SNAPSHOT DIARY: 13/6

 photo Recently Updated229.jpg

 photo Desktop2723.jpg

Good morning! Ik heb deze week voor mezelf een nieuwe uitdaging, ik wil – doordeweeks – iedere dag om zes uur opstaan om een rondje hard te lopen. De afgelopen maanden had ik (in Nederland) ontzettend veel moeite met opstaan, vaak lang ik anderhalf uur met mijn iPhone in bed te nietsnutten. Zo zonde! Dus daarom deze ‘nieuwe’ aanpak. De zon komt een uur eerder al op, dat maakt het om zes uur opstaan deze tijd van het jaar wel makkelijker. Deze foto maakte ik trouwens nadat ik tien kilometer gelopen had. Dat ging niet makkelijk, ik heb onderweg zo’n vijf keer op adem moeten komen en mijn pace was nu niet echt denderend. Maar hé ik ben geweest en alle begin is moeilijk, toch?

Een half uurtje later zit ik gedoucht en aangekleed en wel aan het ontbijt. Mijn açai bowl. Ik ben hem nog steeds niet zat. Zal straks wel afkicken worden, als ik 2,5 week op vakantie ben zonder blender!

 photo Desktop2723.jpg

Waarom ik deze foto maakte kan ik me niet meer herinneren, maar ik heb gisteren zo weinig foto’s gemaakt dat ik hem er lekker tussen laat zitten. Nog steeds blij met mijn huid. Heb hier NUL make-up op mijn gezicht. Kruisen jullie allemaal je vingers dat dit zo blijft. Ik denk dat ik een nieuwe lading acné op dit moment niet aan kan.

Tijd om mijn vlog van afgelopen week te editten. Ik vind dit dus echt de leukste manier om te reflecteren op de afgelopen week. Wat me tijdens het bewerken van deze vlog opviel was dat ik iedere dag geklaagd heb dat ik moe was. Echt iedere dag kwam het woord ‘moe’ voorbij. OK, gelogen. Donderdag zei ik ‘ik wil naar bed’ maar dat komt eigenlijk op hetzelfde neer. Denk dat herstellen van zo’n trailrun toch langer duurt dan ik aanvankelijk dacht.

 photo Desktop2723.jpg

Kijk en dit is nou zo handig aan het hebben van twee MacBooks (ultieme luxe ik weet het), terwijl mijn vlog op de ene MacBook aan het exporteren is (en het geluid maakt van een opstijgend vliegtuig), kan ik op mijn andere MacBook verder met de orde van de dag, het schrijven van mijn blog voor twaalf uur!

Lunch! Ik durf weer een soort van eieren te eten. Nog niet in de mate waarin ik het voorheen deed, maar als lunch twee spiegeleitjes durfde ik net aan (mocht je hiervan nog niet op de hoogte zijn, ik heb een tijdje gedacht dat eieren de veroorzaker van mijn acné waren). Wilde eigenlijk avocado toast maken, maar toen ik de avocado open sneed was hij licht groen met bruine vlekken. Ik dacht, niet zeuren maar eten. Alleen de smaak was ook echt niet te doen. Dus toen werden het deze spiegeleitjes.

 photo Desktop2723.jpg

Een groot gedeelte van de middag spendeer ik op de bank, in mijn zwarte PLL/A-vest en met het boek dat komende zondag uit moet zijn, voor de Sunday Reading. Het boek heet Shoe Dog en is het memoires van Phil Knight, mede-oprichter van Nike. Ik vind het een super interessant en inspirerend boek en kan dan ook niet stoppen met lezen. Ik geef mezelf toestemming, omdat het boek aan het eind van de week ook echt uit moet zijn en omdat ik het gevoel heb dat ik er iets van leer.

 photo Desktop2723.jpg

Na ieder gelezen hoofdstuk loop ik even naar mijn MacBook, daar check en beantwoord ik mijn mail en lees ik ondertussen jullie super leuke reacties op mijn blog met ideeën voor zomervakantie blogs. Vind het echt zo leuk om al jullie lieve en behulpzame reacties te lezen.

Oh ja. Ik had zo’n intense trek in een hamburger met bacon en frietjes. En toen ineens, had ik die besteld. Dit is trouwens een ‘Lady burger’ wat in zou houden dat hij een stuk kleiner moet zijn. NOU, daar merk ik dus echt helemaal niks van. Vraag me af wat voor afmeting zo’n normale burger dan wel niet heeft. Eet alles natuurlijk wel op, tot de laatste kruimel. Hé, ik heb vanmorgen hardgelopen.

 photo Desktop2723.jpg

Dit vind ik zo’n mooi stukje in het boek en dit is precies hoe ik over sport denk. Ik kan sport echt totaal oninteressant vinden, maar als ik eenmaal opga in een wedstrijd, als ik opga in de prestaties van een atleet, dan is dat zo’n intens gevoel. Roos heeft dit ongeveer bij iedere sport (van wielrennen tot atletiek en van schaatsen tot formule 1), moest haar deze quote dan ook eventjes sturen.

