WERUNNYC14: Let’s Go #1

 photo Desktop580.jpg
Misschien heb je ze de afgelopen twee weken wel voorbij zien komen, mijn Instagramfoto’s van mijn hardlooprondjes. Be prepared, de komende 4,5 maand blijf ik dit van ieder rondje doen. Het lijkt me zo gaaf, om mijn weg naar de New York Marathon op deze manier te documenteren. Hoeveel foto’s zal ik op 2 november hebben? Als het goed is tussen de 60 en 80 (3 tot 4 trainingen per week x 20 weken). Dat zou namelijk betekenen dat ik geen last van een blessure heb gehad, dat ik tijd heb weten te maken voor een rondje hardlopen en dat ik – als het goed is – klaar ben om mijn tijd van 4.05.35 van de NYC Marathon van 2013, te verpulveren. Door iedere training met jullie te delen kan ik niet meer sjoemelen met mijn trainingen (niet dat ik ooit over een training gelogen heb, maar het gaat om het idee). Er zijn geen excuses meer. Naast de Instagrams, wil ik ook iedere week mijn trainingsdagboek met jullie delen. Ik vind dat zelf altijd erg leuk om te lezen bij anderen en omdat ik vaak vragen over de manier waarop ik precies train krijg, lijkt het me ook voor jullie leuk. Laten we beginnen met afgelopen week.

Woensdag
Woensdag is de eerste dag van de week dat ik de weg naar mijn hardloopschoenen weet te vinden, ook al gaat het niet vanzelf. Ik ben op Curaçao en op Curaçao gaat hardlopen net iets minder makkelijk dan in Nederland. Er lopen straathonden (en hoewel ze me niks gedaan hebben, ben ik wel als te dood), het is warm, benauwd, er zijn geen fietspaden en het is heuvelachtig. Maar ik heb de afgelopen dagen iets te veel Blue Curaçao gedronken en gefrituurd voedsel gegeten, dus ik moet wel. En ik heb het ook aan Marloes beloofd. Dus staan we om 7.00u buiten. Het wordt uiteindelijk een heel kort rondje omdat de brug geopend is en we niet de weg kunnen lopen die we kennen. We lopen een aantal rondjes en besluiten er na iets meer dan 4 kilometer mee te stoppen. Ik heb langzaam gelopen, ik heb kort gelopen, maar ik zweet alsof ik net een halve marathon gelopen heb. Ik denk dat dit rondje net zo zwaar was als een 10K in 5’30.

Zaterdag
Donderdag is de laatste dag op Curaçao, vrijdag kom ik pas om 9.00u aan op Schiphol en zijn mijn benen volledig jet-legged, zaterdag moet ik van mezelf aan de bak. Mijn benen voelen nog steeds jet-legged, maar dan loop ik maar wat langzamer. Het doel was 15 kilometer, in wat voor een tijd dan ook, het werden er uiteindelijk 12,5. Reden? Al na een kilometer begint mijn buik pijn te doen en na 7 kilometer kan ik niets anders dan stilstaan. Ik moet nu een WC, NU. Ik loop in de duinen en twijfel om de zee in te gaan om mijn behoefte te doen, maar ugh, nee. Gatver. Uiteindelijk besluit ik naar een strandtent te lopen. Super gênant, want het duurt allemaal net iets langer dan een vluchtig plasje, als je begrijpt wat ik bedoel. Na nog 500 meter gewandeld te hebben heb ik het gevoel dat ik wel weer kan gaan. Uiteindelijk krijg ik mijn pace zelfs weer naar beneden!

Zondag
Mijn benen voelen goed en ik heb zin om te gaan voor een rustige 6K. Ik heb sinds kort een fijn rondje ontdekt van precies 6 kilometer (waarvan 4 kilometer door de duinen gaat en een aantal heuvels bevat). Het gaat niet vanzelf, sterker nog, ik moet echt mijn best doen om een gemiddelde pace van 5’24 te lopen. Ik geef mijn jet-legs de schuld.

Deze week wil ik nog een aantal rustige loopjes doen, ik voel dat mijn benen nog niet klaar zijn voor een interval. Dit weekend wil ik eindelijk die 15K lopen die ik eigenlijk dit weekend al had willen lopen. Tipje voor mezelf, misschien eerst zorgen dat ik naar het toilet geweest ben en DAN pas gaan rennen ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. juni 25, 2014 / 17:11

  Leuk! Wekelijkse updates van je trainingen :) en eerst even naar de wc lijkt me inderdaad geen overbodige luxe!

 2. juni 25, 2014 / 17:11

  AAA 20 weken nog!! Ik ben zooo zenuwachtig!! Tot 2 november!! liefs

 3. juni 25, 2014 / 17:30

  Wat heb je mooie bruine benen! Leuk dat je ons wekelijks op de hoogte gaat houden van je trainingen.

