TRAVEL: Sunset Relay

 photo Recently Updated40.jpg

Ik doe geen enkele persreis in juni, ik schreeuwde het van de daken. In juli ga ik een kleine drie weken naar Italië en hoewel ik mijn blog gewoon zal bijhouden en ook aan mijn boek zal werken, moesten in juni toch de nodige maatregelen getroffen worden zodat ik in juli rustig naar Italië kon gaan. Metro gaat gewoon door, YouTube lukt niet in het buitenland en hoewel ik wel aan mijn boek ga werken in Italië, was ik ook niet van plan om hele dagen achter mijn MacBook te gaan zitten. In juni moest ik dus hard werken en een persreis paste niet in mijn schema. Maar toen werd ik gemaild met een wel heel erg gaaf aanbod…

Een estafette in Lapland, een race tegen de zon, in de week dat de zon in Lapland niet onder gaat. Fietsend, hardlopend en kanoënd. Met 34 anderen, uit zes verschillende Europese landen en een team dat bestaat uit Olympisch atleten en enkele media-personen. Of ik – samen met Annette Lavrijssen van Women’s Health – voor de Nederlandse pers meewilde. Niet voor Metro, maar voor Annemerel.com. Wow. Wat een aanbod… en wat een eer. Ik moest er even over nadenken, want ik wist eerlijk gezegd echt niet hoe ik het in mijn planning moest inpassen.

Maar na 24 uur bedenktijd zei ik JA. Ik bedoel, wat had ik anders moeten zeggen, nee?! Met een goede planning moest het allemaal lukken vond ik en ik denk dat dat ik daar wel gelijk in gekregen heb. Ik ben nog lang niet klaar om naar Italië te gaan, maar ik lig op koers. Ik hoop dat ik die koers kan blijven varen na de Sunset Relay, want het klinkt best pittig.

De eerste twee dagen van de estafette is speciaal voor de topsporters. Voor Nederland zijn dan Nicolien Sauerbreij (ze won Olympisch goud met snowboarden), Bob de Jong (won ook Olympisch goud, met schaatsen) en Youri Zoon (wereldkampioen kitesurfen in 2011 en 2012, ik kan niets over Olympische medailles vinden, maar is kitesurfen überhaupt een Olympische sport? Het schijnt dat het dat in 2016 in Rio in ieder geval niet is, tot zover mijn Google search). De laatste etappe is de langste en wordt verspreid over twee dagen, hier doe ik ook aan mee. Twee dagen lang zit ik een bus en tussendoor moet ik naar buiten om te rennen en te fietsen, kanoën hoef ik niet gelukkig (ik vertelde de organisatie dat als ze achteruit wilden, dat ze dan vooral míj een kano moesten zetten).

Hoe gaaf is dat? Aan het eind van de middag vlieg ik naar Stockholm, vanaf daar zal ik naar het meest noordelijk gelegen vliegveld van Zweden vliegen. Vanavond slaap ik in een hotel, maar morgen en overmorgen ben ik dus de hele dag bezig met de estafette. Ik heb geen idee of ik mobiel bereik heb, ik ben bang van niet eigelijk.. Ik weet niet eens of er opladers in de bus zijn waar ik zal rusten en slapen, ik heb dan ook maar een joekel van een mobiele oplader gekocht die mijn iPhone zeker vijf keer volledig moet kunnen opladen. En ik neem alle twee mijn MacBooks mee, zodat ik tussendoor gewoon kan werken. Als ik daar energie voor heb.

Natuurlijk leg ik alles vast met mijn iPhone (die het dus waarschijnlijk de hele reis gewoon gaat doen, als mijn Mophie me niet in de steek laat) en mijn vlog-camera. Maar als jullie de eerst komende dagen niets van me horen, dan weten jullie waar het aan ligt! Op donderdagavond hoop ik weer in Nederland te landen. 

Liefs,
Annemerel

Oh de Sunset Relay is trouwens een initiatief van Garnier Ambre Soleire, ze hebben een nieuwe zonnebrand speciaal voor tijdens het sporten op de markt gebracht. Ga ik natuurlijk uitgebreid testen in Italië (volgens mij gaat het in Lapland vooral heel erg veel regenen!). De wedstrijd is verbonden aan de ECL (European Cancer League) en is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van zonbescherming. Iets waar ik natuurlijk graag aan mee werk.

Oh II, bizar toch.. zo ben je nog nooit in Lapland geweest, zo ga je in één zomer twee keer! Begin augustus loop ik in Lapland een deel van de Fjällräven Classic!

Delen:

35 Reacties

 1. juni 22, 2015 / 17:02

  Wauw, gaaf! Geniet!

 2. Manon
  juni 22, 2015 / 17:02

  Omg dit is echt super super cool! Heel veel succes, ik snap dat je dit aanbod niet wilde afwijzen haha.

 3. Nena
  juni 22, 2015 / 17:04

  Wauw inderdaad een hele eer! Geniet ervan!

 4. juni 22, 2015 / 17:04

  Wauw wat gaaf!! Daar kun je idd geen nee tegen zeggen. Geniet er van, wordt vast een ervaring om niet te vergeten!

 5. juni 22, 2015 / 17:24

  Wat een gave persreis! Ik wens je heel veel succes want het zal zo te lezen erg pittig worden, zet hem op!

