RUN BABY RUN: Too soon, too fast & Crew Love (35/150)

 photo Desktop131-1.jpg

Vorige week schreef ?ik dat ik zeker tot het einde van het jaar geen langere afstanden? dan tien kilometer wilde lopen en dat ik absoluut niet op tempo ?wilde lopen. Ik zou het rustig aan doen. Tien kilometers tussen de ?55 minuten en het uur. Ik begrijp dat dat niet voor iedereen?’ rustig’ is, maar dat is mijn tempo wanneer ik rustig loop, dat is ?voor mij een tempo waarop ik makkelijk kan blijven praten en?waarbij ik niet het gevoel heb dat ik een heftige inspanning aan ?het doen ben. Mijn marathontempo dus.

Maar? afgelopen zondag kon ik het niet laten, ik kon het niet laten om te? versnellen. De reden? Er zijn er meerdere.

1. Ik had niet veel tijd, I was on ?a deadline en had een super strak schema, als ik vijf minuten ?eerder thuis zou zijn zou dat betekenen dat ik mijn haar zou kunnen?föhnen in plaats van het nat in een knotje op mijn hoofd te?zetten.

2. Lin vroeg me afgelopen week op haar blog of ik haar op 18 januari onder?de 50 minuten op de 10K wilde hazen. Prima, maar eh… kan ik ?überhaupt nog wel een 10K onder de 50 minuten lopen? Ik was best ?benieuwd of ik überhaupt nog wel kon versnellen.

3. Ik had gewoon heel veel zin om?mijn hart sneller te laten kloppen. Dat heb je soms, ?toch?

Ik liep geen ?tien kilometer onder de 50 minuten (gelukkig, want dat zou echt dom? geweest zijn), maar ik liep hem wel in 51.40m en dat is toch 7?minuten sneller dan een paar dagen eerder. Het ging lekker, ik? voelde me goed en ik kon zelfs nog telefoneren tijdens het rennen,?dus het heeft niet écht belachelijk veel inspanning van me? gevraagd.

Maar het? was toch net iets te veel, want een dag later werd ik weer wakker ?met pijn in mijn knie. Too fast, too soon.

Gelukkig geen drama, want gisteren ?had ik nergens meer last van. Maar het is wel een reminder, ik moet ?uitkijken want ergens zit nog steeds een blessure en als ik niet ?uit kijk ben ik straks weer terug bij af en daar hebben we? natuurlijk geen zin in.

Even een iets heel anders, ik ben zo blij met mijn? crewmaatjes van de Girls Love 2 Run Crew. We rennen iedere derde? maandag van de maand met z’n allen een stuk en hebben daarna nog? een get together. Afgelopen maandag werd de run georganiseerd door ?DrtyLndry en was het begin en eindpunt van de run de winkel van?Lululemon in Amsterdam. Jullie weten vast wel dat Lululemon mijn ?favoriete running tights maakt en ik vond het dan ook leuk om de? winkel eindelijk eens van binnen te bekijken. Na de run van 7?kilometer door het Westerpark sloten we af met een designmeeting,? onder het genot van een kopje thee en heerlijke sushi bespraken we?de trends op hardloopgebied en wat wij van hardloopkleding? verwachten en wat we op dit moment nog missen. Als dank voor onze?input gingen we allemaal naar huis met een prachtig kledingstuk uit?de Lululemoncollectie. Sushi, running, running-girls & ?running-clothes, jullie begrijpen, dit was een hele fijne?avond.

Onze eerste wedstrijd lopen we op 18 januari? in het Vondelpark tijdens de Vondelparkloop op zaterdagavond. Er?zijn nog steeds startbewijzen voor de 10K te koop, ben jij er?ook bij?

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. Julia
  december 18, 2013 / 17:52

  Uh, je “hard sneller te laten kloppen” ?

 2. december 18, 2013 / 18:42

  Ai, jammer van je knie!

 3. december 18, 2013 / 19:03

  Al goed dat je er verder geen last van hebt dan… En zo’n loop ‘crew’ lijkt me super leuk!

