RUN BABY RUN: Mijn doel voor Have a Good Summer Run

Op 14 september staat nog steeds de Boston Marathon op het programma. Of nou ja, hij staat officieel op het programma van de B.A.A. (Boston Athletics Association), op mijn eigen programma staat ‘ie al een tijdje niet meer. Ik hoop stiekem dat ze hem verplaatsen naar april 2021 en dat ik dan ‘gewoon’ mee mag doen. Hoewel ik ook niet weet hoe de situatie in de wereld dan is. Maar goed, feit is, geen marathondoel voor dit najaar dus, wat dan wel? Ik vertelde vorige week al dat ik wat aan mijn lenigheid aan het doen ben, in de hoop wat spanning van mijn hamstrings te halen. Maar ik heb ook heus wel een hardloopgerelateerd doel, ik doe namelijk zelf mee met Have a Good Summer Run.

Net als honderden anderen volg ik van 1 juni tot 16 augustus het schema om sneller te worden op de 5 en 10 kilometer. Ik heb inmiddels een realistisch doch ambitieus doel voor mezelf gesteld voor de Have a Good Summer Race half augustus. Ik ga niet proberen onder de 40 minuten te lopen op de 10, hoe graag ik dat ook zou willen. Ik ga voor een 10 kilometer in 41, dat is op dit moment namelijk ambitieus genoeg aangezien me dat al een tijdje (een jaar) niet gelukt is. Als ik 10 weken alles op alles zou zetten zou het me wellicht op een goede dag wel lukken om onder de 40 minuten te duiken, echter… ik heb wel meer te doen deze zomer dan trainen en het is gewoon niet realistisch, zeker omdat progressie nooit in een rechte lijn komt.

OK. Dan ga ik nu voor de laatste keer voor een van de laatste keren voor we beginnen schaamteloze promotie doen voor Have a Good Summer Run. We hebben genoeg deelnemers om er iets heel moois van te maken, maar je kunt je nog steeds (tot morgenavond!) aanmelden om op 1 juni samen met de rest te starten. We hebben schema’s om op te bouwen naar 5, 10 en 21,1 kilometer en we hebben schema’s om sneller te worden op de 5, 10 en 21,1 kilometer. De Facebookgroep en Strava Club zijn inmiddels gestart en zijn al mega gezellig. Zelf ben ik de final touches aan week 1 aan het aanbrengen zodat ik dit zondag naar iedereen kan versturen. Het eerste hoofdstuk telt meer dan 5000 woorden, die ik zowel geschreven als ingesproken heb. Het wordt echt tof en ik ben hier écht trots op en ik heb er écht zin in.

Maar hoewel het dus redelijk wat tijd in beslag neemt, is het voor het boek ook wel enigszins belangrijk dat ik goed voor mezelf blijf zorgen en lekker blijf hardlopen. Niet alleen omdat ik dan een betere, leukere en scherpere Annemerel ben, maar ook omdat ik natuurlijk zelf ook mee doe met de cursus en het zou jammer zijn als ik hopeloos zou falen. Dat falen doe ik overigens niet als ik geen tijd onder de 41 minuten neer kan zetten, ik faal pas als ik het niet geprobeerd heb.

We gaan er dus maar gewoon voor, ook al wordt mijn doel op dit moment gehinderd door de klap die ik afgelopen maandag tegen het asfalt maakte, maar hé… tijdens Trainen als een Topatleet ging ik halverwege flink onderuit en dat was super kak, nu heb ik het tenminste al ‘gehad’ en kan ik hopelijk tijdens de wedstrijd over tien weken wel gewoon lekker knallen. Toch?

Liefs,

Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Manon
    mei 27, 2020 / 13:56

    Ik heb er zin in Annemerel, mooi doel ook! Ik wil weer opbouwen naar de 10 km (loop nu meestal 6-7), maar vooral sneller worden en leren van jullie schema’s. Ik vind het soms lastig om in drukke weken tijd te maken voor hardlopen i.c.m. bootcamp, ik hoop dat ik daar nu wat handiger in wordt.

  2. Prisca
    mei 27, 2020 / 23:23

    En dat we er zin in hebben! Ik kijk er zooooo hard naar uit! ☺️