RUN BABY RUN: TomTom Runner & Multi-Sport GPS Sportwatches

 photo RecentlyUpdated324.jpg

Afgelopen donderdag stond er niet één, maar stonden er twee evenementen van TomTom op het programma en dat allemaal ter introductie van het nieuwe sporthorloge van TomTom. ’s Middags hardlopen met meervoudig marathonwinnaar Lornah Kiplagat en wielrennen met oud-schaatster Annemarie Thomas tijdens de perspresentatie en ’s avonds alweer rennen met Lornah, dit keer met Run2Day.

Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe horloge van TomTom. Ik loop nu bijna twee jaar met mijn Nike+ TomTom SportWatch. Mijn eerste SportWatch ontving ik van TomTom, omdat ik een advertorial over het horloge schreef. Helaas ging dit horloge een paar weken geleden kapot en was ik genoodzaakt om een nieuwe aan te schaffen. Genoodzaakt? Ja, ik kan absoluut niet meer rennen zonder sporthorloge en met de marathon in New York in het vooruitzicht is niet meer hardlopen ook geen optie. Genoodzaakt dus, om een nieuw sporthorloge te kopen.

Maar nu heeft TomTom dus een eigen sporthorloge, of nou ja eigenlijk, twee eigen sporthorloges. De TomTom Runner en de TomTom Multi-Sport. De TomTom Runner is speciaal gemaakt voor hardlopers, de Multi-Sport richt zich op mensen die meerdere duursporten beoefenen, je kunt er dus ook je zwem- en fietssnelheden mee meten (mocht ik die triatlon echt gaan doen, is dit hiervoor het ideale sporthorloge!).

De voordelen op een rijtje:
– De TomTom GPS Horloges hebben slecht één knop waar je alles mee kunt bedienen. Binnen vijf minuten heb je de knop en alle instellingen onder de knie. Easy-peasy!
– De horloges hebben een super slank design wat om iedere pols goed aansluit, het horloge weegt daarnaast slechts 50 gram en is hiermee het lichtste horloge op de markt.
– De horloges hebben een indoor tracker, ingebouwde sensoren die heel nauwkeurig stappen tellen, op deze manier kun je ook op de loopband je snelheid en afstand goed volgen.
– De horloges bevatten QuickGPSFix, een satelliettechnologie die snel je exacte positie bepaalt zodat je sneller op weg kunt.
– De horloges kun je synchroniseren met meerdere platformen zoals RunKeeper, MyFitnessPall en TomTom’s eigen plaform ‘TomTom MySports’.
– Het display van de horloges is groot en duidelijk, het display is verder kras- en stootbestendig.
– De horloges zijn waterdicht, een beetje zweten is dus geen probleem en ook een zwembad in duiken levert geen problemen op, zolang je niet dieper gaat dan 50 meter..
– De batterij van de horloges gaat 10 uur mee wanneer hij in de GPS Mode staat, je kunt dus ook een ultramarathon met dit horloge lopen zonder dat het uitvalt.
– De horloges hebben bluetooth waardoor je makkelijk een hartslagmeter kunt aansluiten.

De multi-runner kan daarnaast ook:
– Heel makkelijk worden aangesloten op je fiets met een speciale bevestiging.
– De trapfrequentie, snelheid en afstand bijhouden zowel outdoor als indoor met de speciale trapfrequentie sensor.
– Hoogte heel nauwkeurig meten.
–  Gedetailleerde zwemgegevens meten.

Mijn eerste indruk?
Wat een licht horloge en wat zit hij fijn aan mijn pols! Ik moet toegeven dat ik de Nike+ SportWatch esthetisch beter vind, maar het horloge van TomTom sluit beter aan op mijn pols en voelt veel lichter. De knop is makkelijk te bedienen en de trilfunctie die het horloge heeft is heel handig, je voelt direct of je het knopje wel of niet hebt ingedrukt. Het horloge heeft super veel spannende functies, zo kun je op een bepaalde tijd lopen. Wil jij de tien kilometer onder de 50 minuten lopen? Je geeft het aan en het horloge geeft je tijdens het rennen door of je goed bezig bent of niet. De hartslagmeter vind ik super interessant, evenals de zwem- en fietsfunctie. Ik ben heel benieuwd hoe het horloge me daadwerkelijk gaat bevallen.

