RUN BABY RUN: 115/150 (about motivation)

Photobucket

Nou als ik nu die 150 niet meer haal, weet ik het ook niet meer. Afgelopen donderdag had ik zoiets van, ik moet die 150 kilometer even veilig gaan stellen, zodat ik weer rustig kan slapen. Ik liep 30 kilometer in de vrieskou, werd onderweg ongesteld en… nou willen jullie nog meer weten? Maar die 30 kilometer liep ik (ware het de laatste paar kilometers op ibuprofen, want au mijn buik deed zo’n pijn!). Ik krijg vaak de vraag, hoe krijg jij het voor elkaar dat je gemotiveerd blijft. Daar heb ik al vaker over geschreven volgens mij, maar omdat motivatie één van de belangrijkste dingen bij het hardlopen is zal ik het er nog eens over hebben.

Ten eerste is het heel erg belangrijk (voor mij) om een doel te hebben. Mijn doel was eerst om een marathon uit te kunnen lopen, nu is mijn doel een buitenlandse marathon uit te lopen. Ik heb me ingeschreven voor de marathon van Parijs. Mijn startbewijs kostte meer dan 100 euro. Reken er maar op dat ik zeker weten fit aan de start wil verschijnen, ik heb toch niet voor niets zoveel geld betaald? En heb ik niet gezegd dat ik de marathon van Parijs ga lopen.

Daarnaast ben ik best wel een klein beetje competitief ingesteld. Het is niet dat ik de marathon van Parijs wil winnen, maar ik wil ook niet verliezen. Als in: verliezen van mezelf, of… minder presteren dan anderen, die ongeveer op mijn niveau hardlopen (de meisjes van Girlslove2run bijvoorbeeld!).

Ook merk ik, dat als ik gelopen heb, ik me vaak een stuk beter voel. Het doet helaas niets voor migraine en als ik écht ziek ben word ik ook niet beter. Maar met een lichte verkoudheid, of een klein beetje hoofdpijn, kan ik prima lopen! Daarna voel ik me vaak ook een stuk beter, frisser. Maar ook als ik eigenlijk nergens last van heb, voel ik me beter na een rondje hardlopen. Ik voel me veel alerter, heb minder zin in een zak chips. Maar, dan moet ik niet meer dan vijftien kilometer lopen. Zodra ik meer dan vijftien kilometer loop, ben ik juist de rest van de dag minder vooruit te branden. Daarom plan ik een duurloop vaak wat later op de dag, omdat er anders van de rest van mijn dag niets meer terecht komt.

Iets anders dat mij motiveert is mijn route. Als ik voor “snelheid” ga, dan kies ik een standaard route, maar de laatste tijd kies ik steeds vaker een nieuwe route. Ik heb het geluk dat ik een kilometer van het strand woon en er binnen een straal van 2 kilometer drie parken liggen. Iedere keer kies ik een nieuwe route en zie ik nieuwe dingen. Overigens loop ik in het donker NOOIT door de duinen of door een bos, dat lijkt me dan weer niet zo’n goed plan.

Van hardlopen val je niet ineens kilo’s af. Afvallen is 80% dieet, 20% beweging. Ga dus niet hardlopen puur en alleen omdat je graag een paar kilo’s kwijt wilt. Maar het helpt wel. Je verbrandt niet alleen calorieën, de meeste hardlopers die ik spreek, hebben na het lopen veel meer trek in gezond eten, in plaats van een zak chips. Natuurlijk zijn er uitzonderingen (zoals die keer dat ik na 30 kilometer in bed stapte met 2(!!!!!!!!) zakken kruidnoten die allebei leeg gegeten werden), maar over het algemeen heb ik na het lopen meer trek in een glas water en een stuk fruit, dan in een zak chips.

Wat is jouw motivatie om te lopen?! Zet het voor jezelf op een rijtje, schrijf het op en de volgende keer als jij de inspiratie om je schoenen te vinden kwijt bent, kijk dan nog eens naar dat lijstje. DAAR DOE JE HET DUS VOOR!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

25 Reacties

 1. december 19, 2012 / 17:05

  Oh god, onderweg ongesteld worden lijkt me echt verschrikkelijk. Mijn motivatie is toch wel het afvallen/gezond bezig zijn. Ik heb namelijk niet een doel dat ik de marathon wil rennen. Die droom heb ik allang opgegeven :’)

 2. december 19, 2012 / 17:08

  Fijn stukje, dit had ik net even nodig :) Ik blijf momenteel een beetje hangen in mijn 5km, en wil graag verder lopen. Mijn doel is dus dat dat lukt én 50 km lopen in december.

 3. december 19, 2012 / 17:16

  Go girl! Ongesteld worden bah.. pijnlijk! Ik vind het wel echt knap dat je dit doet.

 4. december 19, 2012 / 17:22

  Respect girl! Ik zou het echt niet kunnen hoor… Maar vind het wel erg leuk om te lezen altijd!

 5. december 19, 2012 / 17:29

  MA RA THONNNN

 6. december 19, 2012 / 17:32

  Goede tip om mijn motivatiepunten op te schrijven! X

 7. pien
  december 19, 2012 / 17:33

  Respect Annemerel!! Je verhaal motiveert weer!! :) Weet zeker dat je die 150 km gaat halen!

 8. december 19, 2012 / 17:54

  Ik wil echt beginnen met hardlopen maar elke dag stel ik het uit. Morgen wil ik echt beginnen! Jouw verhaal heeft me in ieder geval geinspireerd om echt te beginnen!

