RUN BABY RUN: 34/150

Photobucket

Zoals ik jullie gisteren al vertelde, ik ben deze maand van plan om 150 kilometer hard te gaan lopen. Hoe ik op dat idee kwam? De meiden van Girls Love 2 Run openden een challenge om in december 70 kilometer hard te lopen. Prachtig doel en ik denk voor velen ook een uitdaging, maar ik liep dit jaar nog geen maand minder dan 80 kilometer en heb zelfs maanden gehad waarin ik 200 kilometer liep. Nu was het weer toen ook wel iets aangenamer en had ik het iets minder druk. 150 kilometer is dus wel een uitdaging voor december en die ga ik HEEL graag aan.

Maar dat betekent dus dat ik deze maand aardig wat kilometers moet maken en met de huidige weersvoorspellingen voor de komende twee weken zal dat soms best wel afzien worden. Kou kan ik wel aan, maar snijdende wind en sneeuw vind ik een ander verhaal. Sneeuw is op zich niet erg, ik heb schoenen met een shield waardoor mijn voeten droog blijven en OH ik vind sneeuw zo gezellig. Maar zodra sneeuw gaat smelten en daarna weer gaat opvriezen wordt het (voor mij) gevaarlijk.

Waarom? Nou mocht het je ontgaan zijn, ergens eind april dit jaar ben ik met hardlopen keihard onderuit gegaan. Van het één op het andere moment lag ik languit op straat. Het (grote) litteken op mijn been herinnert me hier nog dagelijks aan. Maar dat was niet zomaar een ongelukje, ik val wel vaker. Vorige maand viel ik nog vanuit het niets toen ik gewoon naar mijn auto wandelde, een paar maanden daarvoor ging ik keihard onderuit toen het net geregend had. Je zou het “motorisch gestoord” kunnen noemen, of gewoon domweg onhandig, maar feit is dat hardlopen in de sneeuw voor mij een hele uitdaging is.

GELUKKIG ben ik nu ingeschreven bij een sportschool waar ik 24 uur per dag terecht kan. Hardlopen op een loopband heb ik nog nooit van mijn leven gedaan, maar het idee gaat me steeds meer aanstaan. Nu nog een iPad (mini) waarop ik mijn favoriete series kan zetten en ik zie mezelf zo al een uur hardlopen.

De afgelopen vijf dagen heb ik in totaal al 34 kilometer gelopen. Ik loop lekker op schema, die 150 kilometer in december ga ik gewoon halen!

Wat is jouw (hardloop)doel voor de maand december?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

31 Reacties

 1. Rebella
  december 5, 2012 / 17:02

  Mijn hardloopdoel is 1356 kilometer in de komende twee dagen! Woehoe!

 2. Rebella
  december 5, 2012 / 17:02

  Ik bedoel: 35,6.

  • december 6, 2012 / 12:55

   Ik dacht al, ik hoop maar voor die arme meid dat dat een typfout is!

 3. Marly
  december 5, 2012 / 17:20

  Bleh, met dit weer echt geen zin om te hardlopen. Dus ik vind 40K in vier weken wel een mooi doel. Elke week 10 km, dat moet nog wel te plannen zijn tussen alle sneeuw- en regenbuien door.

 4. december 5, 2012 / 17:21

  Een erg mooi doel Annemerel! Ik wens je veel succes :)

 5. december 5, 2012 / 17:22

  Oh, ik doe dat ook tussendoor, in de fitness lopen Maar dat valt tegen als je naar de kilometers kijkt dan hoor, die tellen daar veel trager omdat je geen weerstand hebt en zowat boven die band zweeft als je afstoot. Ik moet dus altijd VEEL langer lopen om aan dezelfde kilometers te komen, het is dan ook een stuk minder lastig. Bovendien krijg ik ook vaker last van mijn schenen als ik op een loopband loop. Maar ben alvast benieuwd wat jij ervan gaat vinden, tell us soon!

  <3

 6. december 5, 2012 / 17:27

  Ik kan al niet normaal lopen over opnieuw bevroren sneeuw haha! Succes met het halen van je doel, gaat je vast wel lukken :).

 7. december 5, 2012 / 17:30

  WOWW, wat een geweldig doel!! Ik doe het je niet na, succes!

 8. Julia
  december 5, 2012 / 17:34

  Een mooi doel! Ik zou het niet kunnen, succes!

 9. Wendy
  december 5, 2012 / 17:40

  Wauw! Een mooie uitdaging met de winterse vooruit zichten. Mijn doel is elke week drie keer hardlopen. Over de afstanden hebben we het maar niet;)

 10. december 5, 2012 / 17:43

  Heel veel succes! Een hele mooie uitdaging voor jezelf

 11. december 5, 2012 / 17:51

  Wat een goed idee zo’n uitdaging! Zet ‘m op!

