RUNNING TO NYC: X, Running to move forward

Het liefst liep ik iedere dag hard, het liefst schreef ik er ook iedere dag over (maar ik denk niet dat ik daar heel veel vrienden hier op mijn blog mee maak), het liefst lees ik er heel de dag over. Ik zou soms graag willen dat ik van die onoverwinnelijke benen had, dat ik kon lopen wanneer ik wilde zonder dat ik na hoefde te denken over de gevolgen..

Afgelopen week heeft er hier thuis een klein ongelukje plaats gevonden. Toen ik op zoek was naar een handdoek zag ik dat er nog een paar (droog) in de droger lagen. En tussen die handdoeken vond ik… Mijn compressiekousen van 50 euro. Jullie begrijpen hoe groot die dingen nu zijn? Iets te klein dus. IETSJES maar. Of ik zelf de boosdoener was (waarschijnlijk ben ik dat al doordat ik ze in de wasmand heb gegooid) of dat mijn vriend degene was die ze per ongeluk in de droger gooide (wat ik eerder verwacht want ik gebruik dat ding eigenlijk niet, hehehe), het maakt niet uit. Mijn compressiekousen zijn overleden.

Ik besef dat ik nu al 2,5 maand hardloop en hoewel dit misschien niet als extreem veel in jullie oren mag klinken, is dat het voor mij wel. De laatste keer dat ik 10 weken achterelkaar rende, dat was vorig jaar tussen 1 januari en half maart. Toen liep ik de halve marathon en daarna liet ik het verwateren. Zoals altijd. Deze keer zal dat niet gebeuren, ben ik van overtuigd. Want deze keer is die halve marathon (nog maar 7,5 week!) slechts een tussenstop en absoluut geen doel.

Het is zo leuk om met anderen die ook lopen over hardlopen te praten. Ik heb mijn vader bijna zover om met mij de halve marathon te lopen in Den Haag (hij loopt maar één keer per week, en heeft ook niet zo’n “hardloopgeschiedenis” als ik, dus dat ‘ie in zo’n korte tijd al zover is vind ik hartstikke knap van hem) en hij wil stiekem ook heel erg graag de marathon van NYC lopen, haha, nu kan ik dus ineens 11000 euro sponsorgeld bij elkaar gaan sprokkelen! En afgelopen weekend heb ik ook een vriendinnetje zo enthousiast gemaakt dat ze mee wil. Straks kan ik nog een compleet team gaan vormen, heb ik nog meer mensen die voor KiKa willen lopen?

Dit weekend zag ik dat inschrijven al mogelijk is.. Maar ik houd me voorlopig nog heel even aan mijn “eerst even kijken of ik die halve marathon in twee uur kan lopen” idee. En dan maar hopen dat voor die tijd de reis al helemaal vol zit.

5500 euro he.. Jezus. Het is echt wel heel erg veel. Maar hoe cool zou het zijn als mensen vragen hoe ik het gedaan heb en dan trots kan zeggen “ja door de lezers van mijn blog”. Hallooooooooooooooo!!!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. Iris
  januari 18, 2012 / 17:13

  Wat supergaaf dat er een vriendin mee wil rennen voor KiKa! Ik heb het hardlopen net weer opgepakt dus die marathon gaat niet lukken ;) haha!

 2. Yvonne
  januari 18, 2012 / 18:16

  Hardlopen wordt hem niet voor mij…heb er echt een hekel aan, maar vind het echt super knap hoe jij het vol houdt (en vind het nog leuk om te lezen ook ;))!

  Echt heel gaaf als het je lukt om eerst de halve marathon en daarna (ooit) de marathon van New York te lopen en ook nog voor zo’n goed doel als Kika…zou je zeker een bijdrage willen geven daarvoor, dus hou ons op de hoogte! :)

 3. Miranda
  januari 18, 2012 / 18:17

  De Marathon van NYC gaat je vast lukken!
  Ik vind het juist leuk wanneer je over hardlopen schrijft.
  raak ik juist gemotiveerd door!

  Ik heb me voor april ingeschreven om 10 km te gaan hardlopen.
  Voor jou is dit vast een eitje, maar ik moet er echt voor oefenen.
  Loop nu drie keer in de week hard sinds 3 weken. Dus hopelijk gaat het lukken!

  Veel succes

 4. januari 18, 2012 / 18:46

  Ik ben niet zo’n hardloper, maar ga in augustus 47,5 kilometer lopen voor kika :) Succes, het gaat je vast lukken!

 5. Pauline
  januari 18, 2012 / 19:15

  Maar hoe wil je dan dat geld bijeen sparen?

