RUN BABY RUN: Onto the next challenge

 photo RecentlyUpdated459.jpg

Ik zei toch al dat ik tijdens de Rotterdam Marathon veel te weinig gegeven had… De meeste mensen strompelen de eerste 48 uur na hun marathon, ik sprintte diezelfde avond nog met drie treden tegelijk de trap op. Maandagochtend voelde ik mijn benen wel, vooral de voorkant. Maar ik ben de trap tien keer op en neer gelopen (vooral naar beneden gaan deed pijn) en de laatste paar keer ging dat alweer aardig soepeltjes.

En dus besloot ik iets voor half drie dat ik eventjes ging hardlopen. Niet veel, een rondje van drie kilometer. Heel even de duinen in en er dan snel weer uit. Ja ik dacht, laten we er dan ook maar meteen een heuveltraining van maken, waarom niet… Voor het eerst had ik het zwaarder met naar beneden lopen dan met naar boven lopen. Met naar beneden lopen voelde ik de spieren in mijn bovenbenen éxtra goed. Maar verder ging het wel lekker. Ik ging weg met het idee, dit wordt je langzaamste run ooit, maar uiteindelijk viel dat reuze mee. Ik deed 17 minuten over drie kilometer. Ok, dat heb ik wel eens sneller gedaan, maar niet een dag nadat ik 42,195 kilometer heb gelopen.

Maar ik heb een plan en dat plan is om binnen twee maanden een PR op de 10 kilometer te lopen. Ik loop sowieso de 10K van We Own The Night in Milaan en Amsterdam, de kans dat ik hem over 3,5 week in Londen loop is ook nog aanwezig (moet alleen nog even mijn financiële situatie goed bekijken, piepklein dingetje..). Lukt het niet om een PR tijdens één van de Nike runs te lopen (wat heel goed zou kunnen, want er zijn waarschijnlijk heel veel mensen op het parcours en het schijnen ook geen makkelijke routes te worden, in Amsterdam hoorde ik iets over de grachtengordel…), dan kan ik altijd nog buiten een wedstrijd om een PR proberen te lopen. Is misschien wel niet zo leuk, maar hé, who cares. Of ik ga op zoek naar een wedstrijd met een snel parcours en weinig deelnemers, dat kan natuurlijk ook nog.

Hoe wil ik sneller worden? Dit is mijn plan:
1x in de week duurloop 10-15 kilometer.
1x in de week heuveltraining in de duinen, waarbij ik ook een paar trappen mee wil nemen, afstand zal niet langer zijn dan zo’n zeven kilometer.
1x in de week trainen op snelheid. Anderhalve kilometer inlopen, een aantal kilometer op wedstrijd tempo (dat aantal moet zich in de loop der weken uit gaan breiden) en dan weer anderhalve kilometer uitlopen.
2x in de week krachttraining benen + buik + billen

Strak plan toch? Nu alleen nog even uitvoeren. Ahum. Voor de duurloop ben ik niet zo bang, voor de heuveltraining ook niet, maar die loopjes op wedstrijdtempo… Kijk, daar heb ik nu dus zin in, maar dat komt omdat ik dat nu nog even niet kan doen (ik wil minstens een week wachten na die marathon van zondag), ik heb zo’n vermoeden dat wanneer ik er uiteindelijk voor moet gaan, ik er toch iets anders over denk. En dan die krachttraining voor mijn benen, buik en billen, ook zoiets. Neem ik me altijd voor, komt vaak weinig van terecht. Ja, ik ben een beetje sceptisch over mijn eigen discipline, ik heb mijn discipline iets te vaak overschat, waardoor er uiteindelijk niks van terecht kwam, misschien dat het beter gaat, als ik mijn discipline onderschat.

Of misschien… moet ik gewoon wat minder denken en gewoon wat meer doen. Zou dat een idee zijn?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. Ilse
  april 16, 2014 / 17:05

  Ziet eruit als een prima planning!
  Wanneer wordt de winnaar van de nike schoenen winactie bekend? :)

  • Desiree
   april 16, 2014 / 22:15

   Jaa dat vraag ik me ook af!!

 2. april 16, 2014 / 17:28

  wat een goede planning

 3. april 16, 2014 / 17:44

  Klinkt als een plan! Maar waarom kies je voor heuveltraining/wedstrijdtempotraining ipv interval? Denk je niet dat het lopen van stukken boven je wedstrijdtempo is wat je uiteindelijk sneller gaat maken?

