SHOPPING: Running to the marathon

Hardlopen is een relatief goedkope sport. Geen dure abonnementen, geen sticks, geen rackets, maar eh… een goed paar schoenen is ook niet onbelangrijk en eigenlijk is het toch ook wel fijn om bij te kunnen houden hoe hard en hoe lang je nu eigenlijk loopt? En als je het net iets serieuzer wil aanpakken en wilt trainen voor een marathon is het ook geen overbodige luxe om andere (thuis)sporten een kans te geven.. Dit zijn mijn tien running-essentials.

1. Ik draag zelf het horloge van TomTom & Nike+ werkt IDEAAL! Ik heb een tijdje niet ingezien wat voor meerwaarde dit nu had boven de applicatie van 1,59 voor mijn iPhone, maar inmiddels loop ik nooit meer met mijn telefoon. Het geeft me veel meer een gevoel van vrijheid. Geen geld voor het Nike Horloge? Je kunt ook kiezen voor het horloge zonder het ingebouwde GPS systeem. Hier heb je echter wel Nike hardloopschoenen voor nodig, zodat je het GPS zendertje in je schoen kan dragen. Maarrrrrrr uiteindelijk ben je dus precies even veel kwijt en dan heb je dus wel EN Nike schoenen EN een horloge/armband die alles voor je bijhoudt.

2. Hardloopsokken zijn geen overbodige luxe. Ik heb ooit eens zonder sokken geprobeerd te lopen (omdat ik gehoord had dat dat best kon) en dat was geen succesverhaal. Ook is lopen met gewone sokken geen aanrader.

3. Als het buiten kouder is dan tien graden draag ik een hardloopvestje/jasje. Deze van NIKE met vogeltjes heeft mijn hart momenteel gestolen.

4. Favoriete schoenen van dit moment, mijn Nike Free schoenen. Toen ik ze kreeg werd me verteld dat ik spierpijn zou krijgen, helaas(?) was dat niet het geval, maar die schoenen hebben de naam “Free” niet voor niets gekregen. Het voelt echt heel erg vrij. Ik heb sinds ik deze schoenen gedragen heb mijn andere schoenen niet meer aangeraakt.

5. Een fijne hardlooptop voor als het warmer is dan tien graden (en voor onder het jasje als het kouder is dan tien graden). Deze top met mesh en polkadots van Stella McCartney voor Adidas staat hoog op de wensenlijst.

6. Naast hardlopen maak ik ook nog steeds gebruik van mijn springtouw. Nooit langer dan tien minuten, maar dat is precies genoeg om mijn hart even lekker te keer te laten gaan.

7. In de zomer (eigenlijk van maart tot en met oktober) loop ik altijd in korte broekjes. Dit gouden hardloopbroekje van H&M is ZO gaaf. Ik heb hem niet en weet dan ook niet of het een fijn stofje is (daar hecht ik tijdens het lopen heel veel waarde aan), maar het zou natuurlijk wel een stunt zijn als ik in dit gouden broekje de marathon zou lopen.

8. Lopen doe ik tegenwoordig altijd met mijn iPodshuffle. Super handige bediening (dat heeft de iPod Nano helaas niet) en je klikt hem zo op je kleding. Prijs is ook niet zo schrikbarend hoog dat ik er niet mee durf te lopen in de regen. Ja, het zou jammer zijn als mijn iPodshuffle er mee op zou houden, maar het zou vervelender zijn als mijn iPhone de waterdood zou zijn gestorven.

9. Stella McCartney weet wel hoe ze rennende-mode-harten sneller moet laten kloppen. Deze hardlooplegging met mesh MOET ik eigenlijk hebben..

10. En tot slot de yogamat, voor al uw been- en buikspieroefeningen. Ik zou graag deze mat van Stella McCartney voor Adidas willen hebben, maar ik doe het nog maar even met mijn Leontien van Moorsel voor Kruidvat matje van 6,99.

Wat zijn jouw hardloop-essentials?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. Irene
  juni 8, 2012 / 12:33

  Oh nee dit wil ik allemaal hebben. Echt gaven hardloop gadgets. Ik ben heel erg aan het twijfelen om het tom tom horloge aan te schaffen. Je hebt toch nooit een blog geschreven over de functies en de voordelen van het horloge? Of heb ik die blog gemist?

 2. juni 8, 2012 / 12:34

  De nike horloge heb ik vorige week gekregen LOVE IT! Weet niet hoe ik zonder zou moeten. Over de sokken, ik heb gewone sokken aan en niks mis mee ( tot nu toe ) misschien als ik een paar kilometers meer loop dat ik dan anders piep :)

 3. juni 8, 2012 / 14:19

  leuk artikel!

 4. Ellen
  juni 8, 2012 / 14:53

  Een sport-bh staat bij mij ook hoog in de lijst! Succes met het trainen voor de marathon! vind het erg leuk om je hardloop-proces mee te lezen

 5. juni 8, 2012 / 15:03

  Leuke spullen! Nu wil ik eigenlijk alles wel hebben..

 6. juni 8, 2012 / 16:45

  Jij bent echt zo sportief haha! Ik vind nummer 3 wel heel erg leuk. Heb momenteel ook wel zin om hard te lopen, maar de dokter zei dat mijn lichaam er momenteel nog niet aan toe was. =(

 7. juni 8, 2012 / 17:06

  Ik wil ook een springtouw, binnenkort maar even naar de perry :)

 8. juni 8, 2012 / 18:40

  Fijne items! Op dit moment staat er in de Nike webshop ook een supper schattig mintgroen hardloopbroekje. Ik moet mezelf echt inhouden om niet op “buy” te klikken.

 9. juni 8, 2012 / 21:48

  Dat gouden broekje is tof!

 10. juni 9, 2012 / 22:50

  Hoog op mijn lijstje staat het horloge van nike en de springtouw. Verder gekleurde sokjes en heerlijke topjes die comfotable zitten maar ook leuk zijn

 11. Suzanne
  juni 13, 2012 / 23:30

  haha een goed hardloopschema om mee te beginnen.
  mijn schoenen zijn helemaal aangepast op mijn voeten en lopen heerlijk,
  qua kleding ben ik er nog steeds niet uit.. bij mij is het meer de grens van 15 graden.
  Ben wat dat betreft echt een kou kleum.
  tot 15 graden loop ik zeker met lange mouwen en het liefst ook een wat langere broek.