RUN BABY RUN: Pussy

 photo RecentlyUpdated79_zps2ffc8da7.jpg

Toen het dinsdag begon met sneeuwen wilde ik eigenlijk gelijk naar buiten rennen voor een rondje hardlopen door de sneeuw, voordat de wegen veranderden in ijsbanen zeg maar. Ik deed het niet, want net op het moment dat ik mezelf een half uurtje pauze gaf, kwam dat telefoontje waar uit bleek dat ik heel snel moest opschieten omdat ik naar Berlijn moest. De hardloopschoenen pasten niet in mijn tas en dus kon ik ook woensdag niet hardlopen. En donderdag? Donderdag was ik een pussy. Ik weet niet hoe de straten er bij jullie bij liggen, maar bij ons zijn ze veranderd in ijsbanen. Ik durf amper tien minuten over het ijs te lopen, laat staan dat ik een rondje hard durf te lopen.

Dus vrijdag zocht ik de loopband in de sportschool op. In de zeven weken dat ik nu een abonnement heb op de sportschool, was ik voor vrijdag pas één keer eerder geweest. Ja, dat leek dus een goedkoop sportschool abonnement maar als ik zo weinig ga wordt het toch nog een vrij prijzige zaak. Goed, ik had er zin in. Echt. Ik had mijn iPad mini met de nieuwe aflevering van The Vampire Diaries en de nieuwste Pretty Little Liars, ik ging wel “even” 15 kilometer op de loopband doen.

Nou, na vijf kilometer wist ik dat dat niet ging lukken. Ben ik de enige die kotsmisselijk wordt van de loopband. Nee, echt. Ik zal verder niet in details treden, maar… Nee, ik heb gezegd dat ik niet in details ga treden, ik ga niet verder met dit verhaal. Het is te smerig voor woorden. Oh, nee, nee niet OVER de loopband hoor, zo vies is het verhaal nu ook weer niet.

Uiteindelijk heb ik het, met twee smerige onderbrekingen, tien kilometer vol gehouden. De loopband is gewoon NIET mijn ding. Ik mis de frisse lucht, ik haat de zweetgeur en het voelt gewoon heel erg onnatuurlijk.

Zondag besloot ik daarom toch maar een rondje buiten te maken. Ik was er inmiddels achter dat de fietspaden best te doen waren en dus wandelde ik naar het dichtstbijzijnde fietspad en begon ik aan mijn barre tocht van tien kilometer. De kou en wind vond ik heel erg meevallen, ik zweette zelfs (maar dat kan ook komen doordat ik me zo belachelijk dik had ingepakt, ik had nog net m’n skibroek niet aangetrokken!). Mijn benen waren wel koud en dat merkte ik vooral aan mijn snelheid, ze hadden wat moeite met snelheid maken. Maar verder… prima te doen! En met in mijn achterhoofd het idee dat ik na die tien kilometer een beker warme chocolademelk met slagroom verdiende, volbracht ik mijn rondje.

Ik mis mijn lange afstanden en volgens mijn schema zou ik nu toch wel iets vaker 25-30 kilometer moeten lopen dan dat ik nu doe. Maar ik maak me nu nog geen zorgen voor Parijs. Ook al zou het drie weken blijven vriezen, dan moet ik me op een gegeven moment maar gaan vermannen en 30 kilometer door de sneeuw lopen. In december liep ik 30 kilometer met -1, dan moet 30 kilometer met een beetje sneeuw ook wel lukken, toch?

Wat doen jullie met deze weersomstandigheden? Wijken jullie uit naar de loopband, trekken jullie de stoute hardloopschoenen aan en gaan jullie gewoon naar buiten, of sla je gewoon een paar rondjes over?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

53 Reacties

 1. vivianne
  januari 23, 2013 / 16:28

  Waarschijnlijk word je soort van ‘wagenziek’ op een loopband, heb ik ook haha. Dus daar zou het door kunnen komen en omdat je ook nog naar een scherm kijkt verergert het helemaal.