  Interval leert je wat pijn hebben is, en geeft je op de wedstrijddag een mentale stimulans omdat je weet dat je (op een kortere afstand) eigenlijk nog sneller kunt!

  • april 17, 2014 / 10:21

   ben ik het niet mee eens! ik doe nooit interval en toch wordt ik steeds sneller. hoe ik dat doe? veel wedstrijden lopen en snel starten. tempo zo lang mogelijk vasthouden door een fijne haas uit te kiezen. het werkt! ;)

 4. april 16, 2014 / 17:58

  Wat een bikkel, meteen na 42 kilometer de duinen in!

 5. Stefanie
  april 16, 2014 / 18:11

  Ik ga ook de WOTN Amsterdam lopen dus dit schema komt mooi van pas! Een deel van het schema doe ik al, duurloop, interval en krachttraining, maar de heuveltraining ontbreekt nog. Die kan ik nu mooi toevoegen! :) as zaterdag kom ik ook naar jullie WOTN training, super leuk om jullie allemaal een keer te ontmoeten. Heb er super veel zin in. Tot zaterdag! X

 6. Judith
  april 16, 2014 / 18:15

  Hi Annemerel

  Mag ik je misschien om hardloop advies vragen? Ik heb natuurlijk al wat gegoogled maar ik vraag me af hoe lang ik een interval training moet doen. Op internet staan veel verschillende dingen, ik heb ook al op workthatess gekeken maar ik kom er nog niet helemaal uit.. Weet jij hoe lang (half uur, drie kwartier) ik zo’n training vol moet houden? Ik train voor de 10km onder de 60min maar ik moet nog wel wat sneller worden :)

  Liefs !

 7. april 16, 2014 / 18:34

  Wat goed dat je alweer een doel hebt, en nog een hele mooie ook!
  je hebt me wel een beetje aan het drnken gezet. Ik heb meerdere wedstrijden gelopen (allemaal tot 16 km) en mijn enige doel is eigenlijk altijd het uitlopen van de loop.Meestal ben ik nl v ang dat ik het niet ga redden terwijl dat nergens op slaat.
  Ook zijn mijn trainingen niet zo consistent. Misschien is het nu toch tijd om een doel te stellen (PR verbeteren?) en ern soort trainingsschema op te stellen. Let’s do it!

 8. april 16, 2014 / 18:55

  Toooooof! Ik kan niet wachten om het allemaal weer te volgen! :)

 9. april 16, 2014 / 19:03

  Goede planning! Vind het knap dat je zo gemotiveerd bent! :)

 10. april 16, 2014 / 19:12

  Goede planning, nu nog volhouden ;) De hardlooptrainingen lukken bij mij eigenlijk altijd wel, het zijn vooral de krachttrainingen die er bij in schieten. Maar met een motiverend doel komt het zeker goed, en dat heb je!

 11. Catharina
  april 16, 2014 / 19:25

  Misschien moet je eens naar de Hoornse marathon kijken, het is niet heel druk maar wel reuze gezellig! En het is ook een mooie parcour (:

 12. april 16, 2014 / 19:38

  Goede planning, op naar je volgende doel! Ik vind je nike’s van de foto zo mooi, jaloers!

 13. april 16, 2014 / 19:50

  Gewoon gaan! De planning lijkt mij prima :)

 14. april 16, 2014 / 20:51

  Was dat zomaar een tipje van de sluier voor WOTN A’dam?

  Remember:
  A goal without a plan is just a wish!

 15. Melanie
  april 16, 2014 / 20:55

  Das een strak plan!
  Dat jij op 3 trainingen een marathon kan lopen, super hoor! Ik train nu 4x per week (hardlopen) en 2x sportschool, maar het vraagt veel aan tijd, zeker met 2 koters. Ik blijf je volgen en adviseer alleen nog even heel voorzichtig: absolute rust na een marathon zorgt voor beter herstel dan korte loopjes. (rust zit ook niet in mijn woordenboek hoor ;-))

 16. april 16, 2014 / 21:32

  Heerlijk, dit soort strakke planningen! 5 keer per week sporten is véél maar het is allemaal wel lekker afwisselend. En hé, je doet het voor een doel. Ik ben heel benieuwd naar je vorderingen!

