SNAPSHOT DIARY: 19/2

 photo Collages10.jpg


 photo Desktop161.jpg

Het is je misschien wel opgevallen, ik ben alweer in Oostenrijk. Yup! Ik heb een individuele persreis voor Travelvalley, waar ik met eigen vervoer naartoe moest. Natuurlijk ging ik met mijn nieuwe Fiesta! Maar ja, als je dan toch die kant op gaat, kun je er natuurlijk net zo goed een roadtrip van maken! Ik ga eerst twee dagen naar Maria Alm en wellicht plak ik er naar Alpbach / SkiJuwel (de plek waar ik voor de persreis verblijf) er nog wel een nachtje München aan vast, maar first things first… richting Oostenrijk rijden. Het is woensdagavond half tien en ik ging om 16.00u doodmoe naar bed om te slapen, helaas KON ik weer eens niet slapen. Ba-len. Ik heb dus geen oog dicht gedaan en ben al zestien uur wakker als ik aan de roadtrip begin.

Maar eerst… een lekker stukje zalm!

 photo Desktop161.jpg

En spinazie met paddenstoelen, want je moet natuurlijk wel gezond eten als je aan zo’n roadtrip (in je eentje!!!) begint.

Comfortabele kleding voor in de auto, ik ben er klaar voor!

 photo Desktop161.jpg

Oh ja, ook nog even deze spullen in de auto leggen. Ik dacht dat ik het meeste al in mijn auto had gelegd, maar deze ‘laatste’ dingen zijn bij elkaar nog genoeg voor een heel elftal. Maar goed, je zal het maar nodig denken te hebben…

En we zijn onderweg, kwart voor elf zit ik in de auto! De ETA is 7.40u, maar ik moet natuurlijk ook nog een paar keer tanken.

 photo Desktop161.jpg

Tanken dus… Na 350 kilometer mag ik voor het eerst. Ik ben nog niet moe, maar het is ook pas 2.00u en de nacht (en reis) duurt nog lang. Erg florisant zie ik er in het TL-licht trouwens niet uit.

 photo Desktop161.jpg

Fast Forward, het is kwart over acht en ik ben gearriveerd, slechts een half uurtje later dan gepland, inclusief 3 keer stoppen (2 keer tanken, 1 keer heel nodig naar het toilet, moet ook gebeuren met al dat water dat ik dronk). Ik heb het alleen tussen 4.00u en 5.00u heel zwaar gehad. Daarvoor heb ik anderhalf uur met mijn zusje aan de telefoon gehangen, maar toen we stopten met bellen kakte ik een beetje in. Het werd steeds erger, steeds werden mijn ogen zwaarder en toen ze op een gegeven moment heel even dicht gingen ben ik meteen naar een tankstation gereden. Tanken, koffie, frisse lucht en toffifee’s. Ik was meteen wakker en heb de rest van de reis zonder problemen gereden!

Even serieus, het weer is ZO goed!

 photo Desktop161.jpg

Ik ben héél serieus met mijn schoonmaakritueel van mijn gezicht. Het is kwart over acht, ik heb ’s nachts een BB-cream gedragen, maar voordat ik de piste op ga reinig ik eerst mijn gezicht met mijn toner, daarna breng ik mijn moisturizer aan en last but not least zonnebrand factor 30, die kan ik met deze zon wel gebruiken.

Mijn auto is zondag gewassen, maar dat had ik net zo goed niet kunnen doen. Zie je die witte puntjes aan de onderkant van mijn achterklep? Dat is de echte kleur van mijn auto. Daar hebben mijn vingers de klep aangeraakt. Smerige bende!

 photo Desktop161.jpg

Een slimme meid, is op alles voorbereid! Gisterochtend bakte ik een dubbele hoeveelheid bananenpannenkoeken en nu heb ik dus een lekker ontbijtje! Begin ik mijn dag in ieder geval een soort van gezond en evenwichtig.

In de kabine-baan naar boven. Ik kan niet wachten om mijn eerste bochten weer te draaien.

 photo Desktop161.jpg

Yeahhhhh! Dit uitzicht verveelt werkelijk nooit.

 photo Desktop161.jpg

Ik ken eigenlijk maar twee liften hier en hoewel ik één van de pistes die bij één van die liften hoort HEEL erg fijn vindt, is het eigenlijk ook wel tijd om wat nieuws te ontdekken. Dus pak ik een kaart erbij en maak voor mezelf een soort route, die ik in mijn iPhone zet.

