terwijl de zon langzaam ondergaat.. (en Manon, Fieke en Viola hun fietsen voor de triatlon aan het testen zijn)…

….kijk ik naar de nieuwste Modern Family aflevering en eet ik een zak heerlijke zoute chips.

 photo RecentlyUpdated269.jpg

We eten dit keer in het meest luxe restaurant van het resort. Ik begin met een zalmtartaar met avocado en een mango dressing.

Hoofdgerecht? Rib eye met frietjes, yum!

 photo RecentlyUpdated269.jpg

In het restaurant sluit ik af met een groene thee..

En dan is het ineens al elf uur en willen de triatlon-meisjes naar bed. Ik kijk nog even de nieuwste Nashville-aflevering en dan sluit ook ik mijn ogen..

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. oktober 27, 2014 / 12:05

  Heerlijk om je snapshot diary te lezen en wat is het heerlijk weer daar. Hopelijk helpt de massage die je in de planning hebt tegen je hoofdpijn!

 2. oktober 27, 2014 / 12:31

  Ziet er goed uit zeg! En oh ja, die chips in Spanje/Portugal: zo veel lekkerder dan in Nederland! Sterkte met je hoofdpijn, vervelend :(

 3. oktober 27, 2014 / 12:33

  Balen van die koppijn zeg. De zonsop- en ondergangen zien er prachtig uit! Net zoals het eten. Man oh man… Kom maar op met die boterham met kaas.

 4. oktober 27, 2014 / 12:36

  Haha ik heb ook een teddybeer! En wat een heerlijke fooooodfoto’s!!

 5. oktober 27, 2014 / 12:42

  Wat goed dat je jezelf zo vroeg je bed uit takelt om te gaan hardlopen..En wat een lieve knuffel heb je, hihi.

 6. oktober 27, 2014 / 13:11

  Hopelijk is je hoofdpijn weg ondertussen! Ziet er daar wel super uit. Veel plezier nog en ik kijk al uit naar de volgende diary!

 7. Mil
  oktober 27, 2014 / 13:20

  Wat is er mis met de Engelsen in Lloret?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 27, 2014 / 13:57

   Niks mis mee, alleen ze hebben nog al de naam dat ze tijdens hun vakanties lekker dronken worden ;-) Ook daar is op zich niets mis mee, maar is wel een stuk anders dan wat de mensen hier doen !

 8. oktober 27, 2014 / 13:42

  De omgeving ziet er prachtig uit! Ik ben gek op die zonsondergangsfoto’s. Het eten is ook heerlijk. Hopen dat je hoofdpijn over gaat door die massage.

 9. oktober 27, 2014 / 14:00

  Wat een heerlijke snapshot dairy!Ik hoop dat je hoofdpijn snel over is, vervelend!

 10. oktober 27, 2014 / 14:24

  Ook leuk om een keer lekker te ontspannen en anderen toe te juichen toch? Zondag is het jouw beurt!

 11. oktober 27, 2014 / 14:34

  Hahaha… Ik begrijp wel wat je bedoelt met Engelsen in Lloret

 12. oktober 27, 2014 / 14:35

  Uhm… Er stond nog meer? Iig veel plezier in NY

 13. oktober 27, 2014 / 16:02

  Wauw, wat ziet dat er heerlijk uit! Balen van je hoofdpijn joh!

 14. oktober 27, 2014 / 16:21

  Ben net weer terug van een vakantie in Portugal. Ook in Sagres geweest. Wil weer terug als ik jou heerlijke foto’s zie!

 15. Elke
  oktober 27, 2014 / 17:27

  Aaah wat lief dat je beer mee was, mijn knuffel stop ik stiekem ook nog wel eens in de handbagage ;)

 16. oktober 27, 2014 / 17:30

  Volgens mij is dat resort méér dan prima! :D Jammer dat je niet meer mee gaat doen met de triatlon, maar ik denk dat je op een andere manier de tijd daar ook wel doorkomt, haha. Geniet van je rust, want die hoofdpijn van je moet ook maar eens over gaan! :(

 17. Julia
  oktober 27, 2014 / 19:13

  Ik krijg van bepaald voedsel vaak hoofdpijn, misschien dat jij daar ook wel last van hebt? (Bepaald voedsel kan bijv ook migraine uitlokken.) Maar misschien komt het inderdaad ook wel gewoon door gespannen schouders. Ik hoop in ieder dat die massage helpt! Maar een massage is nooit verkeerd natuurlijk ;) Veel plezier daar! Het ziet er echt mooi uit!

 18. Lisa
  oktober 27, 2014 / 20:46

  Oké, ik ben fan! 13 dagen geleden ben ik helemaal aan het begin van je blogs begonnen en heb ze allemaal gelezen! Vandaag ben ik helemaal bij en stiekem vind ik dat best wel jammer, nu moet ik telkens wachten op nieuwe blogs ;) Wat heerlijk dat je gewoon schrijft wat je denkt en ook de minder leuke dingen durft te delen met ons. Ik vind het helemaal geen slecht idee als je tot je 80e doorgaat met bloggen, ik ben vanaf nu een trouwe leesfan :) Liefs Lisa

  • oktober 27, 2014 / 21:30

   Je hebt serieus duizenden blogs in 13 dagen gelezen?

   • Lisa
    oktober 28, 2014 / 15:50

    Nu je het zo zegt…dat is niet helemaal waar inderdaad ;) Ik heb alle blogs van Annemerel op Bloglovin teruggelezen. Dus vanaf 13 februari 2014. Maar, geloof me, dat zijn er ook best veel! En…dit betekent dat ik er nog veel meer terug kan lezen!

 19. Suuz
  oktober 27, 2014 / 21:22

  Genieten daar!!! hopelijk trekt je hoofdpijn wel gauw weg zeg … !

 20. oktober 27, 2014 / 22:16

  Mooie omgeving, zou ik ook wel willen zijn :)

 21. oktober 27, 2014 / 22:36

  Oeeh die zalmtartaar met avocado ziet er heerlijk uit.

 22. oktober 28, 2014 / 09:09

  Prachtige omgeving! Krijg helemaal zin om even weg te gaan. Gauw die massage boeken en genieten!

 23. oktober 28, 2014 / 10:45

  Wat een heerlijke diary! Ik wil zo graag naar de zon! Heb er vannacht zelfs over gedroomd, haha! :)

 24. oktober 28, 2014 / 11:18

  In de weken voor mijn marathon in Amsterdam had ik ook vaak hoofdpijn. Zo’n marathontraining is toch wel best intensief. Nu ben ik een dikke week na de marathon en eindelijk begin ik terug wat energie te krijgen en wat meer mijn ondernemende zelf terug te vinden.

 25. Linda Janssen
  oktober 28, 2014 / 20:04

  Hahaha die beer! Ik heb bijna exact dezelfde, mijne heeft altijd ene Disney jurkje aan omdat hij uit elkaar valt…..