RUN BABY RUN: 2017

Afgelopen week vertelde ik jullie alles over mijn hardloopwedstrijden in 2017, vandaag een lijstje met al mijn hardloopfavorieten. Van mijn favoriete training tot mijn favoriete nummer en van mijn beste prestatie tot mijn lievelingstrainingspartner. Daarna is het woord aan jou.

Fijnste training: Mijn eerste training vanuit mijn nieuwe huis

Mijn verhuizing kwam niet alleen voor jullie nogal plotseling, dat was ‘ie voor mij eigenlijk ook wel een beetje. Hierdoor had ik het zo druk dat ik een paar weken niet heb kunnen lopen, ik maakte er gewoonweg geen tijd voor. Begin juli, toen ik twee weken in mijn nieuwe huis zat (en al twee reisjes naar het buitenland erop had zitten, ik zei het je, druk) besloot ik op een mooie maandagochtend weer eens twintig kilometer te lopen. Omdat ik verhuisd was moest ik een andere route kiezen en dit was zo leuk, net alsof ik op vakantie was. De blauwe lucht versterkte dit gevoel. En het feit dat mijn route over de boulevard van Scheveningen ging eigenlijk ook wel. De dixie stops vergeet ik voor dit verhaal even.

Leukste wedstrijd: New York City Marathon

Daar hoef ik niet veel meer aan toe te voegen volgens mij? Eindelijk liep ik een goede tijd in New York, eindelijk liep ik weer een marathon zonder dixie-stops of andere belemmeringen waardoor ik uit mijn ritme gehaald werd. Ik liep met een grote groep lieve meiden die allemaal stuk voor stuk een mooie prestatie hebben neergezet en HET WAS NEW YORK.

Beste prestatie: 3.39 in Berlijn

Omgerekend was die marathon in Berlijn mijn ‘beste’ prestatie van 2017, maar het was alsnog dertien minuten langzamer dan in 2015 en ik heb een bezoek moeten brengen aan een dixie, dit voelde dus niet echt als een hele goede prestatie. Maar qua tijd was het dat wel. Zoals ik al eerder heb gezegd, 2017 was niet bepaald een snel jaar.

Beste ontbijt: Pannenkoeken

Ik vind het nog steeds niet echt lekker en ik moet het ook zeker niet te vaak eten, maar dit blijft mijn lichaam het lekkerste vinden voor het hardlopen. Als in: hier loop ik het lekkerste op. En dan in het bijzonder de pannenkoeken van Whole Foods.

Beste herstelmaaltijd: Sushi

Ook dit is totaal niet nieuw. Direct als ik klaar ben met het lopen van een lange afstand kies ik meestal voor een smoothie of reep met extra eiwitten, maar daarna ga ik voor sushi. Dat smaakt normaal al heel lekker, maar na het hardlopen eigenlijk nog meer.

Favoriete schoen: LunarTempo

Helaas heb ik nog steeds geen vervanger voor mijn favoriete hardloopschoen gevonden. Mijn favoriete hardloopschoen zit namelijk niet meer in de collectie en vind je alleen nog in outlets. Net als met mijn favoriete concealer van Shiseido die zo’n vier jaar geleden uit de collectie werd gehaald (en waar ik nog steeds geen waardig alternatief voor heb gevonden) is dit wel een dingetje. De Zoom Fly vind ik ook fijn, maar deze schoen is eigenlijk net iets te instabiel voor rustige trainingen voor mij, ik voel het meteen aan mijn knie (IT-band) als ik hier te vaak en te lang op gelopen heb.

Favoriete kledingstuk: Lululemon Outrun ’17 inch crop

Ook deze zit niet meer in de collectie, wat echt super jammer is want deze broek heeft dus 10(!) zakjes. I know. Ideaal voor marathons maar ook voor trainingen. Als ik geweten had dat hij uit de collectie gehaald zou worden had ik er wel meer gekocht.

Favoriete nummer: Coldplay & Big Sean – Miracles (Someone Special)

Er is geen nummer dat ik tijdens het hardlopen meer heb geluisterd. Deze kon ik gerust een uur lang op repeat hebben staan en compleet in de ‘zone’ raken. Het begon allemaal tijdens mijn vakantie naar Italië deze zomer, ik draaide deze twee uur lang tijdens mijn lange duurloop op maandagochtend langs het Gardameer. En als ik het nummer nu luister vind ik het niet alleen een heel mooi nummer omdat het gewoon een heel mooi nummer is, maar ook omdat ik er goede herinneringen aan heb. Met stip op nummer 1 in de hardlooplijst dus.

