RUN BABY RUN: Paris, Paris!

Photobucket

Als alles volgens plan verloopt sta ik over 144 dagen aan de start van de marathon van Parijs. Sterker nog, over precies 144 dagen hoop ik op dit tijdstip al lang en breed mijn tweede marathon gefinisht te hebben. De marathon gaat namelijk al om kwart voor negen van start.

Het parcours begint bij de Arc de Triomphe, gaat vervolgens via de Champs Elysées richting de Rue de Rivoli richting Bois de Vincennes. Vervolgens gaan we weer terug naar het centrum en lopen we langs het Louvre en door Les Tuileries richting het Grand Palais en de Eiffeltoren. We gaan nog een klein stukje zuidelijker en lopen vervolgens naar Bois de Boulogne, voor een paar kilometer door het park. Uiteindelijk is de finish weer bij de Arc de Triomphe in de buurt.

Klinkt mooi toch?!

De marathon is betaald (95 euro), twee nachten in Hotel Mama Shelter ook. Klein inschattingsfout van mezelf, Mama Shelter ligt aan de andere kant van Parijs en dus duurt het nog zo’n uur voordat ik bij de start ben. Oeps. Maar ja,  de bedden liggen daar wel het lekkerst, dus daar moeten we dan maar wat voor over hebben.

Voor de marathon van Amsterdam begon ik 140 dagen van te voren te trainen. Na een paar weken verloor ik mijn schema al uit het oog, maar de lange afstanden liep ik wel allemaal op het geplande tijdstip. Ik denk dat trainen voor deze marathon wel zwaarder zal zijn dan trainen voor mijn eerste marathon. De drive om een goede tijd te lopen is er nog steeds, maar trainen voor iets dat je nog nooit volbracht hebt is toch wel iets spannender. Toch ga ik er 100% voor, even bewijzen dat die ene marathon onder de vier uur niet dom geluk was, maar dat ik echt kan lopen.

28 dagen eerder, op 10 maart, loop ik sowieso nog de halve marathon van Den Haag. Misschien loop ik twee weken later ook nog de halve marathon in Het Westland, maar dan zou ik die wel meer zien als training dan als wedstrijd (niks forceren twee weken voor de wedstrijd!).

Deze wedstrijden moeten mij deze winter wel gemotiveerd houden, denken jullie ook niet?!

Staan er wedstrijden op jouw programma? Wat houd jou gemotiveerd om deze winter door te lopen?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

44 Reacties

 1. november 14, 2012 / 17:03

  Mijn complimenten dat je zo goed kan hardlopen hoor. Ik ben helemaal niet iemand dat dat goed kan. Ik hem mijn adem niet onder controle. Waarschijnlijk een kwestie van trainen, maar vind het echt heel knap als mensen zo lang kunnen rennen :)

 2. Lisette
  november 14, 2012 / 17:07

  Hoi! Ik heb eigenlijk een vraagje. Ik ben al een tijdje een trouwe volger van je blog en je hebt me echt gemotiveerd om ook te gaan hardlopen! Ik ben al even begonnen maar ik vroeg me af of jij fijne Apps op je iPhone gebruikt(e)? Ik doe nu namelijk maar wat, maar er zit niet echt structuur in. Alvast bedankt!

  • Annemerel
   Auteur
   november 14, 2012 / 17:40

   Hi Lisette, ik gebruik(te) de Nike+ App. Inmiddels loop ik met een special horloge van Nike, omdat ik het niet altijd vind om met een telefoon in mijn hand te lopen.

   • november 15, 2012 / 15:09

    Aahh leuk ik loop de CPC ook!! Ik zit te twijfelen om de Nike watch op mijn kerstlijstje te zetten, maar ik weet niet zeker of dit veel toevoegt aan lopen met mijn iPhone (en armband).

 3. november 14, 2012 / 17:09

  Echt knap! Je kunt het, ik weet het zeker.

 4. november 14, 2012 / 17:10

  Wat een mooie route zo door Parijs :). Succes!

 5. Milou
  november 14, 2012 / 17:12

  Ik ben zo jaloers! Hoop ooit ook een marathon te kunnen lopen. Dit houdt je zeker wel bezig van de winter, maar met al je leuke nieuwe runningtights van Nike moet dat vast lukken! Haha. Ik kijk al uit naar je trainingsverhalen!

