RUNNING TO NYC: XXVII

Photobucket

Waarom ben ik niet eerder gewoon gaan hardlopen toen ik vorige week in Italie was? Ik kwam er op donderdag pas achter dat het toch wel heel erg lekker was, zo’n rondje rennen om zeven uur ’s ochtends, voordat iedereen (inclusief toeterende Italianen) nog wakker moesten worden..

Wakker worden om half zeven, hup het bed uit, vitamine C bruistablet in een glas water, grote pil vitamine B erbij.. Hardloopkleding aan, Nike horloge om.. iPod Shuffle op vol volume en GAAN! De camping af, de nachtwaker – een oud Italiaans mannetje – gedag zeggen en rennen maar. Als het voetpad ophoudt sla ik een voor mij onbekend weggetje in en loop ik door de “bush bush” verder..

Op een gegeven moment kom ik op een Boulevard.. Het dorpje begint net te ontwaken. Mensen laten hun hond uit, halen vers brood bij de bakker.. Omdat ik niet zo hard loop kan ik moeiteloos lachen en mijn hand opsteken naar ze. Na zo’n vijf kilometer stop ik.. Ik maak wat foto’s (want ik had natuurlijk wel bewijsmateriaal voor jullie nodig) en loop dezelfde weg weer terug..

Bergje op dit keer, ik dacht al, wat gingen die eerste vijf kilometer extreem makkelijk.. Gelukkig geen energie verspeeld, dus thuis kom ik wel. Ik loop het laatste stukje, hoor de eerste toeter van een stel jongens in een Pick-Up truck.. Ik zwaai, want hallo, lekker boeiend ook eigenlijk? Ik loop de camping op, de nachtwaker geeft net zijn stoeltje aan zijn collega van de ochtendshift.. Ik loop naar ons huisje, drink een glas water en dan kan de dag dus ECHT beginnen.

Wat zijn jouw favoriete hardloopmomentjes?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. Marjolein
  mei 9, 2012 / 17:10

  In de tentamen week! Lekker wakker voordat de dag met veel leren weer begint!

  Wat is er aan de hand met de blog van je zusje? Hijn doet het niet :s

 2. mei 9, 2012 / 17:24

  Niet dat ik veel harloop, maar als ik hardloop is dat of ’s ochtends vroeg, als je alle mensen in hun pyjama de krant ziet halen en vroege vogels die de hond al uit aan het laten zijn. Of ’s avonds als het al een beetje donker begint te worden maar het nog niet ijs koud is. Lekker in de schemering hardlopen.

 3. mei 9, 2012 / 17:29

  Wat heerlijk he hardlopen, ik doe het graag in de avond :)

 4. mei 9, 2012 / 17:35

  Heerlijk! Ik hardloop vaak rond 4 a 5 uur ’s middags. Vind het plannen ervan moeilijk omdat ik vaak last krijg van mn buik door eten enz. :(

 5. mei 9, 2012 / 17:56

  Als het lekker weer is!! :D

  Liefs, Mariette

 6. mei 9, 2012 / 18:20

  Ik heb zo’n hekel aan hardlopen! Vind het echt knap dat je telkens weer een rondje maakt!!

 7. mei 9, 2012 / 18:34

  Ik vind het fijn om te rennen na een drukke dag. Daarna lekker douchen en dan kan ik ’s avonds heerlijk slapen.

 8. mei 9, 2012 / 19:24

  Wauw, superknap dat je om half 7 op kunt staan in je vakantie en dan ook nog eens kunt gaan hardlopen om 7 uur! Ik heb minstens een uur nodig om op gang te komen. Favoriete moment is op zondagmiddag rond een uur of 4 of zaterdagochtend het liefst met een zonnetje erbij!

 9. Ella
  mei 9, 2012 / 19:51

  Weet je, door jou krijg ik weer zin om te gaan lopen. Na maanden je artikels over het lopen gevolgd te hebben, denk ik dat ik me er binnenkort maar weer aan zet. :D

  Maar wat ik me afvraag: wat doe jij met je iPhone/iPod? Want ik herinner me dat je bij je val je iPhone ook beschadigd had, hield je die dan gewoon de hele tijd in je hand tijdens het lopen of zat die vast rond je arm ofzo? Want de hele tijd vasthouden lijkt me wel vervelend en ik zou hem zeker een keer uit mijn handen laten glippen..

