TECH: De 4 grootste game changers van de iPhone X

 photo IMG_0021.jpg

12 september 19.00u, mijn moeder en ik zitten er klaar voor, het jaarlijkse Apple event. Ga ik, of ga ik niet over een paar maanden een veel te groot bedrag aan een telefoon spenderen? Het is pas een jaar geleden dat ik mijn iPhone 7 Plus kocht, de telefoon is nog in perfecte staat. Toch ben ik benieuwd, waar komen ze nu weer mee op de proppen. De iPhone 8 (Plus) lijkt niet heel vernieuwend, maar de iPhone X (zegge: iPhone Ten) lijkt een compleet nieuw apparaat. Of het genoeg is om het exorbitante bedrag te vergoelijken weet ik dan nog niet.

Maar vrijdag 27 oktober, de dag dat je pre-orders voor de iPhone X kunt plaatsen, staat in mijn geheugen gegrift. Om 9.00u zit ik er klaar voor, zes minuten later heb ik besteld. High van de adrenaline bedenk ik me, wat heb ik in vredesnaam gedaan? Maar ik kan het goedpraten. Als zelfstandig ondernemer kan ik de BTW terugvragen. Mijn telefoon gebruik ik voor het grootste gedeelte zakelijk. Naast kosten voor hardwear (laptop, telefoon, camera.. ok en auto) heb ik vrijwel geen kosten. Mijn iPhone 7 Plus kan ik altijd nog verkopen. Mijn telefoon is mijn werk. Goed, genoeg verontschuldigingen.

Inmiddels gaan mijn iPhone X en ik drie weken samen door het leven. Tijd om te praten over de voor mij vier grootste ‘game changers’.

Homebutton

De homebutton? Die was ik binnen 24 uur vergeten. Iedere keer als ik een andere iPhone in mijn handen heb probeer ik omhoog te slippen om de telefoon te openen of om een scherm te sluiten. Om vervolgens weer met mijn neus op de feiten gedrukt te worden: die homebutton was best wel overbodig en deze manier van swipen werkt best wel intuïtief. Wat heel erg geholpen heeft was de jongen in de Apple winkel in SoHo die me van te voren al even een lesje swipen met de iPhone X gegeven had. Denk dat het lastiger is om zelf uit te vinden (zeker als je net als ik geen fan bent van gebruiksaanwijzigingen.

Face ID

Als je met je hoofd in een kussen gezakt ligt gaat je iPhone je gezicht niet herkennen. Dat maakt telefoongebruik in bed een stuk minder aantrekkelijk (want je moet dus steeds je code intypen omdat je iPhone je gezicht niet herkent). Moet toegeven dat het mijn telefoongebruik in bed nog niet heeft doen afnemen. Helaas. Met hardlopen is het super handig, ik kreeg mijn iPhone namelijk nooit geopend met mijn bezwete vinger, mijn gezicht herkent hij meteen en daarvoor hoef ik mijn iPhone niet op te tillen en voor mijn gezicht te houden. Onder mijn gezicht is ook prima.

Formaat

De iPhone 7 Plus was best wel een bakbeest. Iedereen die grapjes maakte over bellen met een iPad lachte ik uit, want weet je hoe fijn het was dat ik gewoon Netflix video’s kon kijken op een mooi ‘groot’ scherm. En mijn Instagramfoto’s vond ik op mijn Plus ook een stuk mooier dan op het kleinere model. Maar toegegeven, mijn duim kwam niet altijd helemaal tot boven in de rechterhoek en dan heb ik nog grote handen. Kan me voorstellen dat wanneer je kleinere handen hebt dit totaal niet handig is. Ook met hardlopen vond ik het niet fijn, hij was zo groot en onhandig met lopen. Daarom liep ik een jaar lang met twee telefoons en een duosim. Tijdens het hardlopen gebruikte ik mijn iPhone 6 en anders gebruikte ik mijn iPhone 7 Plus. Hoewel de specificaties het doen lijken dat de iPhone X een groter scherm heeft dan de Plus, is dit uiteindelijk niet zo (niet alle ruimte op het scherm kan goed benut worden), maar het scherm is wel een stuk groter dan dat van de niet Plus variant van de iPhone. En de iPhone X ligt mega lekker in de hand. Sinds ik de X heb gebruik ik mijn iPhone 7 Plus niet meer en ik heb mijn iPhone 6 aan mijn vader gegeven.

Camera

Voor mij is de camera van de iPhone een van de belangrijkste features. Ik heb bijna altijd mijn Canon G7X Mark II bij me, maar er zijn ook momenten, zoals tijdens het hardlopen, dat ik niet mijn camera bij me heb. Als blogger en (daily) vlogger kun je bijna niet zonder goede camera. En de kwaliteit van de iPhone X camera is goed. Heel goed. Vooral de front facing camera maakt het verschil ten op zichten van andere iPhones. Die camera moet ook heel erg goed zijn, hij moet namelijk je gezicht in het donker herkennen (dit is dezelfde camera die voor Face ID gebruikt wordt). Net als op de achterkant van de iPhone 7 en 8 Plus zit er een portretmodus op waarmee je een bokeh effect creëert. Daarnaast lijkt de camera ook een stuk stabieler tijdens het hardlopen.