Favoriete Gadget – Garmin Fenix 5s

Er was niets mis met mijn Garmin Forerunner 235, maar de Garmin Fenix 5s is zo mooi dat ik hem ook met liefde draag wanneer ik niet aan het hardlopen ben. En de ski-functie is ook super fijn. En de activiteitsmeter.

Favoriete Trainingspartner – Mijn vader

Als ik op zondagochtend op zoek was naar een trainingspartner was mijn vader er altijd. Of ik nu lang of kort wilde lopen, we liepen op zondagochtend altijd minstens 12 kilometer (voor minder komt mijn vader zijn bed niet uit). We begonnen 2017 met een duurloop van 17 kilometer op 1 januari om half tien ’s ochtends, we liepen rondjes van 12 kilometer in Italië en we liepen allebei de CPC, Singelloop en de halve marathon in Amsterdam. Maar het fijnst vond ik gewoon die keren dat ik geen zin had om te lopen, wanneer ik gewoon met mijn verstand op nul achter mijn vader aan kon hobbelen. Thanks pap. Roos is een goede tweede trouwens, alleen die wil vaak niet met mij lopen, dus dat bemoeilijkt de zaak een beetje.

Nu is het woord aan jullie, kunnen jullie dit lijstje ook invullen? Mag hieronder in de comments of (eventueel) op je blog.

Fijnste training:
Leukste wedstrijd:
Beste prestatie:
Beste ontbijt:
Beste herstelmaaltijd:
Favoriete schoen:
Favoriete kledingstuk:
Favoriete nummer:
Favoriete gadget:
Favoriete trainingspartner

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. Rosan
  december 27, 2017 / 13:33

  Fijnste training: Ik ben een wandelaar hardlopen zit er niet in maar ik geniet van wandelen!
  Beste ontbijt: net hoe mijn pet staat en boterham met appelstroop eet ik graag!
  Beste herstelmaaltijd: Sushi en Pizza!
  Favoriete schoen: MEINDL X-SO 30 GTX
  Favoriete kledingstuk: Goed ademende kleding wat lekker soepel draagt tijdens wandelen
  Favoriete nummer: Oei lijster van alles eigenlijk.
  Favoriete gadget: Op dit moment mijn Apple Watch maar de Fenix 5s is ook tof en de Fitbit Ionic vind ik ook gaaf.
  Favoriete trainingspartner: ik wandel of E bike veelal alleen lekker eigen tempo en niemand om rekening mee te houden
  Al is samen wandelen/fietsen ook wel heel gezellig.

  • Annemerel
   Auteur
   december 27, 2017 / 14:08

   Wat leuk om te lezen! De Apple Watch is inderdaad ook heel fijn. En sushi en pizza zijn ook altijd goed :)

 2. Anouk
  december 27, 2017 / 15:14

  Fijnste training:
  Dit was in het begin van december. Ik had net nieuwe schoenen en ze renden zo fijn. Daarnaast was het heerlijk weer, ( ik houd ervan om te rennen als het fris/koud is) en ging het rennen hartstikke goed!

  Leukste wedstrijd:
  Ik heb maar één wedstrijd gelopen en dat was de 4mijl van Groningen maar het was een hele gezellige run!

  Beste prestatie:
  Pfft even denken, ik denk toch de 4mijl van Groningen omdat dat mijn eerste wedstrijd was sinds een jaar ofzo.

  Beste ontbijt:
  Griekse yoghurt met granola en blauwe bessen!

  Beste herstelmaaltijd:
  Pasta, maakt niet uit wat voor pasta, als het maar pasta is.

  Favoriete schoen:
  Nike vomero

  Favoriete kledingstuk:
  Ik heb een grijs vestje dat ik draag als het wat kouder is met het rennen. Geen idee meer van welk merk. ( geen groot merk ) maar het zit heerlijk

  Favoriete nummer:
  Moeilijk hoor om een favoriet te kiezen. Op dit moment is het denk ik Miss you van Louis Tomlinson

  Favoriete gadget:
  Ik ben aan het sparen voor de Garmin forerunner 235 dus eigenlijk is dat mijn favoriet maar ja die heb ik niet. Dus dan maar mijn telefoon met de strava app haha.

