RUN BABY RUN: Mijn najaars hardloopkalender

Dit voorjaar liep ik meer hardloopwedstrijden dan ooit in zo’n korte periode. Ik liep een 10 kilometerwedstrijd in Parijs, de halve marathon tijdens de CPC hier in Den Haag, de Boston Marathon, Wings For Life, de Marikenloop en als klapper op de vuurpijl een trail met 1000 hoogtemeters in Italië. Ook dit najaar heb ik weer zes hardloopwedstrijd op het programma staan. Benieuwd waar ik allemaal aan de start verschijn? Komt ‘ie!

3 september Tilburg 10 Miles

Op zondag 3 september ga ik voor het eerst in mijn leven een 10 Miles lopen. Samen met bijna alle deelnemers van #TeamAnnemerelRunsNYC2017 loop ik de 16,1 kilometer in voorbereiding op de New York Marathon die we twee maanden later zullen lopen. Ik heb er super veel zin in. Ik heb van vrienden heel veel goede verhalen over de 10 Miles gehoord. Het is ook mijn eerste moment waarop ik kan testen hoe fit ik nu daadwerkelijk ben. Ik heb dit jaar nog niet heel spectaculaire dingen gedaan tijdens hardloopwedstrijden en ik hoop dat ik tijdens de 10 Miles een mooie tijd neer kan zetten. Een PR wordt het zeker, want het is zoals gezegd de eerste keer dat ik 10 mijlen in wedstrijd verband ga lopen. Je kunt je voor deze wedstrijd trouwens nog inschrijven!

24 september Berlijn Marathon

Hier heb ik het vorige week al uitgebreid over gehad. Op 24 september sta ik aan de start van de Berlijn Marathon. Niet om hier een keihard PR neer te zetten (ik ben realistisch genoeg dat 3.26 even niet tot de mogelijkheden behoort), maar om heel veel andere redenen. Die marathon is gewoon al over zesenhalve week. Dat is best wel bizar.

1 oktober Utrechtse Singelloop (10 kilometer)

Een week na de Berlijn Marathon loop ik de 10 kilometer tijdens de Utrechtse Singelloop. Ik zou hier heel stoer willen zeggen dat ik ga voor een keihard persoonlijk record, maar ik denk dat ik zeven dagen na de Berlijn Marathon nog een klein beetje in de herstelfase zit. Ik loop de Singelloop niet alleen, ik doe dat samen met de #SubwayRunningClub en jij kan daar onderdeel van zijn. Je kunt je hier inschrijven.

15 oktober Halve Marathon Amsterdam

Hier heb ik echt super veel zin in! Op 15 oktober sta ik voor het eerst sinds mijn ALLEReerste marathon in 2012 weer aan de start van de Amsterdam Marathon. Dit keer loop ik niet de ‘real deal’ maar ga ik ’s middags samen met mijn vader en zusje van start tijdens de halve. Een mooie training/wedstrijd drie weken na Berlijn en drie weken voor New York. Even testen of de benen alweer in orde zijn. Dit zal mijn langste duurloop zijn tussen Berlijn en New York. Of in ieder geval, zo heb ik het nu gepland. Het wordt de eerste halve marathon van Roos en ik hoop zo voor haar dat ze dit keer niet vlak voor de wedstrijd geblesseerd raakt. Mijn vader gaat wederom proberen een tijd onder de twee uur te lopen. Misschien moeten we afspreken dat we met zijn drieën samen gaan lopen, dat zou ik echt héél erg cool vinden (alleen ben ik volgens mij de enige van ons drieën die dat leuk vindt).

5 november New York City Marathon

Ja, deze komt echt als een verrassing he, de New York City Marathon. Mijn vierde alweer. Laten we hopen dat vier maal scheepsrecht is en dat ik hem dan ein-de-lijk onder die vier uur loop, wat ik al vier jaar lang probeer. Ik heb super veel zin om weer naar New York te gaan. Ik heb ook heel veel zin om dat samen met veertien andere meiden te doen. En ik heb ook heel veel zin om nu weer voor de vierde keer het parcours door New York te lopen.

