RUN BABY RUN: On dressing up

 photo Running1.jpg

Toen ik in 2006 mijn eerste stappen zette in mijn ‘hardloopcarrière’ deed ik dat in een doodnormaal topje, gecombineerd met een doodnormale beha en… spijkerhotpants. Niet omdat ik dacht dat dat functioneel was, of omdat dat cool stond, maar omdat ik gewoonweg geen geld (over)had voor hardloopkleding. Het is dat ik twee maanden later hardloopschoenen van mijn ouders kreeg, anders had ik gerust nog veel langer op mijn oude gympies hardgelopen.

Als ik ’s winters hard liep droeg ik een zwarte katoenen legging van de ZARA (die ik ook op niet sportieve momenten droeg) en een dikke, lange grijze sweater van Tommy Hilifiger. Het maakte me niet veel uit hoe ik eruit zag, als ik maar een lekker stukje kon hardlopen.

Zo heb ik jarenlang gelopen. Ik moet zeggen dat ik in die tijd ook wel een stuk onregelmatiger liep. Dan weer een paar weken wel, dan weer een paar maanden niet. Maar toch. Mijn eerste hardloopbroek kocht ik pas een dag voor mijn eerste halve marathon in 2011 (bijna vijf jaar nadat ik begon met hardlopen), mijn eerste sportbeha kocht ik pas een week voordat ik de marathon liep in oktober (ik was ervan overtuigd dat ik dat met mijn bescheiden voorgevel toch niet nodig had, nou nu ik met sportbeha’s loop weet ik dus wel beter!!!).

Inmiddels geef ik bijna net zoveel geld uit aan hardloopkleding als aan normale kleding. Het begon met een kort hardloopbroekje van Stella McCartney voor Adidas in 2011, als beloning voor het volbrengen van de halve marathon. Inmiddels heb ik een hele collectie Stella McCartney voor Adidas, om nog maar niet over de hoeveelheid Nike kleding en schoenen te spreken.

Ik vind het leuk om me voor het lopen mooi aan te kleden. Dat kun je onzin vinden (en ik weet dat er heel veel mannen zijn die met pijn in hun hart toekijken naar hoe ‘die meisjes die de loopsport vervuilen met hun kleertjes en van hardlopen een modeding maken’), maar ik voel me lekkerder als ik weet dat ik er goed uitzie en als ik me lekkerder voel, dan loop ik ook betere tijden. Zo simpel is het.

Maar ik loop niet alleen in kleding die ik mooi vind, ik kies mijn kleding ook vooral op hoe het zit. Zo heb ik een prachtige legging van Nike, maar met hardlopen trek ik die niet aan, want na nog geen 100 meter hangt dat ding op mijn knieën (en dat is niet omdat ik een maat te groot gekocht heb). Liever draag ik mijn Lululemon legging met het zakje op de onderrug. Qua tops ben ik groot fan van de de topjes van Stella McCartney voor Adidas met een sportbeha erin. Deze beha’s zijn stevig genoeg voor mij en ze zitten heerlijk.

Voor schoenen kies ik vrijwel altijd Nike, omdat deze schoenen mooi zijn, maar zeker ook omdat ik er heerlijk op loop. Nike Free’s zijn mijn favoriet, maar tijdens een lange wedstrijd  (halve of hele marathon) loop ik op LunarGlides, deze geven me net even iets langer vleugels doordat er een hele goede demping in de zool zit (iets wat dan weer niet in de Nike Free’s zit).

Geen outfit is compleet zonder mijn Nike SportWatch en mijn Nike haarbandje. Die eerste om mijn tijd en kilometers bij te houden, die tweede omdat ik een godsgruwelijke hekel heb aan haar in mijn gezicht.

Ik kan me nu absoluut niet meer voorstellen dat ik ooit heb hardgelopen op gympies, in hotpants en leggings van ZARA en een dikke trui. Op dat moment had ik niets meer nodig (op échte hardloopschoenen na dan, want die gympies waren niet goed voor mijn schenen) en ik denk dat ik daar maar eens aan moet denken als ik binnenkort met mijn zoveelste hardloopbroek in mijn handen sta in de Nike Store.