 4. Donna
  juni 25, 2014 / 17:32

  Wat een leuke update! Kijk uit naar alle andere :)

 5. juni 25, 2014 / 17:45

  Fijn al die hardloopmotivatie! Leuke manier ook om jezelf te motiveren :)

 6. juni 25, 2014 / 17:49

  Leuk om te zien hoor, zo blijf ik zelf ook gemotiveerd om te gaan haha, als ik zie dat anderen zo goed bezig zijn :)

 7. juni 25, 2014 / 18:50

  Leuk idee! Hele fijne motivatie! Succes :)

 8. Aniek
  juni 25, 2014 / 19:11

  Mag ik vragen waarom 20 weken? Speel zelf ook met het idee een marathon te gaan lopen, maar zie overal trainingschema’s van 10 weken?

 9. Aniek
  juni 25, 2014 / 19:14

  Heb afgelopen weekend overigens een vrij makkelijke 30 km gelopen, dus bedoel uiteraard niet 10 weken vanaf 0;) ben benieuwd wat jij aanraadt, ik heb namelijk nog nooit een marathon gelopen, en jij bent wel echt een voorbeeld!

 10. juni 25, 2014 / 19:22

  Ik heb er zin in om het allemaal te volgen!

 11. Brenda
  juni 25, 2014 / 19:23

  Leuk om lezen, je weg naar NYC. Volg je een strak schema of bouw je zelf op?

 12. juni 25, 2014 / 20:08

  We zitten in hetzelfde schuitje (nouja.. ik ren ‘m in Amsterdam en jij in NY) dus leuk om te lezen hoe jouw trainingen vergaan!

 13. juni 25, 2014 / 20:44

  Ah, heerlijk dat je weer bent begonnen met trainen voor de NYC marathon! Ik vind het nu al helemaal leuk om elke keer de updates te lezen. En perfecto dat je een 6k rondje hebt gevonden lekker door de duinen. Dát lijkt me dus echt fijn, om door de duinen te rennen (wel killing voor je benen, haha).

 14. juni 25, 2014 / 21:17

  Jouw hardloopartikelen vind ik altijd het leukst om te lezen, ik ben benieuwd hoe dit schema gaat verlopen! :)

 15. Suuz
  juni 25, 2014 / 21:22

  Super leuk!! Keep me posted! leuk die instagrams! Succes!!!

 16. Irene
  juni 25, 2014 / 21:42

  Heel leuk om op deze manier de weg naar je marathon te volgen. Ik loop in oktober in Amsterdam mijn eerste marathon

 17. juni 25, 2014 / 22:22

  Zelf hou ik niet van hardlopen, maar ik vind het door je enthousiasme toch erg leuk om erover te lezen! Heel veel succes en het lijkt me leuk om over je vooruitgang te lezen :)

 18. juni 25, 2014 / 23:01

  Ik heb echt gruwelijke een hekel aan hardlopen (omdat het steeds zo zwaar blijkt te zijn, fietsen en wandelen gaat me gewoon beter af), maar door jouw posts wil ik tóch steeds weer gaan! Some kind of magic ;-)

 19. Mandy
  juni 25, 2014 / 23:10

  Leuk om mee te lezen!
  Als ik echt bijna van mijn blessure af ben (zoals het nu voelt wel!) dan ga ik meedoen in de opbouw naar de marathon. Geen NYC helaas, maar ik vind vast wel een mooie vervanger!

 20. juni 25, 2014 / 23:13

  Heel leuk om zo met je avonturen mee te lezen :)

 21. juni 26, 2014 / 07:28

  Leuk die wekelijkse updates, ik ben benieuwd hoe het gaat! Ik kamp zelf met een blessure op dit moment waardoor lopen niet heel soepel gaat, maar jij bent de enige persoon van wie ik het kan hebben dat ‘ie updates over het lopen plaatst haha.

 22. juni 26, 2014 / 08:33

  Leuk dat je aan je training bent begonnen! Ga de NYC verhalen weer met veel plezier lezen!

 23. Olga
  juni 26, 2014 / 09:13

  Super fijn dat je je trainingservaringen met ons wil delen: dat werkt zó inspirerend!
  Heel veel succes met trainen!

 24. Monique
  juni 26, 2014 / 09:58

  Leuk die updates van je trainingen! :)

 25. juni 26, 2014 / 12:13

  Oh dit lijken me echt leuke blogjes, en ook tof met die Instagramfoto’s! Ik dacht er gisteren nog aan dat je ondertussen wel weer voor NYC aan het trainen zou zijn. Je bent trouwens ook altijd zo heerlijk eerlijk en open, haha, dat maakt het nog 10x leuker!

 26. juni 26, 2014 / 12:54

  Super! Ik ga je natuurlijk volgen. Blijf lekker posten!! Ook van mij zal je regelmatig wat voorbij zien komen ;) See you in NYC babe!