17 december Bruggenloop Rotterdam (15 kilometer)

Al jaren wil ik meedoen aan de Bruggenloop in Rotterdam, half december, maar iedere keer ben ik weer te laat met inschrijven. De Bruggenloop is standaard uitverkocht. Maar dit jaar heb ik wel startbewijzen. Tien zelfs. Eentje voor mezelf, negen voor jullie. Want ook deze run loop ik weer in samenwerking met de #SubwayRunningClub. Je kunt je hier half oktober voor inschrijven, dus hou mijn blog en social kanalen goed in de gaten (of zet de datum 17 oktober alvast in je agenda). De Bruggenloop is ‘maar’ vijftien kilometer, maar is altijd heftig. Je loopt niet alleen over verschillende bruggen in Rotterdam, het is ook vaak echt ‘december’ weer. Koud, regen, wind. Maar ik mag hopen dat ik die vijftien kilometer met twee marathons vers in de benen gewoon netjes kan volbrengen. Ik heb nog nooit een 15 kilometer wedstrijd gedaan, dus net als met de 10 Miles, wordt dit sowieso een persoonlijk record.

Hebben jullie je hardloopkalender voor het komende ‘seizoen’ al samengesteld. Zie ik je tijdens een van deze wedstrijden? Als je me ziet, altijd even hoi zeggen he. Ook al lijk ik mega gefocust en in gedachten verzonken (dat gebeurt nog weleens vlak voor een start), I won’t bite. Haha.

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. augustus 9, 2017 / 12:06

  Mijn najaar begint dit jaar al eind augustus met de Zeeuwse Hardloop driedaagse van 18-20 augustus. Op dag 2 een halve marathon en de andere dagen veel strand, dus ik ga voor uitlopen ipv een pr. Daarna staat de Damloop by night op het programma, helaas was ik te laat voor een startbewijs voor de Dam tot Damloop dus loop ik de 5 miles :)

  Daarna volgen de hoogtepunten in mijn agenda: run Disney waarvoor ik even op en neer naar Parijs ga voor de halve marathon. 15 oktober sta ik dan aan de start van de Amsterdam marathon, het doel van dit jaar. En daarna is mijn agenda helemaal leeg :)

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 9, 2017 / 12:18

   Wat een leuk idee zeg, die Zeeuwse Hardloop driedaagse! Heel vet! Succes! En Parijs en Amsterdam natuurlijk ook super leuk.

  • Marieke
   augustus 10, 2017 / 09:24

   Een hardloop driedaagse? Wat cool! Willlikookk! :-)

 2. Aukje
  augustus 9, 2017 / 12:19

  Oh de Bruggenloop lijkt me heel cool! November / december zijn m’n favoriete hardloopmaanden. Lekker koud, regen, wind en daarna warm douchen en mega-voldaan op de bank ploffen. Hoewel, misschien is het in m’n hoofd toch iets romantischer dan dat het daadwerkelijk straks weer is ;-) Zevenheuvelennacht vond ik ook erg leuk vorig jaar!

 3. Sharon
  augustus 9, 2017 / 12:34

  Wat leuk wellicht dat ik je nog zie tijdens de halve marathon in Amsterdam! Dit wordt mijn 2e halve marathon. In november wil ik misschien nog mee doen aan de Zevenheuvelenloop, zeker ook een aanrader als 15 km wedstrijd! Veel succes met alle hardloopwedstrijden!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 9, 2017 / 13:09

   Jaaaa wat leuk dat je ook de halve in Amsterdam loopt! Succes met trainen.

