RUN BABY RUN: Hit the road backpack!

 photo RecentlyUpdated422.jpg
Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn Nike Backpack van Sarenza binnenkreeg, het idee was om er mee te gaan hardlopen naar mijn werk. Nee, niet van Den Haag naar Amsterdam, een ultramarathon voor mijn werk zie ik niet helemaal gebeuren. Nee, van mijn appartement in Den Haag naar Den Haag Centraal (iets meer dan vijf kilometer) en van Amsterdam Centraal naar mijn kantoor (Keizersgracht, ongeveer twee kilometer). Zo gezegd zo gedaan denk je, maar de afgelopen weken had ik iedere ochtend wel een smoesje om mijn plan niet uit te voeren. Tot afgelopen donderdag.

Ik had net uitgevonden dat ik was ingeloot voor de New York Marathon, ik was al om half zes wakker en ik was redelijk hyper. Dus deed ik mijn MacBook in mijn tas, propte ik er een handdoek, zeep en deo bij, een setje schone kleren en OFFFF I WENT.

De eerste twee kilometer gingen heel gemakkelijk en ik had het tijdens het rennen echt naar mijn zin. Ohh yeah, I’m doing this. Wooohoooo. Ik heb het gevoel dat ik langzaam ga, maar ik ga toch nog met een snelheid van elf kilometer per uur. Na twee kilometer wordt het iets zwaarder, ik merk nu goed dat ik een rugtas op mijn rug heb. Ik heb de banden vrij strak zitten, toch blijft de tas niet helemaal strak op mijn rug zitten, hij schokt een beetje wat er voor zorgt dat er een beetje aan mijn schouders getrokken wordt. Tijdens het lopen heb ik er geen last van, maar ik weet dat ik de dag erna last van mijn schouders en hoofd ga krijgen (en dat blijkt waar te zijn).

Als ik na 5,5 kilometer op het station kom (ik heb blijkbaar niet de meest voordelige route gekozen) breekt het zweet me ineens uit. Tijdens het lopen had ik er geen last van, maar zodra ik het station binnenwandel lopen de zweetdruppeltjes over mijn gezicht. Oeps. Dat was niet de bedoeling, ik zou op een rustig tempo gaan lopen zodat ik niet zou gaan zweten en dus ook niet zou gaan stinken. Mijn foundation loopt in straaltjes van mijn gezicht. Oeps. Gelukkig ben ik ruim op tijd op het station, ik koop bij Etos een flesje water en een pakje Wetties. ‘Mijn’ wagon is nog helemaal leeg en heb ik alle ruimte en privacy om even een snelle opfris beurt te doen. Die kan ik wel gebruiken.

In Amsterdam gaat het rennen wat lastiger. Al die fietsers en chagrijnig kijkende mensen die zich snel proberen te verplaatsen. De drukte is niet het enige dat het lastig maakt, ook de grachten zijn zwaarder. We gaan omhoog en omlaag over hobbelige straten, heftig. Mijn snelheid is in Amsterdam langzamer, maar goed, daar ging het natuurlijk ook eigenlijk niet om. Als ik twee kilometer later op mijn werk kom ben ik zeer voldaan en heb ik nóg meer energie dan voordat ik aan dit avontuur begon.

Mijn collega’s laat ik voorzichtig aan me ruiken, stink ik? Kan ik zonder douche, moet ik mezelf wassen? Het blijkt heel erg mee te vallen. Ik stink niet, YES! Toch fris ik mijn oksels even op en gebruik ik een beetje deodorant. Ik trek een schoon setje kleding aan en I’m ready for the day.

Experiment geslaagd.

Maar eh… die pijnlijke schouders waar ik gisteren mee te maken kreeg waren wel iets minder.. Nu moet ik zeggen dat ik daar sowieso heel erg snel last van heb. Er zijn maar weinig oefeningen die ik kan doen waarvan ik geen last van mijn schouders krijg, dus ik weet niet of dit voor iedereen geldt. Ik denk het eigenlijk niet…

Wil jij ook rennen met je Laptop naar je werk? Dit heb ik geleerd…
– Zorg voor een goede rugtas (ik heb de Nike Vapor II) en doe de banden zo strak mogelijk, zo blijft hij het stilst op je schouders zitten.
– Ontbijt ruim van te voren, anders schommelt niet alleen je rugzak maar ook je maag.
– Een handdoekje, een beetje zeep en een deo zijn geen overbodige luxe.
– Evenals een schoon setje kleding trouwens!
– Let in de spits goed op andere weggebruikers, maar eh… dat moet je eigenlijk altijd al doen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. maart 29, 2014 / 12:12

  Ik vind dit echt zo cool! Naar je werk rennen, waarom ook niet :)

 2. maart 29, 2014 / 12:21

  Echt respect voor deze actie!

 3. maart 29, 2014 / 12:24

  Ik vind het wel wat hebben lopen naar je werk. Ik heb als voorbeeld mijn vader die fietste altijd naar zijn werk, douchte daar en kwam ook weer op de fiets terug. Tof dat je het hebt gedaan!