 6. november 14, 2012 / 17:14

  Wat leuk zeg, in Parijs! Succes met trainen.

 7. tien
  november 14, 2012 / 17:14

  Ik ben pas terug beginnen lopen na een (veel te) lange pauze, maar vergeleken met jou loop ik écht geen afstanden. Mijn motivatie is dat het zo mooi is om ’s ochtends in de mist te lopen, wanneer de zon net helemaal op is en je maar tien meter ver kan kijken door de mist… echt prachtig! Maar dat is jammer genoeg niet elke dag het geval!

 8. november 14, 2012 / 17:15

  Haha die hotel keuze is volgens mij echt weer iets wat jou moet overkomen haha! Heel tof dat je dat gaat doen! Super veel succes :)

 9. november 14, 2012 / 17:17

  Wauw gaaf! Lijkt me heel leuk om een keer een marathon te rennen en al helemaal in het buitenland! Wat knap dat je daarvoor ook nog twee (halve) marathons loopt, haha. Lijkt me heel vermoeiend allemaal!

 10. november 14, 2012 / 17:25

  Oeeh spannend! Ik dacht eerst dat het een halve was, maar toch een hele marathon als ik het zo lees? Je hebt in elk geval genoeg te zien onderweg. Parijs lijkt me een hele goede hardloopstad :)

 11. november 14, 2012 / 17:30

  Woah wat gaaf zeg!!! :D

  Het hardloopverhaal is dus nog niet afgelopen, mooi :p Ga je eigenlijk ook NYC weer proberen?

 12. november 14, 2012 / 17:39

  Wat gaaf dat je de marathon in Parijs gaat lopen!
  Ik denk zeker als je denkt waar je allemaal langs komt, je je vast dit keer meer aan je schema houdt!
  Je kan trots zijn op je prestaties zeg.

 13. Irene
  november 14, 2012 / 17:47

  Gaaf hoor.Ik twijfel, heb een maand geleden mijn eerste halve marathon gelopen en de volgende staat alweer gepland. Ik wil ook heel graag een marathon lopen en daarvoor trainen. De marathon van Parijs lijkt me heel tof maar vraag me af of het nog te vroeg is.

 14. november 14, 2012 / 17:49

  De marathon in Parijs lijkt me wel een top ervaring. Zie je de stad weer op een hele andere manier. En het is inderdaad een goede motivatie om te blijven trainen!

 15. november 14, 2012 / 17:51

  deze zomer ga ik naar parijs, maar niet voor de marathon! ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren!

 16. november 14, 2012 / 18:17

  Spannend! Hopelijk ga je dan een hele goede tijd neerzetten.

  Liefs, Mariette

 17. november 14, 2012 / 18:21

  Wat gaaf dat je in Parijs gaat lopen!

 18. november 14, 2012 / 18:32

  Klinkt als een droomroute… Prachtig om door de straten van Parijs te rennen! Misschien spot je nog wel mooie designerkleding in de etalages of tussendoor een kleine break bij Laudurée! :D
  Tof dat je in Mama Shelter verblijft.. De ideale plek om te rustig voor te bereiden.. en te slapen na een lange marathon!

  Good luck!
  X Charlot

 19. november 14, 2012 / 18:33

  Geweldige route lijkt me dat om te lopen, dat moet motivatie genoeg zijn toch? :-) Succes!

 20. november 14, 2012 / 18:34

  Ik wil in april meedoen aan de Batavierenrace in Tilburg. Zijn allemaal kleine afstanden die met een team volbracht moeten worden. Vergeleken met jouw afstanden stelt het niets voor, maar ik ben absoluut geen sporter, dus ik vind het toch een mooie uitdaging voor mezelf ;) Aangezien het in teamverband is, wil ik wel een goede prestatie neer kunnen zetten, dus ik ren deze winter vrolijk door ;)

 21. november 14, 2012 / 18:47

  Vind het echt heel knap van je !

 22. november 14, 2012 / 19:08

  Jaaaa! Paris! Ik heb me gister officieel ingeschreven voor de halve marathon… jammer dat mijn route niet zo mooi is als die van jou! Wie weet, in 2014 de hele marathon in paris

  Succes met trainen!

