RUN BABY RUN: Here we go

Today’s the day! Nog drie weken tot Berlijn, nog vier weken tot de Utrechtse Singelloop, nog zes weken tot de halve marathon in Amsterdam en nog negen weken tot New York. Maar: ook de dag dat ik mijn eerste hardloopwedstrijd van het ‘seizoen’ weer ga lopen. De Tilburg 10 Miles. En ik heb er zin in. Of ik er klaar voor ben is een ander verhaal.

Als je mijn vlogs de afgelopen dagen gevolgd hebt dan weet je waarschijnlijk wel dat ik deze week een beetje met mijn gezondheid heb lopen kwakkelen. Wat ik wel vaker heb in de laatste maand van een marathonvoorbereiding. Dit keer overviel het me een beetje, omdat ik voor mijn gevoel niet erg veel getraind had, veel rust had genomen en het ook geen gure winter was of zo. Maar zondagavond voelde ik iets in mijn keel en de volgende ochtend was dat veranderd in keelpijn. Iets waar ik nu nog steeds een beetje last van heb. Niet genoeg om mezelf ziek te noemen, teveel om me echt gezond te voelen.

Afgelopen dinsdag had ik er tijdens mijn lange duurloop amper last van, dus ik hoop dat dat vanmiddag als ik van start ga tijdens de 10 Miles ook weer het geval zal zijn. Het is in ieder geval een afstand die ik nog nooit in wedstrijdverband gelopen heb, dus op zoek naar een PR hoef ik niet.

Wat dan het doel is? Kijken waar ik sta. Ik ga niet all-out, althans, ik hoop dat dat niet nodig is om die zestien kilometer te volbrengen. Ik dacht meer aan een pace rond de 5’00, kijken hoe dat voelt. Als dat nou super makkelijk gaat, dan durf ik die snelheid misschien ook wel in Berlijn te lopen tijdens de marathon. (Toen ik 3’26 liep, liep ik met een gemiddelde snelheid van 4’51, hoe dan?).

Ik heb niet alleen heel veel zin om die tien Engelse mijlen te lopen door het centrum van Tilburg, maar ook om alle meiden die met mij mee gaan naar New York weer te zien. Allemaal, op twee na helaas (Judith en Aurelie, jullie zullen gemist worden!). We hebben al om 11.00u (!) uur afgesproken om te gaan lunchen dus ik zit straks al om negen uur op de fiets richting het station.

Mochten jullie benieuwd zijn naar mijn prestatie vanmiddag? Je kunt me volgen via de Tilburg 10 Miles app. Startnummer 3776. En morgen is er de vlog natuurlijk en later deze week ook het ‘race report’. Misschien heb ik daar nog wel meer zin in dan het lopen van die zestien kilometer. Haha, ik vind het schrijven van mijn race verslag een van de leukste dingen die er zijn.

Vaak ben ik tijdens het lopen in mijn hoofd al aan het schrijven. Dan gaat het de eerste vijf kilometer van een marathon goed en dan schrijf ik alvast mijn overwinningspost, maar ja dan wordt het toch ineens wel heel erg zwaar en moet ik gaandeweg mijn tekst in mijn hoofd toch weer wat aanpassen, haha. Of andersom natuurlijk. Dat gold twee jaar geleden in Berlijn. Laten we hopen dat dat vandaag en over drie weken en over vier weken en over zes weken en over negen weken ook weer het geval is.

Loop jij ook de 10 Miles vandaag, of een andere wedstrijd? Wat is jouw eerstkomende hardloopwedstrijd?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. september 3, 2017 / 09:46

  Vandaag voor mij niet de 10 miles, maar een halve marathon. Als training voor de marathon ingeschreven zodat ik niet zelf moeilijk hoef te doen met een flesje water meenemen maar lekker kan profiteren van de drinkposten.

  Veel succes vandaag!

 2. Jessie
  september 3, 2017 / 11:14

  Ik loop ook de ten miles in Tilburg vandaag! Succes! :)

 3. John
  september 3, 2017 / 12:25

  Leuk, ik ga hem ook lopen (home-town, kan ik niet overslaan). #3932
  Maar de TTM is echt een gezellige loop, zeker met dit weer, dan verwacht ik veel mensen langs de kant.
  Veel plezier!

 4. Angela
  september 3, 2017 / 13:28

  Succes Annemerel! Ik loop over twee weken de Dam tot Damloop voor KiKa en voor mijn zieke nichtje. Ik liep tot begin dit jaar 5K maar ik ga nu graag de uitdaging aan. Opgeven is geen optie en ik heb getraind met behulp van jouw schema’s, dus dat gaat me lukken!

 5. Marlous
  september 3, 2017 / 19:26

  Ik heb vandaag de Haarlemmermeer run gerend met een collega. Hij rende voor het eerst een ‘wedstrijd/run’ en had pas 1x eerder 10km gerend. Ik was zijn haas en het ging supergoed. Heerlijk gerend! Eindtijd; 53.50. Helemaal tevreden!

 6. Pam
  september 3, 2017 / 19:34

  Ik stond aan de kant, maar heb je helaas niet kunnen spotten! Hoop dat het goed ging!

 7. september 3, 2017 / 20:38

  Oooh no! Als ik dat had geweten had ik wel even langs de kant gestaan vanmiddag! Ik zag net in de app dat je super hebt gelopen, mooie tijd!

 8. september 3, 2017 / 21:17

  Over 4 weken ga ik de kikarun Amsterdam doen en over 11 weken de zevenheuvelenloop. Daar zie ik nog wel een beetje tegenop. Kom net terug van vakantie uit de Ardennen en heb daar ook hardgelopen, maar ik vond de heuvels daar echt zwaar. Hopelijk vallen onze Nederlandse heuvels dan wat mee, zeker als ik nog een paar keer in de duinen ga lopen.

 9. Ilse
  september 3, 2017 / 23:57

  Ik wil in november sowieso de zevenheuvelenloop doen in mijn hometown. En misschien dat ik daarvoor nog de 4 mijl wil doen in Groningen, mijn oude hometown. Ben benieuwd naar je vlog en raceverslag!