>She’s leaving on a jetplane, yet again.

>

We zijn inmiddels anderhalve week verder. Ik ben anderhalve week alleen thuis geweest en dat is minder rooskleurig als het doet vermoeden.
1. Ik besef plots hoeveel teringzooi ik eigenlijk maak. Mijn moeder zegt altijd ‘Annemerel laat standaard een spoor van vernieling achter zich’ en daar heeft ze eigenlijk wel een beetje gelijk in. Als ik binnen kom laat ik 1 voor 1 al mijn spullen achter mijn kont slingeren. Ik vergeet mijn schoenen uit te doen en loop gras door het hele huis, of ik doe mijn schoenen juist wel uit maar zorg voor een compleet zandstrand doordat ik toevallig heel de dag op het strand heb gewerkt. Kortom, het is iedere dag weer een teringzooi en als ik het een dagje niet opruim is het de dag daarna een teringzooi in het kwadraat.
2. Eten koken kost tijd en geld. Ik heb gelukkig niet iedere avond hoeven koken omdat ik als ik aan het werk ben gewoon daar eet, maar de keren dat ik thuis was, was het een drama. Ik heb iedere keer zalm uit de oven gegeten. Gewoon, omdat dat toevallig nog in overvloed in de vriezer ligt en omdat ik het snel en makkelijk kan bereiden. Verder heb ik erg veel brood gegeten met olijfolie, want dat is ook heel simpel. De kosten gingen zitten in het fruit dat ik iedere keer weer kocht. Het liefst eet ik heel de dag fruit, maar dat kost dus aardig wat. Eigenlijk nooit zo bij nagedacht.
Maar goed het was ook wel fijn hoor. ’s avonds laat thuis komen en gewoon onder de douche springen, gewoon omdat ik geen rekening met anderen hoef te houden. Of de hele dag alleen maar Lady Gaga en John Mayer op volume ‘ze horen het drie huizen verder nog’ aan. Geen verantwoordingen, geen aanpassingen aan het gezin, lekker zelfzuchtig doen waar ik zin in heb. Als ik zin heb in cappuccino hoef ik niet eerst aan de rest te vragen of zij ook wat willen. Ik beslis wat er op tv gekeken word en ik bepaal wat er gegeten wordt. It’s not that bad.
Maar over een paar uurtjes is het gedaan met mijn vrije leventje. Over iets minder dan acht uur stap ik in de auto richting Rotterdam Airport. Om half zeven mag ik boarden, om zeven uur staat mijn vlucht gepland. Morgenochtend om 9.00u land ik in Rome om vervolgens minstens de eerst komende tien dagen niet op Nederlandse bodem te verschijnen. Ik zeg, mooi leven! Probleem is wel, het zal wat anders zijn dan de afgelopen tien dagen. Geniet ik nu complete vrijheid, vanaf morgen zit ik samen met mijn ouders op een postzegel van 10 bij 10 op een camping. Sliep ik nu in het tweepersoonsbed van mijn ouders, straks slaap ik in een TENT. Maar lieve lezers, maak je over mij geen zorgen, ik denk dat het wel weer eens tijd word for some quality time with the fam en geef me er maar gewoon lekker aan over.
Tot over twee weken, hopelijk met heel veel verhalen waar jullie dan de komende weken wel weer even zoet mee zijn!
Delen:

9 Reacties

 1. Sanne
  juli 21, 2010 / 19:54

  >Hele fijne vakantie :)
  En qua geld is op jezelf wonen inderdaad niet het leukste, maar verder is het heerlijk :)

 2. Loeder
  juli 21, 2010 / 19:56

  >Veel plezier!

 3. kimmie
  juli 21, 2010 / 20:04

  >ondanks dat je in een tent moet slapen toch een fijne vakantie! ;)

 4. Forever Petite
  juli 21, 2010 / 20:58

  >Veel plezier op vakantie!

 5. Nathalie
  juli 21, 2010 / 20:58

  >Leuk leuk leuk! Pff we hebben echt veel te lang moeten wachten op een stukje ;) Geniet van je welverdiende vakantie! Hoop dat je met heel veel mooie verhalen terug komt.

 6. Manon
  juli 21, 2010 / 21:18

  >Klinkt heerlijk! Mijn ouders en broertje zijn ook op vakantie dus de komende anderhalve week hoef ik het huis slechts te delen met mijn zusje, heb er zin in:). Geniet van je vakantie, ben benieuwd naar je verhalen!

 7. Marleen
  juli 22, 2010 / 08:27

  >veel plezier!

 8. Ilse
  juli 22, 2010 / 10:23

  >Veel plezier in Rome!

 9. Rianne
  juli 22, 2010 / 18:33

  >en daarom ben ik zodra het kon lekker op mn eigen gaan wonen <:o) Tot nu toe nog steeds geen spijt van gehad hahaha
  veel plezier in je vakantie!