RUNNING TO NYC: II, Doubts

Photobucket

Vertelde ik jullie vorige week nog over mijn steeds meer tot leven komende droom om de marathon van New York in 2012 te rennen, deze week is de probleemstelling een klein beetje verschoven. Inmiddels vraag ik mezelf niet meer af of ik het wel haal (daar zorg ik wel voor, dat is voor latere zorg, denk ik nu), ik vraag me momenteel af hoe ik daar in godsnaam binnen kom.

Ik heb horror verhalen gehoord, dat het een loting is en dat slechts één op de vijf wordt toegelaten. Dat je veel meer kans maakt als je al eens een marathon binnen de drie-en-een-half uur hebt gelopen. Ja, heb ik gedaan. In. mijn. dromen.

Dus keek ik naar andere marathons in wereldsteden in 2012. Eerst dacht ik aan Londen, maar na een korte reis op google kwam ik erachter dat alle startbewijzen voor de marathon van Londen al vergeven zijn. Toen dacht ik, PARIJS. Ik zag het parcours (over de Champs-Elysees, langs de Seine…) en wauw! Goed, die marathon is op 15 april 2012. Dan zou ik nu dus nog vijf maanden hebben. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar dan zou het lopen van de marathon de hoogste prioriteit van mijn leven moeten worden en daar lieve mensen, heb ik op het moment helaas gaan tijd voor.

Stiekem heb ik wel alvast een aanvraag tot inschrijving gedaan op de website van de New York Marathon. Je moest in 135 tekens vertellen waarom jij de marathon van New York zou moeten lopen. Nou… Omdat ik graag het hele traject op mijn blog wil documenteren, duh! Hopen dat de commissie in New York daar een beetje warm voor loopt. Ik heb nog zitten denken dat ik ook wel 25 verschillende e-mailadressen aan kan maken om zo mijn kansen te vergroten, maar voor het echte loten betaal je dus ook gewoon geld, ehm ja, lekkere business.

Goed, ik heb het nu alleen nog maar gehad over inschrijf-perikelen, ik heb het nog niet eens gehad over hoe het lopen nu eigenlijk gaat. Ik merk dat ik door dat nieuwe doel dus echt on-tie-ge-lijk enthousiast ben geworden. Ik moet mezelf bedwingen om niet iedere dag te lopen en ik moet mezelf tegenhouden niet veel te hard te lopen. Helaas hangt de binnenkant van mijn linker scheenbeen alweer de zuurpruim uit. Als ik een minuutje hardloop heb ik helemaal nergens meer last van, maar als ik dan weer normaal loop.. HELL! Is er een dokter in de zaal die mij uitlegt hoe ik op ‘legale wijze’ van die pijn af kom ZONDER rust te hoeven nemen? (ik ben bang dat dat ijdele hoop is).

Ik loop nu (voor mijn gevoel) op een rustig tempo acht kilometer in bijna 46 minuten. Volgens mijn zelfgemaakte schema moet ik eind december (zonder moeite) 10 kilometer in 55 minuten lopen. Dat haal ik als mijn been gewoon normaal doet. En dus lieve meiden, ga ik NU op zoek naar een shin splints wondergeneesmiddel. Wie helpt mij zoeken?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. november 23, 2011 / 17:25

  Ik duim met je mee voor een startbewijs in NYC!

 2. november 23, 2011 / 17:52

  Als je dat shin splints wondermiddel hebt gevonden… Let me know!

 3. Ileana
  november 23, 2011 / 18:16

  Bij Perry sport (of zo) hebben ze van de zalfjes; tijgerbalsem of perskindol misschien??

 4. L.
  november 23, 2011 / 19:01

  Ik heb zelf ook een aantal jaren last gehad van shin splints en heb iets gevonden wat bij mij heeft geholpen. Namelijk bepaalde kousen die heel strak om je kuiten heen zitten. Zorgt voor een goede ondersteuning, bloedsomloop etc. etc.: in ieder geval, het werkte bij mij! Daarnaast is rust ook belangrijk natuurlijk.

 5. Femke W
  november 23, 2011 / 19:11

  Wat helpt zijn compressiekousen (bv. Herzog). Deze kan je aanschaffen in een harloopzaak. Verder als kinesitherapeut/fysioloog in opleiding raad ik je rust aan. Heb het zelf ook gehad, blijft lang aanslepen… Dus eerst een beetje rust (twee weken bijvoorbeeld) en dan zachtjes weer opbouwen met lopen op zachte ondergrond. Heb je trouwens goede schoenen? Dat kan ook er mee te maken hebben.

 6. november 23, 2011 / 19:19

  Misschien is Voltarengel wat? Deze werd mij aangeraden door de huisarts n.a.v. achillespeesontstekingen, maar ik weet niet precies waar het probleem bij Shin Splints zit.. aanhechting?