 2. Rebella
  januari 23, 2013 / 16:34

  Och meisje toch, als je lichaam je vertelt dat het niet goed is wat je doet, moet je die tien kilomter echt niet volmaken hoor! Superongezond.

 3. linda
  januari 23, 2013 / 16:41

  Ik vind het juist het lekkerst om te hardlopen wanneer het vriest, en met de sneeuw moet je gewoon iets rustiger lopen op de glade stukken.

 4. januari 23, 2013 / 16:41

  Djeess, loopbanden zijn volgens mij super zwaar. Die 10 kilometer was volgens mij niet zo een goed plan…

  Liefs, Mariette

 5. januari 23, 2013 / 16:45

  ‘… voordat de wegen veranderde in ijsbanen zeg maar.’ –> veranderdeN
  Ik ben ook echt een pussy wat sneeuw en ijs betreft, ik geef je groot gelijk dat je niet (veel) bent gaan hardlopen! En jammer dat de loopband niet bevalt, kan me er eerlijk gezegd wel wat bij voorstellen…

 6. januari 23, 2013 / 16:51

  Ik krijg er keelpijn van, lopen wanneer het vriest.
  Dus ik ben wel een beetje gewend aan loopbanden :P

 7. januari 23, 2013 / 16:52

  Ik loop pas net, dus lange afstanden doe ik nog niet. Ik loop nu ongeveer 20 tot 25 minuten en dan steeds afwisselend lopen en wandelen. Steeds een stukje langer. Je kent het vast wel. Echt beginnersniveau dus. ;) Maar ik loop nu dus gewoon buiten. Ik heb mijn kleding iets aangepast (joggingbroek en thermosshirt) en heb het niet koud. Ja, de eerste paar minuten. Maar waar ik wel last van heb de laatste tijd is zere enkels en ik denk dat dat komt, omdat ik niet overal een schoon fietspad tot mijn beschikking heb en soms dus over de besneeuwde stoep loop. En dat is niet een mooi gelijk oppervlak. Dus heb het idee dat mijn enkels een beetje extreem veel te verwerken krijgen. Ik ga vanavond eens kijken naar een andere looproute met minder sneeuw.

 8. januari 23, 2013 / 17:01

  Ik ben erg bang dat ik uitglijd, maar ik zou het wel proberen!

 9. Inez
  januari 23, 2013 / 17:02

  Oh nee de loopband is ook echt niet mijn vriend. Laat mij maar buiten lopen! Afgelopen vrijdag ben ik nog een rondje gaan doen, ging eigenlijk best wel, de fietspaden waren schoon. Nu ben ik herstellende van de griep die heel Nederland ondertussen heeft (gehad/nog moet krijgen) maar morgenavond gaan we weer! Voorzichtig, weet dat ik niet mijn snelste tijd neerzet, maar daar gaat het niet om in deze weersomstandigheden :)

 10. januari 23, 2013 / 17:05

  balen dat de loopband niet ging!

 11. Sanne
  januari 23, 2013 / 17:07

  Ik vind een loopband niks, verlies soms mn evenwicht. Ik ga dan liever op de crosstrainer. Enne sommige mensen ruiken inderdaad niet zo okselfris in de sportschool;(

 12. C.
  januari 23, 2013 / 17:08

  Zondag (anderhalve week geleden) voor het laatst gelopen. En het was pas les 4 van Evy! Hier begon het maandag al te sneeuwen, en nu ligt hier ook alles vol ijs, ik durf echt helemaal niet!

