RUN BABY RUN: 17 dagen tot New York

De afgelopen vier weken waren alles behalve saai. Het is vandaag precies vier weken geleden dat ik in de trein stapte richting Berlijn, waar ik niet alleen rond fietste op zoek naar hotspots, maar waar ik op zondag ook een marathon liep. Anderhalve week later kwam mijn boek uit en de reacties (vooral via Instagram) zijn overweldigend. Gisterochtend deed ik iets waarvan ik van te voren nooit verwacht had dat ik het ooit zou doen, ik ging aan een touw de 101 meter hoge Euromast naar beneden. En nu vergeet ik voor het gemak dat ik afgelopen zondag in Amsterdam was om daar samen met mijn zusje de halve marathon te lopen. Soms vergeet ik even dat ik over precies twee weken in de trein stap richting New York en dat ik daar ‘nog even’ een marathon ‘moet’ lopen.

Of ik er klaar voor ben? Dat is voor mij net zo’n vraag als voor ieder ander. Mijn bloedwaarden zijn in ieder geval super supergoed én ik heb er ontzettend veel zin in. Maar we weten allemaal dat mijn geschiedenis met de New York Marathon niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Van een mental breakdown op 17 kilometer in 2014 tot een voedselvergiftiging de dag van te voren in 2016. Ik liep drie keer de marathon in New York en drie keer liep ik een tijd boven de vier uur, terwijl ik AL mijn andere marathons (zes stuks) wél onder de vier uur liep. Is New York dan gewoon vervloekt?

We zullen het gaan zien op zondag 5 november. Een tijd onder de vier uur is op dit moment mijn enige streven. Aan een PR denk ik niet eens, aan een Boston Qualifier heb ik ook nog geen moment gedacht (eerlijk!), lachend over de finish komen en mijn Garmin om mijn pols die een tijd onder de vier uur aangeeft, dat is mijn doel. Dat zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn, maar met eerder gelopen marathons in New York nog fris in het geheugen, weet ik dat er in New York van alles kan gebeuren.

Voor de komende tweeënhalve week staat er vooral ‘fit blijven’ op het programma. In Berlijn liep ik een ‘lange duurloop’ van ruim 42 kilometer. Een 35’er ben ik dan ook niet van plan om te gaan lopen. Afgelopen weekend liep ik de helft van de afstand tijdens de halve marathon in Amsterdam op een – voor mij – heel rustig tempo. Vandaag wil ik nog een keer een lange afstand gaan lopen, hoeveel dat precies gaat worden dat hangt volledig af van hoe ik me tijdens het lopen voel. Houd vooral Instagram en mijn vlog van morgen in de gaten om te zien hoe dit afloopt.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Britt
  oktober 19, 2017 / 12:10

  Spannend! Wat zijn je plannen verder, blijf je wat langer in NY?

 2. oktober 19, 2017 / 13:06

  Hel veel succes in New York! Stiekem ben ik wel jaloers! Al ben ik nog lang niet klaar voor een hele marathon. Ben je weer te volgen met de New York marathon app?

 3. Ilse
  oktober 19, 2017 / 20:14

  De tijd gaat dan snel zeg! Voor mij nog een maandje tot de zevenheuvelenloop!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2017 / 20:23

   Aaah spannend! Succes met de voorbereidingen !