REVIEW: Nike Pro Bra

 photo IMG_3695.jpg

 photo IMG_3403.jpg
 photo IMG_3165.jpg
 photo IMG_3476.jpg
 photo IMG_3450.jpg

Ik hou van sportbeha’s, in een goede sportbeha kan ik leven. Maar er is één ding waar ik niet zo vrolijk van word: als ik een sportbeha aantrek verdwijnt mijn C-cup volledig en blijft er slechts een vage bolling op mijn borst over. Geen wereldramp, want ik loop immers geen modeshow, ik ben aan het hardlopen. Maar als er een goede oplossing voor dit jongetjes-syndroom is, wil ik dat natuurlijk best proberen. En zo stond ik vorige week in het Waldorf Astoria voor een fitting met Nike.

De nieuwe Nike Pro Bra collectie is tot stand gekomen na twee jaar lang onderzoek en ontwikkeling, het resultaat is volgens Nike “revolutionaire sportbeha’s met de perfecte pasvorm en ondersteuning voor iedere work-out”. Klinkt goed, niet? De meest bijzondere nieuwe beha is de Nike Pro Rival Beha, deze is gemaakt in 25 verschillende maten, zodat er voor iedereen een passende beha is. Het mooie is dat deze beha niet alleen super goede ondersteuning biedt, hij laat me ook mijn voorgevel behouden. Heel fijn. Daarnaast introduceert Nike ook de Nike Pro Fierce Beha, de vernieuwde Nike Pro Classic en de Nike Pro Indy Beha.

Zelf heb ik de Nike Pro Rival Beha en de Nike Pro Fierce Beha mee naar huis genomen na de fitting en beide beha’s heb ik natuurlijk voor jullie getest. Ik heb zelf een C-cup, dus heb sowieso nooit echt problemen met borsten die niet op hun plek willen blijven zitten tijdens een work-out. Tot twee weken voor mijn eerste marathon in 2012, had ik zelfs nog nooit met een sportbeha hardgelopen (jup, true story, zou het nu echt niet meer kunnen!). Ik kan dus niet spreken voor mensen die iets meer gekregen hebben.

Nike Pro Fierce Beha
Deze BH vind ik ten eerste heel erg mooi, het zalmroze met zwarte patroontje maakte me meteen enthousiast. Laat ‘ie nou ook nog eens heel erg lekker zitten! Vorig jaar liep ik de New York Marathon in de voorloper van deze beha en dat vond ik ook al zo’n goede keus. Ik heb met deze beha een 10 kilometer in de regen gelopen en dat ging heel erg goed. De beha is onwijs lekker zacht en ondanks de regen had ik dus geen last van schaafwondjes. Alles bleef prima op zijn plek zitten, maar dat is bij mij dus al snel het geval.

Nike Pro Rival Beha
Deze beha heeft misschien niet zo’n gaaf printje als de Fierce, maar hij is wel mooi (knal)roze en is voor gevormd. Ik heb gemixte verhalen over deze beha gehoord, maar ik nam afgelopen zondag toch gewoon de gok en ging meteen 30 kilometer met de beha lopen. Ook deze keer werd ik verrast door een regenbui, of noem het gerust een hagelbui. Geen enkel probleem met schaafwondjes gehad en alles bleef prima zitten. Daarnaast vond ik het stiekem toch wel heel erg leuk dat ik nog een voorgevel had. Het ziet er toch net iets vrouwelijker uit met voorgevel. Of ik gelijk meer aandacht kreeg? Nou het was zondagochtend dus ik ben niet veel vrachtwagenchauffeurs tegen gekomen, zal de volgende keer eens opletten hahahahaha.