Kleed jij je speciaal mooi aan voordat je een rondje gaat hardlopen? Investeer jij ook zoveel in je hardloopgarderobe? Of ben jij meer zoals ik een paar jaar geleden was?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

35 Reacties

 1. april 24, 2013 / 17:09

  Ik ben gek op hardloopkleding, al vanaf het begin, juist daardoor vind ik het nog leuker en mijn Nike sportwatch is echt heilig! Leuke post.

 2. april 24, 2013 / 17:09

  Ik heb wel mooie hardloopkleding, maar ik geef er niet veel geld aan uit. Het meeste uit mijn collectie heb ik in de uitverkoop gescoord haha. Ik geef nog altijd liever geld uit aan echte kleding :)

 3. april 24, 2013 / 17:20

  Ik heb mijn eerste halve jaar op tennisschoenen gelopen. Wat was ik blij dat ik hardloopschoenen kocht, want de man in de sportwinkel vertelde me dat ik al tegen een ontsteking aan zat!

 4. april 24, 2013 / 17:31

  Wat een leuk topje in de voorlaatste foto!

 5. april 24, 2013 / 17:32

  Ik heb gelukkig vanaf het begin op goede schoenen gelopen! Al moet ik toegeven dat deze geen schoonheidsprijs verdienen. Verder is mijn kleding niet heel modieus maar ook niet heel lelijk. Roze en zwart combinaties draag ik meestal! Ik zou graag mooiere kleding kopen!

 6. april 24, 2013 / 17:33

  Ahh ik vind zo’n kort broekje zo leuk! Om de een of andere reden ren ik echt nooit met een shortje.. ik voel me er toch redelijk ongemakkelijk in ofzo haha! :’)

 7. Julia
  april 24, 2013 / 17:37

  Ik heb wel altijd echt op hardloopschoenen gelopen, die had ik op de middelbare namelijk gekocht voor buitengym met het idee dat ik ook op atletiek wilde (is nooit gebeurd overigens). Maar afgelopen zomer heb ik nieuwe gekregen voor mijn verjaardag, omdat die oude niet meer lekker liepen. Ik heb verder ook altijd een sportbroek aan, maar niet echt een speciale hardloopbroek. Al heb ik er in de zomer wel een gekocht in de uitverkoop, maar dat is een driekwarts en daar vind ik het nog te koud voor (en ik moet er nog even aan wennen dat hij zo straks is…) :P Verder heb ik niet echt speciale hardloopkleding. Misschien als ik meer ga lopen!

 8. april 24, 2013 / 17:37

  je hebt een prachtige collectie kleding !

 9. Ruudje
  april 24, 2013 / 17:53

  Ik ben vandaag begonnen met hardlopen (mét nieuwe hardloopschoenen, wel gesponsord door mijn lieve moedertje) en droeg een H&M sportlegging en een oud wedstrijdshirt.

  Na nog geen 100 meter moest ik al stoppen omdat mijn halve onderbroek zichtbaar was door het afzakken van mijn legging. Ik dacht eerst dat het lag aan het feit dat hij van H&M was, maar nu ik lees dat jij hetzelfde hebt bij een Nike-legging, weet ik dat die niet garanderen te blijven ‘plakken’ op je billen.

  Seriously, wie ontwerpt die dingen nou zo en hebben meer mensen hier last van? Ik ben trouwens wel benieuwd waar je in loopt als het buiten te koud is voor een shortje.

  Voor de rest kan ik alleen maar zeggen dat ik je hardloopkleding echt waanzinnig mooi vind!
  Liefs!

  • Catelijne
   april 24, 2013 / 19:47

   Ik heb ook last van die stomme h&m hardloop(?)legging die afzakt. Stiekem denk ik dat die niet gemaakt is om in hard te lopen maar om rustigere sport te doen (yoga?) omdat dat toch niet kan…zo snel en vaak afzakken?! Heel irritant! Nu ligt die legging een beetje werkloos te zijn..zonde van mn geld. Iemand nog tips voor een (niet te dure?) hardlooplegging die wel blijft zitten?

 10. april 24, 2013 / 17:56

  Leuk geschreven! ;)

 11. april 24, 2013 / 18:24

  Goede hardloopschoenen zijn sowieso belangrijk en eigenlijk snap ik je ook wel, je komt ook veel meer ‘in the mood’ als je leuke hardloopkleding hebt! En bovendien denk je dan ‘oh, ik wil die nieuwe kleding aan, dus ik ga lekker een stukje hardlopen’. Werkt wel verslavend op die manier, haha.

