RUN BABY RUN: 75,4/150

Photobucket


Nou hehe, we zijn er overheen… Het punt waarop ik over de helft van mijn zelfopgelegde doel zit (voor degene die net instappen, of een beetje vergeetachtig zijn, dat doel is dus 150 kilometer (hard)lopen in december). Vanmorgen liep ik een moeizame zes kilometer en toen bereikte ik eindelijk het punt. OK, wat zit ik nou te zeuren, we zijn pas twaalf dagen onderweg en we hebben nog negentien dagen te gaan.. Maar toch, ik heb het idee dat tijd vinden om hard te lopen naarmate het einde van het jaar nadert alleen maar lastiger gaat worden.

Ik heb het idee dat mijn conditie van een paar maanden geleden, toen ik de marathon liep, veel beter was, dan de conditie die ik nu heb. Vanmorgen rende ik dus zoals gezegd zes kilometer, het was buiten om precies te zijn twee graden boven nul en toen ik na zes kilometer thuis kwam was ik zeiknat van het zweten. En niet omdat ik een wereldrecord gelopen had (ik loop vijftien kilometers met een sneller gemiddelde dan vanmorgen), maar waarom dan wel? Als ik nu aan een marathon denk (bijvoorbeeld de marathon van Parijs over 15 weken), krijg ik het Spaans benauwd, een ma-ra-thon? Hoe dan? Gelukkig kan ik me vast houden aan het idee dat ik in de weken voor de marathon precies hetzelfde gevoel had (en dat het op marathondag uiteindelijk allemaal meer dan goed kwam!).

Stiekem moet ik eerlijk ook bekennen dat ik 150 kilometer hardlopen in december wel een klein beetje onderschat heb. Kun je weer zeggen, wat zeur je nou, je zit na twaalf dagen al op de helft, maar dan ken je mij dus niet. Als ik zeg 150 kilometer, dan heb ik in mijn hoofd 200 kilometer. Maar eh, ik denk dat ik die 200 kilometer toch beter uit mijn hoofd kan zetten. Kijk, in de zomer loop je op een lekkere zomerse dag makkelijk eventjes 25 kilometer. In deze kou vind ik het al heel wat dat ik het 15 kilometer achterelkaar volhoud. Wat overigens ook best wel zorgwekkend is, aangezien je tijdens een marathontraining toch wel geregeld afstanden van 20+ kilometers moet lopen. Ik mag dan ook hopen op een stuk over tien heerlijke (relatief) warme zonnige dagen netjes verspreid over de rest van december en januari, februari en maart, oh en dan ook graag op de dagen dat ik niet naar Amsterdam hoef por favor.

Zo wat een heerlijk positief stukje is dit toch weer.. Om toch nog wat vrolijker te eindigen. Dat zusje van mij he, dat liep gisteren zonder mij tijdens haar vijfde hardlooprondje in de tien dagen dat ze nu bezig is, een vijf kilometer in 28.34. Ik ben een hele trotse zus, maar dat hoef ik jullie vast niet uit te leggen.

Hoe gaat het met jullie hardlooptrainingen? Valt het jullie ook een beetje tegen, dat lopen in december? Of ben ik de enige zeurpiet die daar last van heeft?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

35 Reacties

 1. december 12, 2012 / 17:14

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik al meer dan een maand niet heb hardgelopen. Ik ben meer van de indoors-workouts als het zo koud is!

 2. sophie
  december 12, 2012 / 17:15

  kop op annemerel! Hardlopen in deze maand is ook lastig en weet je hoe vet veel 150 km is? Je bent nu al over de helft, ik doe het je niet na! ;)

 3. december 12, 2012 / 17:18

  Ik vind het echt super knap dat je voor jezelf een doel kan stellen! Ik wilde eerst trainen voor de 5 km vol te houden maar ik haakte af toen het koud werd. (: Ga zo door hoor meis!

 4. december 12, 2012 / 17:37

  leuk dat je zusje ook fanatiek aan het hardlopen is!

 5. december 12, 2012 / 17:47

  Ik moet nog beginnen, dus dat zullen we zien. X

 6. december 12, 2012 / 18:04

  Ik heb vandaag 5 km gedaan met een tijd waar je gewoon in een hoekje gaat huilen! Na 2 weken ziek te zijn geweest is mijn conditie echt weer naar onder 0 gedaald. Morgen 8 km op de planning en AAARGH.. over 11,5 week de halve marathon..

 7. december 12, 2012 / 18:17

  lekker bezig! ik ben vrijdag weer aan de beurt!

 8. december 12, 2012 / 18:38

  Oh.. Ik ben echt heeeeel slecht bezig.. Oftewel: ik ben niet meer bezig :’) Ik kan me er echt niet toe zetten om te gaan hardlopen in deze kou!

