RUN BABY RUN: Blizzard? No problem! Monsoon? Hell no!

 photo ScreenShot2013-01-30at172151_zps1ca27ef2.png

Afgelopen zaterdag werd ik laat wakker. Of nou ja, erg laat werd ik niet wakker, ik denk dat het acht uur was? Maar mijn bed lag erg lekker en ik ben groot fan van mezelf nog 300 keer omdraaien en dat deed ik dus ook. Totdat mijn vriend op zijn iPad zag dat er een sneeuwbui aan zat te komen. Shit, ik moest nog hardlopen. Dat klinkt alsof het een straf was, nee, zo bedoel ik het niet, maar het stond wel op m’n to do list en als iets eenmaal op mijn to do list staat komt het er niet snel meer vanaf.

Dus ik sprong uit bed, trok mijn legging aan, jasje aan en GAAN! Toen ik buiten stond kwam ik er achter dat ik mijn handschoentjes vergeten was, maar dat maakte niet uit, dacht ik. Ik was nog geen twee minuten onderweg of de eerste vlokjes dwarrelden naar beneden, het duurde niet langs voordat de sneeuw tien keer harder naar beneden kwam. Of nou ja, naar beneden… De sneeuw kwam horizontaal. Ik kon alleen maar lachen en eigenlijk vond ik het best fijn. Ik zag geen hand voor ogen (de sneeuw zat namelijk IN mijn ogen), maar op de één of andere manier genoot ik ervan.

Ik wilde dat ik op dezelfde manier genoot van regen. Ik kan het namelijk nog steeds niet, lopen in de regen. Bij het zien van een klein vlekje op Buienrader klim ik al in de hoogste boom. Mij niet gezien, help, nee, echt niet, ik doe het niet!

Laat mij maar een halve marathon lopen met -5, ijsplaten omzeilend en zonder handschoentjes. Dat doe ik 100x liever dan dat ik vijf kilometer in de regen loop.

Wat me zo tegen staat aan regen? Ja, wat niet eigenlijk. Het is nat, het is koud.. En als je kleding dan zo tegen je aan plakt. Daarnaast vind ik het deprimerend, zo’n grauwe lucht. Als het sneeuwt ligt er tenminste nog iets wits op de straten, dat geeft licht. Wat mij betreft ontneemt regen al het licht (dra-ma!)

Ik weet dat er tijdens een regenbui meer zuurstof in de lucht zit en dat dat je prestaties juist zou verbeteren. Maar ik kan er niet aan wennen. Ben ik hierin de enige, of ben ik niet de enige hier die van suiker is?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

36 Reacties

 1. januari 30, 2013 / 17:25

  Ik vind het totaal niet aantrekkelijk om dan naar buiten te gaan. Maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het niet meer zo erg. Maarja die drempel he..

 2. januari 30, 2013 / 17:26

  Herkenbaar! Ik haat regen.

 3. januari 30, 2013 / 17:27

  Ik snap je wel hoor, fietsen door de regen is al zo verschrikkelijk en lopen door de regen lijkt me dan ook niets! Ik zou me er ook echt niet tot kunnen zetten.

 4. januari 30, 2013 / 17:32

  Ik haat lopen in de regen! Maar wind is ook niet zo plezierig. Vandaag voelde het als lopen door een muur. De tranen gleden van mijn ogen richting mijn oor. Kortom… ik vind wind en regen niet fijn.

 5. januari 30, 2013 / 17:32

  Heel herkenbaar! Ik ben er ook totaal niet gek op! Sneeuw daarentegen maakt me heel vrolijk en opgewekt!

 6. Marlies
  januari 30, 2013 / 17:33

  Heel herkenbaar! Al heb ik misschien nog wel een grotere hekel aan wind..

 7. Julia
  januari 30, 2013 / 17:36

  Haha ik vind sneeuw ook veel minder erg dan regen! Sneeuw is inderdaad een stuk vrolijker! Alleen ik heb dan afgelopen tijd weer niet hardgelopen omdat er sneeuw lag, en ik bang was dat ik uit zou glijden =P

 8. januari 30, 2013 / 17:40

  lijkt me ook best bijzonder, hardlopen als er ineens dikke vlokken sneeuw uit de lucht komen…
  maar regen? bah, deprimerend!

 9. januari 30, 2013 / 17:40

  Ik heb denk ik ook liever de kou dan regen ..

 10. N
  januari 30, 2013 / 17:47

  Toen ik nog hardliep vond ik regen geen probleem, maar laatst met die sneeuwstorm vond ik fietsen zelfs een hel! Dus nee, ik loop liever hard door de regen dan door die sneeuw.

 11. januari 30, 2013 / 17:50

  Ik heb dat met fietsen, als het sneeuwt of als er sneeuw ligt is het niet zo erg.. Maar als het regent, dan ga ik toch liever met het OV of helemaal niet want nat aankomen op de plaats van bestemming. Als ik al op de fiets zit en ik moet toch naar huis dan vind ik regen minder erg en verheug ik me op de warme douche en de droge kleren die ik aan kan doen als ik eenmaal thuis ben.

 12. januari 30, 2013 / 18:01

  Ik moet zeggen dat ik het niet erg vind als het onderweg gaat regenen, nee het moet niet stortregenen. Maar ik ga niet de deur uit als het al regent, dan blijf ik liever binnen. Laten we het dan toch maar gewoon droog houden.

 13. Sheila
  januari 30, 2013 / 18:02

  Als het miezert vind ik het heerlijk om te lopen. Maar echte regenbuien trotseer ik ook echt niet hoor. Hoewel ik moet zeggen dat wind ook geen pretje is, dan lijkt het zo of je totaal niet vooruit komt.

