RUN BABY RUN: 2013

Photobucket

2012 was een mooi hardloopjaar. Het was het eerste jaar waarin ik iedere maand hardliep, en hoe! Ik liep in totaal ruim 1400 kilometer. Ik liep voor de tweede keer een halve marathon (en dit keer ruim onder de twee uur) en in oktober liep ik mijn aller eerste hele marathon in Amsterdam, onder de vier uur! Als je mij twee jaar geleden, net na het lopen van mijn eerste halve marathon, zou hebben verteld dat ik een marathon onder de vier uur zou lopen, dat ik überhaupt ooit een marathon zou lopen, dan had ik je keihard uitgelachen. Na mijn eerste halve marathon had ik het gevoel dat ik geen stap meer kon verzetten en een week later voelde ik me nog steeds een vaatdoek. Nu loop ik geregeld op zondagochtend voor mijn plezier een halve marathon en ben ik de rest van de dag nog bij de levenden. Hoe dingen kunnen veranderen…

Maar we gaan het niet over 2012 hebben, we gaan het hebben over het nieuwe jaar, 2013.. Wat zijn mijn doelen op hardloopgebied.

Aller eerst ben ik niet van plan langere afstanden dan de 42,195 van de marathon te gaan lopen. Ik zeg nooit, nooit, maar voor 2013 staat het vooralsnog niet op de agenda. Wel staat de marathon in Parijs, op 7 april op de agenda, en vier weken eerder, op 10 maart de halve marathon van Den Haag.

Na de marathon in Parijs is mijn doelenlijstje nog een beetje leeg. Ik heb geen interesse om PR’s neer te zetten op vijf kilometers, dat is gewoon niet mijn afstand. Wellicht loop ik wel een keer een 10 kilometer, maar ook dat is niet 100% mijn afstand. Ik zeg voor de grap wel eens dat ik een diesel ben, na vijf kilometer kom ik pas op gang en na tien kilometer kan ik pas op cruise control. Eigenlijk is de 21,1 kilometer mijn favoriete afstand. Want ik ben nou ook weer niet zo’n bulldozer die het na 30 kilometer nog steeds even goed doet als na 20 kilometer.

Welke wedstrijden ik het liefst in 2013 nog zou lopen? De Vredesloop op 21 september in Den Haag (10K), de marathon van New York in november (keep on dreaming) en als dat niet gaat lukken misschien de marathon van Berlijn op 29 september? Ik wil graag nog een marathon in de herfst lopen, dan ben ik inmiddels wel genoeg hersteld van de marathon in Parijs en zo blijf ik mezelf toch stimuleren door te gaan. De marathon van Amsterdam was leuk vorig jaar, maar het was nu ook weer niet zo’n fantastische loop dat ik die dit jaar nog een keer wil doen, ik wil meer zien en doen.

Of ik ook nog niet wedstrijd-gerelateerde plannen heb? Ik wil in ieder geval doorgaan met schrijven over mijn loopervaringen en ik hoop daar nog heel veel meiden mee te inspireren. Ik vind het zelf ook heel erg leuk om ervaringen van andere hardlopers te lezen en raak daar echt door geïnspireerd. Ik heb in december geprobeerd een schema te maken om te beginnen met hardlopen, samen met mijn zusje, die op een blauwe maandag twee jaar geleden, nog nooit had hardgelopen. Dat schema is helaas nog niet helemaal klaar, want Roos liep al binnen twee weken vijf kilometer in 27.31, ik ben bang dat dat niet helemaal representatief is voor de gemiddelde Nederlander. Daarom hoop ik in 2013 met nog meer meiden te mogen lopen, zodat ik uiteindelijk toch een foolproof schema heb.

En dan wellicht een (10 kilometer) wedstrijd lopen met een aantal van jullie? Dat lijkt me eigenlijk nog leuker dan de marathon in New York lopen, of nou ja… uhhh, het lijkt me allebei gewoon heel erg GAAF!

En verder? Nou ja vooral hardlopen blijven zien als iets leuk en niet als iets dat moet. Het is niet erg als ik af en toe denk “oh ja dat MOET ik ook nog doen” als ik het overgrote gedeelte van de tijd maar plezier in het rennen heb en daadwerkelijk zin heb om mijn hardloopschoenen aan te trekken.