  Stom dat er zo’n zware loting is, maar niet geschoten is altijd mis! Misschien de marathon van Berlijn lopen? Is ook een erg mooie stad en je hebt nog even de tijd. ;)

 7. november 23, 2011 / 20:39

  Succes hoop dat je een startbewijs krijgt

 8. Marieke
  november 23, 2011 / 20:50

  Ik heb ook last van ‘springerskuiten’. Die Herzog compressiekousen waar hier boven al over verteld wordt helpen inderdaad heel goed. En ze zijn die 45 euro meer dan waard. Je doet er ongeveer een jaar mee (intensief gebruik à 4x in de week), dan worden ze slapper.
  Wat ook helpt is een paar bezoekjes aan een sportfysiotherapeut. Bij mij werden mijn kuiten dan helemaal los gemasseerd, omdat de druk op het vlies dat om je kuit- en scheenbeenspieren zit te groot wordt straalt dit uit naar je schenen (dat was bij mij in ieder geval het geval).
  En verder: heel veel rekken! Kuiten rekken, schenen (al is dat wel moeilijk zonder je enkel te breken haha, moet je even op internet zoeken hoe je dat moet doen). Dit om de druk te verlagen.
  Oh, en de fysio zou eventueel ook nog van dat sporttape kunnen plakken op de zere spier om ‘m te ontlasten. Maar dat is geen structurele oplossing natuurlijk. Eigenlijk is rekken het best.
  Goed, heel verhaal. Hoop dat je snel weer fijn kunt hollen!

 9. Bregje
  november 23, 2011 / 21:01

  Ik vrees voor jou dat op dit moment rust toch het enige is wat helpt. En niet iedere dag lopen ter voorbereiding voor de marathon, maar een jaarplanning maken die opbouwend is (betekent dus niet dat je al 20 km moet kunnen rennen over 2 maanden). Veel rennen klinkt leuk, maar werkt alleen maar averechts uiteindelijk.

 10. Anne
  november 23, 2011 / 21:57

  Compressiesokken idd! Ik loop zelf met x-socks. Die zijn €25,00. En ik zou ook meer rustdagen tussen het lopen houden. Om de dag lopen is echt niet goed met de blessure die jij hebt! Je loopt zo nog een keer je benen ”kapot” en dat zou toch jammer zijn dat je helemaal niet meer kunt hardlopen.. Je spieren moeten ook de tijd hebben om weer tot rust te komen en dan zijn je loopresultaten uiteindelijk ook beter :)

 11. Iemke
  november 23, 2011 / 22:48

  Compressiekousen van herzog.. werken bij mij prima en heb ze nu ook altijd preventief aan!

 12. S
  november 23, 2011 / 23:13

  Veel succes!!! Je schrijft echt leuk, ik kijk al uit naar een boek ;-)

 13. november 24, 2011 / 09:30

  heb je in den haag niet een renwedstrijd? Heeft Nike ook niet altijd van die hardloopwedstrijden? Volgens mij lees ik dat weleens in de Glamour. Anyway, misschien is dat iets voor je, dat het alvast een begin is?

  • Annemerel
   Auteur
   november 24, 2011 / 13:07

   Ik ga sowieso meedoen met de halve marathon van Den Haag, de CPC, die is half maart! Maar ik wil ook in een WERELDSTAD. haha

 14. Alexandra
  november 24, 2011 / 12:48

  Klinkt allemaal heel erg gaaf! Ik wou dat ik mezelf moest dwingen om niet te gaan rennen. Ik ben lui, en heb dus het tegenovergestelde.. Ik heb 1 vraagje: welke app gebruik jij hiervoor? Misschien dat dat me aanspoort tot dagelijkse running..

  • Annemerel
   Auteur
   november 24, 2011 / 13:08

   Nike + GPS voor de iPhone! Super fijn!!!

 15. november 25, 2011 / 03:51

  Ken je Sweettoothrunner.com? Erg goede tips, ervaringen, over shin splints (IJSBAD!)

 16. november 25, 2011 / 23:46

  Newyork is echt geweldig, en is gewoon de marathon die je never gaat vergeten.
  Zie ook mijn newyork marathon movie http://www.youtube.com/watch?v=eMdEd3W7QDQ
  Overigens is de newyork marathon lastig, zeg maar een zwaar parcour.
  Het weer kan mee zitten, mar het kan ook bokkoud zijn in die periode.
  Over je blessure, en dat is het.Ik vrees dat een marathon niet eens haalbaar is in 2012 zonder behandeling en zelf met een behandeling bijna onmogelijk, of je moet van wandelen houden de laatste 10km van de marathon?.
  Mijn tip en vaker geschreven,ren niet zo hard met je trainingen want je trainingstijden zijn wedstrijd tijden, mede daardoor heb je last van blessure’s.
  Je moet het verder zelf weten, maar na 56 marathons en ultra’s ga je een klein beetje begrijpen waar de pijn punten zitten bij het hardlopen.

  Met het uitloten zoals je beschreef is de kans klein en via een organisatie kan het wel, vaak wel duur(minimaal 2000 euro).

  Je kan ook een snelle hardloper lief aan kijken en vragen of hij of zij jouw loop chip om wilt doen tijdens een erkende marathon in Nederland en op die manier een geregistreerde snelle marathon tijd te rennen zodat je aanspraak kan maken op een startbewijs voor de Newyork marathon!.

  Overigens is dit geen kritiek naar jouw zelf, maar een klein stukje over de marathon.
  En een eerste marathon moet gewoon goed wezen en een blauwtje oplopen in Newyork zit je ook niet op te wachten lijkt mij.

  Groet Rinus.