 6. juni 22, 2015 / 17:31

  Wauw, het zou jammer zijn als het zo veel gaat regenen, lapland is prachtig maar ik ben er nog nooit met midzomer geweest. In augustus is het wel donker van 2 tot 3 ’s nachts. Ben benieuwd naar je ervaringen!

 7. juni 22, 2015 / 17:38

  Klink als een super leuke race!
  En Lapland… Ik ben jaloers!

 8. juni 22, 2015 / 17:56

  Aaaaah geniet er van <3

 9. juni 22, 2015 / 18:01

  Super! Geniet ervan!

 10. juni 22, 2015 / 18:06

  Supergaaf! Lapland is geweldig, dus geniet ervan!

  xx

 11. juni 22, 2015 / 18:16

  Echt zo tof deze persreis die je nu doet!! Ik vind het idee achter deze campagne ook top!

 12. Muriël
  juni 22, 2015 / 18:23

  Je werkt ook echt heel hard, maar jezus wat een toffe dingen mag jij doen!!

 13. juni 22, 2015 / 18:24

  Wat gaaf! Heel veel succes en plezier, ik ben erg benieuwd naar je verhalen :)

 14. juni 22, 2015 / 18:37

  WAuw. Ga hier vooral heel heel erg veel van genieten. Ikzelf ben een weekje in Fins lapland geweest en ik vond het geweldig! Heel veel plezier en ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen!

 15. juni 22, 2015 / 18:43

  Wat een gave persreis! Heel veel plezier!

 16. juni 22, 2015 / 19:13

  Aaah, zulke reisjes wil ik ook! Veel plezier.

 17. juni 22, 2015 / 19:24

  Heel erg gaaf!! Wauw! Ik ben heel benieuwd hoe je dit gaat ervaren

 18. Ilse
  juni 22, 2015 / 19:36

  Wat ontzettend gaaf, ik zou zeker ook ja hebben gezegd!

 19. juni 22, 2015 / 19:49

  Súper gaaf, sportief bezig jij!

 20. juni 22, 2015 / 20:20

  Wauw, vet hoor. Ik bewonder jouw overvolle schema en hoe je het maar allemaal bij mekaar breit!

 21. juni 22, 2015 / 20:40

  Machtig gaaf Annemerel!

 22. joyce
  juni 22, 2015 / 21:31

  Wauw wat een onwijs gave kans! Kan me voorstellen dat je hiervoor een week keihard hebt gebikkeld! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen!!

 23. Lana
  juni 22, 2015 / 21:31

  Wauw, dat lijkt me echt een hele mooie en unieke ervaring! Heel veel succes en plezier!

 24. juni 22, 2015 / 21:39

  Super tof! Lapland moet sowieso rond die tijd al een prachtige ervaring zijn! En, logisch dat je daar geen Nee tegen kon zeggen ;-)

 25. juni 22, 2015 / 21:46

  Wie zou hier nee tegen kunnen zeggen?? Good job! Have fun!

 26. juni 22, 2015 / 22:04

  Wat ontzettend gaaf Annemerel, enjoy lady!!

 27. Kirsten
  juni 22, 2015 / 22:58

  Waaaauw! Gaaf Annemerel! Heel veel succes en veel plezier!!

 28. juni 22, 2015 / 23:00

  Wat gaaf!! Ik snap dat je daar geen nee tegen kon zeggen! Geniet ervan en heel veel succes!!

 29. Annemieke
  juni 23, 2015 / 00:10

  Wauw! dit is echt heel gaaf!
  Ik wacht rustig op je mooie reis foto’s en verslag natuurlijk ;p
  En het dringt weer eens tot me door dat ik toch maar eens echt wat geld moet gaan sparen voor reizen! ipv het steeds uit te stellen haha.

 30. Maja
  juni 23, 2015 / 09:25

  Lapland is fantastisch! Ik ben er zelf een week geweest toen ik een half jaar in Stockholm woonde voor mijn stage. Mijn kerst heb ik toen in Lapland doorgebracht in de week waarin je juist bijna géén daglicht te zien krijgt, op ongeveer een uurtje per dag schemerlicht na. Abisko is het allernoordelijkste Zweedse stadje, heel schattig. In de zomer lijkt het mij ook een beleving om er nog eens heen te gaan. De winter was magisch! Noorderlicht bekijken(!), hondenslee rijden door uitgestorven sneeeuwlandschapppen, sneeuwscooter racen, Ice Hotel, 90o sauna en daarna in een wak springen haha, echt te gek! Geniet ervan, ik ben benieuwd naar je verslag :)

 31. juni 23, 2015 / 09:58

  Wauw wat gaat, logisch dat je hier geen nee tegen kan zeggen! Geniet ervan :)

 32. Lotte
  juni 23, 2015 / 10:08

  Jeetje klinkt weer als een fantastisch tripje! Bofkont! En nee, kitesurfen is nog niet Olympisch (helaas)!

 33. Elvira
  juni 23, 2015 / 11:22

  Heel gaaf! Ik snap wel waarom je hier geen nee tegen kon zeggen!

 34. Elien_o_
  juni 25, 2015 / 07:18

  Ik ben echt belachelijk hard jaloers op deze reis!!!!!!