  En op een loopband rennen kan ik niet eens! Dan ga ik heel erg van links naar rechts (ik kan niet recht blijven lopen op zo’n ding). Ik heb er wel eens op gelopen, dat ging al niet goed dus rennen maar niet geprobeerd. Maar ik denk inderdaad een soort wagenziekte, bewegingsziekte is dat eigenlijk. Omdat je lichaam je verteld dat je beweegt, maar je omgeving niet meebeweegt (precies andersom als in een auto/achtbaan, als je niet beweegt maar je omgeving wel)

 13. Linda
  januari 23, 2013 / 17:13

  Ik ben ook al anderhalve week niet buiten geweest. Ik was het wel van plan. Tot ik boodschappen ging doen en lopend al twee keer bijna onderuit ging. Dan maar wachten tot het gaat dooien. Liever iets langer erover om een conditie op te bouwen dan mijn enkel breken en helemaal niet meer kunnen hardlopen ;-)

 14. januari 23, 2013 / 17:21

  Ik ben sinds de sneeuw niet meer wezen hardlopen. Ik moet eigenlijk wel gaan, want mijn conditie gaat zo wel weer achteruit.

 15. januari 23, 2013 / 17:22

  Ik loop altijd op de loopband, dus ik ben niet anders gewend ;) Wel vervelend dat je er zo misselijk van wordt, met name tijdens sneeuwperiodes als deze is het ideaal :)

 16. januari 23, 2013 / 17:23

  Ik heb 1 rondje gelopen. Levensgevaarlijk. Dus ik blijf nu lekker thuis. Het mooie weer komt wel weer!

 17. januari 23, 2013 / 17:25

  Ik durf dus echt niet te lopen in de sneeuw, das pas pussy ;). Ik ga wel naar de sportschool, maar daar houd ik het hardlopen gewoon niet vol, zó vreselijk saai. In maart doe ik mee aan een 10km run, dus ik moet wel weer gaan trainen…maar goed, aan mijn conditie zal het gelukkig niet liggen!

 18. Brigitte
  januari 23, 2013 / 17:33

  ughh ik baal nu ook wel van het weer, hardlopen gaat zo traag dan, mijn lichaam kan niet echt goed warm worden en het is natuurlijk glad buiten. Afgelopen zondag voor het eerst de loopband geprobeerd, maar dat is ook echt niet besteed aan mij.

 19. januari 23, 2013 / 18:03

  Ha! Mijn eerste 25k met dit weer!

 20. januari 23, 2013 / 18:05

  Ik vind het zo knap dat je gaat. Ik kan het echt niet met dit weer. Ik hoop echt dat het snel ietsjes minder koud is!

 21. januari 23, 2013 / 18:07

  Ik kruip heel hard weg onder de dekens, ja als je het over pussy’s hebt ben ik de grootste! haha

 22. januari 23, 2013 / 18:12

  Ik ben ook een pussy als het op buiten hardlopen met dit weer aankomt. Tot het vriespunt lukt het maar nu… Daarentegen loop ik dan weer prima op een loopband. Misschien volgende keer zonder iPad proberen? Boring maar niet misselijkmakend ;-)

 23. januari 23, 2013 / 18:13

  Ik heb nog niet gelopen sinds er sneeuw ligt! En dan zie ik allemaal mensen gewoon lopen (zelfs 50+ers) en dan denk ik… ik ben ook een watje haha!

 24. januari 23, 2013 / 18:25

  Ik ga pas weer lopen als het lekker warm is hihi.

 25. januari 23, 2013 / 18:31

  Herkenbaar van de loopband, ik moet elke paar seconden me blik veranderen of de zijkanten even pakken omdat ik anders heel duizelig ofzo word. Beetje alsof ik onwel word. Tis wel handig intervallen op zon ding..

