RUNNING: Flyknit Lunar 2+

 photo 2014_Nike_FlyknitLunar2-74.jpg

Precies een jaar geleden trok ik mijn eerste Nike Flyknit’s aan, mooi dat ze waren (en zijn!). Helaas liep ik er iets minder fijn op. Dat betekent niet dat die Flyknits een jaar lang in mijn kast hebben lopen stof vangen.. Ik droeg ze afgelopen voorjaar en zomer ZEER regelmatig in “normale” outfits en kreeg zelfs een tweede paar met mijn eigen naam. Mijn Flyknits werden DE schoen om een hele dag mee rond te slenteren in Parijs of om naar mijn werk aan te trekken. Ik zei dan ook volmondig JA! toen ik vorige week werd uitgenodigd voor de lancering van de Nike Flyknit Lunar2 +, de opvolger van de Flyknit Lunar1. Niet omdat ik dacht een nieuwe hardloopschoen te testen, maar gewoon, omdat ze zo mooi zijn. Jullie zien misschien al aan de manier waarop ik dit schrijf, dat het met de Nike Flyknit Lunar2 + toch net iets anders zit..

Toen ik de Nike Flyknit Lunar2+ afgelopen dinsdag aan trok was ik blij verrast.. Ok, toen ik zijn voorganger een jaar geleden voor het eerst aantrok had ik ook het idee dat ik pantoffeltjes aan mijn voeten deed, maar dit was anders. Naast dat de schoen perfect om je voet heen sluit door de Elastische Flyknit bovenkant van de schoen, had ik ook direct het gevoel dat mijn voeten steun kregen aan de binnenkant van mijn voeten, de plek waar mijn voeten bij de Lunar1 helemaal aan hun lot werden overgelaten (wat bij mij voor problemen zorgde). Mijn verrassing sprak ik hardop uit en direct kreeg ik bijval van de mensen om me heen, ook zij waren het er over eens dat deze schoen een stuk meer steun biedt dan zijn voorganger.

Wat is er dan precies veranderd ten opzichte van de Flyknit Lunar1?
– In de bovenkant van de schoen, het Flyknit, zit nog meer stretch zodat de schoen zich nog beter om je voet sluit.
– De lip van de schoen zit niet meer los, maar is in de bovenkant verweven zodat deze niet meer tijdens je run alle kanten op beweegt.
– Op de buitenzool van de schoen zit “pressure map data” dit zorgt ervoor dat de schoen zich aanpast aan jouw natuurlijke looppatroon, dit komt de natuurlijk beweging van je voet ten goede.
– In de zool zelf zit net als in veel andere schoenen van Nike “Lunarlon” dit zorgt voor de demping van de schoen. Lunarlon is gebaseerd op gewichtsloze maanwandelingen van astronauten. Ook dit Lunarlon is verbeterd ten opzichte van het Lunarlon dat in de eerste Flyknit verwerkt zit. Het resultaat is een nog meer natuurlijke, vloeiende loop.

Ik was heel erg benieuwd of deze verbeteringen aan de schoen ten kosten zijn gegaan van het gewicht, dus zette ik beide schoenen op de weegschaal. Resultaat? 218 gram voor de Lunar1 en 230 gram voor de Lunar2, maar daar moet wel bij gezegd worden dat mijn Lunar1 in maat 41 is en mijn Lunar2 in maat 42, dat zou zomaar een paar gram kunnen uitmaken.

Erg lang heb ik nog niet op de Flyknit Lunar2 + gelopen, maar mijn eerste indruk is zeer positief. Of ik er de marathon op ga lopen? Dat denk ik niet. daarvoor ben ik toch te verknocht aan mijn LunarGlides, maar ik wil hier zeker op gaan trainen. I’ll keep you posted!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. februari 21, 2014 / 12:04

  Wat een plaatjes! Heb je ze nog helemaal schoon gekregen na die tackel ;)?

 2. februari 21, 2014 / 12:31

  Wauw ze zijn echt mooi! Ik draag mijn flyknits ook onder gewone outfits, mag er ook niet meer op hardlopen (inderdaad ook de steun).

 3. februari 21, 2014 / 12:33

  Ze zijn echt prachtig! Fijn dat ze ook lekker zitten!

 4. februari 21, 2014 / 12:36

  Ze zien er heel gaaf uit, heerlijke kleurtjes!

 5. februari 21, 2014 / 12:39

  mijn broer heeft deze gisteren gekocht, heel jaloers! hij heeft er al op gelopen en is stiekem verlieft denk ik!

 6. februari 21, 2014 / 12:45

  Ze zijn echt prachtig! Als je er toch niet fijn op hardloopt zijn deze ook zeker geen straf om als “normale” schoenen te dragen :)

 7. februari 21, 2014 / 12:51

  Ik vind deze echt heel erg gaaf, maar ik mag op het moment nog even geen nieuwe hardloopschoenen kopen want ik heb nog andere hele fijne :)

 8. februari 21, 2014 / 12:58

  Klinkt goed! En ze zien er natuurlijk ook weer top uit (niet geheel onverwacht :))!

 9. februari 21, 2014 / 13:02

  Klinkt goed en fijn dat deze meer ondersteuning bieden. Ze zien er sowieso weer zeer geslaagd uit:)

 10. februari 21, 2014 / 13:05

  Ik vind ze echt zo vet! Toen ik de nieuwsbrief van Nike kreeg met de aankondiging was ik echt gelijk verkocht! Ben benieuwd naar je ervaringen met deze pareltjes!

 11. februari 21, 2014 / 13:35

  Ze zitten inderdaad echt super lekker, net pantoffeltjes en hoewel ze zeggend at je er gewoon een marathon op kan lopen denk ik dat ik net als jij op lunar’s gaat lopen. Neemt niet weg dat ik ze heel graag zou willen hebben!

 12. februari 21, 2014 / 14:18

  Ze zijn zo mooi! De Flyknit 1 vind ik zelf al heel fijn lopen dus zullen deze me nog sneller maken :p Extra stevigheid kan nooit kwaad. De Lunarglides heb ik nooit geprobeerd maar denk dat ik daar binnenkort in ga investeren vanwege de goede ervaringen van andere daar mee!

 13. februari 21, 2014 / 14:51

  Ze zien er heel mooi uit. Je moet trouwens weer wat meer LOOKS-posts doen. :-) Door de link in je post kwam ik weer bij een paar hele leuke outfit uit! X

 14. liza
  februari 21, 2014 / 15:08

  Heb je beroemde koekjes gemaakt haha :) ben benieuwd hoe ze eruit komen

 15. februari 21, 2014 / 15:49

  Ze zien er in ieder geval super leuk uit!

 16. februari 21, 2014 / 15:54

  Ik vind het echt hele gave schoenen!

 17. februari 21, 2014 / 16:36

  Die schoenen lijken me super fijn!

 18. februari 21, 2014 / 17:05

  Ziet er prachtig uit! Klinkt ook heerlijk voor aan de voeten haha :D
  Ik heb zelf momenteel een paar Nike Free’s en een paar eigen ontworpen Lunars. Heel happy mee.

 19. Linda
  februari 21, 2014 / 20:31

  Vorig jaar kreeg ik de Flyknit Lunar1 en ik loop er nog steeds bijna altijd op. Maar mis heel soms toch wel wat steun. Deze lijken me echt geweldig, ga ze denk ik toch eens passen..

 20. februari 22, 2014 / 23:15

  Zo jammer dat de nike schoenen niet geschikt voor me zijn om op hard te lopen, ik vind ze echt prachtig!