Wat zijn jouw doelen voor 2013? Zou jij het leuk vinden om met mij en andere lezers een 10 kilometer wedstrijd te lopen dit jaar?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

54 Reacties

 1. januari 2, 2013 / 17:03

  Leuk geschreven alweer! Succes!

 2. januari 2, 2013 / 17:13

  Oh ik heb echt respect voor je! Ik kan nog heel wat van je leren haha.

 3. januari 2, 2013 / 17:14

  Poe, voor die 10 kilometer zou ik dan nog hard moeten trainen! Wel zeker een leuk initiatief in ieder geval! xoxo

 4. januari 2, 2013 / 17:26

  Als je nog iemand nodig hebt om je hardloopschema op te testen, dan bied ik me bij deze aan, hihi!

 5. januari 2, 2013 / 17:29

  Ik vind het echt super knap dat je zoveel hardloopt! (:

 6. januari 2, 2013 / 17:39

  Inderdaad, hou het gewoon plezierig :) Ik zou heel graag een 10 k lopen dit jaar, maar dat red ik nog niet. Ik heb nu een half jaar niet gelopen en wil snel weer beginnen. Mijn doel voor dit jaar is in één keer een 5k kunnen lopen.

 7. Lisa
  januari 2, 2013 / 17:43

  Goed bezig! Ik had graag met je mee gelopen, helaas kan ik dat nog wel even ‘op mijn buik schrijven’ ivm mijn knieën. Als je het in 2014 nog een keer aanbiedt hoop ik met je mee te doen! Met de auto mee rijden voor wat lekkers onderweg zou voor mij wel een optie zijn! Haha

 8. januari 2, 2013 / 18:01

  Leuk dit! Ik vind het echt leuk en inspirerend om over je hardloop dingen te lezen. Geeft me zelf ook weer moet om te gaan lopen :)!

 9. januari 2, 2013 / 18:05

  Wat een leuke ideeen voor komend jaar. Ik zou heel graag mee die 10 km lopen, maar vandaag was ik na 1.5 al helemaal gesloopt (astma patientje + een maand niet hardlopen = geen goede combi)

 10. januari 2, 2013 / 18:08

  Ik vind het echt heel leuk om je stukjes over hardlopen te lezen :). Ik hoop dat je wordt ingeloot voor New York!

 11. januari 2, 2013 / 18:10

  Ik vind het heel knap van je! Hardlopen is echt niet mijn ding! Heb het geprobeerd maar bij 5km kun je me al opvegen,….

 12. Sita
  januari 2, 2013 / 18:17

  Kijk nu al weer uit naar je hardloop verhalen!
  Ik wil dit jaar meedoen aan de 10 km van de Marikenloop en in Londen een halve marathon lopen!

 13. Nikki
  januari 2, 2013 / 18:24

  Ik wil dit jaar mijn 1e marathon lopen, ben er alleen nog niet uit welke..

  Kan ik me al inschrijven voor de 10 km?! Lijkt me super!

 14. januari 2, 2013 / 18:47

  knap van je! leuk artikel!

 15. januari 2, 2013 / 18:52

  Je hebt echt super leuke doelen! Ik ben heel benieuwd naar dat schema waar je mee bezig bent

 16. januari 2, 2013 / 18:53

  Leuk om te lezen, ik ben benieuwd naar wat je allemaal weer gaat beleven in 2013 op hardloopgebied!

 17. Mirte
  januari 2, 2013 / 18:54

  Ik heb een hoop doelen dit jaar! Minstens 600 km hardlopen, trainen voor een halve marathon en deze hopelijk aan t eind van 2013 lopen. Daarnaast wil ik meedoen aan minstens 5 wedstrijden. Dit alles in de hoop dat ik gemotiveerd blijf het hele jaar! Ik wil heel graag een keer met jou en andere lezers hardlopen. Lijkt me heel leuk!

