RUNNING TO NYC: VI, It’s just a matter of picking your moments & targeting

Photobucket

Ik krijg vaak de opmerking “Goh, ik vind dat echt knap dat jij zelfs met deze slechte weersomstandigheden gewoon door loopt”. Geloof me, tijdens een fikse regenbui zul je mij niet snel op hardloopschoenen tegenkomen. Het is een kwestie van je moment kiezen. Heb ik natuurlijk makkelijk praten. Ik werk twee dagen overdag, ik werk er twee vanaf 15.00u en de overige dagen deel ik mijn tijden zelf in. Maar geloof me, ook jij kunt dat doen.

Houd buienrader goed in de gaten, wees niet bang om in het donker te rennen en als het zonnetje schijnt, ga dan ook gewoon direct. Als ik van plan ben om naar de stad te gaan om, ik noem maar wat, kerstcadeautjes te gaan kopen, en ik zie dat de zon schijnt. Nou dan komen die kerstcadeautjes wel een andere keer, dan maak ik van dat moment gebruik. Als het half twee is en ik moet om drie uur werken, dan loop ik gewoon extra hard en droog ik mijn haren gewoon niet als ik naar mijn werk ga. Nu moet je natuurlijk ook wel een kleine beetje de discipline op kunnen brengen om dit vol te houden en geloof mij, dat heb ik ook echt niet altijd. Niet voor niets ren ik soms maanden niet en loop ik de ene week 30 kilometer en de volgende slechts veertien. Maar ik heb nu een helder en mooi doel, dat maakt het makkelijker, echt.

Natuurlijk moet je als beginnende hardloper niet direct het doel hebben om de marathon van New York te willen lopen, of nou ja dat kan natuurlijk wel, maar ik zou het even als toekomstdroom zien en tegelijkertijd een iets realistischer voor de korte termijn opstellen. Ik begon met lopen omdat ik graag af wilde vallen, op dit moment is dat één van de laatste punten op mijn agenda en dus is mijn doel de marathon. Ik vind het makkelijker om voor een doel als de marathon te lopen, dan om af te vallen. Afvallen heeft namelijk helemaal niet zoveel met hardlopen te maken. Het is zelfs helemaal niet zo gek als je aan het begin zelfs aankomt (spieren wegen meer dan vet en van hardlopen krijg je honger). Het verbeteren van je conditie is een veel abstracter iets. Snellere tijden, langere afstanden, dat zijn overwinningen die je echt kunt meten en ik beloof je, dat als je goed je best doet (en geen extreme doelen stelt), je ze ook zult halen.

Deze week haalde ik mijn laatste hardloop-gerelateerde doel die ik mezelf voor 2011 gesteld had. Tien kilometer hardlopen achter elkaar zonder pauze, binnen 55 minuten en springlevend over de spreekwoordelijke finish komen. Zondag liep ik tussen de buien door tien kilometer in 53 minuten en 58 seconden. Ik kwam voor mijn gevoel 20 kilometer lichter en euforisch over die spreekwoordelijke finish. Dat ik echt nog in het land der levenden verbleef legde ik 20 seconden later vast met de camera op mijn iPhone. Er is niets zo fijn als je doelen halen. Mijn beloning? Over een paar weken mag ik in de uitverkoop een Stella McCartney voor Adidas setje uitzoeken. Als er dan niets meer in mijn maat is, mag ik wat van de nieuwe voorjaarscollectie uitzoeken. Lief zijn voor jezelf is ook erg leuk.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

30 Reacties

 1. Roxy
  december 21, 2011 / 17:08

  Ik vind je hardloopstukjes zo leuk om te lezen, motiveert mij ook weer ook al ga ik nog lang niet zo ver als jou. Ren nu met een programmaatje van 0 tot 10km en ik moet overmorgen 2 x 10min rennen. Waar ik eigenlijk al heel erg trots op ben.

  Ik had wel één vraagje over Nike+, je hebt daar een sensor voor nodig maar werkt die ook zonder nike schoenen? Dus in je zak oid? Vind het zo gek dat je daar speciaal Nike schoenen voor moet hebben terwijl er natuurlijk veel meer keus is.