Qua comfort voel ik eigenlijk geen verschil tussen de Fierce en de Rival, als ik nu voor de keuze zou staan welke ik zou moeten kopen in de winkel zou dat dan ook een lastige opgave zijn. Uiteindelijk zou ik denk ik toch voor de Pro Rival kiezen, want hij laat je figuur wel écht een stuk mooier uitkomen. Maar natuurlijk is pasvorm heel erg persoonlijk, je kunt online op Nike.com een test doen welke beha jij het beste kunt gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook naar een Nike verkooppunt (zoals de winkel in Amsterdam, of de Nike Store in de Bijenkorf in Amsterdam) om te passen. 

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

34 Reacties

 1. augustus 30, 2014 / 12:04

  Ik vind die eerste er super uit zien! Fijn kleurtje en fijn printje! :)

 2. Maaike
  augustus 30, 2014 / 12:08

  Wauw die bh’s lijken me wel wat!

 3. augustus 30, 2014 / 12:37

  Heel eerlijk.. ik heb tot nu toe ook altijd gesport zonder sport-BH. Ik heb het gelukkig ook niet extreem nodig, denk ik, maar als ik al die leuke kleurtjes en printjes zo zie.. hmmm.. :)

 4. augustus 30, 2014 / 12:58

  Heerlijk die sportbh’s, ze zien er zo leuk uit!

 5. augustus 30, 2014 / 13:04

  Ze zien er leuk uit! Fijn dat ze goed zitten

 6. Tessa
  augustus 30, 2014 / 13:05

  Oh Annemerel, met al die troep die je eet en alsnog zo’n figuur hebben. Ben behoorlijk jaloers. Ik ben erg benieuwd naar de bh’s. Als ze echt zo goed zijn als ze eruit zien, dan wil ik er ook wel graag een. Maar snel een kijkje nemen bij Nike.

 7. B
  augustus 30, 2014 / 13:10

  Tot welke maat gaan ze? Heb zelf E en het lijkt alsof hoe meer je een sportbh nodig hebt, hoe minder fabrikanten ze je willen verkopen want grote maten zijn nog niet echt gangbaar helaas.

  • augustus 30, 2014 / 15:07

   Shock absorber!! Ik heb F en pas hun sport bhs goed en ze zijn in leuke kleurtjes ook :) ze geven veel steun en voorkomen echt dst je last van je borsten krijgt

   • Aletta
    augustus 30, 2014 / 18:46

    Ben ik het mee eens! Ik heb zelf ook cup F, dus Nike bh’s passen niet echt maar shock absorber is fijn! (:

  • weerbino
   augustus 31, 2014 / 00:51

   Panache sportbeha is top. Ik heb hem in een 60H. Houd alles goed op zijn plek zonder alles plat te duwen. De beugels zijn van buigzaam kunstof en goed gewatteerd. En ook zit er foam over de rugsluiting, handig met sit-ups. Paardrijden, fitness, hardlopen gaat allemaal prima. Je moet hem waarschijnlijk wel op een britse site bestellen maar als je zoekt op panache sportsbra kun je hem zo vinden. Hoop dat ik iemand hier mee kan helpen, weet hoe lastig het is een grote cupmaat en in mijn geval ook nog een kleine omtrek te hebben.

   • september 1, 2014 / 10:24

    Ooh ook maar eens opzoeken! Mijn ondermaat wordt steeds kleiner en ben van G95 nu naar F80 gegaan.. ik zoek nog de speciale shock absorber met een aansluiting voor een polarsensor dan hoef ik niet altijd hartslagband om ^^

 8. Chantal
  augustus 30, 2014 / 13:17

  Mooi kapsel zeg! Is dat zelf gelukt of heb je daar hulp bij nodig?

 9. Elle
  augustus 30, 2014 / 13:26

  Jaloers op jou lichaam! Maar zit jou navel nou zo hoog?

 10. augustus 30, 2014 / 13:33

  Ben heel benieuwd! Heb toevallig een nieuwe sportbh nodig, denk erover om de Pro Rival te kopen. Wat voor slechte reviews zijn er dan?

 11. augustus 30, 2014 / 13:34

  Mooie sportbeha! Het is toch ook altijd tof als sportkleding er ook een beetje leuk uitziet eh :-) Je ziet er trouwens echt goed uit, zo fit!

