RUNNING TO NYC: VII

Photobucket

OK, OK, ik had vorige week mijn stukje misschien iets beter moeten formuleren. Van hardlopen kun je natuurlijk heus wel afvallen. Alleen op dat afvallen is geen pijl te trekken. Als in, hardlooptijden heb je net iets meer zelf in de hand. Daarbij komt, je gaat pas afvallen na minimaal een half uur, daarvoor maak je juist spieren aan (en die zijn dus zwaarder). Een lange duurloop (die helemaal niet snel hoeft te zijn) is dus wat je moet doen als je graag wilt afvallen. Runner’s World zegt zelfs dat om echt de vetverbranding aan te spreken je minstens anderhalf uur moet hardlopen. Door vaker langere afstanden te lopen zal je vetverbranding op den duur steeds gemakkelijker (en eerder) kunnen worden aangezet.. Lees daar HIER meer over.

Afgelopen week deed ik zo’n duurloop. Gewoon op een rustig tempo lopen, verstand op nul, gewoon achter je benen aanlopen. 15 kilometer en 85 minuten later was ik thuis. In een ultieme zen-staat.

Die duurloop heeft me vertrouwen gegeven, als ik het wil, kan ik het dus. Je moet het alleen wel doen. Natuurlijk geldt dat niet voor iedereen. Maar hoewel ik vaak maanden, soms een jaar, niet gelopen heb, loop ik toch al vijfenhalf jaar. Het is dan denk ik ook makkelijker om weer terug te komen in het ritme. Het is niet zoals met fietsen dat je niet verleert, als je een half jaar niet gelopen hebt dan kun je niet zomaar weer verder gaan waar je een half jaar geleden gebleven bent. Helaas. Maar ergens is er nog wel iets in je lichaam dat zich herinnert wat je kon en na een paar weken kan dat geheugen ook weer voorzichtig worden aangesproken. Thank the Lord!

Ik ben blij met hoe ik de afgelopen twee maanden gelopen heb. Ik loop nog lang geen marathon, maar voor de halve op 11 maart ben ik goed op weg. Mijn eerste doel voor 2012? De halve marathon lopen in minder dan twee uur. Dat lijkt nu misschien appeltje eitje, maar ik heb nog twee wintersportvakanties waarin ik mijn benen kan breken, ik kan nog steeds de schijt aan hardlopen krijgen en ik moet ook uitkijken dat ik nu niet te hard van stapel loop en geblesseerd raak. We’ll see!

Wil ook nog even benadrukken dat door er hier over te schrijven, mijn hardloopfanatisme echt wel wordt gestimuleerd. Al jullie lieve reacties en verhalen geven mij nog meer plezier in het lopen. Ik vind het ook zo leuk om jullie hardloopverhalen te lezen. En, omdat ik het zelf zo fijn vind om ‘gesteund’ te worden, zal ik meer op jullie berichtjes met verhalen reageren. Oh en als jullie een blog hebben met hardloopverhalen, share!!! Hou ik van!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. december 28, 2011 / 17:30

  Wauw wat goed zeg, zo lang en ver :)

 2. december 28, 2011 / 18:01

  Wauw, super goed! Ik doe het je niet na..

 3. december 28, 2011 / 18:06

  Ik vind duurloop heerlijk. En dan dat gevoel wanneer je thuis aankomt je bijna door je benen zakt, hmmmmm.

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 09:25

   Hmmmmmmm dat gevoel is inderdaad heerlijk!

 4. december 28, 2011 / 19:01

  Ik liep gister 10 km in 56 minuten (en 30 seconden..), ik ren je achterna! Je motiveert me enorm met je runningposts :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 09:25

   Waaaauw super goed! Je rent me al bijna voorbij joh!

 5. december 28, 2011 / 19:09

  Heerlijk om steeds hardloopverhalen van je te lezen. Je stimuleert mij echt!

 6. december 28, 2011 / 20:31

  Als ik hoor hoeveel je loopt ben ik zwaar jaloers. Ik was voorheen echt een hardloop junkie, maar heb ik een zware knie blessure waardoor ik 1 dag kan lopen en dan 4 weken niet :( Dus mijn conditie is slecht, heel slecht.. Maar heb er goed vertrouwen in. In januari krijg ik weer nieuwe onderzoeken en hoor ik of het genezen kan worden =D Hopelijk kan ik dan alles weer op pakken ;)

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 09:26

   Ahhhh zo’n lange blessure lijkt me echt verschrikkelijk! Good luck, ook met weer back in track komen!

 7. december 28, 2011 / 20:36

  Klinkt heerlijk. Kan niet wachten tot ik weer regelmatig kan hardlopen en kan trainen voor een marathon.

 8. december 28, 2011 / 20:42

  Great time Annemerel!!! Which is the half marathon you’re going to run first?
  x

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2011 / 20:53

   CPC in The Hague!

 9. december 28, 2011 / 21:30

  wat goed van je zeg :D:D

 10. december 28, 2011 / 23:06

  Mooi geschreven Annemerel en ondanks mijn reactie op je vorige run blog goed opgepakt.
  Die 2 ur zal je lukken en zal voor je duimen!.

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 09:26

   Thanks! Jij bedankt voor je input!

 11. december 28, 2011 / 23:19

  Yes! Motivation babe!

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 09:26

   Bedankt voor de tip!

 12. Suzanne
  december 29, 2011 / 09:45

  Geweldig dat je zo gemotiveerd kan blijven! Ik krijg van jouw verhalen ook steeds zin om te gaan hardlopen. Ik kan het helaas niet door mijn rare beenconstructie, maar de hometrainer staat nu in ieder geval niet meer te verstoffen. Bedankt en good luck!

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 12:09

   Ahhh dat lijkt me echt naar! Ben blij dat ik je toch naar je hometrainer heb kunnen lokken ;-)

 13. december 29, 2011 / 11:35

  85 MINUTEN???!!En ik was wel zo trots op mezelf als ik 40 minuten hardloop….

  • Annemerel
   Auteur
   december 29, 2011 / 12:08

   MAAR DAT IS OOK HARTSTIKKE GOED!!!!!!

 14. december 30, 2011 / 17:08

  ik wil je even zeggen dat je mij enorm motiveerd! ik las telkens je artikelen over hardlopen en dat je het heerlijk vond, ik voelde me toch erg saai dat ik niks aan me conditie deed en gewoon maar een beetje blogs zat te lezen enzovoorts, niet dat dat erg is hoor! haha. nou bedacht ik me dat ik na me werk zou gaan hardlopen, heel leuk, maarr.. ik was ook van plan om er gelijk een rondje aan vast te plakken, als annemerel het kan, kan ik het ook, toch? nou dat is dus uitgekomen! haha ik ben net een half uurtje terug van hardlopen, heb 8 km gelopen, in een x! in ongeveer 1 uurtje. nou ik ben trots! heel trots haha, heb al heel lang niks meer gedaan dus dit voelde echt even goed! bedankt an! haha liefs