RUNNING TO NYC: V

Photobucket

Toen ik zaterdag ein-de-lijk voor het eerst die week tijd (en zin) had gevonden om hard te gaan lopen was ik eerst mijn hardloopbroek kwijt. Ik zocht o-ver-al, gaf alles de schuld (behalve mezelf natuurlijk), uiteindelijk lag hij midden in de woonkamer waar ik hem vier(!) dagen daarvoor gefotografeerd had. Denk je dat je klaar bent om te gaan, kun je je iPodoortjes niet vinden. De dag daarvoor zaten ze nog in mijn tas, zaterdag waren ze nergens meer te bekennen. Alles afgezocht natuurlijk, hevig gefrustreerd geraakt, want hal-lo, wil en kan ik eindelijk gaan hardlopen, komt er zoiets onbenulligs en irritants voorbij.

Na een uur zoeken (en schelden), had ik mijn iPodoortjes nog steeds niet gevonden. Het was uitgesloten dat ik zonder zou gaan rennen, dat kan ik gewoon niet, ik bedoel, het moet wel leuk blijven natuurlijk. Dus verruilde ik mijn hardloopbroek en sportschoenen voor een skinny jeans en uggs en vertrok ik naar de stad. iPodoortjes kopen. Ik was van plan om na thuis komst gelijk weer in mijn hardloopbroek te schieten, maar eh.. de tijd was toen wel een beetje voorbij en de zin al helemaal.

Zondag liep ik wel, maar niet van harte. ’s Middags zei ik tegen mijn moeder dat ik het zo bijzonder vond dat ik nog helemaal niet ziek geweest was. Normaal ontvangt mijn lichaam zowel iedere goed- als kwaadaardige bacil met open armen en ben ik al drie keer flink verkouden geweest voordat november goed en wel voorbij is. Dit jaar niet. Hoe dat volgens mij komt? Mijn dagelijkse shot van Vitamine B en het Vitamine C bruistablet. Goed, dat soort dingen moet je natuurlijk nooit hardop zeggen, want de volgende dag werd ik wakker met een tennisbal in mijn keel en een hoofd vol dufheid en snot. Ik probeerde te werken achter mijn iMac, maar voelde me vooral erg zielig. Dus ging ik terug naar bed, samen met mijn MacBook, en samen verzetten we toch nog het werk dat ik eigenlijk zou moeten doen.

Maar die zon he, daar moest ik wat mee doen. Ik moest lopen. En dus ging ik lopen. Ik liep in totaal negen kilometer, een race tegen de klok, want om 15.00u moest ik alweer werken bij Elzenduin. De eerste kilometers waren zwaar, waar moest ik in godsnaam mijn adem vandaan halen? Maar de laatste kilometers waren heerlijk. Ik liep de negen kilometer in een redelijke tijd, in 51 minuten en 30 seconden. Voor een training met veel wind en ademhalingsproblemen vind ik dat heus zo verkeerd nog niet. En zonder pauze’s natuurlijk. Nu hoop ik op een beetje meer rust (zodat ik vaker kan lopen) en fijnere weersomstandigheden (zodat mijn zin om te lopen ook een beetje toeneemt).

Oh en heugelijk nieuws, ik ben deze week over de 100 kilometer gekomen! Sinds 1 november heb ik nu 103,5 kilometer gelopen! Oh yes, het voelt zo goed om doelen te halen.. New York City here I come!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

11 Reacties

 1. december 14, 2011 / 17:08

  Yes voor doelen halen! En dubbel yes voor ze sneller dan gedacht halen ;)

 2. december 14, 2011 / 17:20

  Wauw wat goed bezig! Echt respect, met dit weer nog hardlopen! Ik heb zelf ook zo’n hardloopapp gedownload (runkeeper), en hoewel het in het begin wel motiveerde, houdt het weer me nu toch echt wel tegen! Maar er zitten zoveel voordelen aan hardlopen, dat ik eigenlijk maar weer eens de gok moet wagen.. (jammer dat ik altijd met dat voornemen kom als ’t gaat vriezen)

 3. december 14, 2011 / 17:30

  super goed!hoe lang ren jij normaal (als je je niet hoeft te haasten)? zelf ren ik iets van een uur..

 4. december 14, 2011 / 18:39

  Lekker bezig joh! Maar wel stiekem een beetje uitstelgedrag met die oortjes hoor haha!

 5. december 14, 2011 / 19:40

  jeeej wat goed zeg :D:D heel herkenbaar `smoesjes` ;) ik gebruik ze ook regelmatig hihih

 6. december 14, 2011 / 21:47

  Congrats on going over the 100km :D feels good huh?!
  xxx

 7. december 15, 2011 / 09:47

  het gaat je vast lukken!!

 8. december 15, 2011 / 10:26

  Diep respect! Ik ben al blij als ik 3 kilometer heb gelopen

 9. december 15, 2011 / 10:39

  Ik hoop voor je dat het gaat lukken! Ik keek toevallig gisteren nog een aflevering van SATC waar Miranda oefent voor dezelfde marathon, haha :)

 10. Suzanne
  december 16, 2011 / 10:45

  Suuupergoed! Ik vind het met dit weer wel moeilijk om mezelf te motiveren om te gaan lopen! Blijven bij jou trouwens je ipod oortjes zitten terwijl je rent? Ik word er gek van! En heb je geen tips voor een hardloop playlist qua muziek? :)

 11. december 16, 2011 / 13:20

  Heeeeerlijk om alles door te lezen. Super die 103KM die je gehaald heb.