  Favoriete trainingspartner:
  Heb ik niet, ik ren eigenlijk altijd alleen, soms gaat mijn moeder mee fietsen dat is altijd wel heel gezellig.

  En om nog wat toe te voegen aan je lijstje, mijn favoriet hardloop vooruitzicht voor 2018:
  De halve marathon van Amsterdam!

  • Annemerel
   Auteur
   december 27, 2017 / 15:51

   Ah wat gezellig dat je moeder soms mee fietst, dat vind ik ook altijd fijn, als Roos naast me fietst. En wat gaaf dat je gaat trainen voor de halve van Amsterdam. Veel succes en plezier.

   • Anouk
    december 27, 2017 / 16:06

    Dankjewel!

 3. Johan
  december 27, 2017 / 15:58

  Fijnste training: moeten toch wel de ochtendlopen in Oostenrijk zijn van afgelopen september.
  Leukste wedstrijd: helaas geen gelopen dit jaar door blessureleed!
  Beste prestatie: dat ik door blessureleed toch nog de kaap van 2000 hardloopkilometers heb gehaald!
  Beste ontbijt: komt niets boven havermout!
  Beste herstelmaaltijd: vers afgebakken donker brood besmeerd met roomboter, daar puur natuurlijke pindakaas (dus niet van die calve rotzooi) op, verder belegen met stukjes banaan en dat dan bestrooid met kaneel…..hemels!!!
  Favoriete schoen: Saucony hurricane ISO 3
  Favoriete kledingstuk: Nike dry-fit knit longsleeve.
  Favoriete nummer: loop nooit met muziek! (Maar buiten het lopen is “Strangest Thing” van The War On Drugs het nummer wat ik het meest heb afgespeeld dit jaar, denk wel dat hun nummers ideaal zijn voor lange rustige duurlopen)!
  Favoriete gadget: zonder mijn Garmin Forerunner 235 ga ik de deur niet uit!
  Favoriete trainingspartner: loop altijd alleen mijn kilometers en dat loopt best zo ?!

 4. Sophie
  december 27, 2017 / 16:09

  Fijnste training:Op 4 december de laatste 10K loop voordat we richting de Bruggenloop zouden gaan met m’n vader.
  Leukste wedstrijd: Singelloop Breda(ook mijn enige en eerste run ever!)
  Beste prestatie: Voor het eerst 10K lopen(niet al te goed voorbereid) in een tijd van 1:16. Absoluut niet snel, maar voelde achteraf zo goed, om überhaupt te kunnen finishen.
  Beste ontbijt: Muesli, lijnzaad, rozijnen en roeryoghurt. Met een glas goed verdunde aanmaaklimonade.
  Beste herstelmaaltijd: Gekookte eieren, kwark met fruit.
  Favoriete schoen: M’n beginners schoenen van Le Coq Sportif(van de week wellicht toch maar is een loopanalyse en echte schoenen halen, nu het wel duidelijk is dat hardlopen een blijvertje is)
  Favoriete kledingstuk: M’n Kalenji hardlooptruitje in koraal/rood. Zacht, dun en toch warm genoeg.
  Favoriete nummer: Voxxclub – BaVaRia (Oktoberfest Wiesnhit van 2016) is een blijvertje voor trainen en de goede herinneringen aan m’n 6 maanden in München.
  Favoriete gadget: Fitbit Flex2
  Favoriete trainingspartner: M’n vader voor hardlopen, de rest(zwemmen en fitness) in m’n uppie.

  • Sophie
   december 27, 2017 / 16:11

   Oh en in navolging van Anouks reactie boven mij:
   Doelen voor 2018:
   – AA drink 10K run(is zelfde dag als CPC)
   – Obstacle Run 9 September bij Broek op Langedijk
   – Singelloop Breda 7 oktober
   – 1/2 marathon van Amsterdam
   – Bruggenloop 2018 (en nu hopen dat ie doorgaat!)

