RUN BABY RUN: Garmin Forerunner 620 + WIN!

 photo 080613_FIT_19781.jpg

Afgelopen week heb ik de nieuwe Garmin Forerunner 620 mogen testen. Niet het eerste het beste sporthorloge dat de standaard hardloopdata voor je meet, maar een complete personal trainer. De hoeveelheid functies van het horloge duizelde me in het begin, maar inmiddels weet ik al niet meer hoe ik in godsnaam afstand moet gaan nemen van dit horloge. Want halleluja, dit is hét horloge voor een statistiekenjunkie zoals ik. Wat dit horloge zoal doet?

OK. Hou je vast:
– Je tijd & afstand meten
– Je hartslag meten
– Je vO2 inschatten
– Je race voorspellen
– Je herstel adviseren
– Je cadans meten
– Je grondcontact meten
– Je verticale bewegingen meten

Heb je bij de helft zoiets van, uhhh ja, maar wat is dat nu eigenlijk?! Ja. Ik had precies hetzelfde. Ik heb me even moeten inlezen (en ik heb een paar foutjes tijdens mijn eerste run gemaakt), maar ik weet nu eindelijk wat alles betekent en wat je ermee kunt. Laat me mijn kennis met je delen…

Het horloge heeft drie geavanceerde functies: VO2 inschatten, race voorspellen en herstel advies.

Vo2
Het horloge heeft een V02 max inschattingsprogramma, dit houdt in dat het een inschatting maakt hoeveel zuurstofvolume je kunt opnemen per minuut per kilogram van lichaamsgewicht bij maximale inspanning. Je VO2 max is een indicatie van je fitheid en stijgt wanneer je fitter wordt. Mijn VO2 is geschat op 50 en dat schijnt voor mijn leeftijd erg goed te zijn. Leuk om te weten!

Hersteladviseur
Het horloge heeft een hersteladviseur, dat houdt in, na een run vertelt hij je hoe lang je moet wachten met je volgende training. Begin je aan je volgende run, dan vertelt je horloge je of je al helemaal herstelt bent van je vorige run. Ik zei toch, dit ding is een personal trainer. Na mijn 10 kilometer van vrijdagochtend zei mijn horloge dat mijn geschatte herstel ongeveer 62 uur zou zijn. Hmm… dat is dan toch weer iets minder leuk, want dat is ruim 2,5 dag.

Racevoorspeller
Het horloge is een racevoorspeller, aan de hand van jouw fitheidsniveau en prestaties geeft het je verwachte eindtijd op de 5K / 10K / Halve marathon en hele marathon. Hoe vaker je met het horloge loopt, hoe beter het horloge een inschatting kan maken van jouw geschatte prestaties op de afstanden. Ik moet zeggen dat ik blij verrast was over de prestaties die ik volgens dit horloge zou kunnen leveren. 20.50 op de 5K, 43.12 op de 10K, 1.35.40 op de halve marathon en 3.19.08 op de hele marathon. Dat laatste is bijna 40 minuten sneller dan mijn PR en het zou betekenen dat ik gekwalificeerd zou zijn voor Boston als ik dit daadwerkelijk zou lopen. Hmmm dat horloge heeft nogal een hoge pet van mij op.

Wanneer je het horloge met een HRM-Run verbindt (een geavanceerde hartslagmeter) kunnen er nog vier extra dingen gemeten worden; je cadans, je grondcontact, je verticale beweging en je hartslag.

Cadansmeter
De cadansmeter telt het aantal stappen dat je per minuut zet. Een gemiddelde cadans is tussen de 150 en 200 stappen, 180 is perfect. Tijdens mijn laatste 10K had ik een cadans van 174 en dat schijnt vrij goed te zijn!

Grondcontact
De HRM-run meet ook je grondcontact, hoeveel tijd heeft je voet contact met de grond tijdens het hardlopen. Meestal ligt het grondcontact tussen de 160 en 300 milliseconden, topatleten zitten onder de 190. Ik ben duidelijk geen topatleet want mijn gemiddelde grondcontact was 258 milliseconden. Goed, daar moet ik dus nog even aan werken.

Verticale beweging
Ook meet het horloge je verticale beweging. Dit laat je hardlooptechniek zien. De gemiddelde beweging is tussen de 6 en 13 seconden, topatleten bewegen minder dan beginners. Mijn gemiddelde verticale beweging tijdens mijn 10K van afgelopen vrijdag was 8.7. De eerste 5K was dit trouwens slechts 7, maar hoe langer ik liep hoe meer ik blijkbaar uit balans ben geraakt. Goed om te weten.

Hartslag
Natuurlijk meet de band ook je hartslag, je gemiddelde hartslag, maar ook je hoogste hartslag en daarnaast ook je inspanning. Tijdens mijn run van afgelopen vrijdag had ik een gemiddelde inspanning van 4.8 en dat betekent volgens het horloge dat ik mijn training ‘highly’ aan het ‘improven’ was. Je krijgt punten op een schaal van 1 op 5, volgens het horloge was die 4.8 dus ‘hard’ werken voor me. Zelf had ik dat gevoel op dat moment helemaal niet. ik ben wel benieuwd wat het horloge zou zeggen wanneer ik écht keihard mijn best aan het doen ben.

 photo Desktop138.jpg

Mijn ervaring
Goed, dat zijn nogal wat functies die je op veel andere sporthorloges niet vindt. Ik ben totaal verslaafd aan al deze functies. Zoals ik al zei, in eerste instantie duizelde het me een beetje. Al die knopjes, al die functies. Even dacht ik, geef me gewoon mijn simpele Nike+ SportWatch. Maar je kunt die twee eigenlijk vergelijken met rekenmachines. Weet je nog dat je op een gegeven moment gebruik moest gaan maken van je grafische rekenmachine maar dat ‘ie zoveel knopjes had dat je stiekem vaak je oude vertrouwde rekenmachine nog even pakte om snel iets uit te rekenen? Nou zo is het dus ook met dit horloge. Het heeft zoveel functies dat je in het begin misschien denkt, HELP, maar als je hem eenmaal doorhebt wil je niets anders meer.

Tijdens het lopen kun je schakelen tussen vier verschillende schermen op je horloge, dit doe je simpelweg door het touchscreen even aan te raken. Op het ene scherm zie je je tijd, je afstand en je snelheid, op het volgende scherm zie je de snelheid en afstand van je verschillende laps binnen je run (ik heb één lap ingesteld op 1 kilometer, dus ik krijg iedere kilometer te zien hoe snel ik die kilometer loop), op het scherm erna zie je je hartslag en in welke zone je je op dat moment verkeerd (mate van inspanning) en op het laatste scherm zie je je cadans, je grondcontact en je verticale beweging. Onwijs handig, je blijft dus tijdens je run continu van alles op de hoogte.

Andere pluspunten vind ik het scherm dat goed verlicht is, de trilling die het horloge bij iedere beweging geeft (je kunt dus niet ongemerkt een knopje indrukken) en de GPS die razendsnel gevonden wordt en super nauwkeurig is.

Een andere functie, die ik nog niet gebruikt heb maar me wel heel erg leuk lijkt, het feit dat je supporters live kunnen zien wat je aan het doen bent. Het enige dat je hoeft te doen is een app installeren op je smartphone en via bluetooth verstuurt het horloge continu updates naar je telefoon en je telefoon verwerkt de gegevens vervolgens kunnen je volgers je online volgen op Garmin Connect. Hoe leuk is dat ook tijdens wedstrijden?

Kortom, ik ben (groot) fan!

WIN!
Ik heb goed nieuws voor één van jullie, ik mag namelijk één van jullie heel erg blij maken met een Garmin Forerunner 620 (ter waarde van €449,-)! Vertel me in de comments jouw hardloopdoel voor 2014 en hoe je denkt dat deze Garmin jouw daarbij kan helpen en wie weet loop jij over een paar weken je hardlooprondjes met de Garmin Forerunner 620 om je pols! (vergeet niet een e-mailadres dat je regelmatig checkt in te voeren!). Wil je meer kans maken op de prijs? Like dan ook de Facebookpagina van Garmin. Meer lezen over de Garmin Forerunner 620 doe je hier.

May the odds be ever in your favor ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

265 Reacties

 1. Yvette
  januari 3, 2014 / 12:12

  Wauw, wat een geweldige winactie!! Zelf heb ik mij als doel voor 2014 gesteld om te trainen voor de halve marathon. Na wat blessures in 2013, hoop ik dat 2014 hoopvoller wordt. Een marathon is voor mij te hoog gegrepen, maar ik wil graag begin 2015 in New York (!!) de halve marathon gaan lopen en eind 2014 een proef halve marathon in Nederland. Dit hardloophorloge kan mij hier uitstekend bij helpen: met dit horloge als personal trainer (waaronder de hersteladviseur) hoop ik op minder blessures… Wat zou het waanzinnig zijn als ik dan uiteindelijk een halve marathon kan lopen!

  Dus: pleaseee, let me win!?!?!?!

 2. Hannelore
  januari 3, 2014 / 12:12

  Wat een mooi dingetje! Ik ben ook echt een statistiekenjunkie en dit horloge lijkt me zoooooooo prachtig. In 2014 zou ik graag aan mijn techniek werken, ik loop volgens mij allesbehalve efficiënt, ik heb geen gps dus ik klooi nu altijd maar wat aan, met tussentijden onthouden en nadien invoeren. Wat blijkt? Ik versnel altijd ontzettend in de laatste kilometer of 2 omdat ik dan dichter bij het einde ben en toch maar mijn tijd omlaag wil krijgen. Ook mijn ‘grondcontact’ zal wel dramatisch zijn :)
  De laatste tijd heb ik ook wat last van mijn enkel dus die blessuretijd zou ik ook wel eens willen weten… Oooh, waarom wil ik dit ding niet eigenlijk?
  Ik heb de facebookpagina geliked!

 3. Margot
  januari 3, 2014 / 12:12

  Owkee! Ik heb momenteel al de forerunner 220 (de goedkopere variant van de 620 ;-)) en die is gewoonweg al fantastisch. Ik mis wel een paar dingen op de 220: de virtuele race partner, de hersteladviseur en natuurlijk de voorspellingen! Momenteel ben ik in volle training voor een halve marathon (met als klein tussenstapje de 10 miles in Antwerpen). Door de virtuele race partner zou ik meer gecadenseerd leren lopen denk ik. Nu heb ik soms dat ik heel hard ga en dan weer heel traag, met een virtuele partner zou ik denk ik constanter lopen (en nee ik heb helaas niet altijd iemand in real life om mee samen te lopen). De hersteladviseur vind ik wel een pluspunt, dit geeft een goede indicatie of je fitter wordt of niet. Nu heb ik soms moeite om dit in te schatten want soms loop ik wat trager, maar dan ook verder. Als ik zou zien dat ik effectief fitter wordt dan zou dit zeker een fantastische motivatie zijn om vol te houden!

  • Margot
   januari 3, 2014 / 12:14

   (De facebookpagina van Garmin had ik al geliked ;-))

 4. Charlotte Stevens-Desmazieres
  januari 3, 2014 / 12:13

  Ja ik ga dit jaar beginnen! Ik roep nu al een hele tijd dat ik de 20 km van Brussel ga mee lopen eind mei, maar dan moet ik nu wel echt goed beginnen trainen. Schoenen staan klaar, verschillende lengtes van broeken, t-shirts met korte en lange mouwen (na al uw blogs heb ik nu wel een idee wat ik juist allemaal nodig heb ;) ), maar enkel een sporthorloge mist nog. Nu dat deze Garmin zelfs een personal trainer blijkt te zijn weet ik zeker dat ik die in mijn leven nodig heb! :)

  • Margot
   januari 3, 2014 / 12:14

   Ik hoop ook dit jaar mijn eerste 20km van Brussel te kunnen voltooien!!! Succes ermee! ;-)

   • Charlotte Stevens-Desmazieres
    januari 3, 2014 / 12:19

    ooh bedankt! jij ook enorm veel succes! :)

 5. januari 3, 2014 / 12:14

  Oeehhh ik begin zowaar te kwijlen van deze winactie hahah!! Mijn hardloopdoel is regelmatiger rennen (4x/week, nu is het 1 à 2 x) !! Ik ren heel graag maar ik heb heel vaak moeite om van de bank af te komen… Als ik door dit horloge heel precies kan bijhouden hoe ik het doe en mijn vooruitgang kan checken dan wil ik mezelf constant verbeteren, dat weet ik zeker! Dus heel graag maak ik kans om dit horloge te winnen :)
  email: lifeisroyalty@hotmail.com

 6. Ellen
  januari 3, 2014 / 12:17

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is een halve marathon lopen onder de 1:30:00
  Ik weet niet of het me gaat lukken, maar je moet de lat altijd hoog leggen.
  Maar met een tijd onder de 1:34:00 zou ik ook al heel blij zijn, want dat betekend dat ik mijn PR verbeterd heb.
  De Garmin 620 zou mij hierbij kunnen helpen door slimmer te trainen dmv hartslagzones en intervaltrainingen.

 7. januari 3, 2014 / 12:20

  Wat een ideaal horloge zeg! Dan hoef ik tijdens een wedstrijd of training dus niet meer mijn wiskunde knobbel te gebruiken om uit te rekenen wat mijn verwachte eindtijd zal zijn. Daarnaast denk ik zeker dat de functie als je verticale waarde erg handig is bij een marathon of andere lange duurlopen, nu juist op die afstanden je techniek van levensbelang is.

  Mijn hardloop doel voor 2014 is over 99 dagen de marathon van Rotterdam lopen. Mijn eerste marathon en ik ben er al flink voor aan het trainen. Na de marathon wil ik het hele jaar wedstrijden gaan lopen om zo geld op te halen voor de Nierstichting en natuurlijk ook om meer bekendheid voor nierziektes te creëren. Dit horloge zou dus een mooi maatje zijn en uiteraard heb ik voor extra win kans de FB pagina geliked!

 8. Thyra
  januari 3, 2014 / 12:20

  Waaauw wat een gaaf horloge! Ik wil hem niet winnen voor mezelf, maar voor mijn vader. Hij is een ultraloper en loopt dus extreme afstanden. Afgelopen september heeft hij meegedaan aan de Spartathlon, 246KM van Athene naar Sparta. Helaas heeft hij hem niet uitgelopen, nu is hij aan het trainen voor de Spartathlon in 2015. Ik denk dat dit horloge hem heel goed kan helpen tijdens zijn trainingen ( hij gaat een 24-uurs wedstrijd lopen! ) omdat hij dan super goed alle vorderingen kan bijhouden en zien :)

  • Martje
   januari 3, 2014 / 13:56

   Wow 246km?! Dat is indrukwekkend!

 9. januari 3, 2014 / 12:22

  Ah wat zou ik deze onwijs graag willen winnen! Eind september besloot ik om de halve marathon in Den Haag op 9 maart ’14 te gaan lopen, maar helaas liep ik eind oktober een erge blessure aan mijn linker kuit op door een val van de trap. Ik kon wel janken! Inmiddels ben ik bijna van mijn blessure af en gemotiveerder dan ooit. Het was moeilijk om mijn doelen bij te stellen, maar met twee 10 km wedstrijden (Den Haag en Rotterdam), een 15 km wedstrijd (Delft) en toch nog een halve marathon in mei (Leiden) in het vooruitzicht ga ik er meer dan 200% voor. Dit supergave horloge kan me optimaal voorbereiden op het behalen van mijn doelen… :)

 10. januari 3, 2014 / 12:23

  Ten eerste wat een geweldige actie! Hardlopen is een van mijn grootste passies waar ik veel energie en motivatie uit put. In december (2012) en januari (2013) heb ik in totaal twee maanden in het ziekenhuis gelegen doordat mijn maag en darmen totaal niet meewerkte en ik helaas niet meer zelf kon eten, ik was te erg afgevallen en kon bijna niks meer. Dit is een moeilijke tijd geweest van veel fysiotherapie, rust en sondevoeding maar gelukkig had ik veel motivatie, ik was altijd al geïnspireerd geweest door hardlopers en wou dan ook graag meedoen aan de Ronde van Oranjewoud van 5 km die in mei zou plaatsvinden. Het was kort tijd en ik heb dan ook erg hard getraind om mee te kunnen doen, uiteindelijk is het me met een tijd van 28 minuten gelukt om de finishlijn te halen, waar ik nog steeds heel trots op ben. Sindsdien train ik heel hard, niet alleen loop ik alle straten van mijn stadje af, ook ben ik vaak te vinden in de sportschool, om mijn spieren goed te trainen. Dit jaar is er weer een nieuwe Ronde waar ik zo snel mogelijk voor wil gaan trainen. Deze keer wil ik een top tijd neerzetten en hopelijk bij de Top 3 komen. Natuurlijk zou zo’n Garmin Forerunner 620 me daar heel erg bij kunnen helpen! (En stiekem staat het ook heel stoer!)

 11. januari 3, 2014 / 12:23

  Wat een geweldig horloge, vooral die Racevoorspeller : ) Ideaal! Zullen we het gewoon proberen 13 april, 3.19.08 op de marathon? Met de Garmin als een personal trainer moeten we toch een eind komen. Ik ben erg benieuwd naar het horloge. X

 12. januari 3, 2014 / 12:24

  Oeh wat een gaaf horloge!! Ik ren nog altijd met mijn runkeeper app maar die informatie is natuurlijk heel beperkt. Mijn doel voor komend jaar is bij de Ladies Run de 10k te lopen, dat moet een jaar nadat ik begonnen met hardlopen toch wel lukken? Daarna wil ik tegen het einde van het jaar 15k kunnen doen en mijn 5k onder de 25 minuten lopen. Dat het maar geen hete zomer mag worden haha

 13. Stephanie
  januari 3, 2014 / 12:24

  Ohh die zou ik wel willen winnen! Ik wil al ZO lang een hardloophorloge, maar ik heb er steeds geen geld voor:(
  Straks in april loop ik tijdens de Rotterdam Marathon op zondag de 10km…. en als opwarmertje op zaterdag de 4,2km :) Dan zou ik ‘m heel goed kunnen gebruiken! En natuurlijk ook tijdens het trainen de komende maanden;-)

  X

 14. Marie
  januari 3, 2014 / 12:25

  ik wil opnieuw 1000 km lopen in 2014 en mijn PR op de halve marathon verbeteren. Op 30 maart loop ik de halve marathon in Berlijn. Ik wil graag onder de 2u eindigen. Normaal let ik nooit echt op mijn snelheid, maar loop ik vooral voor het plezier. Met de Garmin Forerunner als ‘personal trainer’ moet het mogelijk zijn om sneller te worden :-)

 15. Meerth
  januari 3, 2014 / 12:25

  Wat een geweldige winactie! Ik heb een LIEFDE (haat) LIEFDE verhouding met hardlopen en wil dit graag omzetten naar alleen maar liefde. Vorig jaar was ik hard op weg om te trainen voor een halve marathon, maar ben zo enthousiast van start gegaan dat mijn lichaam er op een gegeven moment mee stopte waardoor ik een tijd niet heb kunnen lopen. Het stomme is: door mijn ervaring als sportinstructeur weet ik precies hoe je moet opbouwen en vertel dat ook altijd aan anderen, maar zelf ben ik te eigenwijs om naar mijn eigen advies te luisteren. Ik heb gewoon iemand nodig die míj vertelt wat ik (vooral niet) moet doen.

  Ik heb me dit jaar alweer voor verschillende wedstrijden ingeschreven, waarvan de eerste in maart (15 km) en ik moet dus echt gaan trainen. Om te voorkomen dat dit jaar weer net zo eindigt als vorig jaar, lijkt me dit horloge een fantastisch begin!!

 16. Iris
  januari 3, 2014 / 12:28

  Ik zou mijn zus graag heel erg blij willen maken met dit horloge; ze is nu al enkele maanden aan het hardlopen, en ik ben heel erg trots op haar! Van lui bankhangen naar iedere dag een rondje door de stad rennen, hopelijk heeft ze genoeg vertrouwen om over 99 dagen de 10K run in Rotterdam te rennen!

 17. rianna
  januari 3, 2014 / 12:30

  Wauw! Toevallig. Vandaag is mijn verjaardag en stiekem spaar ik al een tijdje voor zo’n mooi horloge om mijn hardloopdoelen in 2014 aan te scherpen. Ik loop nu altijd met gps via minn telefoon. Wat eigenlijk onhandig is en heel onnauwkeurig. Ik heb dit jaar 2 halve marathons gelopenIn 1:57:18 en 1:57:41 dit zou ik met de cpc loop aan willen scherpen naar 1:55 ook wil ik op de 10 km binnen de 50 minuten gaan rennen en nog een 5 km binnen de 22 min. (pr is 24 min) ik train elke week bij een atleatletiekvereniging met vriendinnetjes en loop 2 keer per week zelf. Met dit horloge kan ik vriendinnetjes ook weer motiveren sneller te gaan. Een horloge die mijn snelheid registreert zou enorm stimuleren om harder te gaan. Ik ben altijd bang om sneller te gaan. :) het ultieme doel is najaar 2014 een hele marathon te lopen. In het buitenland dan wel te verstaan. Blessure vrij en gemotiveerd blijven via zo’n mooi horloge is dan een must!

 18. Karlijn
  januari 3, 2014 / 12:31

  Aahhh wat een supertoffe winactie! Ik loop de laatste tijd veel wedstrijdjes en wil al erg lang een Garmin hebben, helaas ben ik een arme student dus vraag ik nu de hele tijd aan mijn vriend of ouders of ik hem eventjes mag ‘lenen’! Ik weet dus wat voor een fantastisch horloge het is en wil hem heel graag in mijn bezit zodat ik dit jaar al mijn PR’s kan aanvallen en door middel van het horloge gerichter kan gaan trainen. Zo wil ik dit jaar graag de 10 kilometer rond de 47 minuten gaan lopen en de halve marathon rond de 1.50! Daarnaast roep ik al tijden dat ik een marathon wil lopen, dus misschien moet ik daar dan ook maar eens aan gaan geloven haha. Ik denk dat zo’n horloge mij zal motiveren en zal helpen om gerichter te trainen! Aahhh ik wil dit horloge zo graag hebben haha dus in ieder geval bedankt voor deze unieke kans om hem te winnen!!

 19. Sharon
  januari 3, 2014 / 12:32

  Wat een fantastisch sporthorloge! Een doel voor het aankomende half jaar is dat ik niet mag afvallen maar wel wil blijven sporten. Dit in verband met een operatie die ik in juni krijg. Mijn borstweefsel wordt weggehaald en opgevuld met mijn buikweefsel. Ik ben niet heel dik maar heb op dit moment net genoeg buikweefsel om twee nieuwe borsten van te maken. Afvallen mag dus niet, maar daardoor sport ik ook niet meer. En dat is toch wel iets wat ik graag weer op wil pakken! Heb afgelopen zomer nieuwe hardloopkleren en hardloopschoenen aangeschaft. Dit sporthorloge maakt het dan wel af natuurlijk!

 20. januari 3, 2014 / 12:32

  Holy crap, wat een prijs! Wat leuk dat je dit mag doen van Garmin!
  Ik heb twee doelen voor 2014: sneller gaan lopen (dus minstens die 5K onder de 30 minuten) en voor mijn veertigste (16 oktober) een halve marathon gelopen hebben. Vorig jaar heb ik met GL2R mijn eerste doel (10k lopen) gehaald, en het zou zo geweldig zijn om dit jaar dan die halve marathon te halen!