 12. december 5, 2012 / 18:06

  Wat een mooi doel! Ik zag het al op de gl2r website, en had er ook al een blogpost aangewijd :) Ik ga voor de 50 km in december, omdat ik als ik een goede dag heb zo 5 km kan lopen, maar dan is 70 km in een maand wel wat veel en doelen moeten haalbaar blijven. Dus 50 km in december it is!
  Succes met je doel, ben trouwens benieuwd wat je van een loopband vindt :) Vind zelf buiten lopen veel zwaarder (wind, regen etc) Hou ons op de hoogte van je ervaringen :D

 13. december 5, 2012 / 18:19

  Pfoeh, 150 km is veel, maar ik ben ervan overtuigd dat je het gaat halen!

 14. december 5, 2012 / 18:30

  Veel succes, maar ik denk dat het je wel gaat lukken! En nu snap ik het van die sportschool, vallen en glibberen is ook niet erg fijn.
  En de zin in de eerste alinea ‘De meiden van Girls Love 2 Run opende een challenge …’, daar moet het trouwens ‘opendeN’ zijn.

 15. december 5, 2012 / 19:45

  Ik ga voor een 40K deze maand en als me dat lukt ben ik al heel trots :)

 16. december 5, 2012 / 20:14

  De foto`s zijn echt prachtig

 17. december 5, 2012 / 20:23

  Wow wat een groot doel, heel veel succes in ieder geval!
  Qua kilometers heb ik geen doel, mijn doel is weer een goede conditie te krijgen. Dit wil ik gaan doen met de Get Running app op mijn iPod touch en dan proberen echt 3x per week te gaan hardlopen. (Dit zal wel lastig worden aangezien ik 2 avonden werk en 2 avonden tennis, dus dat wordt de vrije avonden rennen..)

 18. december 5, 2012 / 20:24

  Ik heb wel een aantal doelen voor december, maar die zijn niet zo meetbaar als die van jou! December is wat mij betreft een hele fijne maand om jezelf nog even uit te dagen :D
  Jij heel veel succes met je 150 km!

 19. december 5, 2012 / 23:40

  Mooi! Goed dat je voor jezelf een haalbaar doel zet, die tevens een uitdaging is. Ben benieuwd hoe het je afgaat!

 20. december 6, 2012 / 00:09

  Annemerel, wat een uitdaging! Ik vind 70 K al veel in deze maand gezien de weersomstandigheden. Maar jij hebt er lak aan. You go girl!

 21. december 6, 2012 / 07:44

  Succes in de sportschool, ik denk wel dat je het doodsaai gaat vinden…niettemin succes met je kilometers!

 22. Linda
  december 6, 2012 / 11:23

  Leuk! Vraagje: ik heb net zo’n hardloop horloge van Nike als jij hebt, maar kan je die ook instellen op een loopband? Aan de GPS heb je natuurlijk niks, dus dat gaat alleen met dat blokje wat in je schoen kan toch?

 23. D.
  december 6, 2012 / 11:32

  Prachtige foto’s zeg! Kun je zo kerstkaarten van maken. ;)

 24. december 6, 2012 / 12:02

  Wat goed zeg! Ik hardloop alleen in de sportschool, heb het wel geprobeerd maar ik doe toch liever groeplesjes. Vind het wel heel knap!

  • december 14, 2012 / 07:29

   Dat is erg vreemd; de exermlapen van KIJK 11/2011 die wij tot nu toe onder ogen hebben gekregen, zijn allemaal wel goed gedrukt! We zullen per mail contact met je opnemen, zodat we je een nieuw exemplaar kunnen toesturen. Andere lezers met een misdruk: graag een mailtje sturen, inclusief adres, naar .

 25. december 6, 2012 / 15:03

  Knap hoor! Respect dat je de sportschool gaat proberen, ik vind daar echt helemaal niks aan. En al helemaal een loopband niet… Veel succes!

 26. december 6, 2012 / 19:53

  Veel succes! En inderdaad, in de sportschool is een goede optie! Daar kun je de band toch ook zo omhoog laten komen? Alsof je bergopwaarts loopt?

 27. Ilse
  december 6, 2012 / 21:56

  Succes Annemerel, ik ga helemaal niks doen met hardlopen. :)

 28. Maaike
  december 7, 2012 / 10:08

  Goed doel! Mijn doel is om gewoon weer te beginnen met hardlopen, haha! Tot een maand of 3 geleden was ik ook heel actief bezig met hardlopen, maar door een blessure en drukte moest ik stoppen. Nu heb ik er geen last meer van en vind ik dat ik het wel kan oppakken. Ik heb al een zo’n sport armband voor m’n iPhone besteld, dus nu kan ik er écht niet meer onderuit! ;)

 29. december 7, 2012 / 15:18

  Tuurlijk ga je het halen! :)