RUN BABY RUN: Running in the rain

 photo RecentlyUpdated322.jpg(Ok ik heb vanmorgen een droogmoment gevonden, maaarrrrrrrrr het kon wel ieder moment gaan regenen, dus het was wel echt!)

Over precies zeven weken stap ik in het vliegtuig richting New York. Zeven weken… Dat is niets! 21 voor de New York Marathon besloot ik mee te doen, dat betekent dat we al op 2/3 van de voorbereidingen zitten. Tijd vliegt…

Gelukkig lig ik op schema qua lange afstanden. Ik heb de afgelopen weken twee keer 30 kilometer gelopen en dit weekend wil ik graag nog een iets langere afstand lopen. Het enige waar ik een beetje mee smokkel zijn de kortere afstanden. Ik zou wel wat snellere 5K’s willen lopen, maar de tijd ontbreekt. De enige keren wanneer ik er tijd voor heb, is het ’s ochtends om 6.00u of ’s avonds na mijn werk, zowel ’s ochtends als ’s avonds ben ik moe en loop ik op standje zombie. Maar goed, ik heb nog zeven weken om hier iets aan te doen.

Goed, tijd en blessures waren tot voor kort mijn enige obstakel, maar sinds deze week weet ik dat er nog iets is dat roet in mijn hardloopeten kan gooien.. Regen. Keiharde moessons.

Ik weet dat ik niet van suiker ben, maar eh… Soms lijkt het er wel op. Maar omdat ik het me niet kan permitteren om de rest van de week niet meer hard te lopen en omdat het (sorry to break it to you girls) waarschijnlijk de rest van de week nog wel zal regenen, ben ik op zoek gegaan naar tips.. Komt ‘ie dan he!

– Draag een pet zodat je de regen uit je ogen houdt.
– Draag laagjes en zorg dat je onderste laag van technisch spul is zodat je lichaam niet onderkoeld raakt.
– Zorg dat je iPhone en andere elektronica niet nat worden, doe bijvoorbeeld een plastic zakje om je elektronische apparatuur.
– Kies voor kleding die reflecteert, in de regen val je niet goed op voor andere weggebruikers.
– Ga je voor een lange afstand? Zorg dan dat je op de plekken waar je vaak schaafwonden krijgt vaseline smeert. Op deze manier krijg je minder snel schaafwonden die ontstaan wanneer het vochtig wordt.
– Let extra goed op tijdens het rennen, op sommige ondergronden is het met regen spekglad! Ook kan je door het verminderde zicht stoepjes missen.
– Na het lopen haal je het zooltje uit je schoenen, maak je de veters los en doe je kranten in de schoenen zodat de vorm behouden blijft. Zet je schoenen niet op de verwarming, dit droogt de schoen uit en dit is niet goed voor de kwaliteit van de schoen.

Goed, na het lezen van deze tips ben ik er nog steeds niet helemaal van overtuigd dat het een verstandig idee is om tijdens een moesson te gaan hardlopen, maar misschien durf ik nu de iets minder heftige regenbuien wel aan. Ik zal wel moeten.. Boehoehoe… Bidden jullie voor mij dat het vrijdag of zaterdagochtend droog is. Met één van de twee ben ik al meer dan tevreden. Liefst vrijdag overigens, dan hoef ik me er daarna geen zorgen meer over te maken..

Lopen jullie gewoon hard door een moesson? Of slaan je dan – net als ik – even over.

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. september 11, 2013 / 17:34

  vandaag is het een prachtige dag, daar kan je vast wel een gaatje vinden om hard te lopen ;) ik vind lopen in de regen ook waardeloos, dus ik snap je wel!

  21 voor de New York <- daar moet denk nog het woord 'week' tussen?

 2. september 11, 2013 / 17:34

  Ik zou echt even overslaan, als ik noodgedwongen door de regen fiets in mijn regenpakkie zie ik wel eens hardlopers maar die verklaar ik dan echt voor gek. Wel goede tips!