  Ik loop voornamelijk op hartslag, maar ik weet niet goed wat mijn pieken zijn, of ik efficient loop, of ik harder zou kunnen/mogen lopen dan ik nu doe – lichamelijk gezien dan. Die Garmin is daar volgens mij een geweldige coach in. Vooral de VO2 functie, de hersteladviseur en de geavanceerde hartslagmeter lijken mij ideaal – zo kun je heel goed in de gaten houden of je niet over je eigen grenzen gaat en belangrijker nog, of je net dat tandje bij kunt zetten. Met andere woorden: niet miepen, over die drempel heen! Winnen? Graag dus! De Facebookpagina is geliked, overigens :)

 21. Roos
  januari 3, 2014 / 12:32

  Wauw dat horloge klinkt ideaal! Mijn hardloopdoel van 2014… Dat zijn wel meerdere doelen. Tot nu toe liep ik alleen 5k’s omdat ik last kreeg van blessures maar ook omdat ik niet efficient loop. Heel frustrerend want ik wil zo graag langere afstanden lopen! Daarnaast wil ik dus eens kijken wat ik kan verbeteren aan mijn techniek. Dit horloge zou me daar heel goed bij kunnen helpen denk ik zo :)

 22. Kimberly
  januari 3, 2014 / 12:33

  Wat een geweldig horloge zeg, net een robot! Ik zou m graag willen winnen, maar voor mijn vriend! Hij is gek op hardlopen en heeft al heeeel lang zo een simpel ren-horloge (geen idee welk merk) maar dat is lang niet zo geavanceerd als deze. Wij gaan 14 maart zes maanden lang vrijwilligerswerk doen in Uganda en Nepal en hij wilt daar veel, veel, veel rennen! HOE leuk is het als onze familie en vrienden hem kunnen volgen dan via het internet? (het internet dat we daar hebben is gelukkig goed). En hoe fijn zijn deze functies? Ik zou hem dit dolgraag willen geven, hij is namelijk 1 week nadat we daar zijn aangekomen jarig en dan is het echt een top kado!!

 23. januari 3, 2014 / 12:34

  Oeh, ik ben al voor deze aan het sparen maar als ik hem kan winnen scheelt het me een hele hoop geld haha!

  Mijn hardloopdoelen zijn in 2 uur 30 min de halve marathon lopen van den haag en in oktober de halve marathon van eindhoven om vervolgens NIET als laatste weer te eindigen. Ik ben geen snelle renner maar ik ben nu een renner die ervan geniet en ik doe er alles voor om sneller te worden. Vanaf de zomer ga ik trainen voor de hele marathon en die wil ik in 2015 doen in Paris. Ik loop nu met mijn nike watch en ik ben verslaafd aan statistieken maar met de Garmin heb ik wel het idee dat ik mijn runs kan bevorderen!

  Ik like de Garmin page!

 24. Chantal
  januari 3, 2014 / 12:35

  Wat een super gave win actie!
  In 2014 is mijn hardloopdoel om een team te op te zetten om in 2015 deel te kunnen nemen aan de Roparun. Roparun is een estafetteloop van 65 km per deelnemer (acht lopers en in totaal 25 teamleden: chauffeur, fietsers, fysiotherapeuten), die dan gezamenlijk van Parijs of Hamburg naar Rotterdam lopen, in de strijd tegen kanker. Om hieraan deel te kunnen nemen moet er inschrijfgeld worden behaald en er moeten 1.000 loten worden verkocht , de opbrengst hiervan gaat dan naar het goede doel!
  Ik hoop zo dat we dit met een team kunnen gaan waarmaken en voor die 65 kilometer zal dit jaar zeker getraind moeten worden en dat het liefst met een super mooi Garmin horloge aan mijn pols.

 25. januari 3, 2014 / 12:38

  Wat een super handig horloge!
  Zelf loop ik op dit moment met scheenbeenvliesontsteking wat inhoudt dat ik al vier weken stil sta wat betreft het hardlopen en ik het sowieso de komende twee weken niet wil doen. Helaas moet ik nu de 10km bij de Vondelparkloop laten schieten, maar mijn doel voor 2014 is wel om de 10km te kunnen lopen onder het uur! Vanwege mijn blessure en een goed herstel zal ik, wanneer ik weer mag beginnen, helemaal vanaf 0km moeten gaan beginnen. Ja, helaas zelfs wanneer mijn conditie meer toelaat. Deze horloge lijkt me dan ook super handig om te zien hoe mijn voortgang zal zijn met het trainen naar die 10km. (en misschien daarna zelfs verder)

 26. Marije
  januari 3, 2014 / 12:40

  Wouw, wat een mooie winactie! Hardlopen doe ik sinds 2,5 jaar, maar sinds mei vorig jaar doe ik mee aan wedstrijden. Ik moet zeggen: het is verslavend! Ik heb een Nike+ Sportwatch en het is een kick om iedere keer weer te proberen je PR te verbeteren. Nou heeft deze niet zo veel geavanceerde functies, dus de Garmin is meer dan welkom! 2013 was een mooi hardloopjaar met 4 wedstrijden, maar voor 2014 wil ik gaan voor mijn eerste halve marathon en een eventuele buitenlandse wedstrijd!

 27. januari 3, 2014 / 12:40

  Ik doe mee, ik wil 21 september 2014 meedoen met de Dam tot Dam loop, het wordt zwaar want ik moet terugkomen van een oververmoeidheid, maar ik weet zeker dat het me gaat lukken en met zo een mooi horloge moet het lukken!

 28. Annelies
  januari 3, 2014 / 12:41

  Wat een leuke winactie!
  Ik ben begonnen met hardlopen met verschillende medestudenten, voor de 5K. Terwijl iedereen afviel ben ik blijven doorzetten en liep ik elke week drie keer. Dit doe ik altijd met de app runkeeper die je ook een idee geeft hoe snel je welke afstand loopt. Maar mijn doel voor 2014 is toch om op te bouwen naar de 10K. Dit is nog niet zoveel, maar ik wil graag elk jaar een stapje verder gaan en zo in 2015 een halve marathon lopen en in 2016 een hele marathon.
  Dit Garmin horloge zou een handig hulpmiddel zijn om die doelen te bereiken, maar kost jammer genoeg veel voor een student!

 29. Lisa
  januari 3, 2014 / 12:41

  AAAH wat een ge-wel-di-ge winactie.Wat een droom om zo’m horloge te winnen. Ik ga in mei mijn eerste marathon lopen in Praag. Dit horloge zou mij zo goed van pas komen!Ik ben niet al te goed in maat houden, loop snel te veel, en de hersteladviseur is dan ook voor mij gemaakt! De hartslagfunctie en VO2 max is ook echt geweldig…
  Dit horloge mag mij de marathon wel doorhelpen :D

 30. Marije
  januari 3, 2014 / 12:43

  Ik sta nu al te stuiteren door dat horloge. Ik ben zelf (mede door jouw blog) begonnen met hardlopen in 2012 (ik was 24 toen ik begon). Een half jaar lang iedere week minimaal 2 keer per week hardlopen was mijn doel en dat heb ik gehaald! En toen ben ik niet meer gestopt. Uiteindelijk liep ik vaak 5km and I love it! Ik ben gek op statistieken en moet altijd precies bijhouden hoe hard ik ga, of ik sneller ging dan de vorige keer enz. Maar met een mobiel in de hand gaat dat net niet zo soepel. In 2013 wilde ik de 10km halen, maar toen werd ik zwanger. Hoera! Ik zou nog kunnen lopen, maar ik voel me verantwoordelijk voor die kleine spruit in mijn buik. Krijgt ze wel genoeg zuurstof? Is dit niet teveel voor mij? Dit super super horloge kan ik goed gebruiken nadat ik begin mei (hopelijk) bevallen ben van een gezonde dochter. Dan ga ik er weer volle bak tegen aan. No way dat ik hardlopen echt opgeef. Ik geniet er intens van en ik kan nu al niet wachten. Wat zou ik graag met een trotse glimlach en dat horloge rond mijn pols de 10km en nog veel meer rennen in 2014! Een personal trainer kan ik dan wel goed gebruiken.

  • januari 3, 2014 / 12:54

   Proficiat!

   • januari 3, 2014 / 15:55

    Thanks! :)

 31. Marly
  januari 3, 2014 / 12:43

  Wat een ontzettend gaaf horloge. Die zou ik enorm graag willen winnen. Ik heb vorig jaar 2 halve marathon gelopen die ik dit jaar zeker wil verbeteren. Mijn tijd op dit moment is 2.5 uur. Te weinig getraind zullen we maar zeggen!! Ik heb mijn doelen voor dit jaar hoog ingezet, ik wil 5 km in 25 min lopen, 10 km in 50 min, een halve marathon in 1.55 en een hele in 4 uur. Kom maar op met die Amsterdam Marathon!

 32. Amber
  januari 3, 2014 / 12:43

  Wat een superactie! Mijn doel is om dit jaar op een regelamtige basis te lopen, vorig jaar waren er periodes dat ik bijna niet ging lopen en dan ging ik andere maanden bijna iedere dag! Dit jaar wil ik standaard 3 x per week gaan lopen. Daarom lijkt de hersteladviseur mij wel heel handig, het laat me vanzelf zien wanneer ik weer klaar ben om te gaan lopen, geen excuses meer dus en ook geen overbelasting in de periodes waarin ik iedere dag wil gaan lopen!

  marljapam@gmail.com

 33. Maaike
  januari 3, 2014 / 12:45

  Wat een onwijs gaaf horloge is dat zeg! De techniek maakt sprongen vooruit… pfoeh!
  Mijn hardloopdoel voor 2014 is nu eindelijk een keer écht hardlopen tot mijn dagelijks leven te maken. Dit is poging drie, dus laten we het houden op drie keer is scheepsrecht. Ik denk dat dit horloge mij daar goed bij gaat helpen! Het is natuurlijk een mooie motivatie om te rennen met zo’n gaaf horloge (nieuwe spullen geven altijd motivatie…), maar de functies die erop zitten maken het rennen nog leuker. Het lijkt me erg fijn om te zien hoe mijn prestaties verbeteren in de loop van de tijd, en hoe mijn conditie beter wordt, want daar doe ik het vooral voor :) Ik heb geen idee of ik goed (qua techniek) loop en dit horloge zou daar een goede coach bij zijn!

 34. Jelka
  januari 3, 2014 / 12:49

  Oh boy, ik heb liggen kwijlen bij die beschrijving! Vooral die herstelberekening lijkt me zo een grote hulp! Ik loop nu sinds 2 jaar hard en heb nogal last van blessureleed omdat ik soms nogal kan ‘freaken’ als het goed gaat, eigen schuld, I know. (en geen externe hartslagmeter lijkt me super)

  In 2014 heb ik mezelf meerdere doelen gesteld, om te beginnen 5K onder 27min lopen. Op 6 april de 10K onder het uur en als tussendoel staat de halve marathon van Brussel in Oktober 2014 op de planning en misschien ook de 20K van Brussel als ik geen blessureleed onderweg tegen kom. Want dit jaar ga ik er alles aan doen om me stilletjes aan voorbereiden op de marathon van Berlijn 2015, de stad die mijn hart heeft veroverd!

 35. januari 3, 2014 / 12:51

  Zo dat is niet niks, een heuse Garmin. Ik ben net zo’n statistieken-freek als dat jij bent. Ik vind het heerlijk om na elk rondje alles tot in detail te analyseren. Dan ben ik zo apetrots op mezelf dat ik weer iets verbeterd heb. Net iets sneller of verder dan de vorige keer. Ik zat 2 jaar geleden op de 10 km (onder het uur) en door een blessure kon ik helaas niet meer rennen. Daarna lang last gehad van een smoezen-periode. Je kent het wel, altijd een goede smoes om niet te gaan. Ik zit nu weer op 5 km en wil dit jaar weer de 10 lopen. Ik weet zeker dat de Garmin me hier weer een extra boost in kan geven. Succes alvast met de marathon in Rotterdam en veel plezier met trainen!

 36. januari 3, 2014 / 12:51

  Mij hardloopdoel afgelope jaar was de bruggenloop oder de 1.30 te lopen, dit is me gelukt. Helaas hield mijn Garmin forerunner 10 ermee op. Om mijn hardloopdoel van 2014 te bereiken; de halve marathon (KempenRun) in maart, zou deze Garmin mij erg helpen en met een big smile de halve te lopen. I’ll keep my fingers crossed ;)

 37. Marjolein
  januari 3, 2014 / 12:51

  Wat een goed verhaal over dit gave horloge zeg! Klinkt inderdaad als een personal trainer om je pols! Ik zou heel graag meedoen aan de winactie! Mijn hardloopdoel voor 2014 is om te trainen voor de halve marathon tijdens de Berenloop op Terschelling in november. Het zou ontzettend gaaf zijn om te trainen met die horloge, een extra stimulans om er keihard voor te gaan dit jaar!

 38. Noemi
  januari 3, 2014 / 12:57

  Wauw wat een fantastisch horloge! Ik zou hem heel goed kunnen gebruiken omdat ik me, geïnspireerd door JOUW hardloopverhalen, heb ingeschreven om in november voor KiKa de New York City marathon te lopen! Het wordt mijn eerste marathon (ik dacht, als ik het doe moet ik het ook goed doen en dus gelijk ny) dus ik moet flink gaan trainen en tegelijkertijd 5000 euro voor KiKa ophalen. Ik heb er onwijs veel zin in en dit horloge zou echt de kers op de taart zijn! :)

 39. januari 3, 2014 / 12:57

  Wat een gaaf ding!! Mijn doel voor dit jaar is aan het eind van het jaar een halve marathon lopen. Niet zo zeer in wedstrijd, maar gewoon dat ik 20 km kan hardlopen. Ik kan een personal trainer natuurlijk niet betalen maar heb wel een bepaalde druk nodig, als een horloge ‘zegt’ dat ik moet rustig. Of ja, dat het beter is dat ik rust, dan moet ik me daar aan houden. Als het horloge zegt dat ik mijn run onder een bepaalde tijd zou kunnen lopen, dan ga ik daarvoor. En het liefst daar nog onder. Ik heb een uitdaging nodig. Ik heb ook de pagina op Facebook geliked.

 40. Jorien
  januari 3, 2014 / 12:57

  Wat een gaag horloge!

  Ik heb verschillende hardloopdoelen voor 2014. De eerste is om de halve marathon van Paris onder de 1.55 uur te rennen. Dit betekent dat ik veel interval trainingen moet gaan doen want mijn eeste halve marathon van Amsterdam (2013) was 2.06 uur. Uiteraad wil ik dit jaar meedoen aan de Dam tot Dam en de halve marathon van Amstedam 2014 binnen de 1.50uur lopen. En daarna doorpakken voor een hele marathon! Momenteel ben ik nog niet in het bezit van een sporthorloge maar denk dat het mijn trainingen nog leuker zo maken!! Vooral door de vele extra functies die erop zitten zodat je een goed overzicht hebt van je run en niet alleen de astand, tijd en kcal ziet wat ik nu zie.

  Nu is het tijd voor mijn eerste interval training van 2014.

 41. januari 3, 2014 / 12:59

  Nadat ik 50 kilo ben afgevallen heb ik besloten om mijn schaamte aan de kant te zetten voor mijn overtollig vel, en te beginnen met hardlopen! Ik wil deze zomer mee doen aan een plaatselijke run met de 10 km! Een beginner op de weg, maar weer een nieuwe hardloper er bij!

 42. Danielle
  januari 3, 2014 / 13:05

  Dit lijkt me echt een ontzettend gaaf horloge om mee te lopen! Op dit moment zit ik tot aan mijn knie in het gips door een operatie aan mijn enkelbanden, dus hardlopen zit er voor mij (nog) even niet in! Ik heb wel geprobeerd om een stukje te rennen, maar dat zag er niet erg aantrekkelijk uit en ging ook niet zo soepeltjes, haha! Ik kan niet wachten tot ik het weer mag gaan oppakken, na deze weken gips nog fysio en dan ga ik zo snel mogelijk weer beginnen!
  Ik heb op dit moment 0,0 conditie, dus ik ga voor de tien kilometer in juni! Daarna wil ik gaan trainen voor een halve marathon, dat is echt mijn ultieme droom, om die ooit te lopen. Ik vrees dat een hele marathon wat te hoog gegrepen is, maar zeg nooit nooit..

 43. januari 3, 2014 / 13:09

  OMG wat een gave winactie! Ik heb het scherm al letterlijk ondergekwijld. Ik loop momenteel met de nike+ app maar ben al even aan het rondlkijken voor een goed horloge. Ik ben in juli 2013 gestart met hardlopen en heb inmiddels 5K wedstrijden gelopen, nooit gedacht dat te kunnen. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor 10 K wedstrijden met als doel 2014 in iedergeval een halve marathon te gaan lopen. Ultieme doel is natuurlijk een marathon in het buitenland, first ultimate choice natuurlijk in NYC voor KWF. Als verpleegkundige op een oncologie afdeling zie ik van dichtbij hoe ingrijpend de ziekte is. Ik probeer als verpleegkundige verschil te maken, maar wil normeer betekenen. En hoe goed kan dit horloge mij op weg helpen als kneusje in de hardloop wereld?!

 44. Maja
  januari 3, 2014 / 13:12

  Wauw wat een toffe winactie!
  Ik doe eigenlijk nooit mee aan winacties, omdat ik altijd denk ‘ik win toch niks’, maar deze gadget is zéker het proberen waard! Ik volg je pas ongeveer een maand op instagram en je blog, maar ik moet zeggen dat je me erg inspireert en motiveert om meer te gaan lopen en mezelf te blijven verbeteren. Ik liep eigenlijk altijd alleen voor mijn plezier en ontspanning en ben pas sinds ik in Stockholm woon statistieken bij gaan houden en met apps gaan lopen om afstanden en tijden te meten. Toch vind ik het eigenlijk heel vervelend om altijd mijn Iphone mee te nemen bij het lopen, het lijkt mij veel fijner en vrijer om alleen zo’n horloge om je pols te hebben! De Zweden zijn echt sportieve mensen en iedereen loopt hier met sporthorloges en de mooiste kleding en schoenen. Het ziet er meteen allemaal zo profi uit, haha (sparen maar!!)
  Ik heb nog nooit aan grote hardloop evenementen mee gedaan, maar dat is mijn goede voornemen voor 2014… Ik wil als ik weer in Nederland woon (vanaf februari) eerst meedoen aan een 10K en deze onder de 55min lopen, en vervolgens trainen om nog vóór de zomervakantie een halve marathon te lopen. Ik denk dat het die van Leiden wordt (18 mei), mijn hometown :). Ik heb heel veel zin om hiervoor te gaan trainen en ik denk dat dit horloge de perfecte manier is voor mij om mezelf klaar te stomen voor een halve marathon!
  Groetjes uit Stockholm

  p.s. Keep up te running and the blogs!

 45. januari 3, 2014 / 13:13

  Dit jaar heb ik twee grote hardloopdoelen, natuurlijk wil de 5K onder het halfuur lopen en de 10K mag ook wel wat sneller maar vergeleken met de andere is dat bij zaak.

  1. De 20 kilometer van PARIJS! Love the city, en het is echt mijn droom om hier aan mee te doen. Ik kan nu nog geen 20 kilometer maar ik weet zeker dat ik het haal! De maraton van Parijs is nog iets te ver gegrepen.

  2. 2014 km in 2014! Hoe? geen idee. Maar ik weet zeker dat met de Garmin 620+ de motivatie van zelf komt ;)

  Verder zal de horloge me helpen om aan de 20 kilometer te komen. Precies bij houden van mijn tijden. Ook heb ik last van blessures aan mijn been die steeds terug komen, door beter te letten op mijn hersteltijd en de manier waarop ik loop moet dat goed komen. Parijs here I come! En die 2014 km… dat zien we nog wel

 46. januari 3, 2014 / 13:14

  Hoi AnneMerel,

  Al een tijdje volg ik je website en kwam ik al wat positieve berichten tegen over de Garmin Forerunner 620. Ik was dan ook erg benieuwd naar je review en die is duidelijk positief!
  Zelf loop ik zo’n 8 tot 9 keer per week hard, tot nu toe alleen maar met een stopwatch van €25,-. Een goede GPS/hartslagmeter zou zeker mijn prestaties een nieuwe impuls kunnen geven, door te kunnen trainen in de juiste hartslagzone/juiste snelheid en de vele mogelijkheden aan trainingsgegevens later te kunnen analyseren.
  Mijn hardloopdoel voor 2014 is al mijn PR’s flink aan te scherpen, een medaille te halen op een NK en vooral heel erg te genieten van iedere meter!

  Ik heb helaas geen Facebook, maar bij deze een dikke like voor Garmin: wat een goede nieuwe aanvulling op sporthorloge gebied!

 47. januari 3, 2014 / 13:14

  Wow, dat klinkt als een super uitgebreid horloge! Op 9 maart loop ik de City Pier City, mijn eerste halve marathon. Met de Bruggenloop van Rotterdam in iets meer dan anderhalf uur en een succesvolle Zevenheuvelenloop ben ik al goed op weg, maar er moet nog wel flink getraind worden om straks die 21,1K te halen! Dit horloge zou mij daar supergoed mee kunnen helpen: normaal gesproken meet ik mijn pace en afstand met mijn smartphone, maar die heeft het vorige week helaas begeven en een horloge is een stuk makkelijker als je zoals ik om de haverklap wil checken hoe hard je loopt en hoe ver je al bent. Daarnaast is mijn goede voornemen om in 2014 ook mijn looptechniek te verbeteren: momenteel maak ik eigenlijk te weinig passen per minuut, mijn armen bewegen nog teveel naar boven in plaats van naar voren, enzovoort. De functies op dit horloge zouden me ook daarbij heel erg helpen. Oh, en natuurlijk omdat ik een statistiekenjunkie ben en mijn stats dan lekker kan delen in mijn blogjes op Just Keep Running!

 48. Myrna
  januari 3, 2014 / 13:18

  Wauw!!! Die zou ik graag willen winnen.. Het zou me enorm helpen om mijn doel en ultieme droom te behalen, namelijk het rennen van de New York Marathon! Fingers crossed.. :)

 49. Lisa
  januari 3, 2014 / 13:19

  Annemerel,

  Wat een vette winactie!
  Dit horloge wil ik heeeeel heeel heeel graag winnen.
  Het hardlopen wil bij mij nog steeds niet 100% lukken. Ik blijf maar hangen op de 4km.
  Met dit horloge kan ik echt gaan trainen en mijn prestaties verbeteren.
  Zodat ik in 2014 mijn goede voornemen: een hardloopwedstrijd lopen waar kan maken.
  *zit te duimen*

  Liefs Lisa

 50. mickelle
  januari 3, 2014 / 13:20

  OMG wat een gave winactie!Ik ben in het najaar van 2013 begonnen met hardlopen, dus eigenlijk nog een groentje. Ik heb dus ook nog geen sporthorloge waar ik mijn prestaties op kan bijhouden. Mijn ultieme doel is om in juni de 10K. Ik hoop dat dit horloge mij net dat beetje extra ondersteuning en die laatste push kan geven om mijn eigen tijden te blijven verbeteren!