 4. augustus 9, 2017 / 12:42

  Heerlijke kalender! Ik zou met mijn vader de bruggenloop gaan lopen maar dat gaat waarschijnlijk niet door. Dus daar moet ik even wat anders voor vinden, maar ik ga in augustus de Royal run lopen (op paleis Soestdijk), 8km tijdens de Amsterdam halve marathon en verder wat kilometers maken op Singapore en Bali. Een rustig naseizoen maar dat mag wel, ik had een hoop wedstrijden in het voorjaar

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 9, 2017 / 13:08

   Jaaa ik vind het alsnog lekker druk hoor. Rust is heel belangrijk :)

 5. Rianne
  augustus 9, 2017 / 13:08

  Ooh wat een gave wedstrijden heb je op de planning! En je hebt ook al veel wedstrijden gelopen dit jaar! Voor mijn doen heb ik dit jaar ook al veel gelopen en staan er ook nog leuke dingen op de planning! De ten Miles met jullie, halve van Amsterdam en natuurlijk de NYC marathon. Bruggenloop wil ik dit jaar ook lopen, ik ga me direct inschrijven wanneer die open gaat!
  Zevenheuvelenloop lijkt me ook super leuk maar ik weet niet hoe verstandig dat is, 2 weken na de marathon. Dus ik denk dat die voor volgend jaar is.

 6. augustus 9, 2017 / 13:16

  Jippiej! De singelloop in Utrecht ga ik ook doen! Ik ga voor onder het uur, hopelijk lukt het nu wel (probeer al 3 wedstrijden lang onder het uur te lopen) :)

 7. augustus 9, 2017 / 13:27

  Wat een leuk lijstje! Ik ben op dit moment 34 weken zwanger dus loop even helemaal niet meer hard, mijn doel is de CPC in maart, welke afstand dat wordt moet ik nog even afwachten. Ik zou wel 21 willen zeggen maar ik heb geen idee of dat realistisch is ;-). Maar echt joh, als je ineens niet meer kan rennen merk je pas hoeveel je het mist!

 8. Rosalie
  augustus 9, 2017 / 13:29

  Ik hoop echt voor je dat twee marathons in een paar maanden te doen is zonder blessures. Gelukkig is jouw lijf wel wat gewend. Maar ik was echt afgeserveerd na mijn marathon.

  Ik heb als mijlpaal dit jaar de Halve van Haarlem op het programma staan. En de week er voor doe ik de Dam tot Dam. Niet echt handig gepland, maar ik doe de DtD omdat 3 vriendinnen van mij deze ook zouden doen. Echter, twee zijn er al uitgevallen met blessures dus ik hoop dat de laatste wel fit blijft. Het wordt voor mij een traningsloop (dat zeg ik nu heel koel, ik hoop dat ik tijdens de loop ook zo blijf denken) want ik wil de week er na de halve onder 2 uur gaan lopen.

 9. Ilse
  augustus 9, 2017 / 13:29

  Ik heb me opgegeven om samen met jou de singelloop te doen in Utrecht dus fingers crossed dat dat doorgaat en anders wil ik hem zelf lopen! En ik denk nog na over de zevenheuvelenloop en de bruggenloop!

 10. augustus 9, 2017 / 13:57

  Ik zie je bij de start van de Utrechtse singelloop! En mocht ik je treffen zal ik je even aanspreken ?

 11. Laura
  augustus 9, 2017 / 14:41

  De Bruggenloop is op 10 december ipv 17 december ;)

 12. Marjolein
  augustus 9, 2017 / 15:28

  Leuk de Bruggenloop! Twee keer had ik een startbewijs en beide keren werd het afgelast vanwege sneeuw en gladheid. Ik wil ‘m zeker nog een keer lopen al is dat deze keer een hele reis, aangezien ik in de tussentijd verhuisd ben van Den Haag naar Friesland.
  Mijn hardloopkalender is al redelijk gevuld met 27 augustus een halve marathon, 1 september de Volksloop in Ooststellingwerf, 8 oktober Estafettemarathon in Eindhoven en 9 december de Boscross in Diever waar ik hoop de 31,7 km te lopen.

 13. Johan
  augustus 9, 2017 / 15:29

  Wordt een druk loopnajaar voor je! Hopelijk een paar mooie pr’s en nog belangrijker blijf blessurevrij!
  Zelf wil ik na mijn 3 weken in- en ontspanning in de Oostenrijkse bergen in september in het najaar een goeie halve lopen.

