RUN BABY RUN: Next Goal

 photo RecentlyUpdated210-1.jpg

Aanstaande zondag loop ik met tien meiden van #fitforsummer de Ladiesrun in Rotterdam. Voor het eerst heb ik van te voren een ander doel dan normaal. Iedere wedstrijd heb ik tot nu toe gelopen met als doel mijn PR te verbeteren. Van de zes wedstrijden die ik in totaal liep, heb ik slechts één keer ‘gefaald’. Maar deze wedstrijd, lucky number seven, ga ik er niet voor zorgen dat ikzelf in een mooie tijd over de finish kom, ik ga mijn zusje er overheen slepen.

Kijk, zo’n acht weken geleden kwam ik op het geniale idee om de Ladiesrun in Rotterdam te gaan lopen, de vijf kilometer. Ik koos tien meiden die meededen met de actie, allemaal om een andere reden. Sommige waren super actief op Facebook, een andere was heel actief op Instagram, dan had ik nog twee meiden die me al vanaf 2003 volgen (Esmée en Lindsey) en dan mijn zusje, die me al twee jaar lang helpt met mijn blog. D-tjes en T-tjes veranderen, controleren of alles goed ingepland staat, opletten dat er geen ruzie in mijn comments ontstaat, opmerken dat er een ‘Tell Me More’ tag in mijn stukje moet. Dat soort dingen. Ze wilde graag meedoen en ik dacht, daar kan ik geen nee tegen zeggen.

Ware het niet dat de 5K ineens vol zat en we gedwongen de 10K moesten gaan lopen. Ok, ook nog geen ramp, we hadden nog zes weken. In Italië moesten we vanaf nul beginnen (ze had in december wel een paar keer 5K gelopen, maar daarna werd ze ziek en heeft ze niet meer gesport) en dat was best zwaar met die heuvels. Niet zo gek dat ze een week later ineens heel veel last van haar knie kreeg. De examens begonnen en ze wilde zich eigenlijk niet druk maken over hardlopen, want hé die examens waren redelijk belangrijk.

Drie weken lang heeft Roos alleen maar gestresst over haar examens (en stiekem ook wel een beetje om het feit dat ze niet kon hardlopen) en anderhalve week geleden zijn we weer begonnen met trainen. Eerst een vijf kilometer, daarna zeven kilometer (ja we moesten opschieten), toen nog een keer zeven kilometer en van het weekend zelfs tien. Ja, dat lezen jullie goed, de afstand hebben we in ieder geval al één keer afgelegd en het is haar binnen een week gelukt. Moest ze een week ervoor nog twee keer stoppen op een vijf kilometer, de tien kilometer liepen we een week later in één keer. Dat was wel goed voor haar zelfvertrouwen (en die van mij als Personal Trainer, muahaha).

Maar geloof me, hier zijn heel wat scheldpartijen aan vooraf gegaan. “IK WIL NIET” (Roos) “JE MOET!!!!” (Ik) “IK KAN NIET MEER” (Roos) “DOORGAAN” (Ik). Jup, ik ben een slavendrijver, maar als je een doel hebt, dan moet je er voor gaan. Voordat we begonnen met lopen deden we een warming-up, na het lopen een cooling down en we liepen op een rustig gelijkmatig tempo, alles om er voor te zorgen dat de blessure niet terug kwam. Ik denk dat iedere fysio die dit leest met grote rollende ogen meeleest, maar ik wist (en weet) dat Roos dit kan en tot nu toe gaat het goed met haar knieën.

Deze week doen we twee kortere afstanden en zondag gaan we knallen. Maar niet alleen Roos gaat knallen, ik heb zo’n vermoeden dat alle meiden van #Fitforsummer een super mooie tijd neer gaan zetten. Het weer voorspelt veel goeds, misschien een klein beetje warm, maar hé de zon geeft ook energie, toch?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

30 Reacties

 1. juni 5, 2013 / 17:36

  Wat lief dat je je zusje over de lijn gaat slepen. Heel veel succes!!

 2. juni 5, 2013 / 17:40

  leuk dat jullie samen gaan lopen! alvast veel succes Roos!

 3. juni 5, 2013 / 18:06

  Jullie zijn goed bezig!

 4. juni 5, 2013 / 18:06

  wat gezellig dat je je zusje meeneemt! succes!

 5. juni 5, 2013 / 18:13

  Succes!

 6. juni 5, 2013 / 18:17

  Yay voor zusterliefde! ^^ Veel plezier en succes samen, ik vind dat ze het heeel netjes doet in een week!

 7. juni 5, 2013 / 18:21

  Wat gaaf dat je zo goed met je zusje om gaat! Leuk om te lezen dat je haar ‘er doorheen gesleept’ hebt..