   • Marjolein
    december 28, 2017 / 10:46

    Dan zie ik je bij de CPC en in Amsterdam! :D

    • Sophie
     december 28, 2017 / 11:59

     Let’s do this! :D

 5. Rosemarijn
  december 27, 2017 / 16:31

  Leuk om te lezen! Blijft leuk dat je met je vader kan lopen, mijne kan net de straat uit denk ik. En wat een ruime keuze had je :)

  Fijnste training: Pfoe, ik denk in Oostenrijk tussen de bergen afgelopen zomer.
  Leukste wedstrijd: M’n enige, 10k op de Leiden Marathon
  Beste prestatie: Hetzelfde, 48:13 op de 10k! :)
  Beste ontbijt: Meestal een appel, maar anders havermout
  Beste herstelmaaltijd: Havermout of kwark
  Favoriete schoen: Mijn asics cumulus gel (zoiets? haha)
  Favoriete kledingstuk: Nike legging!
  Favoriete nummer: Afgelopen maand: why couldn’t it be christmas van Bianca Ryan, rest van het jaar: Rain van The Script
  Favoriete gadget: M’n apple oortjes?
  Favoriete trainingspartner: Mijn broer is 1 keer meegefietst toen ik ging lopen in Stockholm zodat ik niet zou verdwalen, dus dat is m’n enige keuze :)

 6. Ilse
  december 27, 2017 / 19:30

  Fijnste training: een snelle 5 km samen met mijn broertje. Was gewoon een heel fijn loopje
  Leukste wedstrijd: de enigste wedstrijd die ik dit jaar gelopen heb ; zevenheuvelenloop
  Beste prestatie: dat is ook de zevenheuvelenloop dus
  Beste ontbijt: havermout met appel en kaneel
  Beste herstelmaaltijd: sushi natuurlijk!
  Favoriete schoen: Nike zoom structure 20
  Favoriete kledingstuk: mijn zwarte jack van Nike
  Favoriete nummer: deze is lastig, meerdere nummers zijn favoriet
  Favoriete gadget: mijn iPhone voor strava en voor spotify
  Favoriete trainingspartner: mijn broertje!

  • Annemerel
   Auteur
   december 28, 2017 / 08:07

   SUPER LEUK! Ga hem zo even bekijken!

 7. Iris
  december 28, 2017 / 08:50

  Fijnste training:voor het ontbijt in Valencia. Superleuk om samen met mijn vader door het park daar te lopen en heel veel andere hardlopers tegen te komen!
  Leukste wedstrijd: Bridge to Bridge in Arnhem, heerlijk om het laatste stuk van de brug af te sprinten en gezellig met mijn vader!
  Beste prestatie:Linschotenloop 10,5 km. Eerste 10km binnen de 50 min:)
  Beste ontbijt:Oud en vertrouwd havermoutje
  Beste herstelmaaltijd:Kwark of yoghurt met cruesli!
  Favoriete schoen: Asics gel pulse 9
  Favoriete kledingstuk: korte broek met velgekleurde pijpjes
  Favoriete nummer:
  Favoriete gadget: Tomtom runner 2, maar toch aan vervanging toe
  Favoriete trainingspartner: Mijn vader, op vakantie maar ook gewoon hier thuis.

 8. Marijke
  december 28, 2017 / 09:54

  Ah wat tof, dat lijstje wil ik ook wel invullen!

  Fijnste training: er waren er meer, maar degene die het verst in mijn geheugen staat is van baantraining op donderdag van 2 weken geleden. Het programma: 1200m – 1000m – 800m – 600m – 400m, waarbij elke sessie harder moest dan de vorige. Ik was alleen de 1200m wat hard gestart, waardoor ik dacht niet in staat te zijn nog elke keer te kunnen versnellen. Doordat een clubgenootje net wat sneller is én omdat mijn trainer me super motiveerde is het tóch gelukt!

  Leukste wedstrijd: de korte cross van de Warandeloop. Ik keek hier best wel tegenop. Het was natuurlijk een cross en daar heb ik er nog maar een paar van gedaan, maar deze was echt ongelooflijk modderig. Nadat in de 1e 100m mijn schoenen en sokken al helemaal zeiknat werden maakte het me eigenlijk ook niks meeruit, dus ben ik overal vol doorheen gedenderd. Boomstammen over, heuveltjes op en af, het was echt fantastisch, en dat had ik nooit gedacht.