  • Annemerel
   Auteur
   december 21, 2011 / 17:15

   Alle iPhones vanaf 3GS hebben GPS en dus kun je ook zonder zendertje lopen (download Nike + GPS), op het Nike horloge zit ook GPS en daarmee loop je dus ook zonder zendertje!

   • Roxy
    december 21, 2011 / 19:16

    Ik heb een iPod touch, geen iPhone dus ook geen internet buitenshuis. Moet dus denk ik wel een zendertje (zeiden ze iig in de winkel). Ben ook heel benieuwd naar je review van het horloge.

 2. Sanne
  december 21, 2011 / 17:09

  Bevalt je Nike horloge je eigenlijk? Ben heel benieuwd want ik ben er ook wel in geinteresseerd.

  • Annemerel
   Auteur
   december 21, 2011 / 17:15

   Heel erg fijn, maar wil hem nog net iets beter testen voordat ik een mooi verslagje ga maken!

 3. december 21, 2011 / 17:10

  Wat goed dat je je doel voor 2011 gehaald hebt! Ga zo door!

 4. Jolan
  december 21, 2011 / 17:19

  Wauw! Wat ontzettend goed! NY, here she comes.

 5. december 21, 2011 / 17:19

  Ik denk dat ik mezelf ook maar een mooi hardloopbroekje in het vooruitzicht ga stellen! Jij gaat die marathon echt halen!

 6. Leonie
  december 21, 2011 / 17:21

  Hardlopen is zo fijn! :)
  Ik had gister een nieuwe tijd op de 5 kilometer, was ik ook erg blij mee.

 7. december 21, 2011 / 17:36

  Now that I am in Sunny Spain I will try not to make any more weather excuses to not go for a run… hihi

  PS: Stella McCartney for Adidas Sale?? Vertel :p
  xxx

 8. december 21, 2011 / 18:11

  Pppff echt respect hoor. Ren nog niet zo lang, maar zelfs al schijnt die zon eventjes tussen de buien door voel ik me niet gedwongen naar buiten te gaan :P, veel te koud!

 9. december 21, 2011 / 18:34

  wat goed van je zeg… ik heb ook een poging gedaan voor hardlopen maar helaas kunnen mijn knieeën dit niet aan :( dus moest ik stoppen!

 10. december 21, 2011 / 18:38

  goede tips! zelf heb ik door de weeks geen tijd dus ga ik elke zondag, ook al staat er een koude wind, hardlopen. regen is idd niet zo aantrekkelijk.

 11. Anna
  december 21, 2011 / 18:56

  Wat goed zeg! Ik ben sinds kort ook weer begonnen met hardlopen, maar ik merk dat ik met deze kou een soort van pijn aan mijn longen krijg.. Een soort koud, drukkend gevoel. Weet jij misschien wat je daartegen kan doen, hardloop-expert zijnde ;)?

  • Roxy
   december 21, 2011 / 19:19

   (Ik ben geen Annemerel maar ik had dit ook de eerste paar keer in de kou) Ik loste het op door gewoon een sjaal te dragen. Ik gebruik gewoon een (nep) wollen sjaal die ik strak twee keer om m’n nek sla maar je hebt er ook speciale cols voor. Wel vastknopen zodat ‘ie niet irritant afvalt onder het lopen. Nergens last meer van gehad.

   • Anna
    december 21, 2011 / 19:27

    @Roxy: Heb wel al geprobeerd met een sjaal te gaan, maar dat werkte niet echt. Misschien dat ik eens zo’n col moet proberen! Dankje voor je reactie :)

    • Chantal
     december 21, 2011 / 21:57

     Je verliest wel vet, maar je spiermassa groeit. Vandaar dat je in het begin aan kan komen. Je valt dus wel af, maar je weegt nog hetzelfde of iets meer.