 51. Jantine de Vries
  januari 3, 2014 / 13:21

  Wauw Annemerel, wat een gave actie en zo te lezen ook een ge-wel-dig horloge. In november afgelopen jaar heb ik mijn eerste 10K gelopen en ook nog binnen het uur (58:47). Wat was ik trots en gelukkig na die finish (en nog steeds als ik eraan terug denk)! Elke keer wanneer je een hardloop-blogpost plaatst raak ik meer gemotiveerd om mezelf te verbeteren. Helaas ben ik nu geblesseerd en mag ik even niet lopen. Over een maand hoop ik weer rustig te beginnen, voor 2014 heb ik twee doelen:
  1: Het lopen kan in mijn geval harder, beter, sneller en eind 2014 ben ik van plan om 10 minuten van mijn huidige PR af te lopen: een tijd van (het liefst onder) 48:47.
  2: GENIETEN! Ik ben een streber en goed is voor mij niet goed genoeg. Wanneer een run voor mijn gevoel niet lekker gaat (of wanneer ik mijn veel snellere vriend niet bij kan houden (logisch!!)) geniet ik niet meer van het lopen maar erger ik me aan mezelf. Dit vind ik dan achteraf weer zo jammer, het een voorrecht is om te kunnen lopen en daar wil ik van genieten. Hoe kort of slecht die run voor mijn gevoel ook is.
  ZO, nu staan mijn doelen dan ook zwart op wit.

  Dat horloge gaat mij absoluut helpen bij mijn ‘speed-up’ doel van 2014! Ik wil mezelf niet meer overtrainen of blesseren en daar heb ik de monitoring van mijn prestaties bij nodig. Ik verwacht dat het horloge mij ook helpt mijn trainingen te doseren en me een beetje ‘afremt’.

  • Jantine de Vries
   januari 3, 2014 / 14:01

   Nu ik dit getypt heb en het zo terug lees bedenk ik me. Als ik dit horloge win gaaf ik m direct weg, en wel aan mijn liefste zusje die gister aan een hernia geopereerd is.

   De eerste helft van 2013 trainden we samen. Ontzettend gezellig en een goede motivatie. Helaas kreeg ze last van haar rug en dit werd steeds erger. Al snel mocht ze niet meer hardlopen en na een paar verkeerde diagnoses kwam 4 weken geleden de uitslag van de MRI: een hernia. Mijn zusje is een bikkel en geeft geen kik. Ik weet dat ze heel graag met mij die 10K had willen lopen en ondanks dat ze dat zelf niet meer kan lopen is haar support voor mij onvoorwaardelijk. Na de operatie van gister liggen er nu 6 weken van herstel op haar te wachten en daarna mag ze voorzichtig weer beginnen met hardlopen. Ze telt de dagen (volgens mij de uren) af en heeft er ontzettend zin in. Ze heeft nog geen sporthorloge en ik weet zeker dat ze er heel erg bij gebaat is! Met het horloge kan ze rustig haar trainingen opbouwen en monitoren hoe snel ze vooruitgaat. En natuurlijk hoop ik dat we snel weer samen lopen ;)

 52. Denise Weltens
  januari 3, 2014 / 13:25

  Hoi Annemerel,

  Oh, wat zou ik graag dit horloge willen winnen.

  Ik heb alleen Sportstracker op mijn telefoon en ik merk dat ik, naarmate de jaren verstrijken (ik loop al bijna 4 jaar hard) steeds langzamer ga.

  Zou het aan mijn verticale beweging liggen, of misschien toch aan mijn cadans? Allemaal dingen waar ik nog nooit van gehoord had voordat ik deze blog las. Maar oh, wat zou ik blij zijn als ik dit allemaal kon verbeteren en een keer uitzicht hebt op een goede prestatie. De racevoorspeller zou me zelfs zo gek kunnen maken dat ik me zou inschrijven voor de halve marathon van Eindhoven in oktober.

  En leuke afsluiter, uit de film The Hunger Games. Ben ik ook dol op, :).

 53. Sascha
  januari 3, 2014 / 13:35

  Nou dat zou toch helemaal geweldig zijn als ik dit horloge zou winnen.
  Waarom ik vind dat ik dit horloge moet winnen.
  Sinds december 2012 kwam ik op het idee om mijn levenstyle helemaal om te gooien. Zo wou ik naast het voetballen ook nog gaan hardlopen en fitnessen. Nou is december niet de ideale maand om te beginnen maar ik deed het.
  Ondertussen een echte hardloop fanaat geworden en probeer minstens 2x in de week gelopen.
  Afgelopen December meegedaan met de Challange van GL2R en deze helaas niet behaald, maar in Januari streef ik erna om mijn gemiste km in te halen. Dit kan natuurlijk niet beter dan met zo’n geweldige horloge.

  Daarnaast wil ik in 2014 graag richting de 10 km en ook eens deelnemen aan een groot hardloop evenement wat lijkt mij dat geweldig. Een runningapp is leuk maar een personal trainer als horloge is helemaal geweldig.

 54. Loes Hoefnagels
  januari 3, 2014 / 13:43

  In 2014 wil ik mijn eerste halve marathon gaan lopen. Dit doel had ik eigenlijk voor eind 2013 gesteld, maar vanwege een vervelende knieblessure – waarbij de pijntjes nogal overeenkwamen met hetgeen jij ook aan je knie voelde – is me dit niet gelukt. Daar baal ik nog steeds van. Anyway, nieuw jaar, nieuwe kans! Ik zal nog aardig wat moeten trainen en dit geweldige horloge zal me hier super bij kunnen helpen! Naast het doel dat ik die halve marathon gewoon wil lopen heb ik mezelf namelijk ook als doel gesteld dat ik dit onder de 1:55 wil doen. Mijn fysiotherapeut vertelde me dat ik nog een stuk lichter moet gaan lopen en dat mijn ademhaling nog beter kan. Middels het horloge kan ik o.a. deze punten zeker gaan verbeteren en die halve marathon dit jaar gaan crushen!

  PS: De facebookpagina heb ik geliked :-)

 55. marleen
  januari 3, 2014 / 13:52

  ik ben een sucker voor de kenyan running techniek haha. ik heb al zooo veel youtube filmpjes bekeken van kenianen, ik analyseer hun techniek, kijk naar hun voetlanding, grondcontact, etc… hoe awesome zou het zijn als ik daadwerkelijk mijn eigen techniek kan meten door middel van dit horloge! volgens mij kan er nog heel wat verbetert worden aan mijn grondcontact en cadens. :P ik loop graag zonder muziek want dan kan ik mijn hoofd een cadens van 180 ‘afspelen’ en probeer dan mijn voeten zo kort mogelijk op de grond te houden. maar ja, zonder een apparaat wat dit daadwerkelijk meet slaat het natuurlijk nergens op wat ik denk te doen haha!

  ik wil in 2014 elke maand een wedstrijd lopen en ik hoop deze maand al mijn 10K PR onder 50min te lopen, ik ga sowieso 2 halve marathons lopen (leiden is mijn eerste, amsterdam tweede) en hoop die te kunnen in 1:50 of sneller. ten slotte wil ik het jaar afsluiten met #runeverdayindecember waar ik afgelopen jaar mee ben gestart maar het toch niet helemaal heb volgehouden (4 dagen overgeslagen). volgend jaar ga ik het sowieso halen!

  ik ben begonnen met hardlopen in april en merk HOE belangrijk een horloge is om stats bij te houden want sinds ik het nike+ horloge heb ben ik ook zoveel beter geworden.

  ik hoop echt dat ik win hihi!

 56. Corine
  januari 3, 2014 / 13:55

  Wat een ontzettend fijne winactie! Ik ben in 2013 begonnen met hardlopen. Best wel een grote stap, aangezien ik door mijn astma nooit aan sport (durfde) te doen. Aankomende week loop ik mijn eerste 5km met de podcast van Evy, zij loodst me overal doorheen! Ik wil graag de vervolg podcasts ook gaan doen, maar had gezien dat het dan van groot belang is om je hartslag te kunnen meten. Ik wil kunnen zien wanneer ik goed bezig ben, en wanneer ik een extra tandje bij kan zetten. Sinds een paar weken ben ik dus obsessief bezig met het vinden van de beste hartslagmeter met gps.. Deze versie van Garmin lag iets boven mijn budget, maar misschien heb ik een keer geluk!

  (de Facebook pagina had ik al geliked)

 57. Lore
  januari 3, 2014 / 13:55

  Mijn doel voor 2014 is 5 kilometer rennen in minder dan 30 minuten. Ik heb de afgelopen 6 jaar geen enkele sport beoefend, maar ben anderhalve maand geleden toch terug beginnen hardlopen. Ik moet mijn conditie nog wat opbouwen (die was namelijk tot onder 0 gezakt!), maar dat lukt momenteel al aardig. Ik hoop dat dit horloge mij daarbij zal kunnen helpen. Ik ben heel benieuwd naar mijn hardlooptechniek. Ik heb namelijk het gevoel dat deze nog niet helemaal goed zit :) Volgens mij zou ik veel grotere stappen moeten kunnen nemen met mijn lange benen, maar daar heb ik eigenlijk niet echt veel verstand van. De hersteladviseur zou ook wel handig zijn. Ik wil zoveel mogelijk trainen om beter te worden, maar ik denk dat ik nu wat té veel loop. Daardoor heb ik al een week pijn aan mijn enkel. Hopelijk kan dit horloge mij binnenkort wat advies geven!

 58. Caro
  januari 3, 2014 / 13:57

  Wat een schitterend horloge! Ik zou het cadeau doen aan mijn man als ik het zou winnen. Vorig weekend stond hij nog in een winkel te watertanden bij een sporthorloge, maar vanwege de hoge prijs besloot hij de aankoop nog wat uit te stellen. Hij loopt af en toe een 10K-wedstrijd, maar in 2014 wil hij de Ten Miles in Antwerpen en de 20K in Brussel.

 59. januari 3, 2014 / 13:58

  Dit is echt een van de beste winacties ooit, haha.
  Ik heb ooit heel fanatiek hardgelopen maar ben er door een blessure mee gestopt, hartstikke jammer want ik had een hele conditie en best een oké snelheid.
  Mijn doel voor 2014 is dus weer terugkomen op dit niveau.
  Dat betekent o.a. dat ik mijn PR op de 10KM wil verbeteren (dat was toen 58:47). Ook wil ik 13 april de kwart marathon van Rotterdam uitlopen (ik kan nu 5km achter elkaar dus dat lijkt me een mooi doel) En ik hoop in maart een 5km onder 30 min. te lopen.
  Dit alles wil ik natuurlijk blessure vrij doen, ik ben namelijk nogal blessure gevoelig. De hersteladviseur lijkt me daarom echt geweldig! Mijn houding is ook niet geweldig en mijn snelheid al helemaal niet, allemaal dingen waar dit horloge me mee kan helpen! Ook heb ik geen goede gps en heeft mijn telefoon nogal kuren, daarbij wilde ik sowieso al gaan kijken voor een horloge want continu met een mobiel lopen is super onhandig.. En ik kan me niet voorstellen dat er een beter horloge is dan deze..

  Ik heb de facebook-pagina geliked :)
  xxx

 60. Esther
  januari 3, 2014 / 13:58

  Wow, dat is pas een horloge! Mijn doel in 2014 is helaas hetzelfde als in 2013: voor het eerst een halve marathon rennen. Op 1 januari 2013 ben ik met dit doel begonnen om in november te Berenloop te lopen op Terschelling. Helemaal voorbereid, maar helaas werd deze loop 4 uur voor de start afgelast vanwege het weer (storm). Ondertussen had ik me al wel ingeschreven voor de volgende halve marathon (ik heb de smaak te pakken!) in Den Haag: de CPC! Dus is dat mijn doel voor 2014! Helaas ben ik afgelopen week met m’n fiets weggegleden over een natte tramrails met als gevolg een gekneusde knie. Zit ik dan met m’n been in het verband… Hopelijk is het snel hersteld en kan ik weer gaan opbouwen met hardlopen om de CPC te halen. Een personal trainer in de vorm van dit horloge kan ik dus juist nu wel erg goed gebruiken!

 61. Mirte
  januari 3, 2014 / 14:02

  Dit klinkt als pure perfectie! Ik ben net als jij een ontzettende statistieken junk, hoe meer statistieken, hoe gemotiveerder ik ben. Ik kick op elke seconde die ik sneller loop en geniet van alles wat mijn snelheid zou kunnen meten. Dit brengt mij gelijk op mijn grootste ergernis van mijn gehele hardloopcarriere. Afgelopen oktober liep ik een 10km wedstrijd met als doel om onder de 52 minuten te lopen, mijn PR. Echter had ik niet erg goed getraind en zat het weer ook niet echt mee. Hoe hard ik ook mijn best deed, volgens mijn hardloophorloge en volgens mijn gevoel kon ik nooit sneller gelopen hebben dan 55 minuten. Tot de eindtijd door gesmst werd: 48:58. Droomtijd. Echter geloof ik het nog steeds niet, en ook de finishfoto’s laten alleen maar foto’s van een man zien die ik absoluut niet ben ;) hahaha! Wat een deceptie. Toch is dit wel mijn doel voor het komende jaar, dichter naar die 48:58 eindtijd, gewoon omdat dit op internet staat en ik het wil waar maken. Garmin zou mij in mijn trainingen daar best eens heel goed bij kunnen helpen!

 62. januari 3, 2014 / 14:06

  Wat een horloge! Een soort personal trainer/coach! Heel cool! Mijn hardloopdoel is dit jaar mijn halve marathon te verbeteren (lees niet dood over de finish) zodat ik door kan gaan trainen naar mijn ultieme doel….tromgeroffel…de marathon! Daar zou dit horloge te gek voor zijn!

 63. Saskia
  januari 3, 2014 / 14:11

  Wauw wat een geweldig horloge! Ook een hele fijne beschrijving! Ik ben sinds de zomer begonnen met hardlopen. Mijn voornemen voor dit jaar is 10km achter elkaar te kunnen lopen. Momenteel wil ik veel te veel en veel te snel, waardoor het nog niet zo lekker gaat. Ook wil ik heel graag meedoen aan een hardloopwedstrijd. Om op de juiste manier te lopen, kan dit horloge mij goed helpen! Dat is de reden waarom ik graag wil winnen. Ik heb overigens ook de Facebookpagina geliked.

 64. Linda
  januari 3, 2014 / 14:20

  Klinkt goed hoor!
  Mijn doel voor 2014 is in ieder geval 10km aan een stuk kunnen lopen. Ik ben in 2013 bezig geweest de 5km te halen met Evy. Dat heeft alleen even geduurd, omdat ik telkens pijntjes kreeg en na wat fysio- en podoloog bezoekjes kwam ik erachter dat ik dus helemaal scheef ben :P M’n heupen zijn scheef, m’n benen zijn duidelijk niet even lang en m’n voeten staan naar binnen. Maar met wat hulp van zooltjes vallen de blessures de laatste tijd gelukkig mee. En is het me nu dus gelukt om net voor 2013 ten einde kwam 5km aan een stuk te lopen.
  Nu dus hopen dat ik blessurevrij die 10km aan een stuk kan halen:)

 65. Ilonka
  januari 3, 2014 / 14:24

  Mijn hardloop doel voor 2014 is een halve marathon. Waar en wanneer precies weet ik nog niet. Ik denk dat dit Garmin horloge mij daar super goed bij kan helpen omdat ik snel te veel van mezelf vraag en op die manier de kans op blessures verhoog. Daarnaast ben ik zelf ook een statistieken junkie en kan ik van al deze functies dus enorm genieten!

 66. Nadesh
  januari 3, 2014 / 14:25

  Coincedence does exist! Op 1 januari heb ik me voorgenomen dat ik toch echt één van die 30.000 personen moet zijn die de dam tot damloop gaat lopen (oh no, ik krijg al knikkende knieën als ik hieraan denk). Op dit moment loop ik 5 kilometer en vind ik dit al een hele prestatie. Ik loop deze 5 kilometer namelijk als een “kip zonder kop”. Snelheid? Hartslag? Wat? Die houd ik niet in de gaten. Ik stop bij de 5 kilometer als ik weet dat het 5 kilometer is. Toch denk ik dat deze attitude eens moet aanpassen als ik die 10 miles ooit wil gaan volbrengen. I know I can do this! Nu heb ik op een site gelezen dat je het beste elke week 10% bij je run optelt. Hell yeah, als ik me daaraan houd dan ben ik sowieso op tijd om mezelf voor te bereiden op de 10 miles! Hierdoor ben ik eergisteren dus opzoek gegaan en heb ik een aantal horloges bekeken. Ik ken namelijk geen één die-hard hardloper zonder zo’n pronkstuk aan zijn of haar arm. Dit wil toch zeggen dat die horloges serieus helpen om je doelen te bereiken? Daarnaast hebben jou positieve en inspirerende verhalen (met horloge) me ook motivatie gegeven om me hier eens in te verdiepen. Ik ben verkocht! Ik bedoel die running app die ik nu gebruik is leuk, maar het enige wat die mij vertelt is hoever ik ben en hoelang ik erover gedaan heb. I want to know every single detail, zodat ik die 10 miles binnen kan tikken binnen de 1.40.00! Oh wat zou ik deze horloge graag winnen om dit te kunnen bereiken..

 67. Marinka
  januari 3, 2014 / 14:26

  Mijn doel voor 2014 is sowieso om toch net wat meer te gaan lopen (..dus ook als het regend of wat harder waait haha). Opzich heb ik niet weinig gelopen in 2013, maar ik
  merk dat ik het al snel af laat zien in de winter vanwege het weer. Dan nu mijn goede voornemen dus, dat ga ik niet meer doen! Ik zou dan ook graag een keer een 10 km achter elkaar willen lopen, en dat is ook voornamelijk mijn grootste doel op dit moment. Voor echte marathons ben ik nog niet klaar, ookal wil ik er op z’n minst ooit wel eentje lopen. Persoonlijk zou dit horloge mij goed helpen, omdat ik sowieso al vind dat als ik mijn resultaten van een run kan zien dat motiveert me toch altijd weer om te gaan lopen en om mezelf te verbeteren. Ik loop nu altijd met de nike app, en het geeft me altijd weer energie om toch te gaan lopen, want hé het is toch wel stiekem leuk om je kilometers te zien oplopen en toch weer te zien van ik heb het weer gedaan! Het leuke vind ik ook dat je met dit horloge zoveel kunt, en ik denk ook echt dat het je helpt en als je er eenmaal mee om kunt gaan je ook niet meer zonder kunt. Helaas is het niet zo een succes om met je mobiel in je hand te rennen (wat ik nu dus altijd doe), dus daarom zou dit horloge ook echt goed komen.

 68. Pauline
  januari 3, 2014 / 14:27

  Ik wil dit jaar wat serieuzer gaan hardlopen en wil in het voorjaar mijn eerste halve marathon gaan lopen. Ik ben al begonnen met mijn training, maar ik merk dat ik met name met intervaltrainingen moeite heb met het vasthouden van het juiste tempo. Zo’n sporthorloge zou me daar uitstekend bij kunnen helpen.
  Daarnaast hou ik van statistieken bijhouden en met zoveel uitgebreide functies kan ik als cijfertjesfreak mijn hart ophalen!

 69. januari 3, 2014 / 14:31

  Whoehoeeee!!! Wat een mooierd! Afgelopen weekend zag ik de 220 al bij een kennis om de pols, super mooi en handig! Kan niet onder woorden brengen hoe graag ik deze zou willen winnen!!
  Eind april loop ik mijn eerste halve marathon. Voor mij een ultiem doel! Met mijzelf afgesproken dat hier als beloning (;)) een mooi sporthorloge tegenover staat, maar dit zou natuurlijk alles overtreffen!!

  Leuke actie en degene die deze mag winnen is een supergeluksvogel! :)

 70. Danielle
  januari 3, 2014 / 14:31

  Prachtig horloge! Op dit moment heb ik geen horloge om mee te lopen en na alle verhalen lijkt dit me toch erg handig. Ik heb vorig jaar de 10 km Nike We Own The Night gelopen en deze wil ik graag in een snellere tijd gaan lopen dit jaar! Met dit mooie horloge gaat mij het zeker lukken om hier voor te trainen!

 71. januari 3, 2014 / 14:39

  WAUW Annemerel! Toevallig ben ik de laatste tijd onderzoek aan het doen, welk sporthorloge voor mij het meest geschikt is. Zo las ik vorige week een oude posts van je over een sporthorloge. Waarom ik zo hard op zoek ben?! De Marathon van Rotterdam is in zicht, de inschrijving is gedaan, het trainen is begonnnen, zo ook het schrijven in mijn traingsdagboek (leuke tip), vrienden en familie houden de datum vrij, mijn schoenen kunnen nog even mee, het enige wat nog ontbreekt is een goed sporthorloge. Wat zal deze Garmin Forerunner 620 mij goed kunnen helpen. Niet alleen het meten van je harstlag maar ook de racevoorspelling en het herstel advies en de meerdere functies om zo je prestaties te verbeteren. Bizar eigenlijk dat dit allemaal kan met een sporthorloge. De Facebook pagina heb ik geliked. Je zou mij meer dan blij maken!

  P.S. zondag loop ik de halve marathon van Rockanje, Waaaa wish me luck!

 72. Marit Sneijder
  januari 3, 2014 / 14:41

  Hoi,

  Ik was in juni vorig jaar begonnen met hardlopen. Rustig opgebouwd en uiteindelijk kon ik al verder en langer lopen. Goede schoenen was mijn troef! Ik rende met de nike running app maar vond een telefoon aan mijn arm of in de hand erg vervend en heb nog wel gekeken naar andere mogelijkheden zoals zo’n sensor in mijn nike + schoenen. Maar de recensies waren niet je van het. Na de zomer bleek ik zwanger (yes!!!) maar de eerste 13 weken zijn voor mij erg moe geweest en ben ik gaan staken met hardlopen. Nu 20 weken zwanger weet ik dat ik na de bevalling weer rustig wil gaan rennen want ik was zo trots op mezelf! Ik denk dat de Garmin horloge mij daarbij extra stimuleert om straks de zwangerschaps kilo’s weg te rennen!

  Liefs Marit

 73. Hannie
  januari 3, 2014 / 14:45

  Naast sneller worden (een 10 km onder de 21 minuten lopen) wil ik in 2014 vooral aan mijn techniek werken. Afgelopen jaar ben ik wel sneller gaan lopen maar technisch gezien doe ik het niet zo geweldig. Ik loop momenteel met de 220 en daar mis ik juist de functies op die voor mijn techniek belangrijk zijn en die mijn grondcontact en balans in kaart brengen. Volgens mijn trainer werk ik door mijn slechte techniek veel te hard en zal het verbeteren van mijn techniek uiteindelijk mijn tijd positief beïnvloeden. Zou fijn zijn om uiteindelijk met minder inspanning meer resultaat te behalen. Al kost dat natuurlijk eerst wel weer extra moeite ;-)

  Omdat ik veel ’s avonds in mijn eentje loop is de supporter functie ook wel fijn. Kan het thuisfront zien of ik nog beweeg en waar ik beweeg ;-)

 74. Aline
  januari 3, 2014 / 14:51

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is: hardlopen.
  Het afgelopen jaar heb ik meer over lopen gepraat dan dat ik het echt gedaan heb en naarmate ik minder liep kreeg ik ook steeds meer weerstand tegen het lopen. Zonde, want het kan juist zo heerlijk zijn. Ik heb me daarom aangemeld voor het lopersproject in het Westland (lopersproject.nl), 10 x trainen op zaterdag in een groep en met begeleiding, zodat ik weer rustig kan opbouwen. En de eerste wedstrijd staat ook gepland: de CPC-loop. Vorig jaar liep ik die in 1:05:59 (ongetraind, dat wel), dat moet natuurlijk beter! En omdat ik een echte statistiekenfreak ben zou een horloge dat zelfs toekomstige prestaties kan inschatten fantastisch zijn! Dan ga ik het eindelijk als een pro aanpakken en kan ik hopelijk over een paar maanden op de vraag ‘wat doe je voor sport’ zelfverzekerd antwoorden: ‘Ik loop hard!’