  Beste prestatie: mijn tijd van 19.13 minuten op de 4km van de Vakantieloop Biest-Houtakker. Mijn snelste tijd tot nu toe (:

  Beste ontbijt: krentenbollen!

  Beste herstelmaaltijd: appeltaart, haha.

  Favoriete schoen: Asics GT-2000 4, al is Asics helaas al bij de GT-2000 5 die ik minder fijn vind.

  Favoriete kledingstuk: mijn korte broekje van Asics, die uit twee lagen bestaat. Eerst zo’n strak broekje met daarover heen een losser zittend broekje, heel fijn!

  Favoriete nummer: ik ga fijn op alles van Linkin Park.

  Favoriete gadget: mijn Tomtom Runner 2, waarvan ik de gegevens daarna doorzet naar Strava.

  Favoriete trainingspartner: mijn vriendinnen van de atletiekvereniging!

 9. Krista
  december 28, 2017 / 11:25

  Leuke blog! Ik ben verbaasd dat Boston ondanks de coverfoto niet in het verhaal voorkomt, misschien nog een kopje ‘de beste ervaring’ toevoegen? ;)

  Leuk om ook zelf over na te denken:
  Fijnste training: Qua vertrouwen denk ik dat dat één van de zware trainingen van de laatste maand voor de marathon was. Zo liep ik 2 weken voor de marathon 33km in 4.43/km, met 4 blokken van 6km op marathontempo en nog 2 kilometers op 15km-snelheid. 26km op meer dan marathonsnelheid in een training, dat had ik nog nooit gedaan! Maar als je het hebt over ‘fijnste’ training dan is dat misschien toch wel een fartlek met mijn vrienden van Haag atletiek door een mooi stuk bos op trainingsweekend of in Den Haag, lekker buiten spelen en niet nadenken :)
  Leukste wedstrijd: Dat was zonder twijfel Boston. Heel bijzonder om zo’n reis te maken alleen voor een hardloopwedstrijd. Daarnaast heel bijzonder om dit samen met mijn vader mee te maken, die alles deed om zich als de ideale atletenmanager op te stellen :) De laatste 20km was fysiek niet zo leuk, maar ik heb wel geleerd dat ik met verkrampte benen ook nog een marathon uit kon lopen en het publiek sleepte mij er doorheen :)
  Beste prestatie: Nieuw pr van 3.10 op de marathon in Spijkenisse, in alles het tegenbeeld van Boston :P Geen publiek, geen groepjes om in te lopen. Gewoon zelf je plan uitvoeren, en als dat dan lukt ben je volledig trots!
  Beste ontbijt: 3-4 uur van tevoren een flinke bak havermout met bessen, en 1-2 uur van tevoren nog een zoet melkbroodje of een banaan
  Beste herstelmaaltijd: Warme chocomel met slagroom en appeltaart (Meijendelloop!!)
  Favoriete schoen: Hmm dit voelt als kiezen tussen je kinderen. Elke schoen heeft zijn eigen kwaliteiten. Toch ben ik wel heel blij met de Adidas Adizero Boston. Ik bestelde ze op internet, liep er 2 trainingen op en had er toen genoeg vertrouwen in om de Spijkenisse Marathon op te lopen. Heerlijk licht en reactief schoentje, al zou ik ze misschien nog één maatje groter moeten nemen om mijn tenen wat te sparen tijdens die lange afstand.
  Favoriete kledingstuk: Mijn Boston jasje, al loop ik daar natuurlijk niet echt in hard. Verder ben ik niet zo’n kledingfreak. De PureLime sportbh met ingebouwde drukknoopjes voor je hartslagsensor blijft wel favoriet, nooit meer schuurplekken.
  Favoriete nummer: Ik loop niet zo vaak met muziek, maar in het zeldzame geval dat ik echt niet de deur uitkom vanwege motivatieproblemen ga ik altijd heerlijk op foute eighties muziek.
  Favoriete gadget: Mijn Garmin FR230 bevalt prima maar dat is niet zo origineel. Ik ben ook wel blij met mijn flipbelt, sleutels, telefoon of gelletjes meenemen tijdens lange duurlopen zonder dat het in de weg zit.
  Favoriete trainingspartner: Dat zijn de HSL (High Speed Ladies) van mijn atletiekgroep, samen een strak treintje vormen tijdens de harde tempotrainingen :)

  Sorry voor het te lange verhaal! Maar wel leuk, ik ga nu de andere reacties lezen :) Hopelijk wordt 2018 voor iedereen een nog mooier hardloopjaar!