 17. april 16, 2014 / 21:53

  Klinkt goed! Mooie plannen! Met simpele oefeningen kan je al heel goed benen + buik + billen trainen! Hoeft niet veel tijd te kosten!

 18. april 16, 2014 / 22:13

  Mooi plan! Ik moet ook interval/snelheidstraining erin gaan knallen. Ik denk erover na om bij een hardloopgroep iets te gaan, intervallen met meerdere gegadigden is altijd leuker natuurlijk. En die krachttraining slipt er helaas ook nog wel eens door. Dus schrijf maar veel motiverende posts ;)

 19. april 16, 2014 / 23:15

  Goed bezig zeg joh! Meteen na 42 km al de duinen in. Knap zeg. Niet niks, een hele marathon lopen, en meteen een planning maken voor de volgende! Mooi strak schema. Misschien is het ook een tip om eerst met tempo blokken te beginnen. Nja, ik train veel op de wielrenfiets, dan doe ik ook tempo blokken van 3*10 min die ik vervolgens ga uit bouwen. Misschien is dat ook iets voor het lopen… Keep going! Goed bezig ;)

 20. april 17, 2014 / 06:50

  Haha dat herken ik wel. Ik ben niet zo’n goede loopster als dat jij bent, maar ik neem mij wel altijd heel wat goede dingen voor en vaak komt er helemaal niets van terecht, oeps!

 21. Esther
  april 17, 2014 / 09:35

  Over je financiele situatie omtrent Londen, met Eurolines kun je heel goedkoop heen en weer!

 22. april 17, 2014 / 09:57

  heel veel succes met je nieuwe doelen! ik ben zelf ook hard aan het trainen :)

 23. Vera
  april 17, 2014 / 12:16

  Hi Annemerel,
  Ik vind je echt een inspiratiebron – je schrijft leuk, origineel en ik geniet echt van de inkijk in jouw leventje ! Bedankt daarvoor.
  Wat ik mij afvroeg is wat jij eigenlijk met al die medailles doet ? Hang je ze op, sleep je ze mee (zal wel zware tas zijn dan ;-), of stop je ze weg en kijk je er niet meer naar ? Zou je dat eens willen delen ? Gewoon uit nieuwsgierigheid ben ik daar benieuwd naar.
  Groeten,
  Vera

 24. april 17, 2014 / 14:38

  Wat goed, werkt wel inspirerend deze blogpost. Nu alleen nog even wachten tot mijn blessure over is… Succes!

 25. april 17, 2014 / 15:14

  Good plan en weer een leuke post om te lezen! Me gusta!

 26. F. Suijkerbuijk
  april 18, 2014 / 11:07

  Strak plan!! En jezelf niet zo onderschatten. Je bent een voorbeeld voor velen moet je maar denken. Wellicht is de zomer klassieker in Roosendaal iets om een eventueel PR te lopen op de 10km. Deze is altijd eind juni. De hoeveelheid deelnemers valt hierbij reuze mee!! Succes met trainen. X

 27. Maureen
  april 19, 2014 / 08:52

  Goed doel!!
  Variatie is het toverwoord voor sneller worden. Dus je basis is goed. Ik zou alleen afwisseling aanbrengen in je intervaltraining. Dus variatie in die 1 x in de week op snelheid. Hoe? Piramideloopjes, 10 x 300 meter op snelheid, met 150 meter rust er tussen. Of als je niet op afstand kunt lopen: 8 x 2 min met een halve minuut rust er tussen, 5 x 1000 m (waarbij je gemiddelde snelheid dus lager ligt dan bij een 10 x 300 meter). Je kunt hier oneindig in variëren en dit in combinatie met je rustige duurloopjes, maakt je uiteindelijk sneller. Je moet je lichaam af en toe laten schrikken en nergens aan laten wennen, want daar word je uiteindelijk niet sneller van. En nog 1 wijze les, niet iedere training op je snelst willen. In je wedstrijden moet je pieken, niet in je trainingen :-)
  Good luck!!

 28. Arie
  april 19, 2014 / 11:35

  Ik zou eens gaan zoeken naar een loopgroep, waarmee je kunt interval trainen.
  Is erg “vervelend” om zelfstandig te intervallen. In een loopgroep, waarbij je maatjes iets sneller zijn dan jezelf, maak je reuzesprongen qua snelheid.