RUN BABY RUN: Road to Boston V

Het is vandaag nog 68 dagen tot de Boston Marathon. Tijd vliegt, maar tegelijkertijd gaat de tijd ook ontzettend langzaam. Vooral tijdens de lange duurloop leek de tijd vooruit te kruipen tijdens de laatste tien kilometer. Mijn lopen leek op dat moment ook meer op kruipen dan hardlopen.

Vrijdag – Lange duurloop

Vrijdag liep ik mijn lange duurloop, net als vorige week liep ik 25 kilometer. Ik was van plan om wat rustiger te lopen, zodat ik het lopen hopelijk iets langer leuk zou vinden. Vorige week was ik het namelijk na vijftien kilometer echt zat, toen mijn billen begonnen te branden. Maar de langzamere snelheid mocht niet baten, ook dit keer begonnen mijn billen en achterkant van mijn bovenbenen na een kilometer of vijftien weer te irriteren. Ik vond het best wel jammer dat ik na een week trainen (en rusten natuurlijk) eigenlijk nog steeds niet echt verbetering zag. Maar goed, weinig tijd om hier over in te zitten, want ik had direct na mijn lange duurloop een afspraak. Dus even douchen, heel snel lunchen en daarna weer door. Geen tijd om moe te zijn, of om even op de bank te hangen. De nacht van vrijdag op zaterdag liep ik wel een volle tien uur lang, om het goed te maken.

Zaterdag – Herstelloop

De volgende dag stond er zoals gewoonlijk een herstelloopje op het programma, maar ik had moeite me hier toe te zetten. Ik had wel zin om even naar buiten te gaan en om te wandelen, maar ik had niet heel veel zin om echt actief te zijn. Dus trok ik een trui aan in plaats van een hardloopshirt en deed ik een run-walk in plaats van dat ik zes kilometer lang op hetzelfde tempo liep. Het principe is heel simpel, je loopt wanneer je daar zin in hebt, je wandelt als je daar zin in hebt. Ik denk dat ik in totaal vijf kilometer heb gelopen en een kilometer gewandeld heb. Hele fijne manier van herstellen.

Maandag – Korte duurloop op wedstrijdtempo

Twee dagen later, op maandag, was het tijd voor mijn eerste echte run na de lange duurloop van vrijdag. Ik ging voor een duurloop van acht kilometer op wedstrijdtempo. Niet dat ik verwacht dat ik in Boston met 4’51 kan lopen, maar dit was het tempo dat ik liep toen ik mijn PR liep in Parijs. Het lopen gingen makkelijker dan verwacht en dit was mede dankzij de nieuwe App die ik probeerde (Strava) ik zag tijdens het lopen dat ik meerdere segmenten passeerde en wilde echt mijn best doen om daar een mooie tijd neer te zetten.

Dinsdag – Intervaltraining

Gisteren deed ik voor de tweede week op rij een intervaltraining op de atletiekbaan bij mij in de buurt. Het regende en het was koud en ik had veel moeite om motivatie te vinden om naar buiten te gaan. Ik zag het meest op tegen de 3,5 kilometer die ik naar de atletiekbaan moest lopen en de 3,5 kilometer die ik weer terug moest. Veel te koud en nat. Dus deed ik iets dat ik – hopelijk – niet al te vaak zal gaan doen, ik pakte de auto en reed naar de atletiekbaan. Van te voren had ik een nieuwe work-out in mijn Garmin Horloge gezet, dit keer zou ik geen warming-up doen van 3,5 kilometer, maar van 1 kilometer. Maar goed, god straft onmiddellijk, want ik had blijkbaar een warming-up van 100 kilometer in mijn Garmin geprogrammeerd en ik wist dus niet dat je heel makkelijk naar het volgende onderdeel kunt skippen, waardoor mijn interval nogal letterlijk in het water viel. Ik liep uiteindelijk wel een paar rondjes tempo en wist er in totaal 5,5 kilometer uit te persen, maar dit was niet waar ik voor naar de Atletiekbaan gekomen was. Maar ja, volgende week weer een kans.

Al met al ben ik niet heel ontevreden over deze trainingsweek. Ik bedoel, ik liep alle afstanden die ik moest lopen en sloeg geen training over. Tijdens mijn korte duurloop op marathontempo kreeg ik een stuk meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en ook al had ik moeite tijdens die 25 kilometer, ik liep ze wel. Dus ja, het komt wel goed. Aan PR’s denk ik voor Boston absoluut niet, maar wel aan mooie tijden onder de vier uur. Ik hoop dat ik het waar kan maken. En zo niet, dan heb ik in ieder geval een paar maanden lekker hardgelopen.

