RUNNING TO NYC: XXXXV

Na meer dan een week lang stilgezeten te hebben, was het donderdag tijd voor een rondje hardlopen. Het proces dat daaraan vooraf ging verliep niet geheel vlekkeloos. Ik was niet van de bank te krijgen. Totdat Mascha op twitter vertelde dat Coldplay aan het oefenen was op het Malieveld. Nog geen vijf seconden later was mijn MacBook dichtgeklapt en stond ik naast de bank. Snel mijn hardloopkleding aangetrokken en binnen vijf minuten stond ik buiten. Eigenlijk zonder enige twijfel. Dat je gewoon in één keer weet wat je moet doen (als ik nou altijd zo snel dat soort beslissingen zou maken, zou dat me echt extreem veel tijd schelen.. onthouden!).

Hoe anders is het om te lopen naar een doel. Dat je je benen eigenlijk primair gebruikt als vervoersmiddel vergelijkbaar met een fiets of auto. Begrijp je wat ik bedoel? Ik liep omdat ik ergens naar toe wilde. Niet omdat ik wilde trainen (wel mooie bijkomstigheid) en ook niet omdat het zogenaamd gezond is (ook mooie bijkomstigheid).

Toen ik een kilometer voordat ik bij mijn bestemming, het Malieveld, was de muziek door mijn iPod heen hoorde, ging er een warm gevoel door mijn buik. Ik ruimde mijn iPod oortjes op en begon te rennen van geluk. Zo gevoelig ben ik inderdaad.

Zo fijn als het rondje donderdag was, zo dramatisch ging het zaterdag weer. Er is niets dat ik de schuld kan geven. Het was achttien graden, het was pas 8.00u dus de zon was nog niet erg fel en er stond niet meer dan windkracht vier. De enige schuldige ben ik zelf. Ik eet de laatste tijd niet erg gezond. At ik een paar maanden geleden nog iedere dag een grote salade en minstens twee stuks fruit. Tegenwoordig ben ik meer van de snel, makkelijk en vet. En echt, dat merk ik tijdens het lopen.

Met nog 39 dagen te gaan tot de Marathon is het zaak dat ik weer eventjes terug ga schakelen naar mijn eens zo gezonde eetpatroon. Lekker veel vette vis, salade’s en avocado’s. Noten als snack, lekker gekookte eitjes, volkoren pasta met groenten, veel fruit tussendoor. En dan gewoon de RAS patat, Van Dobben kroketten, muffins, chips, winegums en pannenkoeken later voor wat ze zijn. En als stok achter de deur moet ik volgende week mijn eetdagboek van deze week laten zien. Deal?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. malu
  september 11, 2012 / 10:05

  Supergoed dat je jezelf donderdag van de bank hebt gekregen, het is altijd anders om jezelf ergens toe te zetten als je een doel voor ogen hebt:D Spannend nu die marathon zo dichtbij komt.. Succes met je voorbereidingen!
  xx
  Discover my Stylish Confessions! ?
  GIVEAWAY! ?

 2. september 11, 2012 / 10:09

  Wow nog maar 39 dagen tot de marathon! Wat spannend! Veel succes met je gezonde eetpatroon

 3. september 11, 2012 / 10:10

  Het komt helemaal goed, je gaat het gewoon halen! :)

 4. september 12, 2012 / 17:16

  Even doorzetten! We kunnen het namelijk niet aan hoor als ons (denk dat ik wel voor meerdere mag spreken) hardloopvoorbeeld zelf steeds slechter gaat lopen. En die marathon ga je gewoon ROCKEN!

 5. september 12, 2012 / 20:39

  Wat gaaf dat Coldplay zo dichtbij was!! Veel succes, je gaat het zeker kunnen =]

 6. september 12, 2012 / 22:41

  Komt helemaal goed, zowel met je eetpatroon als met de marathon!

 7. september 12, 2012 / 23:16

  Ik ben benieuwd naar je dagboek. & nog 39 dagen gezond. Daarna mag je jezelf weer belonen met vet, makkelijk en snel!

 8. september 13, 2012 / 11:34

  Je hebt altijd zo’n momentje nodig om te realiseren wat je echt wilt: gezond eten. Ik zit ook in zo’n fase. Maar het komt wel weer goed :)

 9. september 13, 2012 / 19:50

  Broodje mager pindakaas is ook goed te doen en een mooie ondergrond voor het lopen.
  En na elke lopers dip komt weer een periode van lopers high en power.
  Sucses, als ik het kan, dan kan jij het ook.

 10. september 13, 2012 / 21:28

  Leuk geschreven zoals altijd, en ik krijg nu zo’n zin om mijn hardloopschoenen aan te trekken en gewoon te GAAN!

 11. september 14, 2012 / 00:09

  Dit filmpje van Ilse Pol is leuk, ook haar eerste marathon en luister goed wat ze te vertellen heeft.
  Haar eigenlijke eerste was een drama en zo kan het lopen en bij velen.
  De tip is eigenlijk dat je het niet zomaar kan doen en de afstand te lang is om minder alert te zijn in de voorbereiding.Voorbereiding is alles en geduld tijdens de marathon is een tweede.
  Zet deze laatse weken goed door en de focus mag alleen Amsterdam en de marathon wezen, geen andere zaken.
  Kan dat niet?, ga dan niet van start want daar is de afstand te lang voor.
  Geniet van Ilse en ze heeft helemaal gelijk,en niet alleen voor een sportvrouw van haar nivo.
  http://losseveter.nl/blog/tcs-amsterdam-marathon-ilse-pol-haar-debuut-ik-heb-meer-respect-gekregen-voor-de-marathonafstand/