Ondertussen zit ik op een zonovergoten terras…

 photo Desktop161.jpg

En drink ik geen warme chocolademelk met slagroom, maar koffie met slagroom (en een glaasje water).

Het is duidelijk carnavalsvakantie, mega rijen bij de liften!

 photo Desktop161.jpg

Tijd voor lunch. Ik ga voor Kaiserschmarrn en Almdudler, maar het is zoveel dat ik het niet op kan. Het is inmiddels 14.00u, mijn ontbijt is alweer ruim vijf uur geleden, je zou zeggen dat ik wel wat kan gebruiken, ik heb immers redelijk veel geskied, maar ineens zit ik vol. ECHT vol. Zonde..

 photo Desktop161.jpg

Oh nee, daar is ‘ie de dip…

Ik zie een ligstoel en duik er even in, iPhone oortjes in, CD van Coldplay, misschien kan ik even een half uurtje slapen?! NEE natuurlijk niet, ik ben toch te onrustig en sta na een paar nummers alweer op, om vervolgens nog een paar pistes te nemen.

 photo Desktop161.jpg

16.30u, klaar met skiën voor vandaag! Tijd om naar mijn onderkomen voor vannacht en morgennacht te gaan. Ik slaap bij dezelfde vriend waar ik een paar weken geleden ook met Noortje sliep. En vrienden met een huis in Oostenrijk moet je koesteren ;-). Maar eh… van het uur dat volgt heb ik geen foto’s. Ik kloot wat met mijn MacBook (de nieuwe love-letter aan Francien is net online gegaan en die moet even op social verspreid worden), Stan maakt eten (morgen moet ik aan de bak!) en dan gaat hij trainen en sluit ik mezelf op met mijn MacBook. Er moeten blogs geschreven worden, mails beantwoord worden, je kent het wel, werk…

Ondertussen bel ik FaceTime met mijn zusje, want dat doen wij. Ze baalt dat ze er niet bij is… Snap ik ;-). Om 21.00u ben ik zo kapot van alles, ik ben inmiddels 38 uur wakker en ik heb aardig wat intensieve activiteiten achter de rug (9,5 uur auto rijden is niet niks, evenals van negen tot half vijf skiën.. Oh en ik heb ook nog hardgelopen in die 38 uur…), ik stort in en val als een blok in slaap. Morgen weer een dag!

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. Julia
  februari 21, 2015 / 12:08

  Aaah wat superleuk dat je naar Alpbach gaat!! Ik laat nooit een reactie achter maar moet hier toch even op reageren. Ik kom daar sinds m’n 8e en ben nu drie jaar niet geweest… Over twee weken is het ein-de-lijk weer zo ver! Het is zo’n klein dorpje en skigebied maar het skigebied is samengevoegd met een ander gebied. Ben onwijs benieuwd hoe dat is. Deel maar heeeel veel skifoto’s :D

 2. februari 21, 2015 / 12:10

  Knap hoor, in je eentje naar Oostenrijk rijden! Ik schijt al in m’n broek als ik richting Amsterdam moet :’)
  Heel veel plezier, geniet er van!

 3. februari 21, 2015 / 12:28

  Ik ben dus nog NOOIT op wintersport geweest. Ik weet het, het is heel erg! Maar ik ben zo klunzig en ik ga vallen en ik hou eigenlijk stiekem veel meer van warm weer + zon…. Haha, maar nu ik jouw diarys steeds lees heb ik er wel steeds meer zin in.

 4. februari 21, 2015 / 12:29

  Knap werk dat je alleen de auto in stapt. Oostenrijk foto’s en verhalen vervelen nooit. Veel plezier!

 5. februari 21, 2015 / 12:30

  Lekker hoor, skiën! :D

 6. februari 21, 2015 / 12:49

  Pfoeh, knap die afstand in je eentje rijden! Ik moest ooit van Eindhoven naar een plekje twee uur onder Parijs rijden. Ik had wel twee medereizigers, maar ook dat was behoorlijk pittig!

 7. februari 21, 2015 / 13:00

  Bofkont, wéér op de piste! Knap dat je dat hele eind alleen hebt gereden! <3

 8. februari 21, 2015 / 13:34

  Superleuk dat je alleen zo’n roadtrip maakt! Enjoy!

