RUNNING TO NYC: XIV It’s not always fun

Photobucket

Afgelopen week had ik van de drie keer dat ik ging hardlopen, twee keer echt absoluut geen zin. Sinds mijn pauze van twee weken heb ik voor mezelf een schema gemaakt. Ik loop iedere dinsdag, vrijdag en zondag. Twee keer in de week loop ik tien kilometer, één keer loop ik vijftien. Op die manier heb ik dus in februari al 70 kilometer gelopen.  Maar de laatste twee keer ging het dus niet van harte. Het lopen zelf ging eigenlijk prima, zonder al te veel moeite liep ik mooie gemiddelden die – als ik ze ook 21,1 kilometer vol kan houden – zullen leiden tot halen van mijn doel rond de twee uur te lopen. Echter, de weg er naartoe. Alsof je onder een warme douche staat en je hoopt dat iemand straks de warme kraan aan zet zodat ‘ie bij jou koud wordt, zo hoopte ik dat iemand me buiten zou sluiten in hardloopkleding en me niet eerder binnen zou laten voordat ik mijn rondje gelopen had.

Het zijn regelrechte aanstelpraktijken, maar ik weet wel, als ik dat doel van die halve marathon over 25 dagen niet had gehad, dan was ik de afgelopen week niet naar buiten gegaan. Ook al staat die marathon van New York in november toch nog wel ergens op de planning. Maar dat duurt nog zoooo lang.

Ik ga nu dus op zoek naar andere wedstrijden in de periode maart – november, zodat ik wel zal moeten blijven rennen. En dat is ook helemaal geen straf hoor, want als ik eenmaal een aantal kilometers onderweg ben vind ik het juist heerlijk. En als ik thuis kom en mijn glaasje met citroenwater drink dan voel ik me helemaal tot rust komen. En goed. Ik moet gewoon niet zo zeuren. Zoals ik zelf vaak tegen anderen zeg “Niet te veel denken, gewoon doen”. Wordt tijd dat ik naar mijn eigen advies ga luisteren, vinden jullie ook niet?

Maar wat ik hier ook even mee wil zeggen, jullie moeten vooral niet denken dat ik een soort van sportief wondermeisje ben. Ook tamelijk fanatieke lopers zoals ik hebben het er soms maar moeilijk mee. Er is één uitzondering wanneer ik er NOOIT moeite mee heb. Als de lucht compleet blauw is, het zonnetje schijnt en… het niet warm genoeg is om in je bikini in de tuin te liggen (want als die mogelijkheid er is, dan verkies ik dat laatste toch ook nog wel eens). Ik denk dat het tijd wordt voor een stralende lente. Wat vinden jullie daarvan?

Oh en hebben jullie misschien nog leuke wedstrijd-aanraders?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. Carin
  februari 15, 2012 / 17:17

  Hoi Annemerel, ik heb mij opgegeven voor de marathon van Amsterdam op zondag 21 oktober. Het duurt nog even, maar die tijd heb ik wel nodig aangezien het lopen bij mij op dit moment ook niet geweldig gaat. Heel veel succes met trainen!

 2. februari 15, 2012 / 17:18

  er is binnenkort een soort harloopwedstrijd op het strand van noordwijk, volgens mij 20 kilometer ofzoiets. Stond in onze krant vandaag

 3. februari 15, 2012 / 17:18

  Ik heb ook zo’n zin in de lente/zomer! Sorry, ben helemaal niet thuis in het hardloopwereldje dus ik heb geen aanraders voor je. x

 4. februari 15, 2012 / 17:22

  De 10km in Rotterdam op 10april, gezellig ;)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 15, 2012 / 19:27

   Klinkt goed! I’m in!

 5. februari 15, 2012 / 17:27

  Ik heb me voorgenomen om weer te beginnen met lopen als het weer wat beter is. In de wintermaanden vind je mij niet zo snel buiten, echt knap dat je dan toch motivatie hebt!

 6. februari 15, 2012 / 20:07

  Ik herken dat wel. Je vastleggen aan iets zodat je er wel voor moet trainen waar je uiteindelijk dan toch weer genot uithaalt.

 7. Floor
  februari 15, 2012 / 20:17

  Adidas Ladies Run in Amsterdam!

 8. februari 15, 2012 / 20:34

  Ik ben er nog niet over uit of je header nou motiverend, of demotiverend is.

 9. februari 15, 2012 / 20:55

  als een lieverhebber van hardlopen ben ik het helemaal met je eens. ik wilde vandaag gaan hardlopen maar het waaide en regende een beetje dat ik niet gegaan ben. ik heb geen wedstrijd om me te pushen dus meet dit weer loop ik dan niet -.-

 10. februari 15, 2012 / 22:46

  Marikenloop in Nijmegen! Schijnt superleuk en gezellig te zijn, ik ga zelf denk ik dit jaar ook mee doen! Heb afgelopen jaar de Dam tot Damloop gerend, ook erg leuk!

 11. februari 16, 2012 / 06:38

  Motivatie en het weer is wel eens lastig!.
  Er zijn veel leuke loopjes en de halve marathon(of korter) in Katwijk in September is een aanrader(onze prins doet ook altijd mee).De Halve marathon(of korter) in Haarlem in September is mooi.
  Schoorl groet Schoorl is echt een aanrader en net geweest deze week.
  Omloop van Noordwijkerhout ik meen in April en natuurlijk de damloop Amsterdam naar Zaandam.
  Vreselijk druk ,aar wel eens echt gaaf om te doen…
  Er zijn er velen en kijk eens bij de Dutch runners voor alle wedstrijden dit jaar…
  http://www.dutchrunners.nl/Hardlopen-site/dutch-runners-guide

 12. februari 16, 2012 / 11:22

  fieuw. ik dacht dat ik de enige was. ik heb soms ook gewoon echt geen zin. geen zin.
  GEEN ZIN
  en zeker met de kou van afgelopen dagen.
  maar goed. het wordt wel weer warmer. en ik jog het liefst ’s ochtends, wanneer het al licht is.

  dus eigenlijk wacht ik tot het ’s ochtends vroeg licht is. en dan ga ik wel weer joggen. echt.

 13. februari 16, 2012 / 18:54

  Ik loop de Jaarbeurs Utrecht Marathon op 2e paasdag en de Marikenloop in Nijmegen in mei. Wel allebei de 5km, maar je kan ook langer!

 14. februari 16, 2012 / 21:33

  Marieken loop in Nijmegen! Een run van 10 km in een hele mooie omgeving! En alleen maar voor stylische hardloopmeisjes.

 15. Suzanne
  februari 17, 2012 / 09:57

  Ook ik ben totaal gedemotiveerd…. ik kan mezelf niet vooruit krijgen! Komt ook bovenop dat mijn shinsplints behoorlijk tegenzit… heeft iemand hier daar ervaring mee?

  Qua lopen, inderdaad de adidas ladies run in r’dam of de Marikenloop in Nijmegen! Ik doe bij beide mee.. mochten mijn schenen me niet in de steek laten…

  • Suzanne
   februari 17, 2012 / 10:42

   Bedoelde overigens ladies run in a’dam van adidas..

 16. Leonie
  februari 18, 2012 / 13:12

  De Enschede marathon (is wel een eindje uit de buurt voor jou) is eind april en is altijd erg leuk (verschillende afstanden).