RUN BABY RUN: 25 Days

 photo RecentlyUpdated22.jpg

Hoewel ik de afgelopen weken aardig wat lange duurlopen gedaan heb, kan ik me nog steeds niet voorstellen dat ik over 25 dagen een marathon loop. Ik ben er wel mee bezig, maar in vergelijking met New York vele malen minder. Eigenlijk denk ik er alleen aan als ik het met iemand over hardlopen heb. Als iemand (die me niet (zo goed) kent) me vraagt of ik dat dan serieus doe, dat hardlopen. Als ik ze dan vertel dat ik train voor een marathon, bedenk ik het me ineens weer.. oh ja, over een paar weken loop ik die marathon.

DRUK!
Ik drink geen liters alcohol, maar ik drink wel meerdere keren per week een glaasje rode wijn. Die buik- en beenspieroefeningen die ik dit keer echt zou gaan doen? Waar haal ik de tijd vandaan? Ik heb niet eens tijd voor mijn favoriete series (en die kijk ik het liefst terwijl ik bezig ben met oefeningen, dus je begrijpt, van die oefeningen komt ook niks terecht). Ik ben de afgelopen weken zo aan het hollen dat ik weinig stil sta, letterlijk, bij het feit dat ik over 25 dagen toch echt een marathon moet lopen. De duurlopen heb ik op 1 januari allemaal ingedeeld in mijn kalender en daar hou ik me tot nu toe netjes aan, meestal loop ik twee dagen later nog een kort herstelloopje (eerst was dat een training op snelheid maar de afgelopen weken ben ik zo kapot na mijn duurloop twee dagen eerder, dat het echt een herstelloopje is).

Altijd heb ik gezegd dat ‘geen tijd om te sporten’ onzin is, maar ik besef nu dat het knap lastig kan zijn als je echt een druk programma hebt. Toch weet ik dat het wel goed komt, ik maak me voorlopig nog geen zorgen. Volgens mij heb ik ook niks om me zorgen over te maken.

Op het programma
Morgenochtend vertrek ik voor vier dagen op wintersportpersreis. De hardloopschoenen gaan mee, maar tegen beter weten in, want die hardloopschoenen zijn nog nooit mijn koffer uit geweest op wintersport en als ik het programma van de komende dagen bekijk zie ik ook niet echt een mogelijkheid om hard te lopen. Toch gaan ze mee, gewoon voor het geval dat.

Volgende week maandag of dinsdag wil ik graag nog een keer 35 kilometer lopen. Vorige week liep ik in totaal 36,1 kilometer, maar hier zaten steeds pauze’s tussen. Eigenlijk wil ik toch nog een keer 35 kilometer achter elkaar lopen. Het moet kunnen, want in een standaard marathonschema loop je drie weken voor marathondag je langste afstand (meestal 35 kilometer). Voor de New York Marathon wilde ik ook drie weken voor de marathon nog een keer 35K lopen, ik had het twee weken ervoor met redelijk gemak gedaan en was dan ook hoopvol over deze run. Maar het pakte anders uit, het was verschrikkelijk en ik gaf na 23 kilometer op. Een slechte generale is een goede repetitie, toch hoop ik dat ik volgende week wel gewoon gemakkelijk die 35 kilometer kan lopen, zou me net iets meer zekerheid geven.

Afgelopen zondag
De twintig kilometer van afgelopen zondag ging overigens redelijk gemakkelijk. Ik werd wakker met een dikke keel met slijm, en een druk op mijn borst. Eigenlijk wilde ik niet gaan rennen, maar het zonnetje scheen zo lekker en op mijn programma stond dus 20 kilometer. Ik zei tegen mezelf, ga maar gewoon, loop maar gewoon rustig, doe wat goed voelt en als het tien kilometer wordt, dan is dat ook prima. De eerste vijf kilometer had ik vrij veel last van mijn longen, de rest ging redelijk makkelijk en ook al liep ik ‘relaxt’, ik liep toch net iets sneller dan 11 kilometer per uur. Not bad… Toch?