 9. Ilse
  februari 21, 2015 / 13:42

  Wow, lange afstand en helemaal alleen..
  Lijkt me best wel spannend om zo’n perstrip alleen te doen, wel fijn dat je bij iemand kan slapen.
  En wat een lange dag zeg..

 10. februari 21, 2015 / 13:43

  Wat een heerlijk reisje heb je weer! En dat je dat vol houdt, in je eentje naar Oostenrijk rijden, ik zou na 3 uur al gesloopt zijn en me niet meer op de weg kunnen focussen! Maar goed, met Oostenrijk in het vizier snap ik het wel! Geniet ervan!

 11. Celine
  februari 21, 2015 / 13:49

  Wat een onwijs mooie foto’s zeg, wat een landschap! Echt knap dat je gewoon in je eentje die kilometers aflegt naar Oostenrijk! Maar ehhh.. Ik commentte eerder al op je stukje met liefdesverdriet na je vorige ski trip al, of je misschien niet liefdesverdriet had naar iemand in Oostenrijk ipv naar het landschap. Je bent wel weer snel terug al he? ;)
  (Grapje hoor! Ik ben gewoon een hopeloze romanticus en ik plaag!)

  • Celine
   februari 21, 2015 / 13:53

   Ik stem voor een prins op skies in plaats van hardloopschoenen!

 12. februari 21, 2015 / 14:12

  Wat leuk dat je alweer op de piste stond, ik vind het erg knap dat je zoveel hebt gedaan in 38 uur! Veel plezier nog!

 13. februari 21, 2015 / 14:53

  Ik wil NU terug naar Oostenrijk. Mag ik de volgende keer met je mee?(hahah!) Man, ik ben net een week thuis en heb heimwee als een kind wat al weken niet in de snoepjes winkel is geweest! Het uitzicht verveelt inderdaad nooit. Geniet er even extra van Annemerel! :D

 14. februari 21, 2015 / 15:04

  Wow, stoer dat je dat in je eentje doet hoor, zo ver in de auto. Ik zou echt bang zijn in slaap te vallen. En daarna ook nog meteen skiën en hardlopen :o pas goed op jezelf hoor! En enjoy, of course :)

 15. Femke
  februari 21, 2015 / 15:12

  Wauw, wat kun jij veel doen op 1 dag!! Heel veel plezier daar :D !

 16. februari 21, 2015 / 16:19

  What a life! :-D

 17. februari 21, 2015 / 17:38

  serieus, heb jij ooit géén energie? Mijn god zeg!

 18. februari 21, 2015 / 17:56

  Zo stoer, zo’n reis helemaal alleen! Heerlijk joh, die berguitzichten. Ik ben totaal niet jaloers. ;)

 19. februari 22, 2015 / 08:46

  Wat stoer, helemaal in je eentje ernaar toe rijden

 20. februari 22, 2015 / 10:04

  Fijn dat je weer in Oostenrijk bent! Maar mios dio, eerst de hele nacht in je eentje zo’n stuk rijden en vervolgens de piste op. Respect, dat doe ik je niet na ;).

 21. februari 22, 2015 / 13:27

  Bikkel! In je uppie naar Oostenrijk rijden nog wel! Respect!

 22. Elvira
  februari 22, 2015 / 15:24

  Respect dat jij in je eentje naar Oostenrijk rijdt!

 23. februari 22, 2015 / 15:51

  Jeetje! Wat een heftige dag en dat je nog de piste op durft… Ik was direct een ravijn ingeskied ;)

 24. februari 22, 2015 / 17:31

  Ik ben best wel benieuwd naar het recept van je bananenpannenkoekjes! Ze zien er namelijk super goed en groot uit. En begrijpelijk dat je kapot bent na zo’n dag!

 25. februari 22, 2015 / 17:51

  Vet stoer dat je in je uppie naar Oostenrijk bent gereden!

 26. Nadia
  februari 23, 2015 / 08:59

  Weer in Oostenrijk, bofkont! :D

 27. maart 2, 2015 / 17:35

  Ik vind het echt bizar hoe je 38 uur wakker kan blijven en zoveel kan doen zonder compleet in te storten, maar goed misschien kan ik het ook wel maar heb ik het gewoon nog nooit gedaan haha. Het is in elk geval handig volgens mij want die pistes zien er niet verkeerd uit! Ik ga al je plogs even teruglezen want ik was afgelopen week zelf op vakantie maar ik wil je ski-avonturen uiteraard niet missen :)