 8. juni 5, 2013 / 18:23

  Het komt vast helemaal goed! Heel veel succes in ieder geval voor je zusje en vergeet ook niet: veel plezier! Want het moet natuurlijk wel leuk blijven. :)

 9. juni 5, 2013 / 18:56

  Wauw, super dat ze na zo lang stilzitten in een week tijd 10 kilometer kan lopen. Ik wens jullie en de andere meisjes van #fitforsummer ongelooflijk veel succes!

 10. juni 5, 2013 / 19:03

  Wat leuk! Veel succes met het lopen!

 11. juni 5, 2013 / 19:09

  Echt heel tof dat je dit met haar doet! Ik weet zeker dat het wel goed gaat komen zondag!

 12. Liesbeth
  juni 5, 2013 / 19:25

  Wat lief! :) Had ik ook maar een lieve grote zus!

 13. juni 5, 2013 / 19:31

  HEEL VEEL succes maar gaat vast helemaal goed komen!

 14. juni 5, 2013 / 19:46

  Wat leuk ^^ Mijn doel is ook om de tien kilometer te rennen. Ik kan nu 5k, en het is zo verleidelijk om na een halfuur gewoon weer naar huis te gaan… Maar ik ga ervoor :D

 15. juni 5, 2013 / 20:56

  Wat goed dat je je zusje gaat helpen, ik hoop dat ik jullie zie zondag. Zo niet: heel veel succes!

 16. juni 5, 2013 / 21:40

  Gaat helemaal goedkomen met Roosmarijn!! Ze liep de 10 al onder het uur toch? Ik heb er zin in en ga voor een PR, sneller dan 53 min dus… Tot zondag!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 5, 2013 / 21:47

   Dat PR ga je zeker halen!

 17. juni 5, 2013 / 23:15

  Met jouw hulp weet ik zeker dat het Roosmarijn gaat lukken! Ik hoop dat het niet te heet wordt en niet gaat regenen. Weeronline geeft nu aan voor zondag in Rotterdam 21 graden en in de middag en avond twee van de drie druppels regen, ben benieuwd..

 18. Janique
  juni 5, 2013 / 23:58

  Pff knap hoor!
  Ik wil ook zo’n zus waar ik mee samen kan lopen.
  Morgen ga ik met mijn zusje clubpower doen!

  Vind het nog steeds jammer dat ik niet mee doe, doen jij en je zusje ook mee met de zevenheuvelennacht, is een jubileumloop!?

  You go girlss!

 19. juni 6, 2013 / 07:36

  Wat leuk!

  En wat moet het leuk zijn om je zusje aan te kunnen moedigen en de finishlijn over te kunnen slepen! Het lijkt me echt leuk om iemand zo vanaf nul te kunnen helpen en te kunnen zien verbeteren :)

 20. juni 6, 2013 / 08:16

  Wat lief van je zusje en wat lijkt dit mij leuk!

 21. juni 6, 2013 / 10:32

  Respect voor Roos, ik heb ben een dik half jaar bezig geweest om van nul naar 10km te gaan! Die bootcamp foto’s zien er zo leuk uit, perfect weertje ook eindelijk! Alvast succes zondag!

 22. juni 6, 2013 / 12:00

  Wat goed dat ze al in 1 week 10 kilometer kan uitlopen! En wat lief dat je haar over de finish gaat helpen!

 23. juni 6, 2013 / 12:25

  Wat goed van Roos! Ze gaat het zeker redden zondag.. Ik heb gisteren nog een 5k gelopen en ik had het me toch warmmmm (en misschien had ik iets te weinig/niks gegeten van tevoren) maar ik weet zeker dat zondag de hele sfeer en adrenaline me er doorheen helpen. Ik heb er zin in en blijf zeker bij de 10k nog kijken en jullie aanmoedigen!

 24. juni 6, 2013 / 15:36

  Wow wat goed en wat lief! Volgens mij helpt dat super, zo een personal trainer! Succes beide!

 25. juni 6, 2013 / 16:19

  Wat super van je ! Jullie gaan het zeker goed doen zondag!

 26. Ilse
  juni 6, 2013 / 21:25

  Geweldige zus ben je zeg, ik ga zondag meedoen met de ladiesrun in Groningen. :D

 27. juni 7, 2013 / 23:41

  Als ik het Fitforsummer team zie ga ik aanmoedigen hoor zondag! Zelf ren ik de easy pease 5k ivm tentamendrukte.
  Heel veel succes en vooral veel plezier zondag.

 28. juni 8, 2013 / 01:15

  Ik duim voor jullie!