Ondertussen probeer ik mezelf ook op de hoogte te houden van het nieuws, ook al wil ik dat soms liever niet. Afgelopen week was geen goede week, daar zijn we het denk ik allemaal wel over eens. Ik kan me trouwens niet herinneren wanneer het nieuws wél allemaal positief nieuws bracht en het nieuws me wel een gelukkiger mens maakte. Anyway, hartverscheurend die aanslag in Orlando en de moord op ex-Voice kandidate Christina Grimmie (ook in Orlando).

 photo Desktop2723.jpg

OK. Zeven uur. Moet stoppen met lezen, mijn to-do-lijst van vandaag is nog lang niet af. Laten we dat eerst maar gaan doen. Oh ja die boete betalen… twee weken geleden weer eens vijf kilometer te hard gereden tijdens een trajectcontrole. Denk dat ik af en toe beter op de bordjes langs de weg moet letten en mijn voeten iets minder hard op het gaspedaal moet laten leunen, want voor die 39 euro kan ik ook een week boodschappen doen. Of vier salades bij SLA halen. Of tien kopjes koffie bij Starbucks. Dus.

En we sluiten de dag af met een korte work-out in mijn nieuwe Jogha kleding die al bijna twee maanden in de kast ligt. Oeps. Afgelopen zes weken geen enkele work-out gedaan (op zondagavond na dan) en ik denk dat het daar nu wel weer een keer tijd voor wordt, met het oog op Italië en bikini’s zeg maar. Dus chop-chop aan het werk en misschien morgen geen hamburger en frietjes bestellen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Tessa
  juni 14, 2016 / 12:34

  Wat een gaaf t-shirt van Nike op je eerste foto!

 2. juni 14, 2016 / 12:36

  Een big yay voor de acné die er niet is! Jouw Jogha outfit is gaaf, dit vraagt om een work-out ;-)

  Ik ben benieuwd wat je gaat doen wat bloggen en vakantie betreft en of je iets aan de input van je lezers hebt gehad.

 3. juni 14, 2016 / 13:31

  Goed zeg dat je iedere dag wil opstaan om 6u om te gaan hardlopen voor een week. Ik ben de laatste tijd elke dag super vroeg wakker en wil gaan wandelen voordat ik verder aan m’n dag begin. Dan over een week of twee weer gaan hardlopen. Moet weer overnieuw beginnen helaas. Maar ik geef het niet op! :) leuke snapshot weer.

 4. juni 14, 2016 / 13:51

  Super goed dat je iedere dag zo vroeg op wilt staan om hard te lopen :D En volgens mij is het tot nu toe gelukt, want toen ik vanochtend met veel moeite opstond zag ik dat jij al een flinke run erop had zitten. Tsja… En die ‘Lady Burger’ ziet er heerlijk uit :)

 5. Sas
  juni 14, 2016 / 14:34

  Stiekem vind ik je snapshot diaries misschien nog wel leuker als je zo weinig foto’s hebt, omdat er dan meer tekst is :p
  Ik ga morgen ook weer een poging te doen om wat vroeger op te staan, merk dat ik het lastiger vind nu het hier winter wordt :(
  En succes met je workouts, gewoon weer even inkomen, de leuke outfit heb je in ieder geval al!

 6. Janique
  juni 14, 2016 / 14:55

  & Toch lees ik je blog Júist voor deze snapshots.. heel even snel, afleiding van mijn scriptie! En bezoek je blog ook juist meer als je op vakantie bent en veel leuke dingen doet. Ben benieuwd hoe je stop gaat zijn..

  Ik doe mee je vroeg opstaan en productiever zijn, dag 2 vink, zit alleen al wel vanaf 10 uur te gapen en heb juist nog helemaal niet gesport. Vanavond hardlopen in het bos of eens met mijn polar trainingsprogramma beginnnen. Ken je dat toevallig?(is nieuw bij het polar horloge en ziet er erg goed uit!)

  Moet trouwens wel even melden dat ik de reclame tussen je foto’s door verdomd irritant vin, just so you know..;/

 7. M.
  juni 14, 2016 / 15:35

  Wowwww goed idee van dat om 6u opstaan om te gaan lopen.

  Ik ga dat volgende week inlassen. Topplan! Wordt wel rushen naar mijn werk erna, maar moet lukken!

  ps: ik ga het wel niet elke dag doen. Gek! :D

 8. Ilse
  juni 14, 2016 / 17:37

  Wat goed dat je 6 uur opstaat en gaat hardlopen!

 9. juni 14, 2016 / 20:32

  Wow wat goed zeg dat je vroeg op staat om te gaan hardlopen! petje af…. :)
  Leuk om zo je diary te zien!

 10. Frances
  juni 14, 2016 / 22:05

  Bij de Action heb je een kleine, goedkope blender (8 euro!) die je wellicht mee kan nemen in je koffer! Is niet de beste en sterkste dus je moet wat geduld hebben, maar wat wil je voor 8 euro?! ;)