 26. januari 23, 2013 / 18:31

  Nee loopbanden zijn vreselijk! Ik geef je helemaal gelijk, lekker buiten lopen :)
  Ik moet bekennen dat dit weer niet heel motiverend werkt, ik ben vandaag ook op de bank blijven zitten…

 27. Melissa ligthart
  januari 23, 2013 / 18:57

  Hii wat goed van je!! Met dit weer ga ik de sportschool in! Veelste glad voor mij! Kus

 28. Maaike
  januari 23, 2013 / 19:22

  Ik ben ook al niet meer geweest sinds vrijdag.. Vind ’t toch wat glad en vies (zwarte drap) op straat en ik houd totaal niet van de loopband (ben sowieso meer van het buiten sporten!). Misschien dat ik het vrijdag of dit weekend weer ga proberen, dan ben ik ook weer thuisthuis en is het wat relaxter :)

 29. januari 23, 2013 / 19:29

  Nou ik vind het toch knap dat je nog bent gegaan. Ik ga morgen de sportschool maar eens weer in maar moet me toch ook echt weer naar buiten gaan verplaatsen.

 30. Sheila
  januari 23, 2013 / 19:36

  Ik ben 2 keer geweest met dit weer en het ging vreselijk. Alles gaat een stuk langzamer en het duurt heel lang voor je spieren echt opgewarmd zijn. Tot het weer wat warmer is hou ik het bij de NTC app :)

 31. januari 23, 2013 / 19:48

  Tot nu met dit weer ben ik nog maar 1 keertje gegaan, morgen ga ik voor de tweede keer. Hopelijk gaat dat wat beter, want MAN wat is het KOUUUUD!!!

 32. Lianne
  januari 23, 2013 / 19:49

  Ik ben gemotiveerd om te gaan en heb dan ook geen problemen met de sneeuw, maar die kou, het slaat op je longen, het gaat me te traag en ik doe zolang over warm worden..
  Morgen maar weer een poging doen, ik moet en zal een duurloop deze week!

 33. Roxy
  januari 23, 2013 / 19:50

  Ik ben vandaag ook door de sneeuw geweest ( maar 4k, moest wat bij de supermarkt hebben dus ik nam m’n rugzak mee) en de gladheid viel me alles mee! Wat me echter NIET mee viel was mijn neus die alle kanten op liep. Neus verstopt, keel met teveel slijm, bah. Niet echt een optimale situatie om hard te lopen dus. Toen ik binnen kwam was alles ook in een keer over, zo stom. Dus kudos dat je er zo 10 doet buiten!

 34. januari 23, 2013 / 20:07

  Sinds kort ga ik naar de sportschool, niet op de loopband, dat is echt niets voor mij!

 35. Kim
  januari 23, 2013 / 20:09

  Waarom sport je niet op de crosstrainer? Veel leuker dan de loopband!

 36. Tess
  januari 23, 2013 / 20:13

  Ik ben ook niet van de loopbanden, daar verveel ik me ook dood op (en ik heb helaas geen iPad mini). Ben sinds de sneeuw er ligt al vier keer wezen lopen en ik vind het echt geen bezwaar, vind het zelfs wel lekker! Meestal is er wel een stuk fietspad of weg waar ik wel kan lopen en in bijvoorbeeld een bos is het vaak wel mooi glad gestampt (en niet ijzig). Op de stoep moet je alleen echt niet gaan lopen, daar gaan je enkels echt kapot aan! Gewoon lekker dik inpakken en gaan :)

 37. januari 23, 2013 / 20:16

  Op het moment skip ik mijn hardloop rondjes even. Moet ik eigenlijk niet doen. Dus wie weet ren ik morgen weer weven een rondje, want op deze manier schiet het natuurlijk niks op! Liefs, Life of Kirsten

 38. januari 23, 2013 / 20:29

  Heerlijk geschreven weer Annemerel. Ik ben geen hardloper, maar ik volg je blog wel trouw. Ik ben deze week al bijna 5 keer op mijn smoel gegaan in slakkentempo, laat staan als ik ook nog eens rennen… Dat komt nooit goed denk ik.

 39. januari 23, 2013 / 20:29

  Als jij al een pussy bent, Annemerel, wat ben ik dan? Ik vind regen al een heel goed excuus om binnen te blijven. (Zit een beetje in een loopdipje, ik ben van het type ‘ik zie er tegenop, maar als ik geweest ben vind ik het heerlijk.’)