 12. april 24, 2013 / 18:38

  Ik heb afgelopen weekend nog een hardloopbroek gekocht :D Ik koop nu regelmatig nieuwe hardloopkleding, dat maakt het rennen nog net weer even wat leuker!

 13. april 24, 2013 / 18:47

  Je outfit’s zijn echt heel leuk! Nog steeds knap dat je hardlopen echt leuk vindt!

 14. april 24, 2013 / 18:48

  Het loopt inderdaad een stuk fijner in leuke hardloopkleding. Het liefst koop ik 6000 paar nike free’s. Zo heerlijk licht en mooie kleurtjes.
  Verder heb ik een lange een driekwart en een korte broek van H&M, 2 sportbh’s van H&M, sportsokken, 1 sporthemdje (shame on me) en een fleecetrui. Eigenlijk allemaal van H&M behalve mijn niks free’s :P

 15. april 24, 2013 / 18:52

  Ik loop pas net en eigenlijk doe ik dat altijd gewoon in een joggingbroek of korte sportbroekje van de H&M en topje, niet heel bijzonder.
  Leuk geschreven!

 16. M.
  april 24, 2013 / 18:55

  Ik had voor een andere sport al een lange hardlooptight en een driekwart tight. Dus die kon ik in januari (toen ik begon met hardlopen) mooi aan. Samen met – 8 jaar oude – indoor schoenen, een fitnesstopje en een windjack (ook voor die andere sport gekocht). Ik had ook nog een Craft thermotrui, maar die is kwijt/gestolen(ik vermoed dat laatste, en ik heb ook een vermoeden wie).

  Verder heb ik nog een fitness short, die kan in waarschijnlijk prima aan, maar die heeft geen sleutelzakje.

  En sinds ik hardloop natuurlijk hardloopschoenen (van Asics, in de sale bij Aktie Sport, als ik het écht volhoudt mag ik van mezelf ooit wel aangemeten schoenen kopen :P), nog 2 nieuwe singlets gekocht (€6,95 ofzo bij Decathlon – ik heb nu een rode, blauwe en paarse), een shirtje met korte mouwen en zo’n ritsje bij de hals (vond ik toevallig bij Action) en voor mijn verjaardag een Adidas short gekregen! Op dit moment mijn grootste trots. Hij is paars met roze strepen en ik vind hem echt te gek!

  Ik vind het vooral superleuk om in felle kleurtjes te rennen. Enerzijds geeft het me energie, ik vind het lekker vrolijk en zomers en No Way dat fietsers en automobilisten mij over het hoofd zien!

 17. M.
  april 24, 2013 / 18:57

  Ow het allerbelangrijkste vergeten! Al jaren sport ik in een sportbeha van Nike. Misschien na zo’n lange tijd toch eens een nieuwe kopen? Hoe lang gaat zo’n ding eigenlijk mee?

 18. april 24, 2013 / 18:59

  Tot vorige week had ik ook geen hardloopkleding en liep ik in een zwarte H&M legging met kort slaapshortje erover, wel een sport BH (die ik nog van dansen e.d. had) en een random top. Met kerst kreeg ik van mijn vriend al een paar Nikes, maar dat waren volgens mij geen running shoes. Vorige week heb ik eindelijk een echte hardlooplegging gekocht en die durf ik nou zonder shortje erover te dragen! En ik heb nieuwe Nike hardloopschoenen :-) ik herken dat wel hoor, dat leuk eruit willen zien! Ik loop nu ook wat zelfverzekerder in m’n mooie hardlooplegging haha

 19. Steph
  april 24, 2013 / 19:16

  Sinds ongeveer een jaar hecht ik ook steeds meer waarde aan mn sport kleding. Denk ook dat het komt omdat de bekende merken steeds meer door hebben dat het inspelen op bepaalde trends (neon etc) zn vruchten afwerpt. Twee jaar geleden ging ik voor hardloopschoenen kijken en toen waren ze echt nog niet zo vet als de nieuwste van nu. Mn schoenen zijn echt nog niet aan vervanging toe, maar toch betrap ik mezelf er op dat ik steeds vaker reviews aan het zoeken ben van de nieuwste modellen van Adidas en Nike (fuck wat zijn die moooooi).
  Qua kleding heb ik veel van de H&M, helemaal de laatste sport collecties van hen zijn erg leuk en de prijs is ook gewoon chill. Heb vorige week wel een shortje van Nike gekocht (pink/yellow <3), omdat die vd H&M gewoon te groot zijn voor mijn kippekont. En daar moet dan natuurlijk ook een bijpassende top bij :P Dus ja ik hou er van als het matcht.
  Ik ben wel echt jaloers op jouw collectie, holy shit wat heb jij een vette gear!!!!

