RUN BABY RUN: First NY-Marathon Training Fail (& counting)

 photo RecentlyUpdated240.jpg

Afgelopen week was dus mijn eerste week van mijn 20-weekse training voor de New York Marathon. Ik had een super ambitieus schema opgesteld, iets te ambitieus, zeker voor een week zoals vorige week.

Ik kan gewoon geen 8 kilometer lopen als ik van 7.00u tot 20.00u onderweg ben van-naar Amsterdam en ik kan dan al helemaal niet ook nog eens buikspieroefeningen doen. What was I thinking? En hallooooo, vijftien kilometer hardlopen in een super druk weekend met pietje pruimenweer? Ieeekkkkk. Dat laatste heb ik dan misschien wel gedaan, maar met moeite.

Maandag was mijn eerste run. Ik kon mijn bed absoluut niet uitkomen, maar werkte thuis voor Girlscene, dus kon ook prima pas om 7.00u gaan hardlopen (in plaats van 5.45u als ik naar Amsterdam had gemoeten). Wat me mijn bed uit trok? De blog van Francien over  motivatie. Goed. Er stond een snelle 5K op het programma. Na een glaasje bietensap dacht ik dat ik er klaar voor was. Snel was mijn rondje wel (precies 25 minuten voor een 5K is voor de vroege ochtend redelijk), maar misselijk dat ik na het rondje was. Kwam die fijne smaak van bietensap weer bovendrijven. Ieekkkkk!

Voor dinsdag stond er dus een 8K en een core training op het programma, maar die verplaatste ik naar woensdag, mijn rustdag. Omdat het woensdag 35 graden zou worden (you all know how that turned out), ging ik al vroeg op pad. Het was benauwd warm en de pollen deden hun werk goed. Ik liep geen 8K, maar een 7K met heuvels, de training die voor donderdag op het programma stond. Eventjes geruild dus. Natuurlijk begon het vlak na mijn run keihard te regenen en was het daarna een veel aangenamere hardlooptemperatuur.

Donderdag liep ik natuurlijk OOK die 8K niet. Donderdag was een zwarte bladzijde. Vrijdag en zaterdag had ik het veel te druk voor die 8K (met de armbandjes) en daarbij, zaterdag moest ik eigenlijk 15K lopen. Ook niet gedaan dus. Oh ja en die core trainingen? (die ik niet alleen dinsdag, maar ook vrijdag moest doen?)… Ook niet gedaan natuurlijk. Oeps.

Gelukkig wist ik zondag genoeg moed bij elkaar te verzamelen voor de 15K. Het waaide zo hard, ik had het gevoel dat ik door een vol zwembad liep, alles hield me tegen. Maar de terugweg (meewind), was fabulous.

Ik hoop niet dat afgelopen week een graadmeter is voor de komende 19 weken, want dan ga ik mijn vraagtekens bij die hele marathon stellen. Maar ik vertrouw er op dat het goed komt. Dat ben ik niet alleen mezelf verschuldigd, maar ook dance4life en iedereen die gedoneerd heeft. No pressure!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

22 Reacties

 1. juni 26, 2013 / 17:41

  Haha, ‘no pressure’! Ach, ik ben er toch van overtuigd dat je het kan, al moet je jezelf erdoorheen slépen! Ik hoop dat volgende week iets succesvoller wordt voor je!

 2. juni 26, 2013 / 17:44

  je kan het!

 3. juni 26, 2013 / 19:04

  you go girl! gaat je lukken:) elk begin is moeilijk maar het komt vast goed!

 4. juni 26, 2013 / 19:50

  Sowieso dat het je gaat lukken!

  Ik loop een marathon 5 weken voor NY, kom uit een blessure en kan net weer een 10K lopen en ik heb nog niet eens na durven denken over een schema -en ja, nu ik dit zo opschrijf voel ik me echt een stomme doos. Dus met jou gaat het helemaal goedkomen!

  (& ik denk dat ik vanavond maar eens een mooi schema voor mezelf in elkaar ga draaien… misschien toch wel zo verstandig)

 5. juni 26, 2013 / 20:12

  Als iemand het kan, ben jij het wel! Daar ben ik van overtuigd. Volgende week gewoon gaan knallen ;)

 6. juni 26, 2013 / 20:20

  Ik ben benieuwd naar de blog van Francien, die moet ik morgen maar lezen wanneer ik weer genoeg redenen kan verzinnen om niet te gaan lopen!
  Maar het gaat je helemaal lukken, deze week ga je juist zien als hoe je het niet moet aanpakken de komende tijd en motiveert je om juist aan de slag te gaan! Je kan het!

 7. juni 26, 2013 / 21:04

  Gaat helemaal goed komen meid! Succes met trainen.

 8. juni 26, 2013 / 21:10

  Met jou doorzettingsvermogen kom je er wel! Gaat je zeker weten lukken! X

 9. juni 26, 2013 / 21:39

  Een troost mijn hardloopweek was nog minder!

 10. juni 26, 2013 / 22:07

  Het komt vast goed! en oh mijn god. dat jij elke ochtend een glas bietensap naar binnen werkt. Ik heb het 1 keer geprobeerd maar ik werd al onpasselijk van de geur…

 11. Geeske
  juni 26, 2013 / 22:11

  Bikkel! Ondanks alles, toch prima gedaan? Ik vind bietensap trouwens heerlijk… Ik weet niet zo goed of het nou echt helpt of dat het een placebo effect heeft, maar ik ren er lekker op! Soms drink ik het ook wel eens ‘gewoon’.
  Succes met de voorbereidingen, het gaat je lukken!

 12. Ilse
  juni 26, 2013 / 22:40

  You can do this, niet gelijk opgeven en doorgaan! :)

 13. juni 27, 2013 / 09:11

  Oh oooh… kom op he, het is even inkomen om weer zoveel en hard te gaan trainen maar je krijgt spijt als je het blijft uitstellen. Even doorbijten, dan kom je vanzelf in die trainingsflow!

 14. juni 27, 2013 / 09:50

  Het begin is altijd weer even extra zwaar. Maar als je er straks weer inzit!

 15. juni 27, 2013 / 11:52

  Je bent wel hartstikke goed bezig, dus zet ‘m op! Ik ging laatst ook met mijn vriend rennen, na 3K waren we dood hahaha

 16. juni 27, 2013 / 12:08

  Het gaat vast wel goedkomen! 1 mindere week betekend niet gelijk 20 mindere weken ;) Je kan jezelf er vast wel doorheen slepen!

 17. Sanne
  juni 27, 2013 / 12:37

  Volgens mij loop jij zelfs die marathon uit als je 20 weken lang niks doet.

 18. juni 27, 2013 / 16:27

  Het gaat je lukken, i know you can do it!

 19. juni 27, 2013 / 22:03

  Haha ahh, het gaat je echt wel lukken Annemerel, we know you can <3.

  Liefs, Mariette

 20. Anouk
  juni 28, 2013 / 12:13

  You can do it, believe in yourself! Waar heb je trouwens die leuke ketting gekocht die je op de twee foto’s van dit artikel draagt? Hij is nice! Liefs!