 3. september 11, 2013 / 17:36

  aaahw yuk, in de regen sporten is echt drie keer niks. Alhoewel, vooral het moment waarop je de deur uit MOET. En het moment dat je bijna klaar bent, vind ik zelf. De wetenschap dat al die doorweekte kleding van je lijf moet worden geplukt. Nee, doe mij dan maar een binnensport. Maar ik doe dan ook niet aan hardlopen :) Jij heel veel succes! Ik duim voor je dat het snel weer wat droger weer is. Is toch fijner om je voor te bereiden.

 4. september 11, 2013 / 17:56

  Ik kies er zelf ook voor om een route door het bos te lopen wanneer het regent, omdat je tussen de bomen toch droger blijft dan tussen de weilanden of in de stad. Maar tijdens een monsoon is dat niet helemaal praktisch, aangezien je dan echt door de blubber loopt!
  Maar goed, weer of geen weer, we kunnen het! :D

 5. september 11, 2013 / 17:59

  nou, als het regent wordt mijn motivatie NOG minder haha. Maar goede tips ;)

 6. september 11, 2013 / 18:07

  Haha als ik zie dat het regent, waag ik me echt niet naar buiten hoor!

  Liefs, Mariette

 7. Sanne
  september 11, 2013 / 18:29

  Ach, als het dan regent tijdens de maraton heb je dat ook maar geoefend.

 8. september 11, 2013 / 18:52

  Gisteravond heb ik toch echt even overgeslagen, dat ging me iets te ver…

 9. Mirte
  september 11, 2013 / 19:14

  Haha oke ik snap dat je tijdens je run niet op stortregen loopt te wachten, maar ik ben echt net terug van een run door de regen en in vond het heerlijk! Alleen is het inderdaad wel lastig dat elektronica niet zo goed tegen water kan, dus daarom ben ik ook iets eerder weer naar huis gegaan, maar verder vond ik het echt heel lekker.

 10. september 11, 2013 / 19:59

  Poeh mij niet gezien met dit weer, ik kruip dan liever met een dekentje op de bank. Maar om je niet al te veel te demotiveren wens ik je wel heel veel succes!!

 11. Maartje
  september 11, 2013 / 19:59

  Eigenlijk vind ik het juist heerlijk om tijdens de regen te gaan hardlopen. Ook grote, harde regenbuien..al doe ik dat alleen als ik daarna het huis niet meer uit hoef en dus na een warme douche lekker kan relaxen op de bank..

 12. september 11, 2013 / 20:50

  Hihi, ik sla ook even over dan. Maar onze hond moet er natuurlijk wel uit dus af en toe zal het toch moeten;)

 13. W.
  september 11, 2013 / 21:14

  Ik haat regen.. en ik ga dan ook echt niet hardlopen. Balen dat de afgelopen dagen het weer hier zo slecht was!

 14. september 11, 2013 / 21:17

  Ik heb het nooit erg gevonden tot dat ik merkte dat mijn nike regen/wind jack niet meer waterdicht was… Over 1 maand de halve marathon.. IK-MOET-WEL.. als het maar op die dag zelf niet regent!

 15. september 11, 2013 / 21:29

  Lopen door de regen vind ik helemaal niet erg, zolang het niet heeeel hard regent.

 16. september 11, 2013 / 21:44

  Herkenbaar! Dat ik nat wordt vind ik niet zo erg, maar m’n telefoon is echt niet waterbestendig!

 17. september 11, 2013 / 22:18

  Ik ben deze week ook nog niet gaan hardlopen. Wel al twee groepslessen in de gym gaan volgen, dus dat maakt nog iets goed…

 18. september 11, 2013 / 22:22

  Ik vind het heerlijk! Lekker gaan dus :-) Alle seizoenen zijn fijn, maar bij -10 vind ik het minder leuk worden…

 19. september 11, 2013 / 22:38

  Gister was ik ook aan het hardlopen toen het opeens begon te regen dus ik besloot weer naar huis te gaan. Ik stond bij een stoplicht te wachten en ik werd door alle inzittende van een bus die ook voor rood licht stond bekeken. Een meisje stak haar duim naar me op, dat was wel lief :).