 75. Eline
  januari 3, 2014 / 14:55

  Pfoe! dat klinkt echt als meer dan een horloge alleen ;)
  Ik loop nu nog vaak met een app, maar behalve afstand en tijd wordt je daar niks wijzer van. Ik heb als doel voor 2014 dat ik eindelijk eens goed herstel van mijn blessure, ik klungel al een hele tijd met mijn heup door het hardlopen. Met dit horloge zou ik mooi kunnen bijhouden hoe mijn looptechniek verbeterd zodat mijn blessure mooi weg kan blijven :D
  Dan kan ik in 2014 misschien toch eindelijk een halve marathon lopen!

 76. januari 3, 2014 / 14:55

  Oow, hier wordt ik zo blij van! Ik ben ook een groot statistieken junkie, maar heb nog geen sporthorloge in mijn bezit. Mijn grote hardloopdroom voor 2014 is om samen met mijn hondje een halve marathon te rennen voor het goede doel. Dat lijkt me echt geweldig bevredigend om te doen. Ook heb ik zelf nog nooit zo’n grote afstand als een halve marathon gelopen, dus dat wordt een dubbele uitdaging.

  Zo’n sporthorloge zou mij perfect kunnen helpen met de trainingen, want om die zo optimaal mogelijk te lopen is soms een hele opgave, vooral als je met een in hardlopen onervaren hondje moet trainen!

 77. Lilian
  januari 3, 2014 / 15:11

  haha dat grafische rekenmachine verhaal herken ik helemaal.
  ik wil graag de 5km onder de 30min gaan lopen. ik ben er al een tijdje mee bezig, maar het lukt gewoon niet haha.
  ook ben ik een echte statistiekenjunkie en het horloge lijkt mij gewoon een super gave gadget (de nerd in mij kwijlt erbij) :)

 78. januari 3, 2014 / 15:12

  Oei oei oei wat belachelijk veel functies! Hoewel ik op dit moment zonder horloge en hartslagmeter loop ben ik al wel dolgelukkig dat de Nike Running-app eindelijk functioneert, want van statistiekjes word ik blij. Zo’n megafancy horloge zou ik eerlijk gezegd zelf niet overwegen, maar ik wil ‘m best winnen :) En aangezien ik dit jaar een halve marathon wil lopen kan ik het vast ook heel goed gebruiken!

 79. Jolijn
  januari 3, 2014 / 15:15

  GAAAAF! Ik doe graag mee (:
  Liefss, Jolijn.

 80. januari 3, 2014 / 15:25

  Zo’n leuke winactie! Ik ben vorig jaar begonnen met lopen en dit jaar hoop ik mijn eerste 15km te lopen. Dat doel kadert in een veel groter doel, nl het lopen van de marathon van Barcelona in 2017 samen met mijn vriend. Ik weet dat 2017 nog heel ver weg is, maar de gedachte aan die marathon motiveert me om te trainen en steeds beter te worden. De Garmin Forerunner 620 zal me hier zeker bij kunnen helpen. Hij zal me vertellen hoe snel ik loop, hoelang ik moet herstellen, welke hartslag ik heb, … Kortom ik zou me geen betere personal trainer kunnen voorstellen in de aanloop naar die marathon. Bovendien zullen de statistiekjes een stimulans zijn om steeds beter te doen dan de vorige run. Harder, Better, Faster, Stronger, weet je wel.

 81. januari 3, 2014 / 15:36

  kwijl kwijl kwijl, statistieken tot en met, heerlijk lijkt me dat. Dat zou me zoveel helpen bij het gericht trainen voor mijn halve marathon in maart. In Maart loop ik namelijk mijn tweede halve marathon en in oktober mijn derde. Mijn doel is simpel; onder die twee uur zitten! Dat moet toch een keer lukken in 2014 dacht ik zo. De garmin forerunner 620 word dan mijn buddy in crime! (misschien moet ik er zelfs even een naam voor bedenken) Ik loop nu nog vaak met een app, maar heb een samsung note, je weet wel zo’n groot ding:p Uitermate geschikt om blogs te lezen, maar onder het hardlopen is het toch ietwat lastig.

  Liefs Jacqueline

 82. Nina
  januari 3, 2014 / 15:36

  Klinkt super! Mijn doel is om in 2014 1000 km te lopen. In april loop ik 10 miles in Antwerpen en in oktober de halve marathon in Amsterdam dus hopelijk gaat het ook lukken! Dit horloge zou me al heel erg kunnen helpen!

 83. Daniëlle
  januari 3, 2014 / 15:37

  Wat een handig horloge zeg! Ik loop zelf nu met mijn telefoon in een armband, maar dit blijft niet zo goed zitten en ik ben dus op zoek naar een beter alternatief. Dit horloge zou ideaal zijn!
  Mijn hardloopdoel voor dit jaar is mijn zusje bij te kunnen houden. Zij rent veel sneller dan ik, maar daar wil ik het natuurlijk niet bij laten! Ik ben trouwens ook verslaafd aan getallen, in mijn Nike app vergelijk ik ook altijd mijn runs met elkaar. Kortom, met een betere techniek en veel trainen met dit mooie horloge om mijn pols hoop ik nog eens mijn zusje in te kunnen gaan halen.

 84. januari 3, 2014 / 15:49

  Dat ben jij toch niet op die eerste foto? Klinkt in elk geval wel heel interessant al ren ik zelf niet.

 85. Alissa
  januari 3, 2014 / 15:56

  Wow, dit horloge klinkt heel ingewikkeld maar ook super handig. Mijn doel voor 2014 is om iedereen wéér gaan te beginnen met hardlopen, ondertussen voor de vierde keer, en het dan ook echt vol te blijven houden. Ook zou ik heel graag een 10 km willen lopen dit jaar. Zodat als je weer bootcamps gaat houden dit jaar ik in ieder geval goed mee kan doen. Een ander sportief doel is om weer wat fitter te worden. Dat wil ik gaan doen met de NTC app. Ik heb vanochtend mijn eerste workout al gedaan! Nu volhouden. Ik hoop dat ik de gelukkige wordt die dit horloge wint zodat ik die 10 km ga halen!

 86. Myrthe
  januari 3, 2014 / 15:59

  Na al deze doelen over (halve) marathons klinkt mij een beetje lullig, maar goed, ik wil beginnen met hardlopen. En als het even kan een keer een wedstrijd lopen. Normaal vind ik hardlopen vervelend omdat je steeds met een app, en dus je mobiel, moet lopen voor de tijd. Dat zou in een keer verholpen zijn met dit horloge, great!

 87. Kirsten
  januari 3, 2014 / 16:01

  In april 2014 loop ik precies 2 jaar hard. Een jubileum wat ik vier door de hele marathon in Milaan te gaan lopen! Ik ben altijd wel aan het sporten geweest, maar sinds ik begonnen ben met hardlopen merk ik dat ik op sportgebied steeds fanatieker wordt. Het continu willen streven naar snellere tijden en langere afstanden is iets waar ik me nu bijna dagelijks mee bezig houd (eigenlijk best obsessief nu ik dit zo opschrijf, maar hé, je bent een loper of niet;)). De nieuwe Garmin lijkt me, na jouw review te hebben gelezen, hét middel om de doelen die ik mezelf keer op keer stel te realiseren. Het zou geweldig zijn om mijn jubileum en mijn liefde voor het hardlopen (waarmee ik aardig wat mensen in mijn omgeving heb aangestoken;)) met dit horloge om m’n pols te vieren.

  Keep op running.

  Liefs, Kirsten

 88. januari 3, 2014 / 16:05

  Gaaf sporthorloge

 89. Maaike
  januari 3, 2014 / 16:21

  Hi Annemerel,

  Wat een gave prijs! Ik ben (nog steeds) herstellende van mijn knie blessure die ik tijdens de Dam tot Dam heb opgelopen. Hierdoor moest ik de halve marathon Amsterdam laten schieten en heb ik de laate 3km van de Dam tot Dam moeten wandelen/strompelen (wat HEEL frustrerend is, aangezien iedereen je aanmoedigt om weer te gaan rennen).
  Ik heb in de aanloop naar de Dam tot Dam getraind met de Nike app, maar die bleek uiteindelijk helemaal niet nauwkeurig (waardoor ik toch wat minder snel bleek te rennen dan Nike aangaf :)). Ik hoop dan ook dat ik met het Garmin horloge mijn harloopjaar zonder alse start kan beginnen zodat ik dit jaar blessurevrij de Dam tot Dam en de halve marathon Amsterdam kan lopen.

  Groeten,
  Maaike

 90. Anneke
  januari 3, 2014 / 16:21

  Ik ben afgelopen jaar door mijn vriend besmet met het hardloop virus.. Hij een ervaren hardloper met al een aantal pr’s op verschillende afstanden en marathons heeft me laten zien dat hardloop echt een passie kan worden! Dus ik ben afgelopen zomer begonnen met lopen met als doel de 10km binnen het uur op 14 april 2014 in Rotterdam! Helaas door een blessure heb ik even moeten stoppen met lopen maar weet zeker dat ik dit doel alsnog ga behalen!
  Ik heb mezelf daarin ook weer een doel gegeven dat als ik de 10km binnen het uur kan lopen ik mezelf dan een sporthorloge kado mag doen! Dit omdat mijn andere hardloopdoel voor 2014 is het lopen van een halve marathon! Hoe gaaf zal het zijn als ik met zo’n super cool,gaaf(gewonnen) sporthorloge daarvoor kan gaan trainen?!
  Running teaches me that i am capable of so much more than i ever imagined

  #nevernotrunning #love2run

  Liefs, Anneke

 91. Cindy
  januari 3, 2014 / 16:23

  Wauw,wat een gave actie! Ja ik denk hier ga ik toch een kansje wagen.
  De reden waarom ik hem wil winnen is omdat ik wat specifieker wil trainen .vooral het sneller worden wil maar niet lukken .ik heb nu een polar dat is een oudje .mischien is ie mij gegund !
  En kan ik dit jaar mijn derde halve marathon onder de twee uur lopen!

 92. Charlotte
  januari 3, 2014 / 16:31

  Mijn allereerste 10K in rotterdam in april onder het uur lopen.
  Ik hoop dat de garmin me kan helpen met trainen

 93. Sanne
  januari 3, 2014 / 16:32

  Hier een stille lezeres, die het zwijgen toch eventjes verbreekt! Want kans maken op zo’n gaaf sporthorloge wil ik natuurlijk graag.

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is het lopen van een Halve Marathon samen met mijn drie hardloopmaatjes, we hebben hiervoor natuurlijk een speciale plek/stad uitgekozen. Maar eerst dient er flink getraind te worden.
  Gelukkig gaf mijn laatste hardloopwedstrijd (10K) me extra vertrouwen, want ik liep een PR van 49,20 Yeah!

  Kortom, ik zou met maar al te graag deze Garmin Forerunner 620+ willen winnen, zodat dit mij kan ondersteunen in mijn hardloopdoel van 2014: de Halve Marathon!

  Succes met het lezen van alle reacties, het zijn er nogal wat zie ik!:)

 94. Leoni
  januari 3, 2014 / 16:51

  Geen concrete doel kunnen maken i.v.m de ziekte van mijn vader. Had graag een hoog doel willen inzetten maar omdat het onvoorspelbaar is wanneer hij me nodig heeft lukt het regelmatig sporten niet en kan ik helaas geen planning maken. Voor wie hem wel wint, heel veel plezier ermee!

 95. januari 3, 2014 / 16:58

  Wauw Annemerel! Wat een onwijs gaaf horloge en wat ontzettend gaaf dat je er ook 1 mag weg geven!

  Ik hoop dit jaar veel mooie runs te gaan maken, waarin ik tegelijkertijd wil gaan trainen voor wedstrijden. Mijn langste run is tot nu toe ‘maar’ 5 km en ik hoop dit natuurlijk graag te verlengen en te verbeteren. Ik denk dat ik mede door het Garmin horloge zeker mijn doel(en) kan gaan behalen. De vele opties die het horloge heeft zorgen ervoor dat ik op een hele goede manier kan trainen en me er ook van bewust word dat ik moet herstellen. Ook denk ik dat ik mede door het horloge een beter schema kan maken, waardoor ik mijn tijden en afstanden langzaam denk en hoop te kunnen verbeteren.
  Voor extra kans heb ik natuurlijk de Facebook pagina van Garmin Nederland geliked ;).

  Hopelijk vind ik binnenkort een heel fijn mailtje van jouw in mijn mailbox, maar anders hoop ik dat de ‘andere’ winnaar er heel veel plezier van heeft!

  Liefs,
  Kirsten

 96. Iris
  januari 3, 2014 / 17:01

  Let’s give it a shot ;) Vorig jaar mijn hardloopdoel van 10km niet gehaald… Ik wilde veeeeel te hard. Het horloge zou me echt kunnen helpen om RUSTIG te leren lopen. Ik wil veel te snel. Dus ik hoop dat ik het horloge win :)

 97. januari 3, 2014 / 17:02

  Mijn hardloopdoel voor dit jaar is om Coloursbythesea the rennen met mijn vriendin.

  Maar ook om EINDELIJK eens een 10km te kunnen rennen. Het lijkt wel alsof ik mezelf tegenhou, een mental block. Zodra ik richting de 8/9km kom op mijn route kap ik ermee. Je weet wel; dat punt waar je dan weer gaat lopen. Zo frustrerend.

 98. Marieke
  januari 3, 2014 / 17:07

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is de 10km in Enschede onder 1 uur lopen en de Damloop weer volbrengen (liefst onder 1:35) voor stichting Doe een Wens.

  Ik hoop dat zo’n horloge me kan helpen om vaker te rennen en dat iedere keer met plezier te doen (ipv dat het als verplichting voelt). Ik hou van ren-statistieken, maar met de Nike app op mijn telefoon of iPod ren ik toch het liefst zonder doel en vooral zonder feedback terwijl ik loop. Ik loop veel vrijer en fijner zonder elke kilometer te horen hoe ver ik nog moet of hoe sloom ik eigenlijk loop ;-) Met zo’n horloge heb je toch al je statistieken (èn nog veel meer), maar hoef je daar niet iedere keer aan te worden herinnert. Nog een voordeel; je zit met zo’n horloge ook niet aan een accu-leeg-slurpende app vast. Dus hoe fijn zou het zijn als ik hiermee tijdens mijn hardlooprondjes kan shinen? :)

 99. Lonneke
  januari 3, 2014 / 17:13

  Wauw wat een super toffe actie. Ik ben nu ongeveer 1 1/2 jaar aan het hardlopen. Mijn verste afstand tot nu toe is ds 16 km van de dam tot damloop. Ik ren omdat het omspant en me helpt mijn hoofd leeg te maken. Echt gericht op tijden en verbetering was ik dus niet. Dit jaar is mijn doel om in oktober de halve marathon van Amsterdam te lopen. Ik ben al begonnen met trainen. Ik wil het nu echt serieus aanpakken omdat 21 km voor mij een serieuze afstand is. Het horloge zou mij hierbij kunnen helpen!!! Ik ga duimen!!!!
  Groetjes Lonneke

 100. Shanna
  januari 3, 2014 / 17:23

  Yes dit kan ik wel gebruiken :-) ik ben na een lange knieblessure terug begonnen met lopen, wil in april en mei enkele kleine wedstrijden van 5 en 10 km meedoen en tegen de herfst wil ik een halve marathon kunnen lopen!

 101. januari 3, 2014 / 17:33

  Wat zou ik graag dit horloge willen winnen! Ik ben een beginnend hardloper en zou heel graag mee willen doen met de ladiesrun in Rotterdam in Juni. Helaas gaat het trainen bij mij elke keer fout en ik denk dat ik met dit horloge de juiste inzichten zal krijgen. Ook ben ik dol op gadgets en cijfers EN HOE GAAF IS DIT HORLOGE? Ik ben verliefd ?

 102. ilse
  januari 3, 2014 / 17:42

  Wat een gaaf ding maar niks voor mij! Ik ben meer van het schaatsen en skeeleren dus ;veel geluk iedereen die mee doet! :)

 103. roxy
  januari 3, 2014 / 17:43

  Deze klinkt wel heel goed! Ik heb zelf de Nike watch, maar die doet er inderdaad nogal even over om GPS te ontvangen en heeft laaang niet zoveel functies als deze. Ook al vond ik de functies heel uitgebreid toen ik hem net had. Nog steeds tevreden mee hoor, maar een gevalletje het gras bij de buren ;)

  Mijn hardloopdoel is niet heel groots. Vorig jaar was mijn hardloopdoel een halve marathon lopen, maar ik kreeg steeds meer last van mijn blessure (ik denk shin splints) en heb daar nu al meer als een jaar last van. Mijn hardloopdoel is dan ook dit jaar ECHT naar de fysiotherapeut gaan om te checken of het ook echt is wat ik denk wat het is. Ik kan niet vaker dan twee keer in de week hardlopen (en soms is dat al te veel), anders voelt het echt alsof mijn schenen gescheurd zijn. Daar wil ik zoals je begrijpt HEEL graag van af. Herstellen is mijn doel. En dan zien we wel verder.

 104. Elles
  januari 3, 2014 / 17:49

  Zooooo wat een gave actie!!!!

  Sinds het volgen van je blog een half jaar terug, kan ik niet meer zonder! Iedere dag kijk ik wel een keertje om te zien of je alweer iets hebt gepost.

  Sinds April dit jaar ben ik begonnen met hardlopen, nadat er wat vervelende dingen waren gebeurt. Juist om m’n hoofd leeg te maken en even een momentje voor mezelf te creeëren. Begonnen met evy, om 5km te leren rennen. En nu…. ben ik heeeelemaal verslaafd!! Hardlopen en healthy eten is een grote passie van me geworden!! Inmiddels ben ik hard op weg naar een halve marathon. Hierbij zou zo’n horloge zoooooo goed van pas komen om nog nauwkeuriger te kunnen trainen. Annemerel, je bent een grote inspiratie bron voor me!! Ik ga duimen voor dit musthave horloge! Niet geschoten altijd mis toch….
  Groetjes, Elles.

 105. Simone
  januari 3, 2014 / 17:52

  Wat een toffe actie! Ik heb het afgelopen jaar helaas veel te weinig kunnen lopen omdat ik last had van een vervelende blessure. De pezen in mijn knie waren ontstoken door overbelasting. Na een jaar lang fysio, heel veel oefeninginen en vooral rustig aan doen (zó frustrerend), mag ik eindelijk weer! Mijn doelen voor 2014 zijn een 4 Engelse mijl lopen en een 10k binnen het uur. Mijn grooste uitdaging wordt om dit rustig op te bouwen. De vorige keer is mis gegaan doordat ik te hard van stapel liep – letterlijk. Daar zou deze mooie sportwatch me geweldig bij kunnen helpen.

 106. Denise
  januari 3, 2014 / 17:54

  Gaaf!! Ik doe mee!! Ik heb eigenlijk twee hardloopdoelen dit jaar. Allereerst een paar maanden achter elkaar pijnvrij 5km te kunnen hardlopen. Ik ben nu ongeveer een jaar aan het hardlopen, maar zodra ik een paar weken weer 5km loop krijg ik allerlei blessures (reden gelukkig inmiddels bekend). Toch zou ik ook wel erg graag een 10km willen lopen en dat hoop ik ook dit jaar te bereiken!

  Ik vind het lastig om mijn snelheid in te schatten als ik loop en vind dat toch altijd wel handig om te weten. Het is alleen vervelend om iedere keer als je het wilt weten je telefoon erbij te pakken en je loopapp te checken. Dus hierbij zou dit horloge zeer goed van pas komen!

 107. Iris
  januari 3, 2014 / 18:02

  Jaaaa! Nadat mijn nieuwe hardloop horloge van Garmin (de Forerunner 210) is gestolen ben ik nu hard aan het sparen voor en nieuwe. We hadden er nog contact over op Instagram toevallig! Een mooie horloge winnen zou dus heeeeel goed uitkomen om de halve marathon van Leiden te rennen en natuurlijk een hele hele goede tijd neer te zetten!! Grenzen verleggen, en hup gaan met die banaan! Hopelijk kan de Forerunner 620 mij daarbij helpen :-))

 108. Manuela
  januari 3, 2014 / 18:07

  Mijn hardloopdoel voor dit jaar is om van die vervelende knieblessure af te komen en de 10 km voorafgaand aan de marathon in rotterdam toch te kunnen lopen samen met mijn collega’s. Zou het zo jammer vinden als ik dit zou missen. Finish met collega’s op de Coolsingel zijn me zooo cool!! Daarna de 10 km ladiesrun, ook met collegas. Op mijn 46ste vind ik dat best tof. Hoop daarom, als extra motivatie, te winnen. En ook gewoon omdat ik echt nooit wat win :-)

 109. Madelief
  januari 3, 2014 / 18:10

  Oke daar gaat ie. Na al jouw verhalen over de marathon van New York vorig jaar kwam het lopen van een marathon direct op mijn bucketlist te staan. Het liefst natuurlijk New York, maar Parijs of Berlijn lijken me ook geweldig. So far, so good. Nu komt het grappige gedeelte… Ik ehh… kan niet echt hardlopen. Ik ben best sportief; fiets overal naartoe (inclusief een half uur heen en terug naar school), dans (klassiek, modern, jazz) 3 keer in de week en ben dol op Blogilates. Maar hardlopen blijf ik lastig vinden. Goed voornemen voor 2014 is dus hardlopen en hoewel je nu waarschijnlijk denkt “Come on, iedereen heeft dit voornemen” , nope, ik ga het écht doen. Ik ben stiekem best wel goed met voornemens en heb mijn eerste rondje dus al zeker gelopen! Die marathon gaat er dit jaar nog niet inzitten, maar ik wil echt heel graag een andere wedstrijd doen, zoals bijvoorbeeld de Dam tot Damloop. Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik in de zomer van 2014 naar Brazilië ga om ontwikkelingswerk te doen en ik hier geld voor moet inzamelen. Een sponsorloop is daar natuurlijk ideaal voor!
  Wow, heel verhaal haha, maar ik denk dat deze gadget ideaal is om mij wat verder op weg te helpen!

 110. Petra
  januari 3, 2014 / 18:11

  Ik ben net als vorig jaar weer aan het trainen voor de tien km tijdens de 20 van Alphen en zou later dit jaar heel graag voor het eerst een halve marathon willen lopen. Helaas ben ik gevoelig voor shin splints en vind ik het moeilijk om rustig aan te doen. Hersteladviezen (die hopelijk blessures voorkomen) en statistieken zijn dus zeer welkom. Bovendien wil ik al heel lang een hardloophorloge, maar de Sint en de Kerstman vonden hem schijnbaar te duur :p.

