RUN BABY RUN: It’s the challenge

 photo Desktop43.jpg

Ik presteer het beste als er een wedstrijd element wordt toegevoegd. Dat had ik met mijn studie en dat heb ik nu met mijn trainingen. Ik ben wel in voor een challenge. Eerder dit jaar deed ik met jullie de #FitForSummer Challenge, iets dat voor mij in ieder geval heel goed gewerkt heeft. Maar helaas.. Hoe dichterbij die marathon komt, hoe meer ik in tijdnood lijk te raken. Zou eigenlijk juist andersom moeten zijn, ik zou nu juist veel tijd moeten hebben zodat ik goed kan trainen. Maar ik loop niet alleen een marathon, ik moet (en wil) ook geld inzamelen voor dance4life.

Daarom ben ik heel blij met de challenges die Nike deze maand gecreëerd heeft. Zowel voor Nike Running als de Nike Training Club zijn er challenges. We zijn de maand begonnen met het rennen van een halve marathon per week en minstens drie NTC trainingen voor 8.00u.

Kijk en hoe ik mezelf dan uitdaag? Ik wil dan het dubbele van wat Nike aan mij vraagt. Ik wil deze week geen halve marathon lopen, ik wil bij elkaar een hele. Ik ben al lekker op weg met de dertig kilometer van afgelopen zondag en die laatste twaalf (komma twee) heb ik vanmorgen gedaan.

Met de NTC-app ben ik sinds deze week ook weer in de weer. Het is niet makkelijk om al om 6.00u op mijn matje te liggen, maar zowel mijn spiegelbeeld als mijn hardlooptrainingen varen er goed bij, dus dat kwartiertje die Ab Burner neem ik maar voor lief. Het liefst had ik ook het aantal #Earlybird trainingen verdubbeld, maar aangezien de week voor mij op zaterdag begonnen is en ik pas op maandag begon met de trainingen, is zes trainingen voor 8.00u in vijf dagen een beetje lastig.. (eentje om 4.00u eentje om 7.00u? Nehhhh). Maar dat is mijn uitdaging voor volgende week.

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk om kwantiteit van jezelf te vragen, kwaliteit is ook zeker belangrijk. Wat zeg ik, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Kwaliteit betekent: je hoofd erbij houden tijdens het rennen, je core aanspannen, af en toe een interval training doen om kracht en snelheid te trainen. En kwaliteit bij de NTC workouts betekent: de oefeningen goed uitvoeren, de bewegingen afmaken en in de juiste houding staan.

Ook kwaliteit is een uitdaging, maar deze uitdaging is veel minder te meten en voor mij daarom minder leuk. Maar hé, daar moet ik me maar overheen zetten, in New York heb ik er profijt van en die prestatie is wél te meten.

Wil jij ook meedoen met de Nike Challenges? Klik hier voor de Facebook Challenge van Nike Running en klik hier voor de Facebook van de Nike Training Club.

Wat motiveert jou? Uitdagingen zoals die van Nike, of train jij liever zonder al dat ‘gedoe’?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. september 4, 2013 / 17:21

  Uitdaging werkt altijd beter :)

 2. september 4, 2013 / 17:25

  Goede post. Motivatie door middel van een challenge werkt fijn. Zeker als je de marathon straks moet lopen is het wel belangrijk dat je goed getraind bent natuurlijk, maar soms heb je tussendoor ook nog kortetermijn doelen nodig om jezelf te motiveren. Ik heb eerlijk gezegd nooit echt dit soort doelen. Ik doe fitness, maar doe niet mee aan wedstrijden (ha-ha). Daarbij haal ik vooral voldoening uit ritme, vier keer per week minstens in de sportschool zijn. Als ik mezelf doelen ga stellen zoals een paar kilo afvallen/bepaalde uren trainen etc, dat werkt blijkbaar niet echt :)

 3. september 4, 2013 / 17:26

  Haha ik presteer ook wel beter als er een wedstrijdelement in zit (als het me boeit dan, want soms denk ik ook gewoon ‘nah laat maar, is niet de moeite waard’), maar ik ga niet gelijk allerlei gekke dingen meer doen zoals jij. Wel heel goed, 42,5 km in één week!