 9. december 12, 2012 / 18:45

  Ik ben vorige week begonnen met hardlopen en gisteren 6,48km gelopen in 38,07. Op 29,45 ouzo bereikte ik de 5km en de meters daarna waren loodzwaar haha. Ik vind het eigenlijk wel lekker, lopen met dit koude weer. Oke, het is echt FREEZING als je naar buiten gaat maar na een paar meters ben je al lekker warm en voel je die kou niet meer, tenzij je gaat wandelen.

 10. december 12, 2012 / 18:51

  Goed bezig hey! Ik had deze week ook echt zin om weer eens te hardlopen (mede dankzij jouw blog), maar ik durf het toch niet aan met de sneeuw/ijs.

 11. december 12, 2012 / 18:54

  HOE DAN? Wat is het geheim van jouw zusje? Ik loop 4K in 30 minuten. Dus hier valt mijn mond wel van open. Hoe heb je haar zover gekregen? Ik wil het weten! :)

 12. december 12, 2012 / 19:41

  Knap dat je met dit koude weer naar buiten gaat!!

 13. december 12, 2012 / 19:54

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je deze maand een beetje tegen het hardlopen opziet. Vooral als je zo veel op de planning hebt staan!

  En super goed van je zusje! Straks loopt ze je nog voorbij, hihi.

 14. Rana
  december 12, 2012 / 20:32

  Wauw, dat je met dit koude weer buiten gaat! Ik hoop dat je je doel haalt, maar dat weet ik wel zeker :)

  Ik heb nog even een vraagje in verband met het hardlopen. Ik wil heel graag schoenen van Nike kopen (liefst Nike Free) maar ik heb gezien dat er verschillende soorten bestaan: 3.0, 4.0,… Welke heb jij? En kan je mij deze aanbevelen?

  Bedankt!

  • Inez
   december 13, 2012 / 10:36

   Hey Rana,

   Misschien kan ik je vraag beantwoorden, ik heb er namelijk ook erg mee geworsteld welke Nike Free’s ik zou halen. Het zit als volgt: des te lager het cijfer, des te meer je een ‘bare foot experience’ hebt. Oftewel: dan heb je het meeste een ervaring alsof je op blote voeten rent. Nou ja, zonder vervelende steentjes tussen je tenen en zo dan :) Met de 5.0 heb je nog steeds een bare foot experience, maar met meer steun dan met de 3.0. En met de 4.0 zit je er precies tussenin :) Op de Nike website kun je ook een vergelijking zien tussen de schoenen. Waar je de 3.0 echt helemaal op kunt rollen (alsof het een pantoffel is), is de 5.0 veel steviger. Nog steeds veel flexibeler dan andere renschoenen, maar dat is het verschil in een notedop.

   Ik weet niet precies wat voor een renner je bent (beginner of gevorderd) en waarom je voor de Nike Free’s wilt gaan. Het rennen op de Nike Free 3.0 vergt wel een iets andere techniek dan rennen op schoenen met veel demping en steun. Het wordt goed uitgelegd in dit filmpje:
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XaYQwq6TnXY
   Wat vooral belangrijk is dat je op je voorvoet landt en dan afwikkelt, in plaats van op je middenvoet of zelfs hak. Het voelt (ietwat overdreven) alsof je altijd tegen een bergje oprent. Ga maar na: als je een bergje oprent, kun je niet op je hak landen, maar moet je op je voorvoet landen, anders kiep je om :) Goede literatuur is het boek: ‘De geboren renner’ van Christopher McDougall (12,50 bij Bol: http://www.bol.com/nl/p/de-geboren-renner/1001004011252376/ ook in het Engels verkrijgbaar: born to run.)

   Ik heb uiteindelijk gekozen voor de 3.0 en voor mij was dat de juiste keuze. Ik heb te weinig kraakbeen in beide knieen en mag eigenlijk niet rennen (koppig en zo ;) ). Ik heb ook altijd last van mijn knieen, geen pijn, maar het zeurt: bij trappen lopen, gewoon lopen soms ook en bij het op mijn hurken gaan zitten. Mijn eerste run was op het strand: op blote voeten. En ik had helemaal geen pijn. Daarna ben ik op gewone fitness schoenen gaan rennen en ook dat ging goed!

   Daarna heb ik 1 keer ‘echte renschoenen’ aan gehad met goede demping van een vriendinnetje: 4 dagen pijn :( Daarna heb ik Nike Free’s gekocht en ik haal nu bijna de 5K. Gisteren heb ik zelfs 8,5 km (in 2x) gelopen. Voor mij zijn ze de allerbeste keuze, maar kan me heel goed voorstellen dat het voor iedereen anders is.

   Ga anders naar een echte runstore en vraag om advies. Vaak kun je schoenen daar ook een week proberen en als het echt niets voor jou is, kun je ze terugbrengen. Ik hoop dat dit helpt :) Succes!!