 4. december 18, 2013 / 19:12

  Lijkt me gezellig, zo’n loopgroep. Maar ik zou nog geen woord uit kunnen brengen tijdens het rennen, dus ik blijf lekker in m’n uppie lopen ;)

 5. december 18, 2013 / 19:13

  Jah ik ben er bij op 18 januari. Het lijkt me leuk je eens te ontmoeten!

 6. december 18, 2013 / 19:13

  Wauw, dat is je rustige tempo? Dat lijkt me tof, mijn rustige tempo is een stuk langzamer :p
  En het lijkt me inderdaad heel leuk om in een crew te zitten, er is geen bestere motivatie toch ;)

 7. Claudia
  december 18, 2013 / 19:33

  Haha, ik zag op instagram dat Shay Mitchell deze clownslegging ( ;) ) ook heeft! Moest meteen aan je denken!

 8. december 18, 2013 / 19:37

  Ook ik ben er bij op de 18e :) Alleen lopen jullie vast veel harder dan ik haha. Pas je op met je knie?

 9. december 18, 2013 / 20:07

  Gelukkig is het niet uitgelopen op een drama, zou zonde zijn!

 10. Milou
  december 18, 2013 / 20:20

  Heel herkenbaar! Kamp(te) ook met een knieblessure dus moe(s)t rustig aan doen, maar dan wil ik juist alleen maar hard!
  Ik loop eind dit jaar nog een 10K en hoop dan voor het eerst onder de 50min te lopen. Maar door die blessure ben ik iets minder voorbereid dan ik zou willen dus het zal erom hangen..

  Vondelparkloop doe ik ook, vorig jaar ook gelopen:) Dus even kan ik dan in de herkansing of gewoon mijn PR verbeteren en verder onder de 50;)
  Twijfel alleen nog of ik zaterdag of zondag ga!

 11. december 18, 2013 / 21:28

  Wat balen van je knie! Xx

 12. Margot
  december 18, 2013 / 21:37

  Jammer dat ik in België woon anders deed ik zeker mee!

 13. december 19, 2013 / 08:27

  Huh volgens mij moet je even naar de codes van je artikel kijken :P Verder leuk stukje!

 14. december 19, 2013 / 09:53

  Jammer dat je toch weer pijn kreeg in je knie. Hopelijk gaat het snel allemaal beter!

 15. december 19, 2013 / 10:08

  Voorzichtig jij! Ik moet je wel kunnen aanmoedigen tijdens de marathon van Rotterdam! En ohhh ik baal echt dat ik er niet was maandag, ik wil ook een kledingstuk van Lululemon!

 16. december 19, 2013 / 11:13

  Fijn dat het bij een reminder bleef! Ik heb sinds de 21km afgelopen zondag last van mijn heup, beetje zeurend als ik loop. Gisteravond toch 10 met de Nike runningcrew meegelopen op rustig tempo (10,5km/hr) met het idee van; als ik warm ben zakt het wel weg. Niet dus.. de laatste 2 km voelde alsof ik er doorheen kon zakken en na de training kon ik niet meer lopen van de pijn. Elke beweging ga ik door de grond, lijkt uit mn gewricht te komen. Straks naar de fysio, hopelijk ben ik snel weer back on track! Succes ook jij! We moeten wel in Rotterdam kunnen shinen!

 17. december 19, 2013 / 12:08

  Allereerst, wat een leuke outfit! En ik herken het probleem met je knie.. Heb er zelf ook last van als ik teveel wil. Succes!

 18. marleen
  december 19, 2013 / 13:52

  ik mis een paar spaties tussen sommige woorden :P

  tof dat jullie ook meerennen de 18e! ik ben er zelf ook bij! misschien sluit ik stiekem wel aan achter jullie want dan kan ik vast ook een tijd klokken onder de 50 minuten ;) als ik mijn spullen ten minste niet in een rugzak meeneem want er is geen garderobe…. (en dat voor die 11 !!!! euro voor een startbewijs. te belachelijk eigenlijk :o ik vraag me af waarvoor het geld is als het de dag erna wel goedkoper is)