 18. januari 2, 2013 / 18:54

  Voor die 10 km moet ik nog hard trainen! Ik haal nu de 5 km vaak nog amper… Zeker met dit weer.. Astmatische brongitus (of hoe je het schrijft?) Ik zou wel mee willen doen hoor! ;p maar goed schema en motivatie zijn dan nodig! Wel wil ik in mei 7km gaan hardlopen en moet dan ook hard aan de bak, dus je schema, wil ik best mee helpen (Jammer genoeg woon ik in Groningen).. een van mijn huisgenootjes en ik lopen wel vaak samen! Dus mocht je ons vertrouwen of mij;p testen hem graag ^^..

 19. januari 2, 2013 / 18:57

  Klinkt als veel te doen dit jaar! Waarschijnlijk ga ik weer een poging doen om te beginnen, hopelijk kom ik dit jaar verder dan ‘normaal’! :)

  Ga je New York nog wel proberen? Of heb je dat een beetje opgegeven?

 20. januari 2, 2013 / 18:59

  Heel gaaf van je. Ik wil ook nog eens een keer een marathon lopen. Maar dit jaar andere prioriteiten!

 21. januari 2, 2013 / 19:00

  Dit klinkt echt heel goed! Ik ben helaas niet gemaakt om hard te lopen (ik word sneller, maar kan niet langere stukken achter elkaar lopen), maar het lijkt me echt geweldig om het ooit wel fatsoenlijk te kunnen. Heerlijk om hardloopinspiratie te lezen, misschien kan ik mezelf dan motiveren om opnieuw te beginnen met trainen (ik krijg telkens blessures, simpelweg omdat ik teveel wil en het te weinig doe). Succes met je plannen!

 22. Ilse
  januari 2, 2013 / 19:09

  Knap van jezelf zeg, zoiets wil ik niet eens doen.

 23. januari 2, 2013 / 19:31

  Echt respect over hoe je dit doet! En veel succes dit jaar!

 24. januari 2, 2013 / 19:38

  Mocht je nog iemand nodig hebben voor het schema, ik wil graag uitproberen! :)

 25. Marije
  januari 2, 2013 / 19:59

  Ik heb nog nooit gereageerd op je site, maar dit vind ik wel een mooi moment. Dankzij jou inspirerende hardloopstukjes ben ik weer helemaal aan het lopen geslagen, heerlijk! Ook ik heb een paar doelen opgesteld: binnenkort 6.7k door het Vondelpark, de 10k bij de CPC en de 16.1k bij de Dam tot Dam. En wie weet ooit nog een halve marathon? Dus ik hou me aanbevolen voor een wedstrijd, super leuk! En ga vooral zo door met deze artikelen :)

 26. januari 2, 2013 / 20:04

  Wauw wat heb jij veel bereikt in 2012 zeg! Ik heb zoveel respect voor jou, wat jij binnen een jaar voor elkaar hebt gekregen is echt bizar. Eigenlijk stiekem wel een beetje een voorbeeld, want ik loop nu lekker de 5K en ik zie dus dat ik aan het einde van het jaar veel zou kunnen bereiken! Mijn doel voor 2013 was eigenlijk om eindelijk eens die 10K te lopen, maar dit heb ik 30 december 2012 nog waargemaakt, haha! Verder zijn mijn doelen om in april m’n eerste 10K wedstrijd te lopen en aan het einde van het jaar een halve marathon.. Enne voor die 10K, I’M IN!!

 27. januari 2, 2013 / 20:12

  Inderdaad! Lezen over lopen, doet lopen. Het motiveert enorm om de ervaringen van andere lopers te lezen. Dus doe vooral zo door! Stiekem droom ik ervan om ooit een marathon te lopen. Maar ik ben nog niet zeker of dat een doel voor 2013 zal worden. Ik zal beginnen met een halve marathon voorop te stellen.