 20. Marieke
  september 12, 2013 / 09:30

  Soms als het regent en ik per se wil lopen, laat ik mijn telefoon thuis. Ben toch bang dat hij stuk gaat door de regen.
  Alleen als ik thuis ben, is het zo jammer dat je run dan niet geregistreerd is door Nike! Het is dan net alsof je nooit gerend hebt. Stom he.
  Ik baal wel van het vele regenen steeds. Hopen dat het komende week iets minder wordt :)

 21. september 12, 2013 / 10:53

  Hardlopen in de regen vind ik heer-lijk, mits ik toch al had besloten om mijn haar te gaan wassen ;-) Op de één of andere manier komen er dan heel veel emoties vrij, bij mijn dan. Euforie, maar soms ook een traantje (is dat raar?). In ieder geval, er gebeurt van alles met me. Na het lopen en de daaropvolgende douche voel ik me juist ultra sterk.

 22. Geeske
  september 12, 2013 / 11:30

  Als ik aan het hardlopen ben en het begint te regenen, vind ik dat meestal een aangename verkoeling. En soms ga ik zelfs de deur uit als het regent. Door de regen raak ik in een soort trance ofzo, voetstappen en regendruppels, heerlijk! Eerlijk is eerlijk, de motivatie om de deur uit te gaan is natuurlijk veel groter als het lekker weer is. Maar toch, die regen, ik vind het wel wat hebben! Een quote die ik laatst ergens las, past wel bij dit artikel: “some people feel the rain others just get wet”

 23. september 12, 2013 / 13:57

  Oh die schoenen en kranten tip heb ik een dag te laat gelezen! Dacht gisteren een droog moment gevonden te hebben, maar ik was nog geen kilometer onderweg of de moesson kwam met bakken uit de hemel. Gek genoeg vond ik het eigenlijk wel leuk! Ik kreeg er een stoot adrenaline van, niet normaal! Eenmaal door en doorweekt thuis heb ik helaas geen kranten in mijn schoenen gedaan… zo eens even kijken hoe het ermee gesteld is ;)

 24. september 12, 2013 / 15:11

  Ik houd juist van regen! Maar dan eigenlijk alleen als het me overvalt, als het al regent wanneer ik nog moet beginnen stel ik het ook liever uit maar soms moet je er even doorheen…

 25. september 12, 2013 / 21:45

  Bedankt voor de tips! Wij hebben maandag een bootcamp aan de Kralingse Plas gedaan, ik zeg dubbele bootcamp als het regent, whoop whoop!!

 26. september 12, 2013 / 22:31

  Owww ik heb ZO’N hekel aan rennen in de regen.. Een beetje miezer als ik toch al op weg ben, vind ik niet zo erg… Maar stortregen? Hell no!

 27. Doris
  september 13, 2013 / 00:06

  Ik ben maandag door de stromende regen wezen hardlopen, ik moest echt weer omdat er anders meer dan twee dagen tussen zaten. En ik had zo’n zin om te rennen!! Behalve het feit dat mijn oortjes door de regen constant uit mijn oren gleden en ik ook nog eens steken kreeg, was mijn humeur toch best wel aardig en ging het rennen redelijk goed. Fijn dat ik weer weet dat regen mij dus niet per se tegen hoeft te houden (behalve als het ook nog eens heel koud is)

 28. Marleen
  september 13, 2013 / 08:23

  Ik vind het juist heerlijk ! Maar gister heb ik m’n vestje achter moeten laten bij mijn beste vriendin, ik had ’t bloedheet!

  -xxx-

 29. september 21, 2013 / 18:30

  Heel goede tips. Ik durf zelf niet goed door de regen te lopen. Inderdaad bang dat ik uit glijd. Plus, ik heb een bril en kan écht niet rennen zonder, en bril + regen = he-le-maal niks kunnen zien door de druppels op het glas. We zullen zien deze herfst… Wat ik me kan herinneren van afgelopen jaren was dat de herfst droger was dan de lente.