 9. december 19, 2012 / 18:05

  Damn! Onderweg ongesteld worden is echt vervelend! Maar die 30km vind ik echt heel goed van je

 10. december 19, 2012 / 18:05

  Mijn motivatie is toch wel het lekkere gevoel na het rennen; dat je spieren zuur aanvoelen van de inspanning, het hese gevoel in je longen nadat je intensief bezig bent geweest. Dat bereik je niet met hangen achter een MacBook of iPhone. Ook maak ik altijd mijn hoofd leeg met het lopen, ik ben een grote(!) piekeraar dus het moet gewoon af en toe.

 11. december 19, 2012 / 19:05

  Ik vind het alsnog knap van je! Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje lui als ik jou zo hoor…. Al kan ik wel knallen op de sportschool en dan vooral kracht training

 12. december 19, 2012 / 19:26

  Ik loop hard om me fitter te voelen. Als ik niet sport dan ben ik lamlendig. En omdat ik nu geen baan heb en dus geen geld voor een sportvereniging o.i.d. loop ik hard. En ik vind het heerlijk, hoewel ik nog niet zo lang vol kan houden. Maar als ik gelopen heb dan voel ik me alsof ik de hele wereld aan kan en wil ik meer, meer, meer. Alleen de volgende ochtend ben ik dat helaas alweer vergeten. Ik heb nu bijna 2 weken niet meer gelopen, omdat ik mijn spullen bij m’n ouders heb laten liggen voor de vakantie. Anders moet ik vrijdag én mijn twee weekendtassen, m’n hardlooptas en mijn hamster in het OV meenemen. Nu is er gelukkig een tas weg .. Dus, als het vrijdag geen sport wordt dan weet ik het ook niet meer.

 13. december 19, 2012 / 19:34

  Jij bent zo’n inspirerend persoon voor mij! En dat terwijl ik niet eens hardloop :)

 14. december 19, 2012 / 20:25

  Wow, wat goed! Echt respect. Helaas kan ik vanwege een blessure niet meer hardlopen, maar ik denk dat je tips ook gelden voor veel andere sporten, dus ik kan hier zeker iets mee.

  xoxo, Femke
  By Button

 15. december 19, 2012 / 21:03

  Wat een motivatie! Ik wil ook weer gaan hardlopen. Het gaf me altijd een goed gevoel en kreeg er energie van! Ik voel me goed en gezond als ik heb hardgelopen! Nu moet ik weer de motivatie vinden! Deed dit eerst drie keer per dag! Welke app gebruik jij hiervoor?

 16. N
  december 19, 2012 / 21:15

  Denk toch vooral dat motivatie iets innerlijks is.. Als je het eigenlijk wil, helpen zulke trucjes wel. Als je echt niet wil, helpt dit ook niet hoor.

 17. december 19, 2012 / 21:53

  Ja ik moet ook zo’n lijstje gaan maken, want voor mij is het punt om mijn schoenen aan te doen het moeilijkst daarna gaat het allemaal wel. En als ik terugkom voel ik mij (meestal) helemaal top.

 18. december 20, 2012 / 01:32

  Heel leuk en goede tips! Weet je wat pas goed is voor je motivatie? Jou blog haha

 19. Sanne
  december 20, 2012 / 07:46

  dit geeft mij pas motivatie!

 20. Lara
  december 20, 2012 / 10:15

  Zoals de meesten hier krijg ik ook echt inspiratie van jouw blogposts.
  Ik heb in september de Dam tot Damloop gelopen, maar ben daarna niet echt doorgegaan met het hardlopen.
  Sinds ik jouw blog volg ben ik het wel weer echt aan het oppakken, en ik voel me altijd super als ik het heb gedaan!

 21. Felicia
  december 20, 2012 / 14:14

  Wat cool! Voordat ik aan vechtsport begon was hardlopen ook echt mijn hoofdsport in de week! Krijg altijd weer ontzettende zin om hardlopen
  weer op te pakken als ik jouw artikels lees. Runners high waar ben je haha
  Herken ook dat van de kruidnoten helaas bij mij vervangen door twee zakken chips, ik ga
  volgende week tijdens een winterstop van 1,5 week 3x per week hardlopen, heb er nu al zin in :)
  ben benieuwd wat krav maga voor mijn hardlopersconditie heeft gedaan!
  Je bent zeker een inspiratie voor doorzettingsvermogen!

 22. december 20, 2012 / 16:59

  Dat van het beter voelen na het hardlopen heb ik ook, ook wanneer ik hoofdpijn heb of verkouden ben. Het is voor mij dan alleen wel heel lastig om te beginnen waardoor ik het veel te weinig doe. En ja, dat laatste heb ik ook, dat ik meer zin in gezond eten heb na het rennen.

 23. december 20, 2012 / 20:40

  Hi there , gentlemen ! Good news for those who are looking for female companions to be with them. You have found the right place . Ypu will see the hottest just on escort bangladesh .

 24. december 21, 2012 / 12:59

  Wauw, respect voor jouw motivatie! Als ik jouw blog lees krijg ik direct de neiging om ook te gaan hardlopen, maar ik ben bang voor blessures aangezien mijn knieën en enkels niet zo sterk zijn. En dus knal ik in de roeiboot of op de ergometer. Wat ook heel leuk is gelukkig!