RUN BABY RUN: 0 Kilometer

Ja, geen grap helaas. Afgelopen week liep ik geen enkele kilometer. Of nou ja, mijn benen heb ik heus gebruikt, maar niet om mee hard te lopen. Ik dacht dat het onzin was, dat je het te druk zou kunnen hebben om hard te lopen. Deze week leek het tegendeel waar te zijn. Maar of het nu zo slim was om er geen tijd voor te maken, dat denk ik niet.

Zoals je in mijn laatste vlog misschien wel gezien hebt ben ik afgelopen maandag verhuisd. Maar voordat ik daadwerkelijk kon verhuizen, moest er heel wat gebeuren. De afgelopen maanden waren sowieso al druk, met bezichtigingen van huizen en bedenken waar ik naartoe wilde. Daarna kreeg ik het nog drukker toen ik al mijn spullen in begon te pakken. En ik bleek meer spullen te hebben dan ik aanvankelijk dacht. Dit weekend stond in het teken van verven en voorbereidingen treffen van mijn verhuizing. Zaterdagavond had ik een (hele leuke) opdracht, zondagochtend de verjaardag van mijn schoonzusje en zondagavond een interview in Amsterdam voor Metro. Hartstikke leuk allemaal, maar waar ik de tijd vandaan moest halen om hard te lopen wist ik echt niet.

En toen gisteren die verhuizing, man… ook al had ik een professioneel verhuisbedrijf ingeschakeld, het was  een rare dag. Want als al die spullen eenmaal in je nieuwe huis staan, ben je er natuurlijk ook nog niet.

Vanmorgen barstte uiteindelijk de bom waar mijn ouders me al de hele week voor waarschuwde. Om zes uur werd ik wakker met de ergste migraine die ik me kan herinneren. Ik werd badend in het zweet wakker, moest rennen voor het toilet omdat ik zo ontzettend misselijk was en vervloekte alle straatgeluiden en de zon die mijn kamer in scheen en mijn hoofd tot ontploffing leek te brengen. Na twee helse uurtjes die zich voornamelijk op het toilet afspeelde viel ik uiteindelijk weer in slaap, om vervolgens pas om half elf weer wakker te worden.

Ik schrok me kapot, moest nog zoveel doen, maar na het openen van mijn mailbox besloot ik mijn slaapmasker weer op te zetten en verder te slapen. Ik kon nu meteen weer heel stoer gaan doen en doorgaan, maar wat mijn lichaam echt nodig had was rust.

Ik ben het ontzettend eens met de quote ‘iedere dag waarop ik geen tijd heb om hard te lopen is geen goede dag’. Nu wil ik niet zeggen dat ik afgelopen week alleen maar slechte dagen gehad heb, de meeste waren over de gehele linie eigenlijk best wel heel erg goed (met vandaag als uitzondering), maar ik denk wel dat als ik wat meer rust had genomen en een paar keer de tijd had genomen om een stukje hard te lopen, ik die migraine wel had kunnen voorkomen. En dan had ik vandaag al die dingen kunnen doen die ik afgelopen week niet kon doen omdat ik had hardgelopen. Nu heb ik vandaag de hele dag geslapen.

Inmiddels is het zeven uur ’s avonds en voel ik me gelukkig iets beter. Dat mag ook wel, want over twaalf uur moet ik op Schiphol zijn voor mijn volgende avontuur. De trail in Cortina d’Ampezzo. Ik hoop dat ik me donderdag fit genoeg voel om aan de start te staan, maar dat zullen we vanzelf wel zien.

Hopelijk is dit een goede les voor mij, dat haastige spoed zelden goed is. En dat rust nemen ontzettend belangrijk is.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Karin
  juni 21, 2017 / 12:39

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Wat een toffe plek en wat knap hoe je dat al die tijd verborgen wist te houden. Hopelijk ben je vandaag fit wakker geworden en kun je gewoon deelnemen aan de trail in Italië! In elk geval heel veel plezier! XKarin

 2. juni 21, 2017 / 12:49

  Heel tof dat je verhuisd bent (ik zag hem niet aankomen haha), maar wat ontzettend vervelend dat je er nu zo’n last van hebt :( Op Insta Stories zag ik in ieder geval dat je wel onderweg bent naar Italië, hopelijk kun je de trail lopen!

 3. Mandy Sharon
  juni 21, 2017 / 14:40

  O no! Wat rot zeg. Zelfs al zijn het leuke dingen, dan nog kan het inderdaad allemaal te veel zijn voor je lijf. Helemaal in een omgeving die nog niet voelt als thuis lijkt me het helemaal rot!
  Ik zal voor je duimen donderdag!

 4. Rosalie
  juni 21, 2017 / 16:06

  Tja, soms lopen dingen nou eenmaal zoals ze lopen. Ik ben een jaar geleden verhuisd en ik zou ook niet weten waar ik een hardloopmoment had moeten plannen. Soms heb je gewoon geen tijd. Ik hoop dat je je fit genoeg voelt voor de trail. En dat het niet bloedheet wordt. Heel veel plezier en ik kijk uit naar die vlog.

 5. Ilse
  juni 22, 2017 / 16:20

  Vervelend zeg van die migraine maar wel een goede les voor de volgende keer! Ik zag op insta dat je je al beter voelt dus veel plezier met de trail vandaag!