 111. Angelique
  januari 3, 2014 / 18:38

  Hi Annemerel, wat een superleuke actie! Het lijkt me echt te gek om het horloge te winnen! Ik denk dat ik nu ongeveer 3 jaar aan het hardlopen ben. Een hele tijd ben ik op hetzelfde niveau blijven hangen, maar jij (en Fieke & Francien) hebben me echt zo enorm gemotiveerd om een marathon te gaan rennen! Bedankt daarvoor :D
  Afgelopen weken heb ik terug gekeken en 2013 is niet een erg bijzonder jaar voor me geweest. Ik heb heel erg het gevoel dat ik op alle fronten (werk/ prive) stil ben blijven staan in m’n ontwikkeling en daar ben ik niet erg trots op. Sterker nog, ik vind het best wel confronterend en ik ben vastberaden om dat dit jaar anders aan te pakken!
  Op de eerste dag dat de inschrijvingen voor de NY Marathon van 2014 open ging, heb ik me direct ingeschreven! Ik reken op een kans van minder dan 0,00043% dat ik word ingeloot, maar ik dacht, ik probeer het gewoon haha! Ik wil graag gaan lopen voor het goede doel CliniClowns, op die manier kan ik er zeker bij zijn! Daarnaast heb ik ook net als jou een doel wat iets dichter bij huis is; de marathon van Rotterdam! Ik ben al enkele maanden aan het trainen, maar helaas even bij 25km blijven hangen vanwege wat overbelasting op de knieën. Met name voor de statistieken zou ik het horloge graag willen gebruiken. Op die manier kan ik de kwaliteit en de effectiviteit van de runs verhogen. De ‘hersteladviseur’ zou voor mij echt perfect zijn zodat ik nooit meer te snel aan een volgende training begin. Ook ben ik erg benieuwd naar de cadansmeter, hoeveel stappen zet ik nu eigenlijk precies per minuut? En in welke mate zouden m’n runs verbeteren wanneer ik daar op ga letten? Kortom, ik vind het horloge een super toffe gadget welke me zeker extra motivatie geeft voor het behalen van m’n doel; de marathon uitlopen binnen de 4:00 uur! Die van Rotterdam dan ;) die van New York lijkt me een stuk lastiger parcours met die enorme bruggen als ik je marathon verslag lees… Annemerel, keep up the good work!

 112. januari 3, 2014 / 18:50

  Mijn doel in 2014 is mee doen aan 5 km wedstrijden. Ik was geblesseerd aan me knie en ben nu weer voorzichtig aan het trainen. Mijn lijkt het geweldig om Garmin om mijn pols te hebben om me tijden, hartslag en alles bij te houden en daardoor beter kan trainen en makkelijker persoonlijke record te meten. Ideal om alles bij te houden met nog een leuk uitzient horloge! Ik heb ook de Garmin page gelikd
  xx Tessa

 113. Marieke
  januari 3, 2014 / 18:51

  A nnemerel, je inspireert & motiveert:
  N og sneller,
  N og verder,
  E lke dag weer.
  M aar deze Garmin wordt in 2014 jouw grote concurrent
  E cht! Dit horloge is de BOM! Een
  R acemaatje dat mijn hart sneller laat kloppen!
  E n is de trainingstijd om? Dan surf ik weer snel naar Annemerel.COM!
  L ove it!

 114. Peter
  januari 3, 2014 / 18:53

  Tussen al het vrouwengeweld hier op de website wil ik als man uiteraard ook met deze mooi klok hardlopen door de nederlandse en buitenlandse straten. En als ik een van jullie dames tegen kom met dit wit horloge zal ik sowieso zwaaien.
  Als jullie er ook bij zijn in Rotterdam (de 10km ) vind ik het niet erg om ingehaald te worden. De garmin maakt alles goed voor me. Maar de volgende race is er geen genade :-)

 115. Laya
  januari 3, 2014 / 19:02

  Ik zou dit jaar graag in mei de 20km van Brussel lopen en in September de halve marathon van Brussel. Ik hoop dat dit horloge mij zou kunnen helpen om deze afstanden te halen en niet meer geblesseerd te worden.

  Ik heb ook de facebookpagina van Garmin geliked.

  xxx

 116. januari 3, 2014 / 19:09

  Wie wil dít pracht apparaat nou niet winnen!
  Mijn doel tot eind december was meer sporten, en nu ik allemaal hippe en toffe sportkleding en attributen heb, wil ik ook eigenlijk wel beginnen met hardlopen. Ik heb het eens geprobeerd, maar ik begon te snel en wilde te veel.

  Mijn doel is dus. BEGINNEN, en deze keer rustig en daar zou deze coach me aardig goed kunnen helpen!

 117. Alice
  januari 3, 2014 / 19:13

  Op 7 december 2013 heeft mijn vriend mij ten huwelijk gevraagd, op 17 december besloten wij onze banen op te zeggen en samen een onderneming te starten per 1 januari en eind december besloten we dat ons hardloopdoel voor 2014 een wedstrijd van 16 km gaat worden begin maart. Genoeg uitdagingen het komende jaar…. Zo spannend allemaal…
  Echter blijf ik op het gebied van hardlopen steeds maar op safe spelen.. Steeds maar weer een rondje van 5 km en heel sporadisch een 10 km. Ik moet geprikkeld worden want het schiet op deze manier niet echt op. De Garmin Forerunner als personal trainer is daarom zo ontzettend welkom, het zal mij en mijn vriend helpen om ons hardloopdoel van dit jaar te bereiken.
  Annemerel, jij hebt mij (voormalige sporthater) door jouw enthousiasme 2 jaar geleden van de bank af gekregen en ik heb op mijn beurt mijn vriend weten te motiveren om te gaan hardlopen (waardoor hij 30 kilo is afgevallen). Echt super!

 118. Amanda
  januari 3, 2014 / 19:14

  Na dat ik in maart vorig jaar ben gestart met hardlopen en nu eindelijk de 5K kan lopen (voor mij een hele prestatie aangezien ik eerst een couch patato was), heb ik per 1 januari ook mijn vriend van de bank gekregen. Om hem te verrassen en te helpen om van zijn bankhang image af te komen is dit een hele mooie verrassing.

 119. Laura
  januari 3, 2014 / 19:15

  Wat een gave actie zeg! Ik ben sinds twee jaar, met veel tussenpozes, aan het lopen. En sinds twee weken weer echt vol aan de slag. Dit horloge lijkt me een mooie hulp bij het trainen voor de 10 km die ik me voor mei dit jaar ten doel heb gesteld. Er valt nog veel winst te behalen, vooral qua snelheid, en ik ben heel benieuwd wat mijn statistieken zijn!

 120. Bianca
  januari 3, 2014 / 19:19

  Mijn snelheid op de 5 kilometer verhogen en op naar de 10 kilometer!

 121. Mien
  januari 3, 2014 / 19:19

  Waauuwie! I like! Mijn hardloopdoel van 2014 is met climbing for life de col du Tourmalet beklimmen. Dit wordt georganiseerd ten voordelen van projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen. Zelf heb ik astma en wil ik graag (voor mezelf) bewijzen dat ik dit kan. In de voorbereidingen naar en ook tijdens deze beklimming zou deze garmin forerunner mij geweldig kunnen helpen! Hopelijk zijn ’the odds’ in mijn voordeel ;)

 122. Sophie
  januari 3, 2014 / 19:20

  Wauw, wat een toffe actie! Ik ben het hardlopen weer aan het opbouwen na een periode waarin ik last heb gehad van mijn scheenbeen (shin splint). Het horloge lijkt me inderdaad heel ingewikkeld, maar ik verwacht dat hij mij verder kan helpen o.a. door de informatie over het grondcontact en de verticale beweging. Ik hoop dat ik halverwege maart mijn eerste 5K wedstrijdje weer kan lopen en zo uiteindelijk verder kan opbouwen naar de 10K. Aan het einde van dit jaar zou ik graag een halve marathon willen lopen, om vervolgens te trainen voor de hele marathon van New York. Al jouw enthousiaste verhalen over de marathon van NY hebben mij ook een beetje aangestoken. Dubbel balen dus dat ik met die scheenbeenblessure zat!

 123. Lynet
  januari 3, 2014 / 19:39

  Afgelopen jaar heb ik de 4 mijl gelopen bij de Dam tot Damlop en dit jaar is mijn doel om 10 mijl te lopen. Samen met mijn vader, want die is sinds dit jaar ook fanatiek aan het hardlopen. Na zijn knie-operatie is hij begonnen en hij loopt mij er ondertussen uit, haha.
  Ik denk dat dit horloge mij kan helpen om mijn vader qua tempo en afstand weer bij te houden of misschien zelfs in te halen!

 124. Pauline
  januari 3, 2014 / 19:44

  Na 2013 te hebben afgesloten met springschenen omdat ik verkeerd liep zou dit horloge mij in 2014 echt enorm helpen om alleen al een 15k te kunnen lopen. Aangezien ik nu na een lange break weer helemaal heel voorzichtig moet gaan beginnen. Dus een goede 15k lopen zonder weer last te krijgen van mijn schenen is voorloopig mijn doel. Dit horloge zou natuurlijk enorm helpen, vooral het onderdeel hersteladviseur aangezien ik nogal snel te hard van stapel loop…

 125. januari 3, 2014 / 19:46

  Wow, ik begon al te kwijlen bij het lezen van dit artikel en dan ook nog eens zo’n winactie! I’m in.
  Ik heb namelijk nog steeds geen hardloophorloge, terwijl ik ondertussen al een half jaar aan het hardlopen ben. Deze zomer begon ik echt met een minuut hardlopen, een minuut wandelen en ondertussen kan ik met moeite 10 km hardlopen. Mijn doel voor dit jaar is het de Dam Tot Damloop lopen, omdat mijn vader die vroeger ook twee keer gelopen heeft en het me bijzonder lijkt om dat als eerste wedstrijd te doen. Nu moet ik nog behoorlijk trainen om uberhaupt die 16,1 km te kunnen lopen, dus dit horloge kan ik zeer goed gebruiken.

 126. Michelle
  januari 3, 2014 / 19:48

  Hee Annemerel! Wat een gave actie! Ieder jaar zeg ik het weer.. ´dit jaar ga ik de halve marathon rennen´. Dit horloge gaat mij zeker helpen bij het doel om voor 23 oktober (mijn verjaardag) een halve marathon te hebben gerend. Ik hou ervan om mijn resultaten te zien en te zien groeien. Met de vele functies die dit horloge heeft gaat dat helemaal lukken. Ik heb de Facebookpagina geliked. Ga zo door!

 127. januari 3, 2014 / 19:53

  Wauw wat een gave giveaway. Ik ben alweer even begonnen maar vind het lastig om alles goed bij te houden. Mijn longen zijn slecht omdat ze beide ingeklapt zijn geweest en nog steeds stug. Sinds ik niet in een sportschool loop maar buiten heb ik ook niemand die in de gaten houdt of ik goed loop en waar ik moet stoppen of juist moet beginnen. Dit zou voor mij dus de ideale hulp zijn. Ik wissel nu dus af tussen fietsen en rennen om het maar zo kalm mogelijk op te bouwen maar al de renschemas werken voor mij gewoon niet. Fingers crossed en veel succes voor alle deelnemers! xx
  http://www.creativityandchocolate.com

 128. Shannanas
  januari 3, 2014 / 20:09

  Fantastisch leuke winactie! Ik word er helemaal happy van.

  Afgelopen herfst heb ik 5km leren lopen met de app Start 2 Run van Evy Gruyaert. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen, maar toch ben ik er in geslaagd om die 5km te halen. Stelt natuurlijk niks voor in vergelijking met wat jij kan! Maar toch ben ik wel fier op mezelf.

  Nu zou ik heel graag voor de 10 km gaan. Maar ik heb een nieuwe motivatie nodig. Iets wat me goed op weg helpt en me aanmoedigt. Dit sporthorloge dat als een personal trainer fungeert, zou me vast en zeker kunnen helpen om het hardlopen vol te houden.

  Ik hou ook enorm van lijstjes en statistieken die mijn prestaties bijhouden. Op deze manier zou ik mijn prestaties kunnen verbeteren, zonder in het wilde weg zomaar iets te doen. Soms denk ik namelijk dat ik al doodop ben, terwijl het misschien totaal zo niet is of net omgekeerd.

  Mijn vriend is ook totally fan van Garmin en is een gevorderde hardloper. Hij zou dit horloge zeker ook wel eens willen lenen, vermoed ik:).

  Ik heb de Facebookpagina van Garmin geliked.
  En nu dus… fingers crossed!

 129. Cynthia
  januari 3, 2014 / 20:14

  Super leuke winactie! Ik zou dit horloge graag voor mijn zusje en mij samen winnen. Vorig jaar liepen we samen onze eerste wedstrijd, de dam tot dam loop. Dit jaar staat er een halve marathon op het programma. Hoe vet zou het zijn om te trainen met dit horloge en er een halve marathon mee te lopen?! Bij ons in de buurt kun je niet veel verschillende rondjes lopen, we lopen vaak op dijk en berekenen dan van te voren tot waar we moeten om een bepaald aantal km te lopen. En achteraf berekenen we hoe snel we gerend hebben ;) Dit horloge zou dus super handig zijn!

 130. Annet
  januari 3, 2014 / 20:17

  Wauw! Ik loop nu met de forerunner 10, ook een fijn ding, maar ik mis een hartslagmeter.
  Mijn doel voor 2014 is een blessure vrij jaar, zodat niet alleen in het voorjaar/zomer, maar ook de rest van het jaar aan wedstrijdjes mee kan doen en pr’s kan verbreden! Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan een 1/8 triatlon, deze zomer wordt de kwart mn grootste uitdaging van 2014. Fijn als ik dit horloge zou winnen om oa mn herstel bij te houden, door te weinig herstel te houden heb ik afgelopen jaar 3 maanden niets kunnen doen na de beruchte triatlon.

 131. januari 3, 2014 / 20:26

  Coole Winactie Annemerel!(Ik ben niet de enige die dat denkt, gezien de vele reacties).

  In 2013 heb ik voor het eerst een halve marathon gelopen (in Amsterdam). Mijn poging om binnen de 2 uur te finishen is toen behoorlijk mislukt (het werd 2:06).

  Op 30 maart 2014 ga ik een nieuwe poging doen tijdens de halve marathon in Berlijn. Dit keer gaat het me zeker lukken. Volgens mij moet 1:55 u te doen zijn. Ik ben benieuwd of de Garmin er ook zo over denkt.

  In ieder geval moet ik alles uit mijn trainingen halen en daarbij zou ik de hulp van dit mooie en handige sporthorloge goed kunnen gebruiken!

 132. Laure
  januari 3, 2014 / 20:30

  Mijn doel dit jaar is meedoen aan Dwars door Brugge, dit is een loopwedstrijd van 15 kilometer door de Brugse binnenstad. Vorig jaar liep ik al 10 km dus dit moet normaal gezien lukken! En mijn hardloopdroom is om ooit eens een marathon te lopen!

 133. Esra
  januari 3, 2014 / 20:37

  Wauw, wat een mooie doelen allemaal. Voor mij is het hardlopen eigenlijk heel erg nieuw. In een ver verleden heb ik wel eens een aantal keer de hardloopschoenen aangetrokken, maar nooit echt volgehouden. Dit jaar gaat dat veranderen aangezien ik me heb ingeschreven voor een hardloopwedstrijd. Samen met mijn schoonmoeder gaan we op 14 april 5 kilometer lopen in Deventer.
  Het is dus geen halve of hele marathon zoals ik hier boven allemaal lees, maar wel een begin! Dit begin kan ervoor zorgen dat het hardlopen mij geestelijk en lichamelijk gaat ondersteunen! Een paar kilo’s kwijt zou fijn zijn en na een heftig 2013 moet het nieuwe jaar een stuk beter worden!

 134. januari 3, 2014 / 20:42

  mijn doel? gewoon lekker joggen op een fijne manier, lekker mijn eigen tempo en elke dag als ik geen sport heb, even een rondje langs de velden en lekker de vrisse lucht inademen. Maar om ook de stand te kunnen bijhouden, is zo’n horloge erg handig, gewoon om te weten waar je zit. En wie weet komt er nog eens een bijzonder talent naar boven ;P

  love, Julia

 135. Mies
  januari 3, 2014 / 20:49

  O , wow! Wat zou het mij helpen als ik dit horloge zou winnen. Ik wil dit jaar werken aan mijn gezondheid. Ja daar hoort ook sporten bij. Hardlopen wil ik dit jaar echt weer &meer gaan doen. 5km hardlopen aan een stuk door binnen het uur is mijn doel. 5km hardlopen kan ik wel maar ik moet echt om de 4minuten lopen/wandelen. Dit horloge zou het hardlopen makkelijker en leuker maken!

 136. Dineke
  januari 3, 2014 / 20:55

  Vorig jaar heb ik een poging gedaan tot het opbouwen van mijn hardloopafstand naar 5 kilometer. Door een blessure is dit niet gelukt. Mijn hardloop doel voor 2014 is: 5 kilometer hardlopen + een hardloopwedstrijd!

  De Garmin sporthorloge kan mij helpen bij het meten van mijn vooruitgang, ik ben gek op ‘controle’ en op die manier heb ik die zeker weten.

 137. Lotty
  januari 3, 2014 / 21:00

  Hoi!
  Ik zou dit horloge heel graag willen winnen omdat ik eindelijk weer ben begonnen met lopen. Ik deed al veel aan sport, maar omdat ik twee jaar geleden tijdens het hardlopen een blessure kreeg, durfde ik niet goed meer. Door jouw verhaal over de New York Marathon raakte ik weer helemaal enthousiast. Echt een waanzinnige bron van inspiratie. Ik heb een paar lessen gedaan bij een hardloopcoach om mijn kans op blessures te verkleinen en ben weer begonnen :) Dit horloge zou me supergoed kunnen helpen om nog gemotiveerder te raken. Want als je met een goed apparaatje kunt meten wat je progressie is, dan wil je alleen maar meer! Ik hoop dat ik een kans maak!

 138. januari 3, 2014 / 21:12

  Ik heb lang lopen twijfelen of ik dit ging typen omdat ik absoluut niet zielig wil overkomen en dit ook zo absoluut niet bedoel, ook zonder te winnen ga ik het doen..

  Afgelopen jaar is voor mij een eyeopener geweest op heel veel vlakken. Ik heb naar 22 jaar mijn diagnose ADHD/ADD/PPD-NOS gekregen. Dat verklaard voor mij een hoop, van het perfectionisme en alles exact willen weten en bereken tot het soms een gigantische chaoot te zijn.

  Ik droom al jaren van het lopen van een marathon en het behalen van mijn universitaire titel, waarmee ik inmiddels in mijn 3 bachelor jaar zit van mijn twee studies. Fiscaal en Nederlands recht.

  Naast dat ik dit jaar veel heb geleerd over mijzelf, heb ik ook andere dingen geleerd. Mijn oom, ook wel mijn seurogaat vader en opa in één is 5 jaar geleden geconstateerd met een ongeneselijke vorm van kanker. Hij heeft vanaf dat moment geroepen dat hij hoe dan ook mij zou zien afstuderen van de uni, en mij in mijn toga zou zien staan. Het leek hem te gaan lukken omdat zijn ongeneselijke vorm boven wonder was verdwenen, maar hier voor in de plaats was botkanker wel geconstateerd. Mei dit jaar is mijn afstudeer project van de bachelor, de studentenrechtbank en zou hij mij in mijn toga zien…. Twee weken voor mijn verjaardag (17 december) werd hij geopereerd en is hij van de dood opgehaald. Hem is toen verteld als ze de operatie niet als nog kon worden doorgezet hij binnen 3 maanden verlamd zou raken. Toch bleef hij maar zeggen ik zie jou afstuderen, alleen dat doel laat mij het al halen. Twee dagen na mijn verjaardag werd hij niet lekker en 2 dagen later is hij met spoed naar het ziekenhuis gegaan.

  Hij werd met spoed geopereerd, maar het mocht niet baten. Nu ik dit typ kom ik net bij hem weg en heb afscheid genomen aangezien hij als alles loopt als geplant as maandag euthanasie laat plegen. Voor dat ik weg liep moest ik hem 1 ding beloven: Jij gaat afstuderen hoe hard je ook moet werken en jij maakt je droom waar jij loopt die marathon uit wat je altijd roept.

  Daarom wil ik in eer van hem, in zijn naam, dit jaar een marathon gaan lopen, voor de kanker bestrijding, ik wil mijn droom maar ook zijn droom waar gaan maken. Hierbij kan ik nog veel hulp gebruiken en ik hoop dat dit horloge mij kan helpen bij een betere training.

 139. januari 3, 2014 / 21:26

  Gaaf. Met oog op mijn eerste halve marathon in april zou dit een prachtig hulpmiddel zijn om te gaan finishen .
  Er zijn twee redenen waarom ik dit horloge zou willen winnen.
  1. Mijn oude is zo goed als overleden.
  2. Ik vraag me regelmatig af waarom mijn ene training beter gaat dan mijn andere. Wellicht gaat dit horloge mij meer inzicht geven en kan ik aan de hand van de statistieken mijn trainingen en schema aanpassen naar een optimaal programma voor mij.

 140. Joyce
  januari 3, 2014 / 22:10

  Wauw dit jaar wil ik een gezond jaar maken. Ik wil trainen voor iig 10 km binnen een uur! Dit zou heel erg helpen!!!

 141. Thirza
  januari 3, 2014 / 22:17

  Waarom ik dit harloophorloge wil winnen? in maar ga ik Mudmasters rennen, maar ik moet nu nog beginnen met trainen. Het krachtonderdeel gaat me prima lukken, maar over het hardlopen twijfel ik. Ik verwacht dat dit horloge me hierbij kan helpen om het optimale uit mezelf te halen.

 142. Lis
  januari 3, 2014 / 22:34

  Hele leuke actie! Ik zou het horloge goed kunnen gebruiken omdat ik iets “serieuzer” wil gaan hardlopen. Heb het nu opgebouwd tot 10km maar wil trainen voor een halve marathon…en daar zou ik dit horloge goed bij kunnen gebruiken :-) Happy New Year!

 143. januari 3, 2014 / 22:41

  Ik ben 24 en heb al sinds mijn 16de diabetes type I. Om mijn suikerwaarden beter onder controle te houden, is sporten the key. Ik zwom af en toe, maar een sport met regelmaat onderhouden is me tot nog toe niet gelukt. Eind 2013 ben ik begonnen met hardlopen, omdat ik echt wel zoek naar een sport die ik regelmatig kan beoefenen en daarom leek de drempel me bij hardlopen het laagst te liggen (de deur uit en beginnen hardlopen).Ik merkte bijna onmiddellijk verbetering toen ik begon met trainen, en ik zou dit graag in 2014 verder uitbouwen en dit horloge zou me daar zeer goed bij kunnen helpen.

 144. Marjon
  januari 3, 2014 / 22:41

  Wauw, wat een toffe actie! En wat een gaaf horloge, jeutje. Mijn hardloopdoel voor dit jaar is om het hardlopen weer op te pakken en dit jaar toch echt mijn eerste 5km te gaan lopen, wordt toch wel eens tijd lijkt mij zo. Dus eigenlijk ook vooral het doel dat ik voor vorige jaar had gepland, dit jaar waar maken. En dat past tegelijk ook weer bij mijn goede voornemen; gezonder leven!

 145. januari 3, 2014 / 22:44

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is eigenlijk een vervolg van mijn hardloopdoel uit 2013. In 2013 liep ik eindelijk mijn allereerste marathon in New York! Wat was was zwaar maar het was alles zó waard!! Ik zit nog steeds op mijn roze wolk ;) Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de Berlijn Marathon 2014 en voor de jaren erna staan Londen en Tokyo op de planning (ja, ik ben verslaafd ;)). Ik gebruik tot nu toe alleen de Nike+ App op mijn Iphone, maar een horloge met zulke toffe functies zou een flink stuk makkelijker en leuker zijn tijdens de (marathon)trainingen!!

