>Sisters, love or hate them.

>

Zusjes, je houdt van ze, je haat ze, maar in de meeste gevallen doe je allebei.

Op dit moment zit die van mij schuin tegenover me aan de eettafel. Ze friemelt wat aan haar haar, kijkt me af en toe vernietigend aan (ik adem) en tegelijkertijd probeert ze wiskundesommen te maken. Natuurlijk lukt het niet, ze is namelijk ‘zo dom’ dat ze voor haar vorige repetitie een 10 haalde, maar goed dat is ze nu eventjes vergeten lijkt het wel. Ze is aan het intra- en extrapoleren en ze heeft een beetje stress, want ze is dom (niet mijn woorden). Is het echt pas drie jaar geleden dat ik mijn laatste wiskundesom maakte? Deze termen komen me in de verste verte nog niet bekend voor. Volgens mij heb ik op dit moment alle reden om me dom te voelen. Niet zij.
Maar goed, je houdt van ze, je haat ze. Ze houden van jou, ze haten je. Haat en liefde ligt erg dicht bij elkaar. Ik mag dus niet ademen, laat staan een appel eten waar ik op dit moment erg veel trek in heb. Maar dit haalt haar uit haar concentratie. Natuurlijk snap ik dit, ik heb hetzelfde probleem, maar heb het geluk dat ik mijn studie-gerelateerde-activiteiten voor vandaag al heb afgerond. Misschien nog wel natuurlijker dan het feit dat ik haar probleem snap, doe ik net alsof ik haar absoluut niet begrijp.
Roos is een beetje boos op me, ze heeft inmiddels door dat ik over haar schrijf en dat vindt ze niet leuk. Maar zij weet ook dat ik haar het allerliefste, mooiste en knapste zusje van de wereld vind, dus zorgen hoeft ze zich niet te maken. Mijn zusje in d’r gestreepte Filippa K shirt (XS was mij gewoon echt te klein), d’r blonde haren stijl langs haar gezicht. Ze zucht weer even, kijkt me nogmaals met een vernietigende blik aan, lacht vijf seconde later hardop als ik een gekke bek trek. 
Wij kunnen elkaar uitmaken voor de meest lelijke dingen en vijf minuten later samen de slappe lach hebben. Zij kan mij een dik vet varken noemen, terwijl ik zeg dat zij nooit aan de man zal komen met zo’n soepstengel figuur. Maar ze kan me ook vertellen dat ze ‘echt niet snapt dat ik 61 kilo weeg terwijl ik echt zoooo slank ben’ en ik kan soms ook heus wel eerlijk zijn en zeggen dat ik jaloers ben op haar modellenlichaam. 
Zusjes, ideaal materiaal om te haten, omdat je zoveel van ze houdt dat je er bij voorbaat al zeker van bent dat het toch wel weer snel goed komt.
Delen:

18 Reacties

 1. Eline
  maart 17, 2010 / 16:05

  >Lief stuk! En wat een ontzettend leuke foto.
  Dat heb ik ook precies met mijn zusje :)

 2. Anonymous
  maart 17, 2010 / 16:34

  >Ah wat lief!

  Is ze model? Want ik vind haar echt prachtig en wel geschikt daarvoor!

 3. kimsje
  maart 17, 2010 / 16:35

  >Oh wat een leuk stuk over je zusje! Ik had ook wel graag een zus of zusje gehad! (dat zeg ik nu :p)

 4. Petra
  maart 17, 2010 / 17:00

  >Wat lief zeg! Precies hoe ik over de mijne denk, haha! Jullie lijken op elkaar zeg! Hoe oud is ze eigenlijk?

 5. Annemerel
  maart 17, 2010 / 17:32

  >Roos is bijna 15 en (nog) geen model :)

 6. Anne
  maart 17, 2010 / 17:40

  >Wat een geweldige foto! Echt leuk. Beetje vreemde vraag misschien, maar hoe lang ben jij eigenlijk Annemerel? Dat vroeg ik me opeens af haha ;)

 7. Annemerel
  maart 17, 2010 / 17:44

  >Hey Anne ik 1.75!

 8. Lola
  maart 17, 2010 / 18:17

  >Maar 61 kilo is toch helemaal niet veel als je 1.75m bent? Want als je bmi uitrekent moet je zeg maar tussen zit je dan gewoon laag zeg maar. En ik zie ook nergens een vetrol ofzo op je foto's..
  Oke sorry, dit wil je natuurlijk niet horen:p

 9. Stéphanie
  maart 17, 2010 / 18:43

  >Zusjes zijn zo leuk! Ik heb echt een goede band met de mijne, en daar ben ik zo blij mee! Maar dat heb jij volgens mij ook wel :).

  Jullie lijken echt veel op elkaar trouwens, en volgens mij hebben jullie allebei een prachtig figuur ;).

 10. Renske85
  maart 17, 2010 / 18:43

  >Mooie stuk tekst heb je geschreven waar ik me ook wel in herken.

  Al heeft je zusje net als ik ook van die simpele dingen waar ze ook niet tegen kan.

  Groetjes, Renske

 11. Nathalie
  maart 17, 2010 / 18:46

  >Leuke foto en stukje Annemerel :) Zo denk ik ook over mijn broertje, al ben ik niet jaloers op z'n lichaam…

 12. Anne
  maart 17, 2010 / 19:30

  >Haha voor 100% herkenbaar!

 13. Phine
  maart 17, 2010 / 22:40

  >Zo herkenbaar… Ik heb ook een zusje van 14, bijna 15.
  Wat een super leuke foto van jullie samen… wat zijn jullie bruin! Was het vorige zomer?

 14. Fleur
  maart 18, 2010 / 07:10

  >Wat een lief stukje! Het heerlijke met familie is ook dat je zo heerlijk chagerijnig en boos om niets op ze mag zijn omdat het toch wel weer goed komt. Als je dat bij je vrienden doet lopen ze weg en komen ze nooit meer terug denk ik :P, haha!

 15. Anonymous
  maart 18, 2010 / 08:24

  >Jullie hebben gewoon allebei een modellenfiguur, ik zie echt geen verschil tussen de twee :)

 16. Hedwig
  maart 18, 2010 / 10:47

  >Wow, wat is je zusje alweer oud! Ik kan me nog oude blogs van je herinneren waarin het echt een 'klein zusje' was. Hoe ouder je wordt hoe leuker het is met zussen :) Ik heb er drie, en inmiddels zijn we best friends!

 17. Sanne
  maart 18, 2010 / 12:27

  >Zo, Je zusje is ook groot geworden zeg! Het is idd geen klein zusje meer!

 18. Liselot
  maart 18, 2010 / 15:58

  >Wat een superleuk stukje. Ik kan net als jouw zusje ook boos worden op mijn zus omdat ze ademt. En toevallig moest ik voor wiskunde twee weken geleden ook intrapoleren en extrapoleren. Haha, zussen zijn leuk.