 28. januari 2, 2013 / 20:12

  10 km… I’m in! Sowieso wil ik volgend jaar ( 2014 ) de hele marathon in Paris lopen. MOET GEWOON! Dit jaar staan er 2 halve marathons en 1 10km wedstrijd op de planning, misschien wel meer ;)

 29. januari 2, 2013 / 20:27

  Leuk geschreven! Ik vind het altijd geweldig om jou zo enthousiast bezig te horen over je hardloopervaringen. Ik heb een tijdje geleden regelmatig gelopen en dat ging best vlot, maar als het één keer niet meezit, geef ik nogal snel op… dus eigenlijk kan ik wel een goed schema gebruiken! :)

 30. Lana
  januari 2, 2013 / 20:31

  Ik zeg elke dag dat ik weer ga beginnen met hardlopen, maar van uitstel komt afstel.heb ik gemerkt. Binnenkort ga ik echt weer beginnen. Het lijkt mij trouwens echt super om met jou en andere lezers een 10km te lopen

 31. januari 2, 2013 / 20:37

  Oh heerlijk al die doelen! En wat een goede loper ben je toch, zit duidelijk in de familie, want Roos loop 5 km in 27 min? Halleluja!
  Als ik 10 km op tijd kan lopen in een fatsoenlijke tijd loop ik zeker mee :)

 32. Maaike
  januari 2, 2013 / 20:45

  Wauw, super de marathon van Parijs! Lijkt me geweldig, maar ik ben zelf nog lang niet zo ver… Vind het altijd heel leuk om te lezen over jouw hardloopervaring, dus top dat je erover blijft schrijven!!
  Als je echt zo’n 10 km run gaat organiseren, ben ik erbij (als de plek haalbaar is, haha)! Ik ben nu aan het trainen voor de 5 en10 km en hoop in april de cityrun van Enschede te lopen en misschien in mei de Marikenloop, dat zijn mijn doelen :-)

 33. januari 2, 2013 / 21:11

  Ah annemerel ik word helemaal vrolijk van die blije foto van jou. Strakke plannen voor dit jaar en oh oh wat leuk om samen 10 km te lopen!! Lijkt me helemaal super. Gelukkig nieuw jaar girl.

 34. januari 2, 2013 / 21:16

  Echt goed dat je zo gemotiveerd blijft en weer nieuwe wedstrijden op het programma hebt staan! Ik wil sowieso een keer 10 kilometer lopen, maar of dat me dit jaar gaat lukken… Ik ga het in ieder geval proberen!

 35. Inez
  januari 2, 2013 / 21:29

  Joehoeeee!!! Count me in voor die 10K!!! Dat is dan ook meteen mijn eerste doel voor 2013 en mijn tweede (geheel geinspireerd door jou!!) een halve marathon in het najaar! :-) Blijf alsjeblieft rennen en erover schrijven!

 36. Desiree
  januari 2, 2013 / 21:34

  ben benieuwd naar je schema, wil echt beginnen maar zelf heb ik geen idee hoe. haha hele slechte conditie

 37. januari 2, 2013 / 22:05

  Nou ik heb voor kerst hardloopschoenen gekregen… nu nog hardlopen. Oh en ik heb ook al zo’n coachapp gedownload dus eigenlijk houdt niks me meer tegen. Behalve de regen ;-)

 38. Jolien
  januari 2, 2013 / 22:22

  Ja leuk, ik doe mee met jouw 10k!

 39. januari 2, 2013 / 22:39

  Wat een super leuk artikel! Ook ik vind je reuze inspirerend met je top hardloop resultaten en verhalen. Respect. Waarom maak je er niet ooit een boek over, jou hardloop verhalen zijn zo enorm inspirerend. Snap dat het veel tijd etc kost, maar zal er wel over na denken als ik jou was. Morgen staat mijn eerste run van 2013 op de planning. XX

  http://www.lifeofkirsten.blogspot.nl

 40. januari 2, 2013 / 23:18

  zo’n wedstrijd lijkt me echt super leuk!!

  Voor de marathon van Berlijn moet je dan wel nog even een startbewijs zien te bemachtigen.. was al vol op de dag waarop de inschrijving opende in september :p (zou wel gezellig zijn als je er ook bent!)

 41. januari 3, 2013 / 01:13

  Echt zo gaaf dat je zusje ook zo snel het onder de knie had! Bizar eigenlijk gewoon!
  En ja je bent de enige van mijn generatie die ik ken en een marathon gelopen heeft, het is echt bijzonder.