 146. Anne
  januari 3, 2014 / 22:45

  Al een hele tijd ben ik op zoek naar een sporthorloge, maar er echt een aanschaffen is er nog niet van gekomen. Probleem is dat het afstuderen moeizaam gaat en de banen daarna niet voor het oprapen gaan liggen: geld om zo’n horloge te kopen heb ik dus niet. Ik ben heel blij dat hardlopen verder zo’n goedkope sport is. Met een paar goede schoenen en wat simpele, goedkope kleren kan ik prima uit de voeten: Ik ga snel. In 2014 wil ik nog sneller worden. De wedstrijden staan alweer op de planning en mijn PR’s staan op het punt gebroken te worden. Ik denk dat dit Garmin horloge me heel goed zou kunnen helpen met mijn training en kan me helpen met het breken van mijn eigen records. Ik heb er zin in!

 147. Susan
  januari 3, 2014 / 22:46

  Mijn hardloopdoel voor 2014? Trainen om me naar de top van de Kilimanjaro te helpen! Dit jaar ga ik de hoogste berg van Afrika beklimmen om geld in te zamelen voor 3 babyopvangcentra in Kenia, Tanzania en Oeganda en ik ben naast krachttraining begonnen met hardlopen om me klaar te stomen voor de beklimming en hopelijk m’n doel te bereiken. Dit horloge lijkt me top om meer bewust te worden van wat ik doe en me zo optimaal te kunnen trainen voor mijn hoogtepunt van het jaar!

 148. Evera
  januari 3, 2014 / 23:01

  Wauw, wat een gave actie! Vorig jaar had ik graag een halve marathon willen lopen maar tijdens het trainen kwamen mijn scheenblessures weer opzetten. Toen ben ik begonnen onder begeleiding te trainen bij een sportschool, maar dat werkte voor mij gewoon niet. (Geen mooi uitzicht, geen fris briesje, geen ritselende blaadjes en thuiskomen met schone schoenen.. Bah) Dit jaar wil ik het heel graag opnieuw proberen en vooral de functies van de racevoorspeller en de hersteladviseur lijken me daar geweldig voor! En dit jaar heb ik een extra motivatie nu we een hondje hebben gekregen waar ik heeeeeeel graag mee wil gaan rennen als ze daar straks oud genoeg voor is!

 149. Marielle
  januari 3, 2014 / 23:01

  Oh jee al zoveel gave reacties voor dit horloge om hem te winnen dat ik bijna geen reactie meer durf te plaatsen, maar ik doe het lekker toch. Mooie review, super functies, een horloge die mij als beginnend loper (5 maanden) naar een veel hoger level kan tillen. Kortom Love it!

 150. Yasmine
  januari 3, 2014 / 23:16

  Wat een leuke actie! Mijn volgende doelen stonden al een tijdje vast: een pr op de 10 miles van antwerpen, mijn eerste halve marathon in het najaar van 2014 en een buitenlandse marathon in 2015.

  De cardioloog had echter slecht nieuws, mijn hart is niet echt geschikt voor duursporten. Hoewel dit een zware domper is, geef ik niet op! Ik zal op een andere manier beginnen trainen en de competiedrang in mezelf wat uitblussen (voornamelijk tijdens trainingen) om zo mijn droom van het uitlopen van een marathon te kunnen realiseren. De Garmin Forerunner 620 lijkt me een ideaal hulpmiddel om beter naar mijn lichaam te leren luisteren!

 151. Lisanne
  januari 3, 2014 / 23:17

  De dam tot damloop met mijn collega!
  Afgelopen jaar hebben we als winkel met zn allen de 4 mijl gelopen in zaandam! 1 minuut over de finish beloofde ik mezelf het volgende jaar de 10 mijl te gaan doen.

  Let’s do this!!

 152. Claudia
  januari 3, 2014 / 23:32

  Jaaa GREAT zo´n horloge!! ik heb zo hard een lekkere motivator nodig en ik denk dat ik helemaal happy de peppie word met zo´n vette eyecatcher om mn pols!

 153. Clio
  januari 3, 2014 / 23:37

  Dit zou perfect zijn om eindelijk eens goed te beginnen met hardlopen. Weet nooit zo goed of ik nu te intensief of juist niet intensief genoeg bezig ben waardoor ik het idee heb dat ik niet alles uit mezelf haal. Zou super leuk zijn als ik dit jaar samen met mijn moeder en nichtjes mijn eerste wedstrijd kan lopen en dit goed te monitoren. Kortom, wil je van een beginnend loper een blijvende loper maken, dan ben ik die beginnende loper die je zoekt.

 154. Lynn de Boer
  januari 3, 2014 / 23:43

  Wat zijn mijn hardloopdoelen voor 2014?

  Allereerst een aantal keer per week blijven lopen, ook al heb ik het druk. Ik wil ook graag een 5km race lopen, een colourrun lopen en trainen voor een 10km race. Maar ik hoop vooral met plezier te blijven hardlopen en mezelf te kunnen ontwikkelen met hardlopen (dus steeds langer en sneller gaan lopen).

  Ik denk dat deze sporthorloge me kan helpen en me kan motiveren om deze doelen te bereiken!

 155. Yasmin
  januari 4, 2014 / 07:29

  Ik ben nooit echt van het sportieve type geweest. Ik sportte wel, maar heb nooit ergens in uitgeblonken. Door medicatie ben ik heel veel kilo’s bijgekomen en daar wil ik paal en perk aan stellen dit jaar. Toen in juni één van mijn beste vrienden omkwam in een auto-ongeval, wist ik dat ik iets moest doen: voor mezelf om mijn gedachten te verzetten, voor hem om te laten zien dat ik hem mis en hem nog lang niet vergeten ben. Daarom heb ik me ingeschreven voor de 10 miles van Antwerpen, de stad waar ik studeer. Deze sporthorloge is dus zeker welkom! (Ik heb geen Facebook)

 156. Hilde
  januari 4, 2014 / 08:29

  Wat een gave actie!! Ik ben al lang aan het sparen voor zo’n soort sporthorloge, dus deze actie komt als geroepen!

  Tot 1,5 jaar geleden deed ik vrijwel niets aan sport. Op een blauwe maandag besloot ik te gaan trainen voor de Tilburg Ten Miles. Ik liep ‘m uit, en was verkocht. Besloot meer te trainen, ging snel vooruit, en werd na een half jaar ineens wedstrijdloper. Nu train ik 7 keer per week. Best een verschil met anderhalf jaar geleden!

  Mijn hardloopdoel voor 2014? Mijn tijden op de 5k, 10k, 15k en 21k verbeteren. Het beste uit mezelf halen. Gemotiveerder dan ooit mijn trainingen voor 2014 oppakken. En mezelf blijven uitdagen.. En daar zou zo’n sporthorloge me best goed bij kunnen helpen..! ;-)

 157. januari 4, 2014 / 09:30

  Wauw, al die functies!! In het begin dacht ik ‘zoveel heb je toch niet nodig…’ Maar toen ik verder begon te lezen,… alles lijkt zo nuttig om te weten!
  Goed, ik wou eigenlijk al een simpele Garmin sporthorloge, maar dat vond ik nog vrij duur…
  Ik ben vorig jaar pas begonnen met lopen, maar ik doe het wel op regelmatige basis. Ik heb heel moeilijke voeten, dus ik heb loopschoenen met allerlei aanpassingen maar dan nog heb ik af en toe lichtjes pijn op bepaalde plaatsen. Maar oke, ik had vorig jaar een 5km loop gelopen, in september 6km, en morgen loop ik een nieuwjaarsrun van 10km. In april loop ik dan de 10 miles, 16 km. Vergeleken met de mensen hierboven is dat niet zo veel allemaal, maar ik ben altijd zo trots op mezelf als ik een wedstrijd uitloop, maakt niet uit hoeveel kilometer! Voor voor die wedstrijden te oefenen zou zo’n horloge té handig zijn! Mijn algemeen doel voor 2014 is om op nóg regelmatigere basis te gaan joggen, liefst 3x per week (naast mijn pilates). Ik vind het altijd alleen zo zonde dat ik dan zo lang loop bijvoorbeeld en dat ik dan niet eens het aantal kilometers dat ik heb gelopen weet, en of ik sneller liep als vorige keer bijvoorbeeld, omdat ik bijna nooit dezelfde route loop. Conclusie: ik zou zó blij zijn met dit horloge!

 158. inge
  januari 4, 2014 / 09:37

  Wat een superdeluxe horloge! Ik heb al meerdere (goedkope) sporthorloges gehad, maar steeds niet tevreden. Afgelopen jaar voor het eerst de halve marathon gelopen. Graag zou ik dit jaar beter willen trainen, mbv dit horloge wellicht, en dan een hele marathon lopen of mijn tijd op de halve verbeteren. Zou echt super zijn!!

 159. januari 4, 2014 / 09:40

  Wat een ontzettend gaaf horloge!

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is, om als 14-jarige, elke week 14 kilometer te lopen. Het liefst verspreid ik die kilometers over 1 à 2 keer, zodat ik het goed kan combineren met andere sporten en tussendoor voldoende rust kan nemen.
  Mijn andere doel is om aan het eind van 2014, een halve marathon te lopen. Misschien is dat doel nog een beetje te ver gegrepen, maar met dit horloge wordt de kans zeker groter.
  Het allerbelangrijkste is om in 2014 nog meer te genieten van het hardlopen, en blij te zijn met alle resultaten die ik boek. Die resultaten kan ik dan natuurlijk het beste bijhouden op zo’n mooi horloge! ;-)

  Eindconclusie: dit horloge zou mij ontzettend blij maken en ik zal ‘m zeker goed gebruiken!

  Liefs, Lieke
  liekepolak27@gmail.com

 160. Christel
  januari 4, 2014 / 10:45

  Hoi Annemerel!

  Wat een uitgebreid sporthorloge, ge-wel-dig!
  Vorig jaar had ik mijzelf ingeschreven voor een halve marathon, precies in de maand waarop ik een jaar zou lopen. Helaas gooide een heftig auto-ongeluk roet in het eten. Na een maand kon ik alweer voorzichtig en rustig hardlopen, mr de halve marathon moest ik vergeten.

  Nu had ik mijn doel verzet naar de cpc in den haag op 9 maart! En de kustloop in vrouwenpolder, echt een aanrader; een hm langs de Zeeuwse kust.
  Nadat ik bij jou en girlslove2run de nike shield shoes voorbij zag komen, heb ik gister ook mijn eerste paar besteld. De lunarecplise… En dit geweldige horloge maakt mijn outfit dan helemaal compleet.

  Mail: christel.d@zeelandnet.nl

  Groetjes!

 161. januari 4, 2014 / 11:13

  Wat een geweldig ding! Ik volg ze nu ook op facebook.

  In tegenstelling tot heel veel andere veel spannendere doelen, wil ik juist nog helemaal beginnen met hardlopen. Goede voornemens je kent ze wel. Voor mij zou het al een droom zijn als ik ooit een 10K uit zou kunnen lopen.

 162. Sharon
  januari 4, 2014 / 11:35

  Wauw wat een leuke winactie! Ik wil dit jaar mijn eerste hardloopwedstrijd gaan lopen, beginnen met 10km. Mijn uiteindelijke doel is de Marathon van New York, maar dat wordt hem dit jaar nog niet.

 163. Karlijn
  januari 4, 2014 / 11:46

  Hoi Annemerel!
  Ik ben een grote hardloopfan en kick op statistieken en mijzelf constant verbeteren. Ik denk dat dit horloge mij daar zeer goed bij kan helpen! Aankomend jaar wil ik sneller worden zowel op de 5, 10, 10 engelse mijl & de halve marathon. Ik ben momenteel druk bezig met intervaltrainingen (en ja, ik haat ze ook!) Daarnaast wil ik graag mijn ouders er uit lopen die allebei ervaren marathonlopers zijn. Een Garmin wil ik al een lange tijd, echter zit ik niet zo breed dus dit is een prachtige kans om hem misschien in mijn bezit te krijgen!

  Succes met trainen!

  Liefs

 164. Aliz
  januari 4, 2014 / 11:54

  wat een super super gave win actie annemerel.

  nou mijn hardloop doel is om toch wel heel wat kilometers te gaan maken dit jaar, en meer conditie op te gaan bouwen
  en sneller te worden.

  en dat wil ik gaan doen door sowieso 2 of 3 keer in de week te gaan hardlopen en mijn routes steeds veder te gaan uitbreiden!
  en daar kan dit horloge me denk ik heel goed bij helpen. dus ik zou hem heel heel graag willen!

  liefs!

 165. Rachel
  januari 4, 2014 / 12:06

  Wauw, dit Horloge is echt perfect voor mijn hardloop doel in 2014. Ik woon nu al een aantal jaar in Zaandam, en zeg dan ook al jaren dat ik een keer de Dam tot Dam ga lopen. Met dit horloge als motivatie zal het me hopelijk eindelijk lukken om serieus te gaan trainen voor de Dam tot Dam :)

 166. januari 4, 2014 / 12:11

  Wauw wat een top winactie. Mijn doelen voor 2014 zijn:
  – Elke maand een wedstrijd doen (vandaag is mijn allereerste zelfs al).
  – De halve marathon lopen (ik sta al ingeschreven voor degene in Amsterdam).
  – Mijn tijd op de 5 KM verbeteren.
  – De 10 KM tijdens de marathon van Rotterdam onder de 55 minuten lopen.

 167. Evelien
  januari 4, 2014 / 12:16

  Wauw! Ik wil in 2014 een PR neerzetten op de 10km. Ik ben een beginnende hardloper, heb jarenlang gevolleybald (toen had ik zelfs nog een soort van hekel aan hardlopen). Maar met dank aan onder andere jouw enthousiaste verhalen begin ik hardlopen steeds meer te waarderen. Ik heb me vorig jaar in een impulsieve bui opgegeven voor een 10 km wedstrijd (ik had ongeveer 2 maanden de tijd om van 4 a 5 km tot 10 km te komen) en wou hem graag binnen een uur lopen. Ik had mezelf lichtelijk overschat + mijn mobiel met Nike running app had weer eens kuren, volgens mij viel het bereik weg (zoals zo vaak #^$^*#*@). Ik had geen idee hoe hard ik liep (achteraf veel te hard van start gegaan) en heb uiteindelijk een belabberde tijd gelopen. Ik ben een arme student en heb zoveel geld niet (over) voor een horloge, maar wat lijkt het me heerlijk om tijdens een run te weten hoe het er voor staat en niet achteraf te hoeven kijken op afstandmeten.nl. Groetjes en bedankt voor je inspiratie!

 168. Esther
  januari 4, 2014 / 12:24

  Super deze winactie! Ik houd ook erg van statistieken tijdens het lopen, dus dit horloge zou perfect zijn. Ik heb vorig jaar twee doelen bereikt: twee keer de alpe d’huzes op gerend voor het KWF en de marathon van Amsterdam. Helaas ben ik nu aan het herstellen van een blessure.

  Nu moet ik even rustig aan doen. Mijn doel in 2014 is echter om in het najaar mijn tweede marathon te lopen, maar dan in 4:30 (ipv 5:00)

 169. Marleen
  januari 4, 2014 / 12:25

  WOW wat een gaaf ding!

  Mijn doel voor 2014 is om van mijn inmiddels 3 maanden durende blessure af te komen, en alsnog op tijd zijn om mee te doen aan de jaarlijkse 10 KM run hier in de stad!

  Ik hoop dat ik dit jaar echt kan doorzetten met lopen, omdat nu ik niet meer kan, ik merk hoeveel plezier ik aan het hardlopen beleef, en het je zo veel fitter laat voelen. Maar zo’n gaaf horloge helpt daar ook wel bij ;)

 170. Anne Britt
  januari 4, 2014 / 13:01

  Woow, deze is wel heel gaaf! Ik ben inmiddels al een tijd aan het hardlopen, maar nog altijd geen harloophorloge.
  Ik doe alles nog altijd met mijn telefoon, maar sinds ik de Sony Xperia Z heb issie toch wat groot voor om m’n arm of in m’n zak. Dus een horloge aanschaffen zal nu toch echt moeten, mijn doel voor 2014 is namelijk 2014 km lopen! Hierin wil ik zeker ook mijn eerste Halve en misschien wel hele Marathon lopen.

 171. AnneM
  januari 4, 2014 / 13:04

  Wat een leuke review! Leuk ook dat je er telkens voorbeelden bij geeft, maakt het heel inzichtelijk. :-) Mooie uitvoering trouwens zeg, dit horloge. Leuk dat ronde en sowieso heel gaaf met al die functies. Mijn hardloopdoel voor 2014 is nog helemaal niet zo groots als veel doelen die hier beschreven worden. Namelijk: een hele fijne 5 km lopen. Ik doe nog niet zo heel lang aan hardlopen en ben nu echt nog bezig met opbouwen d.m.v. intervaltrainingen. Inmiddels twee keer een duurloopje (30 min) gedaan en dat ging op zich wel goed, maar niet fantastisch. Toch wel veel last nog van zware/vermoeide benen en kom regelmatig de man met de hamer tegen. In 2014 ga ik voor het eerst meedoen aan een wedstrijd, de City Run van Spieren voor Spieren in Hilversum. Ik hoop dat dat een fijne 5 km wordt. Heb gelukkig nog even de tijd om te trainen. Ik heb nu de oudste uitvoering van de Garmin (de forerunner 10) en alleen het feit dat ik de tijd en afstand bij kan houden motiveert me al enorm. Maar dit horloge….. daar zou ik helemaal blij van worden. En daarmee kan ik mezelf natuurlijk ook nog beter trainen en afstemmen. Fingers crossed. ;-) (de FB-pagina van Garmin had ik een tijdje geleden al geliked)

 172. Mala Marina
  januari 4, 2014 / 13:08

  Wat enorm cool! Vorig jaar heb ik voor het eerst een 15k wedstrijd gelopen en dit jaar wil ik heel erg graag de halve marathon rennen. Ik heb me er met mijn zusje en twee vriendinnen voor ingeschreven en kan echt niet wachten! Nu lekker veel trainen, hoe kan dat beter met zo’n fabulous gadget?

 173. Danielle
  januari 4, 2014 / 13:12

  Waaaaahhhh! wat een supergave winactie!!

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is om 5K te lopen. En als dat lukt door te gaan naar de 10K en zo verder… Om uiteindelijk mee te doen aan een (halve)marathon, maar zo ver zijn we nog niet.

  Ik heb kleding en schoenen om mee te lopen, maar niets om statistieken mee bij te houden. Heb wel een app gedownload, maar een sporthorloge lijkt mij veeeeel handiger!! (ben ook aan het zoeken naar een goed sporthorloge)

  Dit horloge kan mij supergoed helpen mijn doel voor 2014 te halen. Vooral de hersteladviseur, om zo goed mogelijk te lopen en te rusten!

 174. Beautyding
  januari 4, 2014 / 13:36

  Mijn hardloopdoel is dit jaar een wedstrijd te lopen. Van de zomer begon ik met lopen maar kreeg ik last van mijn knie (resultaat 3 maanden fysio). Dit jaar wil ik het opnieuw proberen, ik wil gaan trainen voor vijf kilometer. Ik denk dat de Garmin me hier heel goed bij kan helpen omdat hij ervoor zorgt dat je niet te hard van stapel loopt en met de verticale bewgingsmeter hoop ik beter te gaan lopen zodat ik geen last krijg van mijn knie.

 175. Lara
  januari 4, 2014 / 13:38

  Na al jouw enthousiaste en motiverende berichten over de New York marathon kan ik niet wachten om hem zelf te lopen! Omdat ik gewend ben niet verder dan 12 km te lopen heb ik sinds december met een personal coach een heus trainingsschema opgezet. We gaan als een speer want de halve marathon staat al op het programma bij de CPC Den Haag! Kleine stapjes nemen en hopelijk de droom om een marathon te lopen waarmaken!Zo’n kicken horloge maakt het allemaal natuurlijk nog net even leuker als je terug komt van je rondje ;)

 176. Mandy
  januari 4, 2014 / 14:06

  Aaaargh ik ben zeer zeker in!! Mijn hardloopdoel? 2 x een halve marathon (Want dat is ook samen een hele) en dan misschien volgend jaar wel voor de 42k. (Want ik kijk verder dan alleen 2014..) Van die 2 wil ik er een onder de 2.10.00 uur lopen. Voor jouw natuurlijk een piece of a cookie, voor mij iets minder, maar dat komt nog wel..Maart de CPC, en als ik die al onder de 2.10.00 loop, dan gaat de 2e daar natuurlijk zeker weer onder!! Daarnaast nog een oefenwedstrijdje tussendoor lopen en lekker blijven sporten.
  Just do it!

 177. januari 4, 2014 / 15:23

  Wow, ik moest een tijdje naar beneden scrollen voordat ik kon reageren haha, wat leuk om te lezen dat iedereen zoveel hardloopdoelen heeft.
  Zelf heb ik het afgelopen jaar m’n conditie flink opgebouwd, ik heb de 10 km in Rotterdam gelopen tijdens de marathon, alleen gelijk daarna had ik een blessure aan m’n knie te pakken.

  Het kostte echt ontzettend veel tijd om volledig te herstellen omdat het een hele lange tijd niet goed voelde. Sinds een paar maanden ben ik dan ook gaan fitnessen, maar ik vind niks zo leuk als hardlopen, en dat doe ik nu gelukkig weer een paar weken! Het is nog maar 5 km elke keer, maar beter dan niks. Ik ga er dit jaar dan ook voor om minimaal weer de 10 km te kunnen rennen binnen het uur. En daar zal (natúúrlijk) dit sporthologe me bij helpen.

 178. Lisa
  januari 4, 2014 / 16:16

  En dít is nou precies wat ik nodig heb om mijn hardloopdoel van 2014 waar te maken.
  Herstellende van een knieblessure (overbelasting) moet ik goed bijhouden hoeveel ik loop en daarbij ook mijn belasting. Met alle functies die erop zitten zou dat een stuk makkelijker worden en is het ook makkelijker voor mij om mijn trainingsschema op te stellen. Want het doel dat ik uiteindelijk wil halen is om de Dam tot Dam loop binnen een uur en een kwartier uit te kunnen lopen dit jaar!

 179. Matilda
  januari 4, 2014 / 16:36

  Wat een horloge ! Ik ben nu al fan en ik heb het nog niet eens uitgeprobeerd ! Mijn doel is om in 2014 weer 10 km aan een stuk te kunnen lopen. Dit kon ik voordien al maar in 2013 heb ik een rugblessure legeren waardoor ik moest stoppen met lopen. Ik hoop dat dit voorgoed van de baan is en dat ik weer de 10 km kan lopen! Ik ben ook echt een ‘statistiekenfreak’. Het geeft me motivatie en kracht om verder te trainen en door te zetten ! Dit horloge zou fantastisch zijn!

 180. ElineW
  januari 4, 2014 / 16:41

  Wow dit is te gek!!! Ik loop al jaren hard, maarrr ik loop ook al jaren hetzelfde (zelfde tempo, zelfde rondjes, zelfde afstanden). Nu begint het ‘saai’ te worden, dus ik ga mezelf weer eens uitdagen! Met als doel om in 2014 een halve marathon te lopen. Ik zou graag gaan trainen met intervallen! Ennn dit sporthorloge lijkt me daar zo goed voor! Heb ik eindelijk iets waarmee ik echt vooruitgang en progress kan bijhouden!