No worries Annemerel, pijn krijg je toch wel zondag 13 april… Toch hoop ik dat ik die pijn zo lang mogelijk uit kan stellen ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. maart 19, 2014 / 17:07

  I hear ya, ik heb de laatste tijd ook echt amper tijd voor 1) work outs 2) series (die ik dus ook kijk tijdens de worksouts :-) en 3) zowat alle andere dingen!

 2. maart 19, 2014 / 17:27

  Pfoeh, hoe doe je dit toch? Ook al zeg je dat je geen tijd hebt, over 25 dagen sta je wel aan de start. Hoe maakt niet uit, maar het gaat je lukken!

 3. maart 19, 2014 / 17:31

  Ondanks dat je weinig tijd hebt weet ik zeker dat je het allemaal gaat redden! Girlpower!

 4. maart 19, 2014 / 17:34

  Jij gaat de marathon rocken, dat weet ik zeker! Geniet van je mini vakantie! :)

 5. maart 19, 2014 / 18:08

  Komt helemaal goed hoor! Geniet van je wintersport tripje :)

 6. maart 19, 2014 / 18:37

  Komt vast helemaal goed met die marathon!! You can do it girl!!

 7. maart 19, 2014 / 18:49

  Veel plezier op wintersport en die marathon komt helemaal in orde! Wel spannend dat het al binnen 25 dagen is, hihi.

 8. maart 19, 2014 / 19:11

  De marathon gaat je zeker lukken!!!!

 9. Janneke
  maart 19, 2014 / 19:28

  Hi Annemerel, ik lees nu een paar weken je blog en ben echt zwaar onder de indruk van al je prestaties! Ik ben vorig jaar begonnen met hardlopen en hoop eind mei de 10km van de vestingloop uit te lopen. Je blog is voor mij een enorme inspiratie en motivatie om niet op te geven als het even niet zo lekker gaat en om vooral de lol in lopen te blijven zien.
  Anyway, ook al heb je nu bijna geen tijd om te trainen, die marathon gaat je zeker lukken! You go girl!

 10. maart 19, 2014 / 19:43

  Gaat helemaal goed komen! Veel plezier op wintersport.

 11. maart 19, 2014 / 19:50

  Ik realiseer me dus echt al helemaal niet meer dat een marathon lopen ‘pijn’ doet en moeite kost omdat het altijd zo makkelijk klinkt in jouw blogjes, haha. Gaat goed komen, jou kennende!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 20, 2014 / 11:19

   Hahaa OK dan moet ik toch beter mijn best doen de volgende keer als het een keer niet lekker gaat ;-)

   • Annemerel
    Auteur
    maart 20, 2014 / 11:19

    Ik bedoel dan met schrijven, zodat die verhalen over pijn ook blijven hangen ;-)

 12. maart 19, 2014 / 22:20

  Pfff als ik het lees dan word ik overladen met gevoelens als: “Wauw” en “respect” en “ik doe het je niet na”! Heel veel succes!

  Veel plezier op wintersport!

 13. maart 19, 2014 / 22:54

  Ik weet dat je het kan, want hardlopen is natuurlijk ook een groot stuk mentaal, en met jouw conditie zit het ook wel goed. No worries lekker van je wintersport tripje gaan genieten!

 14. maart 20, 2014 / 05:18

  Omg 25 dayssss. Are you kidding me?! Maar je gaat het rocken denk maar aan hoe fijn en vlak het parcours is!

 15. maart 20, 2014 / 08:13

  Doorzetter! Jou kennende lukt het, ondanks tegenslagen, altijd!!

 16. maart 20, 2014 / 11:20

  Succes nog even met de voorbereidingen!!

 17. maart 20, 2014 / 12:57

  Heel veel plezier op je wintersport tripje!

 18. maart 20, 2014 / 13:49

  Telkens in je blogs klinkt het (bijna) als de normaalste zaak van de wereld, een marathon lopen. Ik heb nu al respect voor je haha. Trouwens tip voor de buikspieroefeningen: Blogilates 5 minute ab workout. Is écht maar vijf minuutjes en het is zo voorbij!

 19. maart 20, 2014 / 14:34

  Veel plezier op wintersport en het gaat helemaal goed komen!