 42. januari 3, 2013 / 09:31

  Ik ben mede door jouw hardloop-verhalen (en die van Marieke en Girlslove2run) twee weken gestart met de MP3-training van Evy (Start2Run). In maart zou ik, volgens de Belgische :-), zonder moeite 5 km. kunnen lopen. Het hardlopen is, tegen verwachting in, heel erg leuk! Ik heb mezelf ook een doel gesteld: De Utregse Meidenloop op 30 juni (http://www.meidenloop.nl/). Je kunt 3.5, 5 of 10km. lopen. Misschien een leuke tussendoor-loop voor je in een vreemde stad! :-)

 43. januari 3, 2013 / 09:47

  Ik kan niet wachten om over een paar jaar ook een marathon te lopen. Ik ga komend jaar met een vriendin de dam tot damloop (hopelijk) uitrennen. En dat is dan m’n langste afstand tot nu toe en in juli wil ik mee gaan doen aan de mini triathlon bij ons in het dorp. En waarschijnlijk in 2014 staat m’n eerste halve marathon op de planning!

 44. Suzanne
  januari 3, 2013 / 13:27

  Ik vind je stukjes echt heel inspirerend!
  Ik loop zelf eigenlijk meestal op een hardloopband want dan blijf ik tenminste doorlopen haha, en buiten loop ik altijd met een vriendinnetje. Met een groepje lijkt het me zeker dat je doorloopt, ik vind het een ontzettend leuk plan!

 45. januari 3, 2013 / 14:33

  Ik loop graag een keertje met je mee! :D

 46. januari 4, 2013 / 00:46

  Zou me erg leuk lijken, maar helaas red ik dat nooit. Ik heb nu de conditie van een stoeptegel, en ik hoop dit jaar uberhaupt 5 km te kunnen lopen hahaha. X

 47. januari 4, 2013 / 19:59

  Ik wil dit jaar 10km kunnen lopen! Lijkt me leuk om dat samen met anderen te doen maar is misschien wat ver vanuit België :-D
  Jij en je zus zijn echt top, ik kan me never ever voorstellen dat ik ooit een tijd onder de 30 haal voor 5km en ook daar ben ik nog ver vanaf :-(
  Beter worden is dus in elk geval mijn doel en dan op naar de 10 :-D

  <3

 48. januari 5, 2013 / 15:52

  Ik begon in 2012 met lopen voor de zomer, maar tijdens mijn tijd in het buitenland kwam daar niet veel meer van terecht. Nu wil ik weer de hardloopschoenen aantrekken en het lijkt me geweldig om met meerdere meiden een 10km te lopen … al vraag ik me af of dat me in 2013 lukt, maar misschien wel aan de hand van jouw schema!

 49. Iris
  januari 5, 2013 / 20:56

  Even een comment voor al je blogs van afgelopen week, was namelijk wintersporten en heb net alles teruggelezen. Je collages van instagram zijn echt super leuk! Wil misschien ook wel weer gaan hardlopen dus blijf er vooral over bloggen ;) leuke blogs met al die list dingen enzo :) keep up THE god work! Liefs

 50. januari 5, 2013 / 22:37

  Leuk stukje! Vind je verhalen over hardlopen altijd inspirerend, krijg er altijd zin van om ook te gaan lopen (wat ik veel te weinig doe hoor). Mijn doelstelling voor dit jaar is meedoen aan Maastrichts Mooiste. :)

 51. Loranne
  januari 6, 2013 / 11:40

  Hoi!

  Hardlopen is spijtig genoeg geen optie voor mij omdat er een foutje zit in mijn knieën, maar jij hebt mij wel gemotiveerd om iets te zoeken dat ik graag doe. Ik heb 10 dagen geleden een hometrainer gekocht en heb (met uitzondering van 31 december) al elke dag een half uurtje gefietst! Ik vind het eo waanzinnig leuk om te doen en ik ben zooo blij dat ik het volhoudt…
  Jij bent echt mijn inspiratie om vol te houden! Danku daarvoor!

 52. Myrthe
  januari 8, 2013 / 21:19

  Ik wil graag de 10 km run in Schoorl doen 10 Februari!
  Een 10 km run met een aantal lezers klinkt ook leuk ;)