 40. januari 23, 2013 / 20:42

  Ik heb respect voor je hoor, dat je naar buiten gaat. Ik ga ook wel, maar met de sneeuw en de kou ren ik echt maar de halve kilometers van wat ik normaal ren. En dat is al niet superveel. Tsja… Ik hoop dat ik binnenkort de kilometers eens kan opvoeren.

 41. Simone
  januari 23, 2013 / 21:05

  Ik kom net terug van een ronde van 7,5 km. Heb wel zere benen van het wat geforceerder lopen dan normaal, door de sneeuw en wat gladdere paden. Maar heerlijk gelopen!

 42. januari 23, 2013 / 22:44

  Leuk, we gaan voor de 100…kilometers wel te verstaan.Met volle maan, witte strand van de sneeuw, windje kracht 5 tegen,temperatuur -8. gevoelstemperatuur -15 of meer.Oja, vergeet niet je GPS mee te nemen want je moet na 70km door het enge en donkere bos met singeltracks en 400 hoogtemeters overbruggen..Kan je het nog volgen?.
  Denk het niet en de koudste en zwaarste ultra run van de Benelux en misschien wel van Europa gaat komende Vrijdag avond om 22:00 uur van start.
  Het zal koud wezen, erg koud vrees ik voor de 100 deelnemers.
  http://dutchcoastultrarun.punt.nl/

 43. januari 23, 2013 / 22:46

  Ik bedenk me nu dat ik er de afgelopen week zowaar al 20 kilometer in de sneeuw op heb zitten.. had ik me helemaal niet gerealiseerd en verbaasd me eerlijk gezegd wel een beetje want zo’n held ben ik niet haha! Kom net terug van de sportschool (waar ik sinds oktober niet meer was geweest…) voor intervaltraining op de loopband. Dat is het enige waar ik buiten zo mogelijk nog een grotere hekel aan heb dan binnen. Verder heb ik dat abonnement puur als back-up. Zodat ik niet meer onder een run uitkan omdat het regent, of er sneeuw ligt (waarna ik 9 vd 10 keer vervolgens wel gewoon naar buiten ga.. haha. Maar goed, zelfs als het er indirect voor zorgt dat ik mijn rondjes ren is het me het geld wel waard ;))

 44. Jo-ann
  januari 23, 2013 / 23:54

  Ik vind de loopband ook niet fijn, doe dan maar de crosstrainer!

 45. januari 24, 2013 / 04:54

  Ik ren sinds kort ook wel eens op de loopband, maar met de reden dat het hier (Singapore) 34 graden is…. dus echt veel te warm om buiten te lopen. Het beviel me eerst niet, maar inmiddels begin ik er een beetje aan te wennen. Al blijft buiten rennen wel echt mijn voorkeur hebben…

 46. Leoni
  januari 24, 2013 / 09:16

  Ik denk dat je beter maar je iPad achterwege moet laten en het zonder proberen?
  Wel naar iig :(

 47. januari 24, 2013 / 16:02

  Nee, binnen sporten is niets voor mij. Daarom neem ik ook extra geen abbo op de sportschool.

 48. januari 24, 2013 / 20:22

  Je kan echt zo leuk schrijven =)

 49. januari 24, 2013 / 20:56

  Leuke diary weer!

 50. Ilse
  januari 25, 2013 / 18:04

  Balen van die loopband maar goed dat je wel doorgaat met dit weer.

 51. januari 26, 2013 / 12:46

  Ik sla een paar rondjes over, maar dat heeft er ook mee te maken dat ik hard moet leren voor mijn tentamens van volgende week en de week daarna. X

 52. Kim
  januari 26, 2013 / 17:18

  Waarom ga je niet op de crosstrainer of de ergometer? Veel fijner :)