 181. januari 4, 2014 / 16:47

  OMG! Dit horloge is zoooo gaaf!
  Ik ben dus helemaal niet van de schema’s en doe altijd mijn eigen ding… Ik wil graag een keer een hele marathon lopen, maar dan zal ik me toch echt aan een schema moeten houden. Ik weet zeker dat ik met deze garmin verslaafd raak aan een schema! Ik zeg op naar de hele…

 182. Doris
  januari 4, 2014 / 18:22

  Mijn hardloopdoel is niet net zo groot als die van de anderen, maar daardoor niet minder lovenswaardig. Ik heb de afgelopen jaren alleen maar onvoldoendes voor coopertesten gehaald op school en mijn doel is om dit jaar in ieder geval een voldoende te halen. Ik ben inmiddels al een halfjaar aan het hardlopen, maar dit gaat nog steeds niet altijd even makkelijk. Blijven volhouden dus..
  Mijn doel is dus geen halve marathon of 10 km wedstrijd, maar gewoon een goede voldoende halen voor het hardloopgedeelte van mijn minst favoriete vak.

 183. Elise clement
  januari 4, 2014 / 18:43

  Jaaa wat een mooie actie! Ik zou hem wel willen winnen omdat: ik komende week verhuis naar A’dam en daar graag mijn hardlopen weer wil oppakken! Vanwege een blessure helaas sinds de zomer weinig gelopen. Een stukje extra motivatie met data kan daarbij zeker geen kwaad!!

  Doel: halve marathon Amsterdam in oktober!

  Im ready!!

 184. Patricia
  januari 4, 2014 / 19:11

  Ohh wat lijkt het me geweldig om met dit horloge te kunnen trainen.
  Inmiddels lig ik al 4 dagen op de bank met een hersenschudding en een blauw hoofd.
  Ik ben uitgegleden over een veerooster en het asfalt gekopt.
  Mede hardlopers, die vee roosters zijn levensgevaarlijk!

 185. Mary
  januari 4, 2014 / 19:33

  Ik ga vijftig keer DE BERG op rennen dit jaar (oké, in alle eerlijkheid dekt ‘steile heuvel’ de lading net iets beter beter…). Het is even een halfuurtje door bikkelen, maar het uitzicht over de stad is vanaf mijn bergje echt adembenemend mooi. Ik voel me altijd “on top of the world” als ik hem weer in een lekker tempo heb getrotseerd. No more excuses!

 186. Lori
  januari 4, 2014 / 19:35

  Wow wat een geweldige prijs om te winnen! Ik ben sinds 2 maanden weer echt begonnen met hardlopen en doe dit nu ongeveer 3 keer in de week. Per week gaat het een stuk beter dan de week ervoor en ik zie snel vooruitgang! Mijn doel van 2014 is om een gezond gewicht te krijgen. Om mijn streefgewicht te behalen moet ik ongeveer 12 kg afvallen dit jaar. Ik merk dat hardlopen hier ontzettend goed bij helpt. Op het moment loop ik ongeveer 7 km onafgebroken met een snelheid van 6,30 min/km. Aan het eind van 2014 hoop ik 15 km te kunnen lopen achter elkaar met een gemiddelde snelheid onder de 6 min/km. En ooit hoop ik, net zoals jij, ook in NY te lopen. Of het de halve marathon of de gewone is, geen idee. Nu lijkt het nog ver weg en het zal waarschijnlijk ook nog wel een tijd duren voor ik dat zou kunnen, maar een droom is het zeker!

 187. Anne
  januari 4, 2014 / 19:51

  Wow! Leuke actie!
  Graag wil ik dit horloge winnen! Ik ben een echte beginneling. In 2013 heb ik een paar keer de 5km kunnen uitlopen en zo ging dat ook in 2012. Helemaal doorgezet heb ik nog niet en dat is wel echt mijn doel in 2014! Daarom ga ik vanaf dinsdag ook bij een hardloopgroep om echt door te zetten. Daarnaast wil ik uiteindelijk eind december meedoen aan een hardloopwedstrijd van 10km in ons dorpje!
  Graag zou ik mijn prestaties bij willen houden want dat motiveert mij echt!

 188. Set
  januari 4, 2014 / 20:39

  Te gek! Ik hou ook echt heel erg van statistiekjes. Zit na mijn run ook altijd minimaal een kwartier in de running app van Nike te kijken naar wat ik weer gepresteerd heb. Maar goed, daar wordt niet zoveel gemeten en staat dus niet zoveel in ;)
  Mijn hardloopdoel voor 2014? Een halve marathon lopen!!! Vorig jaar heb ik door een heupblessure helaas amper kunnen lopen en dat was echt superzuur :(
  Met dit horloge weet ik zeker dat ik niet kan wachten tot ik weer mag rennen!

 189. Jette
  januari 4, 2014 / 21:23

  Wauw wat een actie, mijn doel voor 2013 was goed in mijn vel zitten, dat is gelukt. Een gezonde geest hoort in een gezond lichaam en daarom is mijn doel voor 2014: hardlopen. Niet zoals afgelopen jaar af en toe een keer te veel en te hard. Maar goed opbouwen, een mooi schema. Gezond zijn. Me nòg beter voelen.

  Ik ben jong, geniet van het leven, geniet van rennen (maar moet alleen mijn grenzen leren kennen). Dit horloge zou me een geweldig overzicht geven van wat ik nou eigenlijk allemaal precies doe.

 190. hilde
  januari 4, 2014 / 22:44

  Like! Like! Like! Wat een fantastisch horloge voor een hardloopnerd zoals ik. Ik hou van stastieken en hardlopen. Mijn doelen voor 2014 zijn een gave halve marathon in berlijn en blessurevrij blijven trainen. Ik ga door voor de marathon in Amsterdam. Dit horloge zal me helpen mezelf te blijven verbeteren in mijn snelheid, maar ook er voor zorgen dat ik op een goede manier kan trainen. Sinds 6 jaar loop ik hard en het heeft mijn leven een positieve wending gegeven. Ik ben fitter, zit beter in mijn vel, heb nieuwe mensen leren kennen (hardloopmaatjes) en ik blijf mezelf uitdagen om mijn grenzen te verleggen. Hardlopen is voor mij een echte way of life geworden. Kortom dit horloge kan ik goed gebruiken.

 191. januari 4, 2014 / 23:29

  Wauw wat een uitgebreid horloge, zou hem graag winnen om beter mijn doel te kunnen bereiken, dit jaar wil ik minimaal 10 wedstrijden gaan lopen. Drie ervan wil ik mijn tijd van 2013 verbeteren en ik ben aan het trainen om onder het uur te komen op de 10 km. Misschien geen groot doel maar wel mijn doel waar ik erg hard voor aan het werk ben. Op het moement zit ik te twijfelen of een hartslag meter zou helpen zodat ik kan zien wat mijn lichaam doet dus dit horloge zou ideaal zijn

 192. Floor
  januari 4, 2014 / 23:49

  Ook ik wil hééééééél graag dit horloge winnen!

  5 jaar geleden genoot ik van het studentenleven en had ik zeeën van tijd.. Ik was bezig met de laatste loodjes van mijn bachelor Bewegingswetenschappen (de term VO2 is mij dan ook niet vreemd! :P), was vaak in de gym te vinden en liep vrij fanatiek hard.. Dat jaar heb ik ook mijn running hoogtepunt so far bereikt: de Dam tot Damloop (Nightruneditie, supervet!)

  Sinds januari 2013 werk ik fulltime en heb ik ook nog eens enorme reistijden, als ik thuiskom heb ik dan ook nauwelijks puf om te sporten.. Ik ben dan ook een flink aantal pondjes aangekomen en kreeg een conditie van niets! :( Vorige maand moest ik dan ook weer from scratch on beginnen met hardlopen, eerst korte stukjes enzo.. Mijn hardloopdoel voor 2014 is duidelijk: opnieuw de Dam tot Damloop lopen.. 5 jaar na mijn vorige, dus ook voor mij persoonlijk wordt het een jubileumeditie! :P De weg er naartoe is echter zwaar..

  Ik weet zeker dat dit horloge mij enorm zou motiveren tijdens mijn trainingen en dat alle nieuwe inzichten door de extra opties mijn prestatie flink zouden kunnen verbeteren!

  Ik hoop dan ook echt dat de odds in my favor zullen zijn! :)

 193. januari 4, 2014 / 23:49

  In het kader van: ‘wie niet waagt..’

  Na een sportief 2013, volgt een -hopelijk- nog sportiever 2014! Alleen al voor de eerste drie maanden van dit jaar een vijftal hardloopevenementen gepland. Dit alles met team Forza4Damian in de strijd tegen energiestofwisselingsziekten!

  We trainen heel wat af per week, maar ik nog steeds met mijn stappentellertje :).Wat geeft mijn trainingsrondjes, de evenementen en mijn competitieve karakter een super extra boost? Juist, dat prachtige horloge!

 194. Anita H.
  januari 5, 2014 / 00:02

  Enkele jaren geleden ben ik vol goede moed begonnen met Start to Run. Al snel bleek dat dat geen goed idee was… Zonder in details te treden: er waren duidelijk wat zaken lichamelijk niet in orde. Inmiddels is alles voor zover ik weet “aangepakt” en dit jaar wil / moet ik de stap (letterlijk en figuurlijk) weer nemen. Ik wil ook die energie, die flow waar ik zo vaak over lees. Dat is dus mijn doel voor 2014. Hardloopkleding heb ik genoeg. De schoenen moeten waarschijnlijk vervangen worden. Dit horloge wil ik graag winnen als aanmoedigingsprijs; stok achter de deur. Of “teken van boven” voor mijn part dat ik actie moet ondernemen. ;o)

 195. Melanie
  januari 5, 2014 / 00:17

  Mijn hardloopdoel voor 2014?
  Die van 2013 is wel lastig te overtreffen, misschien dat de FR620 me daarbij kan helpen.
  Ik heb namelijk de marathon van New York voor het KWF gelopen. Het was echt een ongelofelijke ervaring, dit hoef ik niet uit te leggen. Alhoewel het me moeilijk lijkt om dit te overtreffen wil ik toch in mijn eigen stad Rotterdam ook de marathon gaan lopen in april.
  Ik denk dat de Garmin FR620 me kan helpen om ook dit een onvergetelijk ervaring te maken. Mijn tijd kan nog sneller en ik denk dat ik met alle technische gadget die de 620 heeft mijn training en tijden sterk kan verbeteren.
  Het winnen van de 620 zou mijn marathon in Rotterdam nog meer glans geven!

  Mijn oog was al gevallen op de Garmin FR620 daarom had ik de facebook site al geliked. Maar helaas staat mijn budget als co-assistent dit soort super gave gps horloges niet toe. Daarom zou winnen echt geweldig zijn!

 196. Suzanne
  januari 5, 2014 / 00:19

  Jaaa, wat een geweldige actie!

  Vorig jaar heb ik een half jaar in Zweden gestudeerd en semi onder druk van al die mega sportieve Zweden en omdat ik daar veel tijd had ben ik veel gaan hardlopen (lees: elke dag). Ik liep daarvoor al wel wat maar nu werd ik echt fan! Terug in Nederland ben ik echt gaan trainen voor mijn eerste 10 kilometer, en tevens eerste echte wedstrijd. Ik heb daarmee ontdekt wat voor geweldige kick je krijgt van een tijd neerzetten en een doel behalen!

  Met de drukte i.v.m. afstuderen is het hardlopen weer wat verslapt de afgelopen tijd maar mijn goede voornemen is om dit jaar een volgend doel te gaan halen! Een halve marathon of een 10 km onder de 50 minuten staan beiden op mijn verlanglijstje. Met dit Garmin horloge moet dat vast gaan lukken, zo kan ik veel beter bijhouden hoe mijn looptrainingen gaan + een geweldige gadget als deze is een mega motivatie!

 197. José
  januari 5, 2014 / 00:34

  Ahhh wat superleuk!
  Ik ben niet zon hardloopster, tenminste. Ik houd liever van sprinten etc. Ik heb wel ee doel en dat is voor dat de zomer begint, 20km te kunnen lopen achter elkaar! Ofcourse ook voor #fitforsummer ;);)
  Hier zou ik hard voor moeten trainen maar het is mogelijk! Kom maar op zomer!

 198. januari 5, 2014 / 08:38

  Ik wil heel graag het sporthorloge winnen omdat mijn nike sportwatch mij na een half jaar trouwe dienst in de steek begint te raken en ik heel graag wil gaan trainen en voorbereiden op de Rotterdam Marathon!
  Door mijn buitenlandse reis (wat natuurlijk totaal niet vervelend is!), heb ik maar tien goede trainingsweken in Nederland voor de boeg om me helemaal klaar te stomen.
  Mijn doel: mijn PR verbeteren, wil onder de 3.50.00 rennen en dus is een goed sporthorloge heel erg gewild!! :-)

 199. Franca
  januari 5, 2014 / 08:49

  Ik heb afgelopen maanden in Beijing gestudeerd. De luchtkwaliteit staat daar gelijk aan 20 sigaretten per dag roken soms dus buiten rennen was er niet echt bij. De sportschool kon niet door de harde ondergrond, en de saaiheid van de loopband.. Ik moet dus nu overnieuw beginnen met opbouwen. Het ambitieuze plan voor mij is om de dam tot dam loop te lopen. Ik zou het horloge ontzettend goed kunnen gebruiken voor de herstelfunctie. Een blessure kan ik nu niet gebruiken bij het trainen!

 200. januari 5, 2014 / 09:26

  Na bijna een jaar niet gelopen te hebben (blessures gevolgd door geen motivatie) pak ik het sinds 2 maanden weer op. De Garmin zou me hier enorm mee helpen, en motiveren. Met zo’n tof sporthorloge MOET je wel hardlopen.
  Mijn doel is om nog dit jaar 10 EM (16.1 km) te lopen binnen ,5 uur. Dat is iets sneller dan ik vorig jaar was.

 201. Mirte
  januari 5, 2014 / 10:04

  Wauw wat een horloge en vooral wat een functies!
  Voordat ik aan de slag kan met zo’n horloge mag ik volgens mij eerst wel een hele middag uittrekken om de gebruiksaanwijzing te lezen haha.
  Maar hé, het is me ook gelukt bij m’n grafische rekenmachine, dus waarom hier niet bij?!
  Mijn hardloopdoel voor 2014 is om op dezelfde manier door te gaat als in 2013. Paar keer in de week hardlopen, met als belangrijkste: Plezier er in houden!
  (en oké, stiekem wil ik heel graag een halve marathon rennen)

  Liefs

 202. Eva
  januari 5, 2014 / 11:11

  Heeee,

  Ik ben sinds een paar maanden vanaf 0 begonnen met hardlopen, loop 2 a 3 keer in de week een paar kilometer en track dit dan door gebruik te maken van Runkeeper op mijn telefoon. Thuis ga ik dan gelijk op de site kijken hoe mijn prestatie’s waren, hoelang en hoe snel ik heb gelopen etc. Zou echt ideaal zijn om dit al tijdens het lopen te kunnen zien op een horloge!

  Als hardloop doel voor 2014 heb ik vooral doorzetten, beetje bij beetje mn conditie verbeteren. In juni hoop ik mee te doen aan de ladiesrun, en wie weet loop ik aan het einde van dit jaar wel een 10km!

 203. Marja
  januari 5, 2014 / 11:40

  Wauw wat een geweldige actie! Ik droom al maanden van een échte Garmin, maar als student (lees arme sloeber) zal het daar voorlopig bij blijven, tenzij… ;)

  Na jaren een beetje aangekloot te hebben met hardlopen, ben ik sinds 2013 écht hooked. Ik heb nog nooit meer kilometers gemaakt dan afgelopen jaar en hoop dat aantal in 2014 wederom te verbeteren. Mijn echte doel is echter de halve marathon, die ik op 9 maar voor het eerst zal gaan lopen. Ik hoop dat de Garmin mij kan helpen om een toptijd neer te zetten! Met name in de voorbereiding denk ik dat de Garmin een onwijs goede hulp is vanwege alle informatie die je krijgt over je run. Hierdoor kan ik efficiënter gaan trainen en uiteindelijk knallen tijdens de CPC-loop!

 204. Tess
  januari 5, 2014 / 12:52

  Wauw wat een reacties, dat wordt nog moeilijk voor je ;) Wel echt tof dat je er eentje weg mag geven! Ik heb me ingeschreven voor de Strongmanrun in Hellendoorn op 7 september dit jaar (een 21 km run met obstakels). Omdat je daarbij een béétje (ahum) vies wordt en door het water moet kan ik daarbij niet m’n telefoon meenemen, maar het zou echt nice zijn als ik dit horloge kan gebruiken voor m’n statistieken, ook in m’n training! Ook ben ik van plan in maart een halve marathon te lopen, omdat ik die afstand nog nooit heb gelopen. Ben vandaag begonnen met m’n trainingsschema!

 205. Susan
  januari 5, 2014 / 14:42

  Ik ben sinds augustus actief aan het hardlopen, en heb vorige maand mijn eerste 5 km run gedaan! In februari staat de 8 km van apeldoorn op de planning en ik wil natuurlijk veel meer langere afstanden! Op dit moment ben ik dus nog heel erg aan het opbouwen qua tempo en afstand en ik hoop dat dit horloge mij hierbij kan helpen! Ik wil graag tijdens het lopen kunnen weten hoe ik loop, zodat ik constant kan lopen en mijn eigen tijden kan verbeteren! Het is gewoon fijn om te weten wat je lichaam aankan en nodig heeft (dus inderdaad een personal trainen). Dus ik zou hem heeel graag winnen!

 206. Melissa
  januari 5, 2014 / 14:48

  Wat vet!! Heb toen ook het horloge van Nike+TomTom gekocht door een goede review van jou, dus kan me niet voorstellen dat deze tegen zou gaan vallen!

  Mijn doel voor 2014: een halve marathon lopen, meer andere sporten er bij betrekken voor wat meer kracht en spieren (zwemmen, bootcamp, krachttraining) en een 10 km onder de 50 min lopen. Dat laatste is voor jou een eitje, maar heb soms nogal wat motivatie-problemen (hekel aan donker). Met zo’n speeltje om je pols MOET ik wel naar buiten! :)

 207. Ot
  januari 5, 2014 / 15:37

  Yes,een winactie waar je iets aan hebt. Waar niet alleen ik iets aan heb maar waar ik ook nog eens anderen mee kan helpen. De reden dat ik dit horloge dolgraag zou willen winnen is omdat ik graag iets terug wil doen. Nog niet zo lang geleden is het hardlopersvirus door een vriendinnetje aan mij over gedragen. Zij loopt hard omdat ze een behoorlijk aantal kilos wil verliezen. Voor haar is daarom het hardlopen ook nog niet echt een hobby. Omdat ze mij heeft leren hardlopen wil ik samen met haar werken aan een gezond gewicht. Een. Gezond jaar en een gezond leven. De afgelopen tijd lopen we samen. Ik motiveer haar en stimuleer haar om net verder te lopen. Door te gaan. Samen sta je altijd sterker dan alleen. Bovendien is een steuntje in je rug altijd fijn. Samen met de garmin (die op zijn manier dan een steun is voor ons beide) kunnen we optimaal gaan lopen. Naar efficientie toe werken. We hopen dan uiteindelijk samen een halve marathon te gaan lopen en wie weet in de toekomst wel een hele, na het lezen van jou verhaal heeft ny veel los gemaakt!!

 208. Monika
  januari 5, 2014 / 16:31

  Ik ben na jarenlang couchpotato-zijn begonnen met hardlopen. Ik kocht de forerunner 60 om me daarbij te helpen. Het lopen ging goed, toen ging ik erbij zwemmen. En toen zat ik zo in de sport-flow dat ik een racefiets erbij heb gekocht, zodat ik triathlons kon gaan doen. And I did! Zo trots op mezelf! Afgelopen jaar heb ik een nog veel grotere prestatie geleverd, namelijk mijn zoontje op de wereld gezet. Het sporten moest tijdelijk op een laag pitje en zelfs even gestopt worden door een keizersnee. En komend jaar heb ik me voorgenomen om mezelf weer terug op te werken naar waar ik was. En een nieuwe forerunner zou me wederom daarbij als partner-in-crime (of sport) goed kunnen helpen!

 209. Marloes
  januari 5, 2014 / 18:29

  Mijn goede voornemen is herstellen van mijn knie blessure om daarna de 5km onder de 25 min te lopen en daarna de 10 binnen het uur! Met deze Garmin Forerunner 620 zou ik goed bij kunnen houden of alles volgens planning gaat en dus ook of ik me tijden ga halen. Verder kunnen de andere opties mij helpen inschatten hoe het met mijn gezondheid gaat zodat ik minder snel een blessure zal krijgen. Verder lijkt het me gewoon heerlijk om met dit juweeltje om je arm te lopen :D

 210. Edith
  januari 5, 2014 / 18:46

  Wat een leuke actie :-)! Mijn doel voor 2014 is om een halve marathon te lopen in minder dan 2uur. Ik was tijdens mijn vorige halve marathon wat teleurgesteld over mijn tijd, en zou graag via de Garmin eens berekenen of 2 uur wel een haalbaar doel is voor 2014!

 211. remco
  januari 5, 2014 / 20:30

  2014 wordt mijn jaar! 15 jaar lang verslaafd aan sigaretten al 5 jaar bezig om te stoppen en niks leek te lukken.uiteindelijk 1 medicijn gevonden hardlopen!! Nu 5 maanden verder mijn eerste 2 wedstrijden gelopen (15e en 26e plaats!) Mijn doel voor 2014 de dam tot damloop en wat zou dat mooi zijn met een garmin!!

 212. Nathalie
  januari 5, 2014 / 20:31

  Wat een tophorloge! Ik wilde mij laatst voor een hardloopwedstrijd, de CPC Loop in Den Haag, inschrijven waarbij ik moest aangeven in welk startvak ik wilde starten. Daarvoor moest ik mijn looptijd weten en daar had ik een probleem.. Ik heb nog geen goed horloge en heb dus geen idee hoe snel ik loop etc. Ik merk dat een goed horloge toch wel een must is, dus zou dolgelukkig zijn mocht ik er één winnen :-) m’n runningoutfit + schoenen hebben namelijk al voor een aardig gat in mijn budget gezorgd..

  Hoe dan ook; als ik het zo lees, gaat er iemand heel gelukkig worden met dit horloge!

 213. Deborah
  januari 6, 2014 / 01:50

  Awesome sportswatch! Ik wil graag kans maken voor mijn vriend omdat hij herstellende is van een burnout en aan hardlopen / joggen doet. Dit om de stress in zijn lichaam kwijt te raken (en wat vet :) ). Dit gaat steeds beter en hij heeft dan wat sport apps op zijn samsung smartphone staan. Op zich niets mis mee maar een telefoon in je broekzak of vest voelen tijdens het hardlopen is niet zo fijn. Met zo een sports watch van Garmin is dit ook gelijk opgelost. Ik zie verder ook dat deze super veel functies heeft dus dat zit goed. Ik heb zelf een simpele Polar watch die me hartslag meet (meer ook niet). Mocht ik deze winnen dan maak ik me vriend er heel blij mee! Ik wens verder iedereen succes en duimen allemaal!