  • Annemerel
   Auteur
   mei 9, 2012 / 20:02

   Wat leuk om te horen! Ik loop vaak met mijn Nike horloge, maar soms is die niet opgeladen en dan loop ik dus met mijn iPhone.. Die hou ik dan gewoon in mijn hand. Niet ideaal. Ik heb ook een armband maar die voel je heel de tijd zitten en daar raak ik nogal door geïrriteerd. Ik heb m’n telefoon in zes jaar tijd nog nooit uit mijn handen laten vallen.. 1x is ‘ie beschadigd en toen had ik hem dus in mijn hand toen ik viel..

   Als ik met mijn horloge loop neem ik meestal geen telefoon mee.. Weet nog niet hoe ik dat ga doen als ik afstanden langer dan 15K ga lopen in een training..

 10. mei 9, 2012 / 20:12

  ’s Ochtends vroeg ook, inderdaad. ’s Avonds laat heb ik er vaak de puf niet meer voor. Hardlopen is voor mij echt een heerlijk begin van de dag. De vogels die fluiten, de geur van het frisse gras, hmm!

 11. mei 9, 2012 / 20:38

  Het inderdaad echt heerlijk om je dag te beginnen met een rondje hardlopen. Op vakantie is dat helemaal top! (:
  xx

 12. mei 9, 2012 / 21:53

  Toch ook wel even ’s ochtends vroeg.. Maar ik ben echt helemaal GEEN ochtendmens, dus het lukt me echt niet goed om me dan uit bed te slepen.. =) Maar op momenten dat het me lukt is het echt fijn!

 13. mei 9, 2012 / 22:02

  Als de zon schijnt, wat momenteel helaas erg zeldzaam is :(

 14. mei 10, 2012 / 10:14

  Die keren dat je eigenlijk niet wil, dat je ean denkt oke nou dan ga ik een klein stukje en zodra je uit de deur bent voel je weer waarom lopen zo heerlijk is om een uur laten thuis te komen, bezweet, high on endorphines en met een snelle tijd. Dat je denkt WAAROM WILDE IK NIET GAAN?

 15. mei 10, 2012 / 10:27

  Hmm lekker zeg :) Ik kan echt enorm genieten van de zon die onder gaat terwijl ik aan ’t lopen ben!

 16. Jessica
  mei 10, 2012 / 18:47

  Een aantal maanden geleden ben ik ook begonnen met hardlopen, onder andere jou blog motiveerde mij weer om telkens te gaan!
  Helaas heb ik nu een blessure aan mijn buitenkant van mijn knie, wanneer ik loop werkt mijn knie niet mee en doet hij ook nog eens ontzettend pijn ..
  Ik vroeg mij af of jij ook wel eens zo een blessure gehad hebt? En zo ja hoe heb je deze verholpen?
  Ik heb nu al twee weken niet kunnen lopen en jij zal begrijpen hoe vevelend dat is!

 17. Laura
  mei 10, 2012 / 20:59

  Hoi Annemerel,

  Door deze hardloop posts hebben mij echt geinspireerd om ook hard te gaan lopen.
  Dat heb ik vandaag dan ook voor het eerst ‘echt’ gedaan. Het was voor mijn gevoel echt super zwaar, maar ik ben van plan het gewoon rustig op te bouwen.
  Nu heb ik geen hardloopschoenen ik heb oude rucandor schoenen, die dus niet echt ondersteunen.
  Heb jij misschien tips voor goede hardloopschoenen voor een beginnner?
  Alvast heel erg bedankt :)

 18. mei 10, 2012 / 23:04

  Zo vroeg opstaan om te gaan hardlopen lukt me nooit maar eigenlijk klinkt het toch wel heel erg fijn!

 19. mei 11, 2012 / 08:57

  Ah wat een heerlijk moment om te gaan lopen. Ik vind zo een moment ook heerlijk, maar in Nederland zijn we voorlopig niet in mooi weer fase…