 4. maart 29, 2014 / 13:05

  SUPER inspirerend <3

 5. maart 29, 2014 / 13:11

  Wel héél goed dat je het hebt gedaan :) toch lijkt het me niet het meest ideaal om met een rugzak te rennen, want dan kun je niet zo makkelijk bewegen. Maar… YOU GO GIRL!

 6. maart 29, 2014 / 14:52

  Waarschijnlijk heb jeook je tas niet goed ingepakt! Dan kan hij lekker wiebelen. ik heb vorig jaar in zwarte woud elke dag met een rugtas moeten lopen bergje op bergje af ;p..

  Tip: laptop tegen je rug, Alle zware middelen (shampoo, deo, waterflesje onderin, Zo dicht mogelijk tegen je rug aan! Je kan bijv wat omhoogwerken ook weer door kleren er voor te doen tegen de buitenkant.. Dus dat op elkaar ligt de zware spullen. :) Schouder banden moet zo zijn, dat je middelband echt om je middel zit en niet nog iets los bij je schouders.. :) dan moet wel goed komen.. En als kan je tas zo plat mogelijk trekken (mijne heeft die optie)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 29, 2014 / 17:10

   Hij was wel goed ingepakt, laptop zat op de rug en hij zat zo vol met kleding dat er in de tas zelf weinig kon bewegen, maar de banden zaten waarschijnlijk niet helemaal goed! Thanks voor de tips!

 7. maart 29, 2014 / 15:01

  Oke dit klinkt toch best aantrekkelijk, maar ik maak me nog het meeste zorgen over dr combinatie make up en zweet op m’n gezicht. Als ik jouw was zou ik het volhouden maar mijn kantoor is op Damrak en te dicht bij het station en van mijn huis naar het station is ook maar twee kilometer.

 8. maart 29, 2014 / 16:26

  Misschien toch wel handig!

 9. maart 29, 2014 / 17:06

  Woooww respect! Doe het je niet na hoor.

  Liefs, Mariette

 10. maart 29, 2014 / 17:21

  Goed bezig! Ik heb een rugzak van Hule en daar past mijn MacBook ook zo in, die zit dicht op m’n rug en ik voel ‘m totaal niet!

 11. maart 29, 2014 / 17:26

  knap hoor! ik heb er over zitten denken om een deel van mijn reis naar mijn werk ook rennend af te leggen, maar heb nog niet echt een waterdicht plan ontdekt.

 12. maart 29, 2014 / 17:26

  Zo leuk! Ik heb wel een bedacht om naar school te lopen, maar ik moet toch echt teveel spullen meenemen…

 13. maart 29, 2014 / 19:48

  Goed idee! Wel fijn als je dan een kantoorbaan o.i.d. hebt, een werkdag op een fysieke baan na 7.5 km hardlopen is misschien niet helemaal fijn ;) Had je niet dat je rond twee uur iets inkakte? Vaak krijg ik van hardlopen vlak erna energie, maar na vijf uurtjes voel je ik me dan ineens inkakken. Geen last van?
  Liefs,
  Roëlle

 14. Nadine
  maart 30, 2014 / 19:27

  Ik vind het echt een super tof idee. Maar ik werk in de zorg en ben vaak 7 uur achter elkaar alleen maar bezig. Als ik geluk heb kan ik een kwartiertje even zitten voor een kopje thee. Ik weet niet of ik het zou trekken om dan nog 5 km terug te rennen naar mijn huis. Maar opzich is het wel de perfecte route dus misschien ga ik het toch eens proberen ^_^.

 15. maart 31, 2014 / 09:29

  Ik vind het zo dapper van je, haha. Het zou echt niks voor mij zijn. Ten eerste wil ik niks op m’n rug, en ten tweede zweet ik echt heel snel en veel, ik móet douchen als ik 5 km ren, al is het op rustig tempo. Maar respect dat jij het doet!

 16. maart 31, 2014 / 12:35

  Echt heel tof dat je dit gedaan hebt (en vaker gaat doen?)! Denk alleen dat ik na 5km wel helemaal bezweet en stinkie zou zijn in de trein haha

 17. maart 31, 2014 / 23:57

  Ik loop veel km en uren met rugzak op en in mijn beleving en van vele andere trail en ultra lopers zijn de salamon rugzakken echt gemaakt voor de hardloper..Natuurlijk is Nik e niet slecht of zo, maar er is echt zo’n groot verschil van draag comform enzo….En dan praat je echt over bijvoorbeeld 80km lopen met 2500 hoogtemeters 2 liter drinken, de nodige voedsel, enz en dan MOET het gewoon goed zitten.
  Bij Salamon verschillende soorten uitvoeringen en met en zonder drink systeem natuurlijk.
  De Salamon Wings XT is mijn favoriet!!!.
  Goed bezig en ik zie je wel de ultra en trail lopen over en tijdje ;-).
  http://www.mudsweattrails.nl/salomon_rugzak_reviews