 14. Marlous
  augustus 9, 2017 / 15:49

  Superleuk! Er staan weer veel mooie hardloopmomenten voor je op de planning.
  Ik heb tot nu toe maar 1 loop => 3 september de ‘Haarlemmermeerrun’=> ik loop dan een halve marathon.

 15. Sandra
  augustus 9, 2017 / 18:12

  Ik ga op 8 oktober mijn allereerste run ooit lopen! Ik ga de 5 km lopen bij de Stadium Fun Run bij het stadion van ADO Den Haag. Ik ben aan het trainen met het schema uit jouw boek. Ik vind het allemaal erg spannend maar heb er ook enorm veel zin in!

 16. augustus 9, 2017 / 19:31

  Wat ik me afvraag, als het je nu lukt om de New York Marathon onder de 4 uur te lopen (wat ik wel heel erg hoop voor je!) is het dan de laatste keer dat je deze marathon gaat lopen of zou je hem daarna nog wel eens vaker willen doen?

  En bij je run in Tilburg ben ik waarschijnlijk bij als vrijwilliger, heb er zin in! :-)

 17. Yvonne
  augustus 9, 2017 / 20:04

  Leuk! De bruggenloop staat ook op mijn lijstje die ik nog wel zou willen lopen, maar heb geen idee wanneer de inschrijving daarvoor open gaat.
  Verder loop ik in 1,5 maand 3x een halve marathon, waarbij de eerste 2 voor de fun zijn zonder tijddoel, en de 3e (die van Amsterdam) wil ik toch wel graag rond 2.10 lopen.
  Ook heb ik me ingeschreven om met jou en een hele groep meiden de Utrecht singelloop te lopen, lijkt me namelijk supergezellig!!

 18. Lois
  augustus 9, 2017 / 21:41

  Oooh de Tilburg ten Miles zijn heel leuk! Ben zelf opgegroeid met aanmoedigen en de kleuterloop, maar heb nu al 2 keer de 10 k gedaan. Vooral het stuk door mijn eigen wijkje (armhoefse akkers) is leuk, mega veel toeschouwers. Succes!

 19. Jessie
  augustus 10, 2017 / 05:38

  Ik loop ook de Ten Miles in Tilburg! Vorig jaar heb ik daar de 10 gelopen en het is inderdaad erg leuk en goed georganiseerd! :D
  Verder nog een obstaclerun in augustus, maar dat is meer voor de lol. En mijn ‘klapper’ wordt mijn eerste halve marathon in Eindhoven op 8 oktober!

 20. Marieke
  augustus 10, 2017 / 09:26

  Leuke blog!
  Leuk lijstje!
  Leuke wedstrijden!
  Ik heb dit weekend Trail des Fantomes in de Belgische Ardennen op de planning staan.

 21. Francien
  augustus 10, 2017 / 13:47

  Op dit moment heb ik ingeschreven voor de Bommen Berendloop in Groningen en de bridge to bridge run in Arnhem. Daar gaat zeker nog wel iets bijkomen in oktober, maar ben nog aan het kijken welke wedstrijd. De bruggenloop lijkt me wel heel sfeervol.

 22. augustus 14, 2017 / 19:57

  Je hebt echt super leuke races op het programma staan!
  Zelf loop ik de halve marathon van Disney op 24 september, zoveel zin in!

 23. augustus 20, 2017 / 19:28

  Ik loop voor het eerst de marathon van Amsterdam, na mijn eerste marathon in Rotterdam dit jaar! Hopelijk nu wel onder de vier uur! Ik liep 4 min erboven in Rotterdam: lichte frustratie, haha!:-D

 24. augustus 23, 2017 / 01:33

  Ahh wat heb je veel op de planning staan! Eigenljik alleen al bizar dat je naar Berlijn en New York gaat en ook nog gaat lopen in Tilburg, Amsterdam en Utrecht en Rotterdam. De laatste twee zijn ‘mijn’ steden dus extra leuk ;-) Stiekem ook al wel echt heel benieuwd wat je tijd gaat worden in NYC haha!