     • Chantal
      december 21, 2011 / 21:58

      @ Benthe 8-)

 12. december 21, 2011 / 19:07

  Inspirerend. Vooral dat.
  Ik dacht trouwens dat je van hardlopen wel ging afvallen want spieren verbranden weer vet. Maar kan ook een fabeltje zijn oid.

 13. december 21, 2011 / 19:25

  Wauw, ik denk dat je veel mensen inspireert om te gaan hardlopen! Ik vind het super knap dat je het doet! Ik hou zelf niet van hardlopen, het is niks voor mij. ;)

 14. december 21, 2011 / 19:50

  Hier word ik blij van! Door jouw stukjes krijg ik ook zo’n zin om te gaan hardlopen! Misschien moet ik binnenkort gewoon weer een poging gaan doen :)

  • december 21, 2011 / 20:02

   Hahaha ik heb pre-cies hetzelfde! Ik ga binnenkort gauw een keer proberen!

 15. Kelly
  december 21, 2011 / 20:22

  Ik hou van jouw hardloopstukjes! Door jou ben ik begonnen met hardlopen, liep ik een afgelopen zomer mijn eerste 5 kilometer en ondertussen alweer 10!! Lente 2012 ga ik mijn eerste marathon proberen te lopen in Vichy of Clermont-Ferrand :D
  Ik wil je echt bedanken voor je enthousiasme die daardoor mijn motivatie werd :)

  • Kelly
   december 21, 2011 / 20:22

   Ik bedoel natuurlijk halve marathon ;)

   • Annemerel
    Auteur
    december 21, 2011 / 21:06

    Wauw wat super leuk om te horen! Heel veel succes met de halve marathon, hoor graag hoe het geweest is!

 16. december 22, 2011 / 08:31

  ja!kwestie van moment uitkiezen. En we zijn niet van suiker, dus een paar regendruppels kan ik wel aan.

 17. december 22, 2011 / 09:15

  Vroeger, toen ik nog een echte bikkel was, ging ik ook gewoon door de regen. Heerlijk vond ik dat.

 18. december 22, 2011 / 09:22

  Door jou stukjes heb ik echt zin om ook weer te beginnen met hardlopen. Namens mijn lichaam: bedankt! :D

 19. december 22, 2011 / 10:53

  Wat goed zeg! Ik goed dat je nu een ander doel hebt (marathon ipv afvallen)!

 20. december 23, 2011 / 00:38

  Mooi geschreven en je doet het toch allemaal wel even.
  Erg in is het zogenaamde hardloop forensen, heb je geen tijd voor het hardlopen?, ren dan naar je werk en eventueel weer terug, velen doen dat(ik ook).
  Vraagje, ga je nu Newyork rennen?, of een ander jaar?, tis mij niet helemaal duidelijk in je verhaal.

  Verder, bij de langzame duurlopen(wat jij niet doet) ga je juist vet verbranden en afvallen, en inderdaad zoals jij stelt ga je bij hogere tempos juist niet afvallen mede door de opgebouwde spier massa.
  Met het hardlopen maakt langzaam juist snel in de wedstrijden.De echte snelle tempo’s zijn kort en krachtig met een groot herstel wat betreft hartslag, de langzame duurlopen zorgen er voor dat je het gaat vol houden.
  Een wedstrijd in een training(wat jij doet)heeft totaal geen zin en is een afbraak aan je herstel en wedstrijd opbouw.Het omgekeerde komt er voor in de plats waarbij je dus inderdaad wekenn niet meer gaat hardlopopen.
  Eigenlijk wel zonde, want je hebt zeker potentie gezien je snelheden, alleen net op de verkeerd emanier gebracht.
  Verder jammer dat deze manier van trainen als voorbeeld naar de andere bloggers juist niet goed is en schijnbaar die onbekendheid bij jou en de andere juist het verkeerde van het hardlopen naar voren brengt, terwijl het niet nodig is.

  Maar nogmaals, je hebt een prima blog en je weet veel over mode, kleding, enz, maar over het hardlopen mag je je zelf wel meer gaan in verdiepen qwa trainingen enz.

  Fijne kerst.