 12. augustus 30, 2014 / 13:37

  Die vlecht in je haar is leuk :)

 13. Suuz
  augustus 30, 2014 / 13:41

  WAUW JE HAAR!!! Prachtige vlecht! en die BH’s klinken fantastisch :-) !

  Nice body!!! you go annemerel!

 14. augustus 30, 2014 / 13:50

  Gaaf zo een fitting in Waldorf! Aangezien ik ben begonnen met mini rondjes rennen mag ik al best zo een Nike sportbh aanschaffen.
  Leuke post!

 15. augustus 30, 2014 / 13:56

  Wauw, die zalmroze met panterprint is leuk zeg! Ik heb eigenlijk ook nieuwe nodig, want die ik heb/had zijn te klein… Maar ik heb ook niet heel veel borst, dus ik kan prima zonder, hoewel het mét sport-BH fijner is.

 16. augustus 30, 2014 / 14:03

  Die zalmroze met zwart is super mooi! Ik draag vooral de sportbeha’s van H&M, maar ik wil ook heel graag eentje van Nike proberen.

 17. augustus 30, 2014 / 15:47

  Mmm, daar ga ik eens naar kijken!

 18. augustus 30, 2014 / 16:07

  Wow, die zalmroze is inderdaad heel erg mooi, en past je ook erg goed. Ik loop vaak tegen hetzelfde probleem aan, niet alleen ziet zo’n platgedrukte voorgevel er niet echt aantrekkelijk uit, het doet me vaak ook nog eens zeer! Wellicht binnenkort toch maar eens een kijkje nemen bij Nike dus!

 19. augustus 30, 2014 / 16:21

  25 verschillende maten, wat fijn! Die zalmroze is idd erg leuk! Je haar zit trouwens heel mooi!

 20. augustus 30, 2014 / 17:29

  Vind ze allebei mooi, ben erg benieuwd hoeveel het scheelt met n hm sportbeha. Maar zeker de moeite waard om te testen.

 21. augustus 30, 2014 / 19:51

  Kan niet wachten tot ik zulke leuke sportbh’s pas!

 22. augustus 30, 2014 / 20:14

  Ze zien er echt super leuk uit en ze lijken me erg fijn zitten ^^

 23. augustus 30, 2014 / 20:31

  Vind het design erg tof! Ik zou echt niet zonder sportbeha kunnen!

 24. augustus 30, 2014 / 22:18

  De Nike Pro Rival Beha ziet er zo mooi uit, super vrouwelijk! Ik ga binnenkort eens een bezoekje brengen aan een Nike Store! Dit is wel iets wat ik wil passen voordat ik het online bestel! ;)

 25. augustus 31, 2014 / 09:53

  Leuk artikel :) Ik ben zelf niet zo’n loopster. Ik wist niet dat je schaafwonden kunt krijgen als het regent. Echt gek!

 26. augustus 31, 2014 / 10:04

  Ze lijken me fijn! Mooie foto’s ook!

 27. Hedwig
  augustus 31, 2014 / 11:40

  Jammer dat je geen foto van de Nike Pro Rival Beha hebt bijgevoegd. ;-) Ik vind het printje van die andere echt super! Doen ze bij de Nike shop in Amsterdam ook die meting die jij kreeg of moet je het zelf een beetje passen?

 28. augustus 31, 2014 / 17:36

  Wat een leuke printjes! Zelf heb ik nog een voorloper op deze modellen (weet niet precies welke eerlijk gezegd) en die vind ik erg prettig zitten voor de iets minder intense sporten. Als er iets meer ondersteuning verwacht wordt (denk aan bijv paardrijden) dan stap ik toch over op een andere bh

 29. september 1, 2014 / 18:06

  Wat een leuke sport bh’s zijn het. Ik sport ook pas sinds een 1/2 jaar met sport bh. Deze ga ik zeker onthouden.