 20. april 24, 2013 / 19:24

  Ik herken het helemaal! Toen ik 2/3 jaar geleden ging lopen, liep ik in mn jogging broek en een oud shirtje en soms nog een hoodie erover als het koud was. Al gauw kocht ik lichtgewicht oordopjes, want ik werd gek van mn oordopjes die vanalles deden behalve in mijn oren blijven zitten!
  Ook bleek mijn jogging broek te warm en kocht ik een drie kwart broek. Ik had goedkope schoenen bij de scapino gekocht, want ‘ik wist toch niet of ik dit ging volhouden’. Dat bleek, want ik stopte omdat ik last kreeg van mn knie. Toen ik het later weer oppakte, moest ik dus ook nieuwe schoenen! Daar kwam ook nog een broekje bij én een band voor om mn arm om mn telefoon in te doen.
  Ongeveer een jaar geleden kon ik niet meer lopen ivm astma aanvallen, dat weerhield me er niet van om tijdens mijn geweldige Amerika reis allerlei hardloop shorts en goeie kleding te kopen.

  En nu ik het rennen eindelijk weer heb opgepakt merk ik hoe het motiveert om fijne kleren aan te hebben. Van de week kocht ik ook lunarglides, waardoor ik toch een tikkeltje lekkerder ren! Wat een motvatie <3

 21. tesss
  april 24, 2013 / 19:46

  ik heb wel superfijne hardloop schoenen.
  die heb ik ook gekregen en ik liep ook hard in bijv. een legging en een t-shirt of een sportbroek van mijn moeder. Later heb ik een setje mogen uitkiezen qua hardloopkleding die ik eigenlijk zo ontzettend fijn vond! Daarna ben ik zelf ook meer sportvesten en dergelijke gaan kopen, maar niet duur denk aan hm etc. Een sportBH had ik eest ook niet aan.. maar dat vond ik toch ook wel nodig, ook ik heb n bescheiden voorgevel maar t zit alsnog een stuk flexibeler :p Ik heb het geld er idd niet altijd voor over, misschien wel als ik net als jij een vaste baan heb.. Ik merk wel dat je als student zijnde niet snel voorrang geeft aan n mooie hardloop broek bijv. misschien dat ik is wat vaker naar de sportwinkels moet :D

 22. april 24, 2013 / 21:03

  Ik vind het heerlijk om me toch een beetje leuk aan te kleden tijdens het lopen. Heb toch het idee dat er naar me gekeken wordt (in goede of slechte zin) en ik voel me dan gewoon zekerder. Toch ben ik wel begonnen met mijn oude tennisbroek, een simpel t-shirt maar dan wel weer goede schoenen want ik heb mijn hele leven als zwakke enkels en te korte achillespezen. Wegens dat
  laatste heb ik dus ook twee paar schoenen anders krijg
  ik last. Wat die mannen betreft, die moeten niet meuten. Hoe die er af en toe bijlopen, dat is gewoon TE erg. Ik zie dingen die ik niet wil zien (veel te korte broekjes of strakke leggings) en dan maar op ons zeuren. Normaal klagen ze at we er niet leuk genoeg
  bij lopen, doen we eens ons best ;) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 23. april 24, 2013 / 21:16

  Ik heb ook een hardlooplegging van Nike die ontzettend afzakt, mijn oplossing: een goede katoenen boxer eronder die echt niet afzakt (ik draag ze van Bjorn Borg). Dan heb je nergens meer last van! :)

  Ik doe ook altijd ‘mijn best’ op mijn hardloopoutfits. Loop ook veel lekkerder als ik het gevoel heb dat ik er ook een beetje leuk uit zie haha. Best suf eigenlijk, nu ik het zo opschrijf… net of je uiterlijk iets te maken heeft met je prestaties :p

 24. april 24, 2013 / 21:18

  Ik moest toen ik zelf begon met hardlopen het ook nog doen met de trainingsbroeken die ik had, maar de laatste meters die ik maakte droeg ik toch wel echte hardloopkleding. Helaas mag en kan ik nu eerst niet lopen, hopelijk kan ik dat in de loop van dit jaar nog oppakken.