 4. september 4, 2013 / 17:26

  Bij mij werkt het wel het beste om een uitdaging te hebben, maar dan in de vorm van een wedstrijd :)

 5. september 4, 2013 / 17:39

  Uitdaging is mijn grootste motivatie. Zonder de Nike running app zou ik het rennen een stuk minder leuk vinden.

 6. september 4, 2013 / 17:40

  wedstrijden dagen mij altijd wel uit :)

 7. september 4, 2013 / 17:42

  Ik krijg super veel motivatie van deze uitdagingen van Nike! Ik heb deze week al 2 keer voor 8 uur de NTC app gebruikt en ik ga proberen die halve marathon deze week te lopen maar of dat gaat lukken is even af wachten ivm een blessure. Op de een of andere manier voel ik dat ik mee wil doen en er bij wil horen bij dit soort dingen…!

 8. september 4, 2013 / 17:46

  Uitdagingen zijn voor mij altijd heel erg belangrijk!
  Goed bezig Annemerel!

 9. september 4, 2013 / 18:16

  Wat fijn dat het je zo motiveert! Bij mij werken alleen challenges tegen “echte mensen” (= mensen die ik ook echt ken) goed. Zo hebben we de afgelopen maand de 195K in een maand challenge gedaan bij de Running Junkies.. als je dan te horen krijgt op dinsdag dat je ergens onderaan de lijst bungelt motiveert dat wel (als je fysiek in staat bent tot rennen ten minste ahummm..)

 10. september 4, 2013 / 19:29

  Uitdagingen zijn altijd leuk!:D

 11. september 4, 2013 / 19:44

  Ik train ook het liefst met een uitdaging! Jouw Fit For Summer Challenge heeft super goed gewerkt. Ik hoop dat je dat nog een keer gaat doen! Fit For Winter ofzo :) Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met jou!

 12. september 4, 2013 / 20:24

  Ik heb ook wel doelen nodig hoor!

 13. Marleen
  september 4, 2013 / 21:36

  Als ik een doel heb, loop ik veel vaker, verder, en het is gewoon leuker!

 14. september 4, 2013 / 21:58

  Goed hoor, ben jaloers op jouw motivatie en doorzettingsvermogen!

 15. Anne
  september 4, 2013 / 22:26

  Ik zou zo graag mee willen doen, maar ik heb er gewoon echt geen tijd voor, helaas

 16. september 4, 2013 / 22:58

  Uitdaging is inderdaad een must. Mijn Nike running app motiveert mij om te rennen. Daarnaast ben ik op zoek naar mijn eerste hardloop wedstrijd. Verder heb ik 13/14/15 september een internationaal zwemtoernooi waarvoor ik heel hard aan het trainen ben.
  Ik heb respect voor jouw discipline en doorzettingsvermogen.

 17. september 5, 2013 / 07:36

  Oh man, voor mij voorlopig geen marathon haha.

 18. Tess
  september 5, 2013 / 09:21

  Goed bezig!

  Over je tijdkwestie, heb je weinig tijd, of vind je het lastig om tijd te maken?

  xoxo

 19. september 5, 2013 / 11:03

  Een doel hebben werkt altijd wel motiverend! En samen met iemand of met een groepje ook, zoals bij de bootcamps. Hoewel ik hardlopen liever alleen doe, anders kom ik niet lekker in m’n ritme. Dan ga ik alleen maar proberen sneller te lopen dan mijn looppartner ;)

 20. september 5, 2013 / 12:53

  Ergens naartoe werken is voor mij de challenge: nu de Zevenheuvelenloop, en daarna waarschijnlijk weer een wedstrijd. Misschien ook ooit een marathon, maar ik heb nu al moeite met mijn schema ;)

 21. september 6, 2013 / 14:47

  Poeh ik heb echt respect voor jou motivatie en discipline.