 214. Nynke
  januari 6, 2014 / 07:50

  Ik heb vorig jaar geprobeerd mijn rondjes op te voeren naar 15 km, maar dit vond ik toch lastig. Ik loop vaak 3 dezelfde rondjes en merk dat ik niet in hetzelfde tempo blijf lopen, zeker als ik langer loop. Ik zie dit aan mijn stopwatch, maar het lukt me niet om hier iets aan te veranderen. Met dit horloge en meer info lukt het me misschien wel!

 215. Milou
  januari 6, 2014 / 08:17

  Wauwauwauw, echt, wat een topapparaat! Dit horloge is de schop onder mijn kont, het steuntje in mijn rug én de coach om mijn pols die ik nodig heb om een lange ambitie dan eindelijk aan te durven: een marathon lopen in 2014! KOM MAAR OP!:)

 216. Marlous
  januari 6, 2014 / 09:17

  Erg mooi horloge :) mijn oude Garmin laat het af en toe een beetje afweten.. dus ik maak graag een kans op deze! Wel een like voor Garmin, want ik was erg tevreden met het horloge.
  Mijn belangrijkste hardloopdoel voor 2014 is om weer regelmaat in het hardlopen te vinden: zo’n 2 a 3x per week rennen en dan gaan we voor de 75km per maand. Hopelijk komt er dan ook een beetje tempo in!
  Afgelopen jaar was voor mij een jaar met heel veel wissewasjes, pijntjes, stress en griepjes, waardoor regelmatig lopen me niet lukte. Helaas lig ik nu op bed met een keelontsteking, maar ik ben vol vertrouwen en vol goede moed om van 2014 een fijn, sportief en gezond (hardloop)jaar te maken! Heb er zin in :)

 217. Miranda
  januari 6, 2014 / 09:58

  Echt een actie voor mij. Ik mag nl weer opnieuw beginnen om mijn conditie op te bouwen ivm een blessure. Mijn doel van dit jaar is drieledig. Ik wil graag eind van dit jaar de 10K kunnen hardlopen, ik wil een kilo of 10 afvallen en ik wil me weer goed in mijn vel voelen. Ik moet nog wel even de motivatie vinden om weer te beginnen.

 218. Karin
  januari 6, 2014 / 10:25

  Ik hoop stiekem dat jullie op 1-1-14 nog een rondje aan het hardlopen zijn, en dat jullie nu de laatste mailtjes lezen.. ;-) Ik ben namelijk al een paar weken zorgvuldig op zoek naar een goed sporthorloge omdat ik wat verder wil komen met trainen. Zo vanavond ook wat aan het inlezen.. Afgelopen jaar ben ik van 0 naar 8 kilometer gekomen met lopen, en is het virus bij mijn aangekomen. Bummer was de ziekte van Pfeiffer waardoor ik gelijk een stuk terug moest om verantwoord op te bouwen, en helaas daarnaast een paar andere tegenvallertjes gehad.. Zorgvuldig ben ik nu op zoek omdat ik nu aan het afstuderen ben, en er wat druk op de balans is (helaas heeft mijn werkgever ook uren terug moeten schroeven door terugloop). Gelukkig loop ik nog wel heel blij rond, en met een goed paar nieuwe schoenen lukt dat heel best! Ik wil heel graag verder komen en trainen, en ik ben steeds benieuwd…: Hoe ver ben ik gekomen, wat heb ik bereikt, en wat heb ik ik precies gedaan heb bij het lopen. Mijn trainingsdoel kan ik niet uitdrukken in kilometers, maar in bereik en plezier. Zo optimaal mogelijk kunnen presteren met een glimlach. En dan denk ik stiekem toch aan een vooruitgang met zeker 10-15 kilometer komend jaar.. Ik hoop dat het gaat lukken, en het zou voor mij geweldig zijn als ik het horloge voor jullie mag uitproberen, al/dan is het maar voor even!

  Ik hoop dat jullie een geschikte tester vinden, ik zou het in elk geval met alle plezier en liefde willen doen!

 219. Olga
  januari 6, 2014 / 11:32

  Het lijkt me heel leuk om dit horloge te winnen! Mijn hardloopdoel is om dit jaar 10 km te rennen. Ik ren al jaren tot ongeveer 7 kilometer, maar nooit langer omdat ik dan last krijg van mijn knie. Eigenlijk wilde ik met mijn vriend de 10km rennen, hij heeft namelijk een sportopleiding gedaan en kan me goed begeleiden en schema’s maken. Nu is het zo dat hij liever niet te lang rent omdat hij dat saai vindt! Daarom is dit horloge perfect voor mij: het zegt precies wat ik moet doen om mijn hardloopdoel te bereiken zonder dat mijn vriend er eindeloos bij hoeft te rennen! Dan gaat het zeker lukken om dit jaar een paar mooie lange afstanden te rennen.

 220. Mari
  januari 6, 2014 / 12:00

  Mijn hardloop doel voor 2014 is niet te hard te lopen!
  In 2012 ben ik, na 34 jaar roken en nooit gesport te hebben begonnen met hardlopen. Gaat best oké, na veel blessures in het begin (ik kon de trap niet eens meer op of af) loop ik nu 10 kilometer in 46 minuten, en dat is met mijn 47 jaar best een mooie tijd. Nu ben ik bezig om de halve Marathon te gaan lopen, in maart. Ik merk nu dat iedere keer als ik mijn grenzen verleg, door verder of harder te gaan ik daar weer twee weken pijn van heb. Komt dus door te slechte training, en te snel en te hard.

  Dus mijn doel is om niet te hard te lopen en dat kan ik bereiken door de mooie opties van de Gramin.

  2014 pijnvrij hardlopen dat wil ik wel

 221. Suzanne
  januari 6, 2014 / 12:13

  Mijn hardloopdoel is de halve marathon uitlopen in Leiden op 18 mei!! Mijn streeftijd is 2.10, dat MOET haalbaar zijn en ik ben er hard mee bezig om misschien sneller te eindigen! Ik heb vriendinnetjes gemaild over de Vondelparkloop en hoop dat er door de maanden heen nog wat dingen bij komen, maar die halve marathon staat!

 222. anja
  januari 6, 2014 / 12:53

  Mijn hardloop doel van 2014 is, lekkker blijven hardlopen wat sneller worden en mijn afstand van 10 km stapje voor stapje uit te breiden na een langere afstand. en met dit horloge zou het een stuk makkelijker worden

 223. Dorien
  januari 6, 2014 / 13:15

  Ik werd door mijn fanatieke vriend en schoonvader aangestoken om te gaan hardlopen, hier ben ik in 2013 al fanatiek mee begonnen. Mijn doel voor 2014 is de 10 km lopen binnen 55 min. Er zijn 3 komende maanden 4 wedstrijden waar ik aan mee doe. De laatste wedstrijd moet ik binnen de 55 min hebben gelopen. Hardlopen geeft me zelfvertrouwen en ik kan trots op mezelf zijn, de drive voor mij om er mee door te gaan.

 224. Zoe
  januari 6, 2014 / 14:53

  Ik denk dat deze super gave Garmin Horloge mij heel erg kan helpen omdat ik na een genoodzaakte pauze van 2 jaar weer ben begonnen met hardlopen. Mijn doel is mijn ritme weer terug te vinden, weer te kunnen genieten van het lopen en ik denk dat deze Garmin mij daar heel goed bij kan helpen.

 225. Rik van Ek
  januari 6, 2014 / 16:06

  Ben totaal ervaringsloos en wil gewoon kijken wat er te bereiken is. Dit “apparaatje” kan mij als leek daar uitstekend begeleiden naar betere prestaties.

 226. Stefanie
  januari 6, 2014 / 16:43

  Wat een gave actie!

  Op dit moment loop ik een aantal jaren met de Garmin Forerunner 110 en om te beginnen was dat prima, maar ik mis nu een aantal functionaliteiten, vooral tijdens het lopen. Ik hou van statistieken nalezen dus dit horloge klinkt als muziek in de oren!
  Mijn doel voor dit jaar is om mijn vierde halve marathon te lopen, en de eerste als mama :-) En natuurlijk een stuk sneller dan mijn vorige, ik ga voor de 1.50. Na nieuwe PR’s op de 5 en 10km hoop ik de halve daar aan toe te mogen voegen, met behulp van de Garmin Forerunner 620!
  (Het moederschap doet trouwens wonderen voor je snelheid, zomaar een tip ;-)

 227. Yamina
  januari 6, 2014 / 17:13

  Volgens mij heb je nog nooit zoveel reacties gehad op een post!

  Ik ben in maart 2013 (dankzij jou) begonnen met hardlopen. Ik had niet verwacht om überhaupt een 5 zondag at staan 10 km te lopen vanwege blessures.

  Ik wil voor de zomer van dit jaar mijn eerste halve marathon lopen. Het liefst onder de twee uur haha. Verder wil ik graag een nieuw PR zetten op de 10 km.

  Zonder dat horloge kom ik er ook wel, maar met is natuurlijk net iets leuker!

  • Yamina
   januari 6, 2014 / 17:15

   Jammer van de autocorrectie haha.

   Het moet zijn: een 5km laat staan een 10km ;)

 228. Lisa
  januari 6, 2014 / 18:51

  Wat een top actie! Ik heb mij al opgegeven voor de 10km loop op de marathon, dus voor mij is er geen weg meer terug haha! Daarom zou ik graag het Garmin horloge winnen zodat ik over 3 maanden met een gerust hart aan de start kan staan (vind het nu nogal spannend omdat ik nog druk aan het trainen ben)…Ik heb de fb page van Garmin ook geliked. :)

 229. marleen
  januari 6, 2014 / 20:25

  mijn doel is de 10 kilometer te gaan lopen tijdens Leeuwarden loopt!
  ik heb nog nooit hardgelopen maar altijd teamsporten gedaan. sinds september ben ik gaan hardlopen. en het virus heeft me te pakken! de kilometers vliegen uit mijn benen. ik ben super trots op mezelf. en verleg telkens mijn grenzen. wat zou het super zijn als ik gebruik mag maken van de statistieken die het horloge geeft om mijn doel(en) te bereiken.

 230. Annelies
  januari 6, 2014 / 20:32

  Mijn doel is de 10 km te kunnen lopen tijdens de tilburg ten miles loop.
  En dan met zo’n super de luxe gps horloge is het heel handig trainen

 231. Josien Hillebrands
  januari 6, 2014 / 20:50

  New York! Gaat me lukken ook! 2014 is van mij! :D!

 232. Marliess
  januari 6, 2014 / 21:35

  Mijn doel is om eerst maar eens de 5 km op Schier te lopen, dit ivm. een veel te fanatiek vriendje (en zijn vriendjes). Die loopt wel de halve marathon. Maar hij heeft een Garmin 610. Dus een 620 om mijn pols zou dan natuurlijk super vet zijn! :-)

 233. Ilse Verhoeven
  januari 6, 2014 / 21:57

  Mijn doel is om een uur lang 11 km per uur te lopen. Met dit horloge kan ik een strak schema opstellen waardoor ik mijn tempo geleidelijk op kan voeren en zo mijn doel kan halen. Bij start to run heb ik geleerd hoe ik dit moet doen zonder mezelf over de kop te lopen

 234. januari 6, 2014 / 23:03

  Leuke winactie! Mijn hardloopdoel van 2014 is om eindelijk eens te beginnen. Al jaren wil ik gaan hardlopen, maar er komt nooit iets van. Mijn studie is bijna klaar en nu is de tijd ervoor. Mijn doel: 5km kunnen hardlopen.

  Als onervaren hardloper heb ik natuurlijk nauwelijks enig idee hoe het moet. Garmin kan mij hier zeer goed bij helpen. Vooral de hersteladviseur lijkt me daar zeer handig bij :D

 235. januari 7, 2014 / 10:08

  Mijn hardloopdoel voor 2014 is weer 5 km kunnen hardlopen. Ik heb nu meer als een jaar niets gedaan. Dat kwam door de zwangerschap en het herstel daarna. Nu wil ik het weer oppakken. Heb mooie nieuwe hardloopschoenen en sokken gekregen. De Garmin zou dat plaatje helemaal compleet maken. Omdat ik er echt helemaal uit ben en vanaf 0 moet beginnen komt hij heel goed van pas. Zo kan ik mijn hartslag goed in de gaten houden en vooral ook het herstellen goed uitvoeren. Kortom: I need the Garmin! haha. Dan kan ik weer veilig en goed opstarten met hardlopen en binnen de kortste keren weer 5km hardlopen.

 236. van erum maria louisa
  januari 7, 2014 / 15:19

  ik ben al heel content als ik dagelijks een uurtje goed kan
  stappen

 237. januari 7, 2014 / 18:34

  Wauw klinkt goed! Super gaaf lijkt me dat horloge. Eigenlijk heb ik stiekem twee doelen: eerst de 10 km en daarna is de dam tot dam-loop echt mijn hardloopdroom voor 2014! Dat horloge zou me dan nog meer motiveren hihi! Oh en FB-pagina is geliked ;)

 238. Niels
  januari 7, 2014 / 19:12

  Even een half uurtje per dag flink rennen, hopelijk hou ik dat vol!

 239. Laura
  januari 7, 2014 / 20:54

  Wauw! Mijn persoonlijke doel voor 2014 is vooral het jaar sportief doorkomen! In 2013 mijn eerste halve marathon en veel andere leuke lopen gedaan & voor 2015 staat de marathon op de lijst. Dit jaar wordt een bijzonder jaar, waarvan ik 7 maanden in Zuid Afrika ga doorbrengen. Deze horloge zou de perfecte motivator zijn voor mij dit jaar om te blijven lopen en misschien wel nog harder te gaan lopen, in wat voor omstandigheden dan ook :)

 240. Ilse
  januari 7, 2014 / 21:59

  De 10 km lopen binnen het uur is mijn doel voor 2014. Maar ik ben bang dat mijn hartslag boven de 200 uitkomt :-) Daar komt de Forerunner dus zeker van pas!

 241. Frieda
  januari 7, 2014 / 22:13

  Mijn doel voor 2014 is eerst trainen voor de 5km in maart en later in het jaar de 10km, wij zijn een vrouwengroepje dat in oktober is begonnen met gewoon wandelen en nu wekelijks een lekker rondje hardlopen we denken dat we nu al 5km zullen halen maar de 5km is dus nu ons eerste doel en met het sporthorloge wordt dat denk ik alleen maar beter want dan kan niet alleen ik meten maar iedereen in ons groepje wel een keer hoe het ervoor staat.

 242. Anneliese
  januari 7, 2014 / 22:53

  Ik wil in september in Gouda de 10 kilometer lopen met al mijn colleges, het horloge zou enorm helpen om deze prestatie te volbrengen.

 243. Renee
  januari 7, 2014 / 22:54

  Mijn ultieme doel is om de halve marathon met mijn moeder uit te lopen.
  Ik ben vorig jaar samen met haar begonnen met hardlopen, en ik had nooit gedacht dat ik de 5km zou kunnen halen, laat staan de 10km… Dit hebben we vorig jaar al allemaal kunnen doen, EN DAT VOELDE ZO GOED!!

  Over 61 dagen lopen we samen de halve marathon en wat zou het gaaf zijn om samen te finishen. En wie weet, met de hulp van deze supergave gadget, lopen we hem aan het einde van dit jaar binnen 2 uur…

 244. MCMIR
  januari 7, 2014 / 23:01

  Oh, watertanden :-) Wat een gaaf horloge. Dat zou mij zeker helpen bij het halen van mijn hardloopdoelen. Vorig jaar zomer ben ik begonnen met hardlopen. Allereerst om conditie op te bouwen en wat af te vallen. Ik vond het afgrijselijk en super zwaar. Zelfs de schema’s van Evy waren teveel. Maar ik gaf niet op, schema’s overboord en gewoon zelf opbouwen. Inmiddels kan ik 6 km achter elkaar rennen, is mijn pace ongeveer 7 min/km en ben ik 19 kilo kwijt. Ik vind het hardlopen heerlijk. Dit jaar wil ik de Ladiesrun van Rotterdam lopen. Voor de morele steun (het verbonden doel is letterlijk aan mij te zien) loopt mijn beste vriendin mee. Samen gaan we de 5 km lopen. Verder wil ik dit jaar ook nog een 10 km rennen en ik wil nog 6 kilo kwijt.

 245. Natalie
  januari 8, 2014 / 11:03

  Wat een super gaaf horloge en wat een mogelijkheden zeg. Ik heb afgelopen oktober mijn eerste halve marathon gelopen en ik ben van plan mijn pr. dit jaar te gaan verbeteren. Wat kan ik dan beter gebruiken dan deze garmin die mijn resultaten en trainingsprestaties zo goed bij houdt en zelfs advies geeft voor mijn herstel.
  Het zou mooi zijn als ik tijdens de CPC in maart mijn tijd op de halve marathon kan verbeteren en dan met nog meer plezier kan lopen dankzij dit prachtige horloge van garmin. Ik ben er klaar voor :-)

 246. Pascale
  januari 8, 2014 / 14:45

  Wauw wat een mooi horloge!
  Ik ben eind vorig jaar begonnen en ik kan nu 5 km achter elkaar lopen. mijn doel is om aan het eind van het jaar 15 km te kunnen lopen.

 247. Fleur Suijkerbuijk
  januari 9, 2014 / 00:42

  Wow 255 comments al?? Hoe ga ik hier tussenuit springen en mijn motivatie laten zien om deze Garmin te winnen. Dit is al een challenge opzich…. En dan de ECHTE challenge voor mij in 2014: Het hardlopen weer oppakken! Van kleins af aan ben ik bloedfanatiek als het gaat om sporten. Zo begon ik met voetbal en hockey, heel leuk allemaal, maar ik kon er niet alles uithalen leek het

 248. F. Suijkerbuijk
  januari 9, 2014 / 00:53

  Wow 255 comments al?? Hoe ga ik hier tussenuit springen en mijn motivatie laten zien om deze Garmin te winnen. Dit is al een challenge opzich…. En dan de ECHTE challenge voor mij in 2014: Het hardlopen weer oppakken! Van kleins af aan ben ik bloedfanatiek als het gaat om sporten. Zo begon ik met voetbal en hockey, heel leuk allemaal, maar ik kon er niet alles uithalen leek het. Op de middelbare school deden ze aan hardloop trainingen. In groepsverband trainden we voor de 10km in Roosendaal (De Brabantse zomerklassieker!). Ik vond het super leuk. Toch nog het sporten in team verband, maar uiteindelijk zelf een prestatie leveren! Iets waar je maanden voor traint. Door wat flinke blessures heb ik maar een paar keer mee kunnen doen met deze hardloopwedstrijden… Nu, een paar jaar later, ben ik weer volledig herstelt en ben ik er klaar voor om weer te gaan. Maar nu moet ik grotendeels alleen hardlopen. Iedereen is druk met studeren en werken. Geschikte tijden vinden om samen hard te lopen zit er bijna niet meer in. Ik ben dus op zoek naar een hardloop maatje, iemand (of naja, iets ;-)) die mij motiveert en ‘on track’ houdt. De Nike Fuel Band heb ik vorig jaar gekocht toen ik nog in London woonde. De band motiveert me om te bewegen, maar nog niet echt om meer te gaan hardlopen. Ik ben een mega statistiekjunkie en houdt het liefst alles zo goed mogelijk bij. Ik ben zo benieuwd naar de uitslag….. Ga ik deze ‘marathon’, de race om de Garmin sporthorloge winnen? ;-) Ik wacht bij de finish… Liefs!

 249. Margot
  januari 9, 2014 / 15:31

  Na onwijs veel blessures de afgelopen 2 jaar wil ik dan echt aan de gang gaan met hardlopen. De schema’s zijn geprint, de koelkast ligt vol gezonde groenten en de oude schoenen zijn afgestoft. Ik mis alleen nog mijn beste vriend voor de komende tijd en dat zou jij misschien kunnen oplossen. Het lijkt me geweldig motiverend om alles zo goed te kunnen volgen en om steeds dichter bij mijn doel te kunnen komen. Op en top fit de zomervakantie in!

 250. januari 10, 2014 / 07:35

  Mijn doel is om een goede tijd te lopen op de 10k. Ik heb al een keer eerder een 10k wedstrijd gelopen en dat was erg leuk om te doen, maar de tijd was nou niet heel spectaculair. Naast hardlopen ga ik ook zo’n drie keer in de week naar de sportschool, dus het hardlopen schiet er (iets te) vaak bij in. In 2014 wil ik dus regelmatiger hardlopen, zodat ik dit jaar (hopelijk) 10 kilometer onder de 55 minuten kan lopen. Nu loop ik met de Nike app op mijn telefoon, maar een horloge is natuurlijk ideaal. Vooral de functie die je hersteltijd berekent, is denk ik echt iets voor mij. Ik ben vaak iets te overenthousiast als ik ergens voor ga, wat nogal eens resulteert in dat ik een paar weken niet kan lopen door overbelasting. Dit horloge zou een uitkomst zijn en zeker een goede motivatie om regelmatiger hard te lopen!

  • januari 10, 2014 / 07:36

   Oh, en ik heb de facebookpagina geliket!

 251. januari 11, 2014 / 13:02

  Mijn doel voor 2014: anderhalf uur fijn lopen op een constant tempo! Ik heb het hardlopen eind vorig jaar weer opgepikt. Veel verder dan 7km ben ik nog niet gekomen, maar ik merk vooral dat ik niet op een constant tempo loop – leuk als je intervaltraining doet, maar ik zou toch graag een lekker tempo vinden en dat langer volhouden!
  Daarnaast ben ik gewoon een enorme nerd en maak je me bijzonder gelukkig met alles wat getallen heeft. Serieus. Ik kan eindeloos de grafiekjes die mijn app me geeft analyseren, maar ik vind nooit dat er genoeg informatie uit komt. En een cadansmeter? Grondcontact? Verticale beweging? AWESOME. Je zou mijn nerdige hart (en mijn figuur) echt extreem gelukkig maken met dit geweldige horloge!

 252. Rachel
  januari 11, 2014 / 17:09

  Ik ben al een tijd aan het hardlopen maar merk dat ik een beetje op de automatische piloot loop. Dit geweldige horloge lijkt me perfect om weer een beetje gevarieerd te gaan lopen. Keeping my fingers crossed !

 253. Eveline
  januari 11, 2014 / 21:06

  Mijn angst overwinnen en mee doen met een hardloop wedstrijd. Hij is 10km en gaat over het strand en door de duinen. Ik heb ook mn zus, nichtje en twee tantes zo ver gekregen om met mij mee te doen :-)

 254. Johan Schomaker
  januari 12, 2014 / 16:12

  Ik denk dat dit een welverdiende en een superhorloge is voor mijn zoon van 15. Hij gaat nu (na 2 keer leukemie en een beenmerg-transplantie in Leiden) naar de sportschool. Hij sport daar onder begeleiding 2 keer per week. Zijn conditie gaat vooruit (hij had eerst al moeite om een trap op te komen. De begeleiding op de sportschool stopt per maart en wij willen graag dat hij verantwoord verder gaat en ik verwacht dat de GARMIN 620 een stimulans en voor hem een perfect maatje is om zijn doel te bereiken. Hij doet nu interval op de loopband en komt vaak trots thuis met zijn prestaties. Gun hem zijn maatje en laat hem heerlijk genieten van het buitensporten dit voorjaar.

 255. Jorinde
  januari 14, 2014 / 20:08

  Mijn hardloopdoel is in 2014 500km te lopen en een halve marathon te lopen!

 256. erik
  januari 20, 2014 / 20:07

  Hey,

  ben erik (13) ben flink aan het trainen voor de 5K. Gewoon heerlijk hardlopen!!