RUN BABY RUN: Ik kan niet wachten

Af en toe is het nodig om jezelf even te herinneren waarom je hardlopen zo leuk vind en waar je allemaal naar uitkijkt. Zeker op zo’n regen- en stormachtige dag als vandaag. Regen kan ik nog wel aan… maar windkracht zeven is voor mij een no-go. Dus heb ik een grote pot thee gezet, heb ik mijn favoriete CD van Coldplay aangezet en schrijf ik dit lijstje van hardloop-gerelateerde dingen waar ik naar uitkijk.

– Om weer iedere week een duurloop van minstens twintig kilometer te lopen. En dan zeker de eerste vijftien kilometer niet op mijn tandvlees te hoeven bijten.

– Om weer in Italië hard te lopen. En dan bedoel ik niet perse die trail die ik over twee weken ga lopen, maar meer gewoon rustig op asfalt zonder al te veel hoogteverschil ;-).

– Hoewel ik ook wel zin heb om naar Italië te gaan en die trail in Cortina te lopen. Ik moet gewoon zorgen dat ik voor het donker binnen ben (we starten pas om 17.00u dus dat is nog een redelijke uitdaging).

– Om in het vliegtuig naar New York te stappen voor mijn vierde New York City Marathon.

– Om in oktober een gooi te doen naar een snelle 10 kilometer tijdens de Singelloop in Utrecht samen met de Subway Running Club (in augustus meer hierover!).

– Om weer wakker te worden van de zon in plaats van de regen en om konijntjes te spotten in de duinen.

– Dat de nieuwe Nike Zoom VaperFly Elite uitkomen. De schoenen die de atleten droegen tijdens Breaking2. Ik heb ze al even aangehad in New York en het liep zo bijzonder. Heel benieuwd hoe ze voelen tijdens het hardlopen. Sinds de Nike LunarTempo niet meer gemaakt wordt heb ik nog steeds een alternatief nodig. Mijn probleem is dat veel schoenen tegenwoordig als een sok om je voet zitten en ik heb een knokkel op mijn linkervoet die er voor zorgt dat dat heel vervelend gaat knellen. En ik wil graag een hele lichte schoen en juist al die lichte schoenen hebben dat ‘schoen als een sok’ principe. Tien kilometer kan ik daar nog wel op lopen, daarna gaat het irriteren.

– Een duurloop van dertig kilometer en mezelf daarna belonen met een warme douche en sushi.

– Het gevoel heb dat ik mijn laatste adem aan het uitblazen ben op de atletiekbaan. Op dit moment heb ik nog teveel kleine pijntjes dat ik dit al een paar maanden niet aandurf.

– Om weer samen met mijn vader en zusje hard te lopen. Dat vond ik vorige week zo relaxt.

– Om dit weekend samen te lopen met de deelnemers van de New York City marathon reis!

– Om nieuwe routes te ontdekken in mijn hometown. Ik loop eigenlijk altijd dezelfde routes, omdat ik dat lekker makkelijk vind. Maar daar word binnenkort verandering in gebracht.

– Om sneller te worden. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een PR liep (mei 2016 op de halve marathon). Ik vind dat het daar wel weer eens tijd voor is.

– Om weer eens hard te lopen met zonsondergang. Dat doe ik dit jaar echt veel te weinig. Maar dan wel met zon en zonder windkracht zeven.

– Om hard te lopen in Parijs, ook al heb ik op dit moment nog geen tripje naar Parijs gepland staan.

– Om na een lange duurloop midden op de dag een dutje te doen, zonder gene.

– Het moment dat het hooikoortsseizoen officieel voorbij is.

Waar kijk jij naar uit op hardloopgebied? Een bepaalde wedstrijd waar je hard voor traint? Een plek waar je binnenkort hoopt te lopen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. juni 7, 2017 / 12:03

  Wat een leuk lijstje!
  Als het goed is, heb ik ook een paar Nike Vaporfly Elite aan m’n voeten binnenkort. Ben heel benieuwd hoe ze gaan voelen! :)

 2. juni 7, 2017 / 12:18

  Ik kijk op korte termijn uit naar mijn eerste echte obstacle run over 2 weken. Iets langere termijn de Zeeuwse hardloop driedaagse, waarbij ik het vertrouwde asfalt even ga verlaten om bij mijn ouders 3 dagen achter elkaar hard te lopen. Met een halve marathon op dag 2 Jan dat nog wel een uitdaging worden, waar ik erg veel zin in heb om weer voor te gaan trainen.