 6. Lily
  januari 18, 2012 / 19:19

  Hee,

  Ik vind het echt heel erg goed van je dat je dit doet, echt mijn complimenten.
  Ik loop ook wel eens hard, maar ik zeg veel te vaak, ach, ik heb geen zin, ik doe het wel een andere keer. Verkeerde instelling. Nu heb ik een nieuwe hardloopbroek (zo’n strakke) besteld, ik liep eerst in zo’n weide joggingsbroek. Ik hoop dat ik me er nu vaker toe kan zetten, want ik vind het wel leuk om te doen.

  Ik heb nog een vraagje.
  Weet je al wanneer je het workout filmpje gaat sturen, ik heb ook bij de comment gereageerd, maar heb nog niets gekregen. Het heeft absoluut geen haast hoor, maar ik vroeg het me af :D

  Heel veel succes met lopen en ik hoop dat je heel veel geld ophaal voor KiKa

  xxxxxxxxxxxx

  • Annemerel
   Auteur
   januari 18, 2012 / 20:21

   Hi Lily! Ik hoop hem rond het weekend te kunnen versturen! Is nog een hele klus ;-)

 7. januari 18, 2012 / 19:38

  Organiseer iets fantastisch leuks op je blog om geld op te halen! Gewoon doen! Ben dan wel een stille lezer maar absoluut bereid om bij te dragen. Die verhalen werken bij mij namelijk heel inspirerend. Misschien nog dingen te koop aanbieden. Crea Bea’s die iets willen maken voor je dat je kan verkopen via je blog? Een evenement organiseren met een sponsorloop ;)? Noem maar wat dingen. Succes!

 8. januari 18, 2012 / 19:41

  Wat balen van je kousen, Ik ben net nog een rondje geweest heerlijk met die regen

 9. januari 18, 2012 / 20:06

  Ik vind je hardloopstukjes heel erg leuk om te lezen hoor! Zou zelf ook heel graag met je mee willen, maar denk dat ik de marathon dit jaar nog niet red! Heb dit jaar wel de Dam tot Dam loop gedaan (16km) en hoop over 4 jaar op mijn 25e naar NY te gaan voor de marathon. Ik heb al van meerdere mensen gehoor dat het zo cool is, dat het eigenlijk gewoon 1 groot evenement is en dat je ook best stukken kan lopen! Ik hoop echt voor je dat je het geld bij elkaar krijgt.

 10. januari 18, 2012 / 21:15

  Ik zou zo graag met je mee willen lopen!!

 11. L.
  januari 18, 2012 / 21:28

  Ik ga binnen nu en 3 weekjes ook echt beginnen met hardlopen, dus vind je posts m.b.t hardlopen tegenwoordig erg leuk om te lezen!

 12. N
  januari 18, 2012 / 21:54

  Ik heb het al eerder gezegd: ik zou zeker doneren!

 13. Floor
  januari 18, 2012 / 23:39

  Ik zou graag met je meelopen, lijkt me echt super leuk.
  En dat doneren is geen enkel probleem.

 14. januari 19, 2012 / 00:28

  Haha van mij mag je elke dag over lopen schrijven! Ik heb vandaag weer 5,5 km gelopen, nergens last van dus dit weekend mag ik weer 10 van mezelf! Heerlijk hoe 5km nu gewoon als een klein rondje aanvoelt. En na de CPC ben ik ook van plan om voor de hele te gaan dus als jij naar NY gaat en daar veel over blogt werkt dat heerlijk motiverend.

 15. roxy
  januari 19, 2012 / 01:05

  Ga vooral door met je hardloopstukjes! Ik loop nu ook ongeveer 2 maanden weer en heb vandaag voor het eerst weer 5km gelopen en ik moet zeggen dat ik mn motivatie toch veel van jouw blogs haal. Ik heb het vorig jaar ook laten verwateren waardoor ik dit jaar weer overnieuw moest beginnen, maar dit keer hou ik het ook gewoon vol. Op naar de 10km :)

 16. Essie
  januari 19, 2012 / 09:49

  Compressiekousen? hoezo draag je die?

  Dikke respect trouwens, rennen met dit weer, heldin;)

 17. Joëlle
  januari 19, 2012 / 16:05

  Ik vind je hardloopstukjes superleuk om te lezen hoor, dus ga er gerust mee door :). Werkt heel inspirerend!

 18. januari 19, 2012 / 16:41

  Ik doe zelf niet aan hardlopen maar toch vind ik je stukjes leuk en inspirerend om te lezen! Ik ben er dan ook eerlijk gezegd wel van overtuigd dat het je gaat lukken om in NYC de marathon te lopen :D

 19. Marijn
  januari 19, 2012 / 22:49

  Ik vind het juist ontzettend leuk om je hardloopstukjes te lezen! Ik loop zelf ook en lezen dat iemand anders zo gemotiveerd is geeft mij vaak net even dat extra zetje om van de bank op te staan ;)

  De marathon van NY lopen zit er voor mij nu nog even niet in.. maaarr ik weet nog niet of het een 10K of een halve marathon wordt, maar dit jaar ga ik een wedstrijd lopen!