Voor welke wedstrijd ben jij op dit moment aan het trainen? Houd mijn Instagram komende vrijdag goed in de gaten, als het goed is mag ik een leuke samenwerking aankondigen waarbij we samen (een wedstrijd) gaan lopen!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

17 Reacties

 1. februari 8, 2017 / 12:11

  Fijn om te zien dat het lopen weer beter gaat na je iets mindere periode! Ik train momenteel voor de halve marathon tijdens de CPC en ik heb echt weken die top gaan en weken waar het hardlopen mij ongelooflijk veel moeite kost. Hopen dat dat de komende weken alleen maar beter zal gaan zodat ik op 12 maart op mijn best ben. Nog veeeeel succes met je voorbereiding en ben al benieuwd naar je instagramaankondiging!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2017 / 14:00

   Super leuk, zie ik je wellicht 12 maart!

 2. februari 8, 2017 / 12:27

  Hahah lekkere warming up van 100 km!

  Ik ben het met je eens: goede trainingsweek heb je achter de rug!

  Ik ben op het moment niet voor een wedstrijd aan het trainen.. maar het gaat toch wel weer kriebelen om me in te schrijven voor de Dam tot Damloop!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2017 / 13:59

   Leuk!!

 3. Marjolein
  februari 8, 2017 / 12:46

  Ik blijf het knap vinden dat je zo vaak gaat hardlopen! Super goed hoe je jezelf altijd weer motiveert. Ga zo door en voel al bijna de kriebels voor Boston voor jou!

 4. Eleni
  februari 8, 2017 / 13:40

  Aan het trainen voor mijn eerste marathon in Rotterdam. Zo ontzettend spannend! Voor mij staat er komend weekend een duurloop van 25 km op de planning. En ik ben benieuwd naar de samenwerking! :)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2017 / 13:59

   Heel veel succes!

 5. februari 8, 2017 / 14:20

  In de vlogs die je dagelijks maakt, zien we natuurlijk al een beetje van de runs die je loopt. Maar ondanks dat ik niets met hardlopen heb, vind ik het toch erg leuk om jouw weg naar Boston ook in letters te kunnen volgen. Voor mij dus geen hardloopwedstrijd binnenkort, maar een turnwedstrijd waar ik hard voor aan het revalideren ben en hopelijk op tijd ready om mijn beste performance ooit neer te kunnen zetten.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2017 / 14:39

   Thanks! Succes met revalideren en ik hoop dat je op tijd klaar bent om te kunnen laten zien wat je kunt!

 6. Tessa
  februari 8, 2017 / 15:31

  Knappe trainingsweek! Heb bewondering voor je discipline en je hebt weer een mooi aantal kilometers in de benen. Vind de Run Baby Run categorie misschien wel de leukste om te lezen.
  Zelf ben ik aan het trainen voor de CPC op 12 maart. Het gaat alleen de laatste weken niet bepaald soepeltjes, waardoor ik me afvraag of het wel goed is om toch door te ‘pushen’ om maar die halve marathon te lopen. Ik zit dus nog even in een dilemma :) Ga je zelf ook de CPC lopen of ga je de lopers dit jaar aanmoedigen?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2017 / 15:37

   Ik ga hem zeker dit jaar ook lopen, heel veel zin in!!!!

   Is het de eerste keer dat je een halve marathon gaat lopen? Wat is je langst gelopen afstand tot nu toe?

   • Tessa
    februari 8, 2017 / 15:51

    Ja het is m’n eerste halve marathon en heb er ook wel gigantisch veel zin in hoor! Ik heb op 27 januari 15km gelopen, maar sindsdien last van m’n knieholte wat door lijkt te trekken naar de rest van m’n been.

 7. februari 8, 2017 / 16:33

  Ik train voor de 10 km bij de 20 van Alphen. Mijn tweede 10km. Maar nu heb ik keelontsteking / streptokokken. Dus ik hoop dat ik die 10 überhaupt ga halen. Dus ik kijk met bewondering naar jouw afstanden…

 8. Linda
  februari 8, 2017 / 17:18

  Leuke blog!
  Ik train voor de halve marathon die onderdeel is van de Stevensloop in Nijmegen. M’n eerste halve marathon… Hij is een week na de CPC. Momenteel ben ik tijdens m’n lange duurlopen aan het experimenteren met gelsnoepjes.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2017 / 18:51

   Succes, ben benieuwd hoe het gaat!

 9. Margot
  februari 8, 2017 / 17:32

  Weer een mooie loopweek heb je achter de rug! Ik vind het sowieso erg knap dat je de lange duurlopen in je eentje loopt. Dat vergt veel discipline en doorzettingsvermogen. Ik ben momenteel in training voor de two oceans race op 15 april. Ik kan niet wachten :)

 10. februari 9, 2017 / 16:14

  Mooie loopweek!! :) Ik ben op dit moment aan het trainen voor de 10km van de CPC en de kwart marathon van Rotterdam. :) Daarna wil ik door gaan trainen, want wil ergens in het najaar van 2017 toch eindelijk eens een halve marathon doen. Welke is nog een beetje de vraag, hoop dat ik het financieel red om die in Disneyland te doen, en anders wordt het die van Amsterdam.