 14. januari 30, 2013 / 18:15

  Vanochtend moest ik in de stortregen gaan fietsen naar school. Doorweekt dat ik was! Ik vind het echt vreselijk…

  Liefs, Mariette

 15. Bella
  januari 30, 2013 / 18:22

  Sinds ik een paar keer onverwachts halverwege een regenbui over me heen heb gekregen vind ik het niet erg meer. Maandag door regen en wind, óver ijzel ben ik vrijwillig gegaan en wat vond ik mezelf een bikkel haha. Komend weekend komt natte sneeuw, misschien een mooie overgang om te ‘wennen’? ;)

 16. januari 30, 2013 / 19:02

  Ik heb wel een paar keer gelopen als het echt een klein beetje regende, maar niet als er echt een stortbui was. Dat hoeft van mij niet!

 17. Maaike
  januari 30, 2013 / 19:17

  Ik ga ook niet als het regent, bah! Dat je kleding dan plakt, vind ik ook een van de vieste dingen..

 18. januari 30, 2013 / 19:36

  ik vind regen ook vre-se-lijk! Geef mij maar heel het jaar door sneeuw dan 3 maanden aan een stuk regen!

 19. januari 30, 2013 / 19:37

  Ik heb ook echt een gruwelijke hekel aan regen. Het is treurig, het is donker binnen en buiten, je word er nat van, je kleding plakt, ik zie niets meer door mijn bril, mijn haar schiet (verkeerd) in de krul, need I say more..?? xx

  http://www.creativityandchocolate.blogspot.com

 20. Stella
  januari 30, 2013 / 19:40

  Hier nog een regenhater. Ik moest vanmorgen een uur lang in een stortbui naar school fietsen, met regenkleding die geen zin had om z’n taak te doen dus kwam ik als een verzopen kat een op school. Dan liever sneeuw, daar wordt je niet zo nat van.

 21. januari 30, 2013 / 20:04

  Ik heb dat dus andersom.. in de regen, prima! In de sneeuw.. dan draai ik me nog 500x om

 22. januari 30, 2013 / 20:07

  Ik hoor toch altijd dat het goed lopen is NA de regen, dat er DAN veel zuurstof in de lucht zit, dus daar hou ik me dan maar aan ;-)

  <3

 23. januari 30, 2013 / 20:14

  Ik ben vanmiddag geweest, door de regen.. Anders blijf ik het uitstellen.
  Maar lekker is anders.

 24. C.
  januari 30, 2013 / 20:41

  Ik heb mijn sneeuwstop nog een dagje verlengd toen het gisteren maar bleef gieten. Vandaag weer gegaan, was heel fijn! (ondanks pijn aan enkels, knieën en heup/lies)

 25. januari 30, 2013 / 21:22

  Ik denk dat ik hetzelfde ben, ik ben al niet zo heel erg makkelijk naar buiten te krijgen maar met regen brrr… mij niet gezien.

 26. januari 30, 2013 / 21:56

  Ik vind regen maar niks. Hardlopen met de zonnestralen in je gezicht is veel fijner! :-)

 27. januari 30, 2013 / 22:10

  Hier precies hetzelfde. Als ik op buienradar ook maar enig teken van regen zie, weiger ik de deur uit te gaan. In de sneeuw heb ik trouwens ook niet gelopen, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik bang ben dat het glad is en ik ergens onderuit ga :-)

 28. januari 30, 2013 / 22:20

  De drempel om te gaan hardlopen als het regent is meters hoog dat ik het nu al een tijdje al niet meer heb gedaan; sinds er 1 sneeuwvlokje is gevallen.. Oeps!

 29. januari 30, 2013 / 22:22

  Ik ga liever niet hardlopen als het al regent buiten (soms kan ik mezelf overhalen), maar als het tijdens het rennen gaat regenen vind ik het niet zo erg. Dan is het wel verfrissend :) Stortregenen niet meegeteld.

 30. januari 30, 2013 / 22:31

  Gister ging het tijdens mijn run ineens heel erg hard regenen en ik moest nog zeker 2.5km. ik vond het wel grappig om een keer mee te maken en kei hard te sprinten om snel thuis te komen maar die natte kleding in koude benen is niet zo fijn!

 31. januari 30, 2013 / 22:52

  Ik hou juist van rennen in de regen! Toegegeven, de eerste paar honderd meter zijn een beetje naar, maar daarna… accepteren dat je nat wordt en genieten van het feit dat je het niet zo warm krijgt ;) En je mag ongegeneerd als een kleuter in plassen stampen!

 32. januari 31, 2013 / 10:16

  Wat grappig om te lezen dat je het fijn vindt om in de sneeuw te rennen. Leuk geschreven weer!

 33. januari 31, 2013 / 14:29

  Echt leuk geschreven weer =)

 34. januari 31, 2013 / 15:46

  Ik vind het heerlijk om in de regen te rennen. Misschien ben ik een beetje gek, want ik ren juist naar buiten als het regent. Als het sneeuwt sluit ik alle deuren en kom ik niet vanonder mijn dekens vandaan. Brrrr.

 35. februari 1, 2013 / 12:01

  Ik heb ook een hekel aan regen. En aan kou/sneeuw. Dus ja, ik heb sowieso een motivatieprobleem in de wintermaanden! haha.

 36. februari 1, 2013 / 21:48

  Oh nee regen vind ik niet zo erg, vandaag nog 20 km erin gelopen. Stortregen is niet te doen en regen PLUS wind is echt een hel.