  Ook ga ik over 3 weken stoppen net mijn fun trainingen en het weer serieuzer aanpakken, dan begint het trainingschema voor mijn eerste marathon! Dus ja, er staat genoeg leuks op de planning en typisch mij: enorme uitdagingen waardoor ik mezelf dwing het serieus aan te pakken.

  Dus ik ga komende tijd je langs duurloop motivatie wel nodig hebben :)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 7, 2017 / 18:00

   Wauw goede planning!!!!! Welke marathon ga je lopen?

 3. juni 7, 2017 / 12:28

  Hooikoorts gooit bij mij ook even roet in het eten (of eigenlijk pollen in het gezicht) Wat hardlopen betreft. Vind de regen van nu dan ook niet heel dramatisch!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 7, 2017 / 18:00

   Regen ook niet, maar die wind!!!!!!!!!!!

 4. Ilona
  juni 7, 2017 / 12:38

  Wat leuk om dit lijstje te lezen! Veel herkenbare dingen, ik loop zelf ook vaak dezelfde rondjes in Den Haag terwijl er zoveel mooie plekjes zijn. Het Haagse Bos is ook heel leuk om door te lopen! En ik moet ook weer vaker met zonsondergang gaan lopen :) :) Heb je er ook nog wel eens over nagedacht om een nieuwe Run with Annemerel te doen? Dat was zo leuk 1,5 jaar geleden!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 7, 2017 / 18:00

   Jaa zeker over nagedacht, maar op dit moment qua tijd helaas niet haalbaar! Maar sowieso in de toekomst weer eens hoor!

 5. juni 7, 2017 / 14:36

  Bij de Nike outlet verkopen ze nog wel de LunarTempo’s :) Kan je altijd nog een paar inslaan!

 6. Anouk s
  juni 7, 2017 / 16:18

  Wat leuk om dit te lezen! In de zomer gaan we vaak naar Spanje naar onze familie dus ik kijk zelf uit naar lekker hardlopen over de boulevard en het strand. Maar ik kijk ook heel erg uit naar de 4mijl van Groningen in oktober!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 7, 2017 / 17:58

   Oooh wat heerlijk, over een boulevard lopen is mijn favoriete zomer-momentje. Succes met trainen voor de 4 mijl

   • Anouk s
    juni 7, 2017 / 20:41

    Dankjewel!

 7. Manon
  juni 7, 2017 / 18:06

  Leuk lijstje dit, goede hardloopmotivatie! Het is stiekem alweer droog en zonnig, maar ik had eigenlijk met dit weer ook geen zin om te lopen. Misschien moet ik na het eten toch nog een klein rondje doen, heb vanmiddag namelijk flink wat Salted Caramel van Tony´s gegeten. :)
  Mijn doel is precies dat: een snellere 10 km tijdens de Singelloop! Ik wil me dit jaar vooral focussen op sneller worden en regelmatig trainen (in combinatie met kracht en yoga), zodat ik volgend jaar mijn eerste marathon goed kan uitlopen. Ik woon zelf ook in Utrecht en de route gaat zga langs mijn huis. Fijne avond!

 8. juni 8, 2017 / 08:50

  Dat motiveert wel! Ik loop af en toe een rondje, puur omdat ik dat dan fijn vindt. Maar met zoveel mooie dingen erom wordt het natuurlijk nóg leuker :D

 9. Ilse
  juni 8, 2017 / 12:43

  Mijn hardlopen staat op dit moment op een laag pitje vanwege werkdrukte en omdat mijn lichaam niet helemaal meewerkt maar ik hoop sowieso dit jaar nog een paar wedstrijden te lopen.

 10. juni 8, 2017 / 18:03

  Ik heb al een half jaar geen doelen meer kunnen stellen op sportief gebied, iedere keer gooit een blessure weer net voor een wedstrijd roet in het eten. Op dit moment herstellende van een overbelaste kuit met peesschede ontsteking en een geblesseerde pols waar ik in juli voor de tweede keer aan geopereerd wordt.

  Succes met jouw herstel en de komende runs! Hopelijk zijn die irritante kleine pijntjes snel opgelost.

 11. juni 9, 2017 / 11:04

  Leuk lijstje! Ik kijk natuurlijk ontzettend uit naar de marathon in New York, maar daarnaast heb ik ook heel veel zin om lange duurlopen te doen. Ik heb nog nooit meer dan een halve marathon gelopen en voel dus wel wat kriebels voor het grotere werk :).

  Ben ook heel benieuwd naar zondag om de meesten van het team te ontmoeten. Wordt volgens mij echt een hele fijne dag!

 12. Sabine Salmagne
  juni 9, 2017 / 13:09

  Haha, ik kijk enorm uit naar de dag dat ik 5km kan lopen zonder stuk te gaan :)

  Waar gaat het mis? :)