Hoewel de samenwerking met Nike+ wordt voortgezet voor het Nike horloge, kun je dit horloge helaas niet koppelen met je Nike+ account. Dit vind ik tot nu toe het enige nadeel van het horloge, ik bedoel, ik heb de afgelopen twee jaar bijna 2500 kilometer gerend, die statistieken raak ik niet graag kwijt. Zelf ben ik op dit moment in het bezit van een TomTom Multi-Sport met hartslagmeter. De komende weken zal ik het TomTom horloge uitvoerig testen, I’ll keep you posted!

De TomTom Runner en Multi-Sport zijn vanaf dit weekend te koop bij de grotere hardloopwinkels waaronder Run2Day. De prijs van het goedkoopste horloge (de TomTom Runner zonder hartslagmeter) is 169 euro, het duurste horloge de Multi-Sport met cadanssensor en hartslagmeter kost 299 euro.

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. september 21, 2013 / 12:09

  Hij lijkt me wel erg fijn! Nog eventjes doorsparen denk ik..

 2. september 21, 2013 / 12:23

  Oh die zou ik echt willen hebben en gebruiken met zwemtrainingen :)

 3. september 21, 2013 / 12:30

  Hij heeft veel voordelen maar toch zou ik alleen al om het uiterlijk toch voor het nike horloge gaan. Ben wel erg benieuwd naar je bevindingen.

 4. september 21, 2013 / 12:30

  Hij heeft veel voordelen maar toch zou ik alleen al om het uiterlijk toch voor het nike horloge gaan. Ben wel erg benieuwd naar je bevindingen.

 5. Renate
  september 21, 2013 / 12:49

  beter vind*

 6. september 21, 2013 / 12:52

  Lijkt me erg fijn! Ik loop nu altijd met mijn telefoon. In de regen durf ik daar niet mee te lopen dus dan is zo’n horloge ideaal!

 7. september 21, 2013 / 13:43

  Heel duur maar wel heel fijn!

 8. september 21, 2013 / 14:14

  Handig, misschien is dit wel iets voor mijn vriend.

 9. september 21, 2013 / 14:22

  Ik vind ze mooi! Maar ik denk dat ik toch niet meer snel over zou stappen op een horloge dat niet synct met mijn Nike+ account..

 10. september 21, 2013 / 15:59

  Misschien moet ik ook maar eens investeren in zo’n horloge want ik erger me altijd kapot aan mijn telefoon.

 11. september 21, 2013 / 17:35

  lijkt me handig!

 12. september 21, 2013 / 18:09

  Oh ik zou zó graag een sporthorloge hebben! Met mijn telefoon in zo’n band vind ik helemaal niet handig, en ik ben steeds bang dat ik val en dat mijn telefoon dan stuk is. Hoewel het wel fijn is dat ik iemand kan bellen als er iets aan de hand is. Maar toch liever een horloge, ik loop er telkens weer bij te kwijlen!

  Als ik nou eerst eens wat meer ging hardlopen XD

 13. september 21, 2013 / 18:45

  Dure krengen zijn die horloges zeg!

 14. september 21, 2013 / 19:26

  300 euro? Wow. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen!

 15. september 22, 2013 / 09:27

  Oei, wel erg prijzig! En het is heeeel jammer dat je ze niet aan Nike+ kunt koppelen.. Verder zie ik alleen maar voordelen haha.

 16. september 22, 2013 / 11:35

  Ik denk dat ik het koppelen aan mn Nike account toch wel belangrijk vind, want het motiveert gewoon om te zien hoeveel je al gelopen hebt!

 17. september 23, 2013 / 12:29

  Ik vind zo’n horloge heel mooi en het lijkt me tien keer fijner dan de iPhone, maar probleem is: ik luister mijn muziek via Spotify op de iPhone.. Die moet dus sowieso altijd mee. Dan is zo’n horloge wel weer wat overbodig.

 18. Steven Demei
  september 26, 2013 / 11:57

  Ik heb de Multi-Sport en ik vind het fijn. Niet meer met mijn GSM in handen lopen (dus ook niet gebeld tijdens mijn training).

  Ik heb ook Nike+ account. Jammer is idd dat het niet synct, Heb wel een paar Alternativen.

  1. Sync mijn Nike+ met MapMyFitness. Dan krijg je alle Nike+ data daar beschikbaar, en de Multisport Synct met MapMyFitness.

  2. Aanmatig de resultaten op je Nike+ terug zetten via:
  http://funplus.oliverzheng.com/

  Ik heb een vraag bij TomTom openstaan over deze gedeelte van syncen. Wie weet dat die optie wel in de toekomst komt. Zoals veel training sites met elkaar syncen.