   Gr. Inez

   Ow en ik geloof dat Annemerel 5.0 heeft, maar correct me if I’m wrong :)

 15. december 12, 2012 / 20:36

  Ik ben nog aardig aan het lopen, heb ook mijn december doel en die wil ik perse halen :) jij gaat ook lekker met je doel zie ik al wel, goed :D

 16. Ilse
  december 12, 2012 / 20:38

  Hartstikke knap, ik ben op dit moment fantastisch goed in lui doen. -hihi. Ik tennis alleen nog op vrijdag als het weer het toelaat.

 17. december 12, 2012 / 20:41

  Ik heb zoveel respect voor jou! Echt hartstikke knap van je!

 18. Marielle
  december 12, 2012 / 22:17

  Hee. Ik denk dat jij, net als ik, een lange afstandloper bent. Dus hoe korter de stukjes hoe lager het gemiddelde aantal km. per uur. Dus no worries!

  Groetjes

 19. december 13, 2012 / 00:11

  Nou ik vind het toch wel heel knap hoor wat je allemaal loopt! Maar kom op want je kan het sowieso!

 20. december 13, 2012 / 00:28

  Supergoed, ga zo door! Stay positive ;) xx

 21. Marijn
  december 13, 2012 / 02:08

  Ik vind hardlopen in deze kou juist heerlijk!

 22. december 13, 2012 / 02:17

  Wauw, hoe doet roos dat toch! Ik kom echt nog niet onder de 30 minuten met 5K.. toch nog even doortrainen! En jij komt er wel hoor, die 150K ga je sowieso halen!

 23. december 13, 2012 / 08:30

  Welke app gebruik je om mee te lopen? Ben vorige week begonnen met rennen en heb 6, 10.5 en 7 km gelopen, maar in de stromende regen is het toch een stuk minder leuk dan in de zon.

 24. december 13, 2012 / 10:36

  je bent goed bezig!

 25. Inez
  december 13, 2012 / 10:41

  Wat. Super. Goed!!!! Ik doe ook mee met de challenge en zit op de 23,15 van de 70. Nog een lange weg te gaan, maar het komt vast goed :)

  Enne, yes please! Kan je zusje aub haar geheimen delen??? Of hebben jullie gewoon super-running-genen? ;)

 26. december 13, 2012 / 14:14

  Honderdvijftig kilometer?! En je zit nu al op de helft?! Wowowow. Ik vind dat echt megaknap.
  Ik vind het wel moeilijk om deze maand te lopen, want soms denk ik ‘het is echt te koud!’ en als ik wil gaan regent het of sneeuwt het en haak ik ook af. Slecht! Maar nu ik zelf een nieuw doel heb, gaat het wel weer redelijk.

  Succes!

 27. december 13, 2012 / 14:17

  Wat! Zo’n gekke tijd al van je zus! Ik loop nu al 2 maand 5 km en ben nog altijd zo traag als een slak, echt ik durf mijn tijd zelfs niet te zeggen :-O

  <3

 28. december 13, 2012 / 15:03

  Bij mij gaat het dramatisch! Sinds ik 18 november de 7 heuvelenloop in Nijmegen heb gelopen heb ik nog maar 2 x gelopen. Ik ben een week geblesserd geweest, maar daarna kon ik me er niet toezetten om te beginnen. Afgelopen dinsdag ben ik weer begonnen. En nu ga ik ervoor, gewoon gaan.

 29. december 13, 2012 / 17:26

  Knap dat je het volhoudt zeg! Hier is het nogsteeds 5k per week (who cares ik moet ook een 5k lopen in april in Rotterdam), het liefst wil ik vaker een 5k rondje doen maar mijn gear is niet echt winterproof. Het is te doen, maar een keer in de week is goed genoeg. Ook heb ik motorrijles en met spierpijn op de motor zitten is not fun :(!

 30. december 13, 2012 / 19:09

  Wauw wat goed van je! Ga zo door je kunt het wel

 31. december 13, 2012 / 20:29

  Hi Annemerel!

  Very good that you keep running during this weather:) And up to 4 times a week!!

  I am doing only 2 runs right now, when I get back from the office it’s already so cold and dark outside:)

  Your posts are inspirational!

  LOVE
  – MY11THINGS

  http://my11things.blogspot.nl/
  style, fashion, follow>

 32. december 13, 2012 / 22:24

  Mij lukt het voor geen meter. Ik ben gewoon echt geen kou-loper. :(
  Respect voor al jouw rondjes, kort en lang!

 33. december 14, 2012 / 08:42

  Knap dat je al op de helft zit! En die 150 haal je wel!

 34. roxy
  december 14, 2012 / 13:01

  Ik ben toch zo jaloers op jouw zusje haha. Binenn 2 weken én 5k lopen én onder de 30min! Mijn snelste 5K was in 30min en een paar seconden alleen ren ik al een stuk langer en verder. Ik ben ook heel erg voor het snelheids schema wat iemand anders voorstelde! En congrats met de helft van je 150K!