 23. Mirjam
  november 14, 2012 / 19:39

  Hee,
  Moet toch even kwijt dat jouw blog mijn motivatie voor t hardlopen weer was! In maart vertelde een vriendin dat jouw blog zo leuk was, ik uiteraard gelezen, bleek dat ik met de cpc-loop een minuut achter jou was gefinished! Daarna heb ik een tijd niet gelopen maar door jouw marathonverhalen ben ik eindelijk weer eens van de bank af te slaan! Wilde ik je toch even voor bedanken! Bij deze dus :) succes met trainen voor parijs!!
  Groetjes mirjam

 24. november 14, 2012 / 19:42

  Ik heb me net ingeschreven voor de westrandweg run volgende werk in amsterdam. Mijn eerste wedstrijd van 10 km, dus toch wel een beetje spannend.. En dan doortrainen voor de dam tot dam en halve marathon van Amsterdam. Wie weet ooit nog een hele marathon…

 25. november 14, 2012 / 19:57

  Gaaf!

 26. november 14, 2012 / 20:01

  Jee wat goed dat je weer fanatiek gaat trainen! Ik zal je blog op de voet volgen :-)

 27. Marlies
  november 14, 2012 / 20:03

  Leuk zeg dat je weer een halve en een hele marathon gepland hebt! Wat een motivatie!

 28. november 14, 2012 / 20:26

  De motivatie is bij mij verdwenen omdat ik altijd bek af ben na school :S Misschien moet ik me ook inschrijven voor zo’n hardloopevent, dan voel ik me meer gedwongen om te trainen :P

 29. november 14, 2012 / 21:03

  Wow, echt een gaaf doel,Parijs! Voor mij is een marathon lopen niet weggelegd maar vind het echt super knap dat je zo hard traint!
  Succes!

 30. november 14, 2012 / 21:15

  Wow jaloers! ik loop in mei 7 km en ben daar al trots op omdat ik na een ongeluk van niks kom.. MAar voor jou heb ik echt groot respect natuurlijk ook omdat ik je trainingen via je blog heb gevolgd;)

 31. eveline
  november 14, 2012 / 22:59

  Ik vind het echt heel gaaf dat je zo nu marathons loopt. Geeft mij ook een schop onder m’n kont want eigenlijk vind ik hardlopen heerlijk. Maar beginnen hé…

 32. november 14, 2012 / 23:38

  Ik vind je zo dapper! Veel respect voor je enorme drive. Ik ga dit weekend weer klein rondje proberen…

 33. Marijn
  november 14, 2012 / 23:43

  Gaaf! Ik loop 9 december de Bruggenloop in Rotterdam en half januari de halve marathon van Egmond (zwaarste halve marathon van Nederland, eek! Doe je mee? ;) )

  En vanaf het voorjaar ga ik vol trainen voor de hele marathon van Berlijn in september!

 34. november 15, 2012 / 07:27

  Goed bezig! Super gaaf om in het buitenland, Parijs in dit geval, zo’n marathon te lopen. Succes met de voorbereidingen!

 35. november 15, 2012 / 08:29

  Dat lijkt me nou echt een supergave plek om hard te lopen… Parijs <3

 36. november 15, 2012 / 09:33

  Super gaaf dat je de marathon in Parijs gaat lopen!
  Zelf heb ik sinds zaterdag ook een motivatie. Ik ga me deze week namelijk inschrijven voor de opleiding SM&O en daar moet je een toelatingstest voor doen. Een goede conditie en uithoudingsvermogen is daarvoor erg belangrijk. Dus hopelijk motiveert me dat genoeg om ook tijdens regen te rennen.

 37. november 15, 2012 / 10:48

  Spannend. Parijs is gaaf!

 38. november 15, 2012 / 12:01

  Respect! Zo gaaf dat je het gaat doen. En het is inderdaad een goede drive om door te lopen in de winter. you can do it Annemerel!! xx

 39. Iris
  november 15, 2012 / 17:08

  Ik vind het echt zo stoer dat je dit gaat lopen! In 2014 ga ik ook! :-)

 40. Carolien
  november 16, 2012 / 08:50

  Zet ‘m op!!!