 25. april 24, 2013 / 22:10

  Ik liep in het begin ook op oude sportgympen van de Bristol… Dat heb ik een paar maanden volgehouden en toen ik mijn eerste wedstrijd liep (Ladiesrun) en het nog steeds leuk vond, mocht ik van mezelf hardloopschoenen kopen. Dat werden Asics, maar inmiddels loop ik op Lunerglides. Die zijn véél mooier en lopen ook heel fijn :)

 26. april 24, 2013 / 22:30

  Haha, dat Nike jou nog niet elke maand nieuwe hardloopkleding stuurt! ;)

  Enne, niks mis mee met fashionable verantwoord sporten, ik doe het ook met yoga. Als mijn kleding niet lekker zit of niet past bij mijn gemoedstoestand doe ik het gewoon niet. En met net nieuwe yogakleding word ik weer superfanatiek. Hoewel fanatiek niet echt een goed woord is in combinatie met yoga… ;)

 27. april 24, 2013 / 22:30

  Ik heb lange hardloopbroek van de V&D die ik toen ik afgelopen winter begon met rennen kocht voor de prijs van €0,80! Twee tshirtjes (decathlon en Nike) twee 3/4 leggings (h&m en Nike),een top met ingebouwde bh van h&m en een sport bh van h&m. Als schoenen draag ik Asics die ik bij de aktiesport kocht voor €35 onder het mom van, ik ga niet veel geld uitgeven want wat als ik het niet leuk vind. Ik ben toe aan nieuwe schoenen omdat ik na 5km blaren krijg…

 28. april 24, 2013 / 23:58

  Ik loop altijd in oude troep (zwarte leggings, oude shirtjes en swinters grote slobbertruien) alleen met hardloopevents of in de sportschool kleed ik me ‘mooi’ aan. Ik ren met Nike lunarglides,maar die zijn aan vervanging toe dus ik vroeg me eigenlijk af wat het adres van de Nike Outlet in Osdorp is?

 29. april 25, 2013 / 01:13

  Ik loop altijd in leggings van Domyos (te koop in Decathlon), die zijn lekker budget-proof en die lopen zo ontzettend lekker! Ook heb ik al twee jaar een sportbeha en een drietal t-shirtjes van Nike waar ik ook heel tevreden over ben en die ik altijd draag. Altijd leuk om een beetje fashionable te lopen, dat maakt dat knalrode zweethoofd een beetje goed, haha! :)

 30. april 25, 2013 / 10:22

  Wat cool dat je precies weet wat je per loop het lekkerst vindt zitten!

 31. april 25, 2013 / 11:01

  Ik ben een beginner dus heb niet ontzettend veel hardloopkleding. Ik loop op oude Nike sportschoenen die ik voor de sportschool had gekocht. Niet helemaal perfect voor het rennen dus.. Maar eerst maar eens zien hoe lang ik het voor houd voordat ik nieuwe koop. Ik heb wat shirtjes van de HEMA, Primark en H&M. Ik heb het nu vooral goedkoop gehouden omdat ik niet teveel wil uitgeven voor het geval dat ik het niet volhoud. Maar ik snap je helemaal!

 32. april 25, 2013 / 14:51

  Ik investeer in sportkleding waarin ik ga fitnessen en die draag ik ook wanneer ik ga hardlopen (niet zo vaak). Mannen zijn aparte figuren, haha. Mijn vriend vind het belachelijk dat ik ‘mooie’ kleren koop om in te sporten, dat kan ook in een oud t-shirt. Maar inderdaad, ik voel me beter en daardoor kan ik beter sporten!

 33. april 25, 2013 / 20:18

  Ik zal dit weekend eens een blogje schrijven over mijn hardloop outfit! Ik vind dat jij echt leuke dingen hebt voor het hardlopen.

 34. april 29, 2013 / 14:12

  Mooie hardloopkleding heb je. Heb er toevallig ook over geblogt laatst, hoe langer ik loop, hoe meer ik investeer in goede en mooie hardloopkleding. Het is een aparte tak fashion haha!