 10. Britt
  december 28, 2017 / 12:50

  Als je een waardige vervanger voor de LunarTempo hebt laat je het wel weten he :D Ik begin al een beetje de zenuwen te krijgen dat zelfs in outlets mijn maat er niet meer is.

 11. december 28, 2017 / 17:40

  Fijnste training: De 6k die ik spontaan en zonder moeite met 5.47 liep ipv 6.15 (gemiddelde tempo), helaas is dat weer een half jaar geleden.

  Leukste wedstrijd: Geen, ik heb nog nooit een wedstrijd gelopen.

  Beste prestatie: De verste afstand van dit jaar; 8.2km

  Beste ontbijt: yoghurt met muesli en fruit, al zo lang als ik me kan herinneren eet ik dit.

  Beste herstelmaaltijd: Alles zolang mijn vriend het maar klaar heeft staan zodra ik thuis kom haha.

  Favoriete schoen: Nike zoom structure 21 Shield. Beste aankoop van dit jaar met het vieze weer.

  Favoriete kledingstuk: Nike powerflash Epic tight

  Favoriete nummer: Something just like this – The Chainsmokers & Coldplay (maar die is jou niet vreemd)

  Favoriete gadget: m’n iPhone, ik ga niet zonder de deur uit.

  Favoriete trainingspartner: Elske, mijn vriendinnetje die sinds kort ook in Arnhem woont, heerlijk! En als ik bij m’n ouders in Limburg ben m’n moeder die altijd meegaat op de fiets en dan meteen de hond uitlaat, dat zijn de gezelligste rondjes!

 12. december 28, 2017 / 18:54

  Fijnste training: Hm.. Moeilijk. Misschien de 16km die ik deed voor de halve marathon in Leiden, omdat ik dacht dat ik het niet kon.
  Leukste wedstrijd: Oeh.. Ik vond Disney wel weer top. Ik denk de 10km in Disney.
  Beste prestatie: Halve marathon in Leiden. Ik was zo trots op mezelf met 2.17!
  Beste ontbijt: Havermout met frambozen
  Beste herstelmaaltijd: Oeh.. Kwark? Ik doe altijd maar wat eigenlijk.
  Favoriete schoen: Ik heb maar 1 paar /armestudent en dat zijn Asics.
  Favoriete kledingstuk: Mijn nieuwe longsleeve, lekker warm en lekker stofje.
  Favoriete nummer: Ik luister graag podcasts bij lange duurlopen.
  Favoriete gadget: Mijn Fitbit Charge 2, hoewel ik het liefst een horloge met GPS zou willen. Maar ja, het geld he.. Ik droom van een Fitbit Ionic of een Garmin Forerunner zoals jij had.
  Favoriete trainingspartner: Haha niemand? Ik loop graag alleen.

 13. december 28, 2017 / 20:19

  Ik ben dol op lijstjes ?

  Fijnste training:Zonder twijfel in de Ardennen, prachtig daar, ook al waren de heuvels echt te pittig
  Leukste wedstrijd: de CPC kidsrun met mijn oudste zoontje van toen 4
  Beste prestatie: de 10 km kikarun in Amsterdam, maar ik was dit jaar écht langzaam, niet Annemerel – langzaam, hoop ooit in de buurt van jouw “langzame tijden” te komen
  Beste ontbijt: in de zomer bananenijs met pure chocolade en pindakaas, of een smoothie
  Beste herstelmaaltijd:Daar doe ik niet aan, goed voornemen voor 2018
  Favoriete schoen:ik heb maar één paar, maar die heb ik wel dit jaar gekocht, mijn Saucony’s
  Favoriete kledingstuk:mijn zwarte Nike shirt met kleine graatjes op de rug en mijn Leontien legging van de kruidvat die lekker vrolijk is ?
  Favoriete nummer: Green Light van Lorde
  Favoriete gadget: Mijn Tom Tom spark
  Favoriete trainingspartner Ik loop/sport altijd alleen