Valt er dan helemaal niets te klagen? Nou ja het is misschien wel irritant om de code van je iPhone in te moeten voeren als je in bed ligt, maar goed, ik zie daar ook niet echt een andere oplossing voor als de iPhone je gezicht niet kan zien kan ik het hem niet echt kwalijk nemen dat hij je gezicht niet herkent. Verder is de prijs ook wel echt een ding. De 64GB kost je 1159 euro. Ik betaalde honderd euro minder omdat ik hem aanschafte in combinatie met een 1-jarig T-Mobile abonnement, ik betaalde het bedrag wel gewoon in een keer (dus geen BKR-registratie). Maar dat is nog steeds ruim duizend euro voor een telefoon. Maar zoals ik eerder al aangaf, mijn telefoon is mijn rechterhand dus ik kon dat bedrag voor mezelf goedpraten. Of jij dat ook kan, dat kan ik niet voor jou beslissen.

Oh ja, laatste klacht. De iPhone X is mega lastig vast te leggen op een foto, doordat hij zo spiegelt. Vandaar dat ik dus geen mooie foto’s heb. Mijn excuses.

Welke telefoon gebruik jij? Ben je Team Apple of Team Android? Zou jij ooit meer dan 1000 euro uitgeven voor een telefoon?

Liefs,
Annemerel

 

 

 

Delen:

16 Reacties

 1. Mariëlle
  november 30, 2017 / 12:07

  Al jaren team Apple. Het werkt fantastisch en ziet er mooi uit. Ik ben nog heel blij met mijn iPhone 7, dus voorlopig geen nieuwe (helaas) :-)

 2. november 30, 2017 / 12:37

  Ik heb ‘m besteld! Nog een weekje wachten. Ik ben zoooo benieuwd!

 3. Greetje
  november 30, 2017 / 12:40

  Hoi Annemerel,

  Ik ben ook absoluut Team Apple.
  En heb sinds juni dit jaar de IPhone 7 Plus.
  Ik heb het toestel los gekocht en m’n abonnement omgezet naar een Prepaid abonnementje.
  Het bedrag in 1x neertellen voor deze IPhone was even slikken, maar per maand scheelt het enorm!
  Geen spijt van. Maar ik wil niet meer mee gaan met de IPhone hype vind het prima zo dus dit is mijn laatste IPhone aankoop zeg maar. Ben er super blij en tevreden mee.
  Net zo blij als met jouw hardlooptips! ik ben ah trainen voor de halve marathon in Barcelona en dat doe ik met jouw hardloopschema uit jouw 1e boek :)

 4. november 30, 2017 / 16:14

  Team Apple, maar toch met flinke twijfels nog over de X. Vind hem wel heeeel vet, maar weet niet of ik over ga stappen. Het bedrag blijft toch een dingetje.. Maar als ik dit dan weer zo lees..!

 5. Yvonne
  november 30, 2017 / 17:01

  Team apple sowieso!

  Heb van de week de iphone 8 plus besteld maar moet helaas nog zo’n 2 weekjes wachten, ben wel ontzettend benieuwd hoe die is, heb nu de iphone 6s dus ga in ieder geval een grote stap vooruit ? vind de iphone x ook supermooi maar 300 euro extra wel een beetje zonde voor die paar dingetjes dat die extra kan (kan ik die 300 euro mooi weer gebruiken voor een marathonreis volgend jaar)

 6. Rosalie
  november 30, 2017 / 17:02

  Team Android hier! Ik heb voor werk een iPhone SE en ik vind het echt niks. Kan zijn dat ik hem te weinig gebruik, maar ik vind bepaalde dingen echt totaal niet intuïtief. Zo heb ik twee weken zonder ringtone rond gelopen omdat ik niet wist dat je op twee manieren het geluid van je telefoon uit kon zetten ? ach was toch maar werk haha. Maar goed, ik vind Android dus fijner. Ik heb een Samsung S7 in het rose ?

 7. november 30, 2017 / 17:10

  Dan moet ik me als team Android toch ook even melden, anders lijkt het alsof je alleen maar Apple volgers hebt. Ik ben erg blij met mijn Sony Xperia Z1 compact, die ik nu sinds 1 oktober heb, hiervoor had ik ook een Sony na jaren HTC. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij het kijken naar een nieuwe telefoon niet naar de iPhones kijk, vooral omdat ik dus al jaren Android heb. Daarnaast vind ik het wel makkelijk dat ik alles in mijn Google account heb

 8. Bianca
  november 30, 2017 / 17:28

  Team android hier. En nee ik geef heel graag geld uit en ook al zou ik best 1100 euro voor een telefoon kunnen betalen ik zou het niet doen.
  Maar goed ik geef misschien geld uit aan dingen waar een ander niets aan uitgeeft.

 9. Ilse
  november 30, 2017 / 18:58

  Team Apple sowieso maar ik vind dat toch iets teveel geld voor een iPhone en dat kan ik helaas ook niet betalen.

 10. Emma
  november 30, 2017 / 20:14

  Echt team Apple! Alleen na jaren van elk jaar een nieuw toestel, kon ik dit jaar het niet voor mezelf verantwoorden om zoveel geld uit te geven.

  Ook omdat ik (als al afgestudeerde nu fulltime werkende met koophuis) binnenkort met een nieuwe opleiding begin, waarmee ik een andere carrière mee nastreef. En daardoor wat voorzichtiger met geld wil omgaan.

  Mijn vriend heeft ook een eigen bedrijf en hij heeft ook de X al in bezit. Voor zijn werk is het ook handig om de laatste ontwikkelingen bij te houden.

 11. Lianda
  november 30, 2017 / 22:13

  Mijn vriend heeft de iphone X (wauw! zo mooi!) ook en daardoor heb ik nu zijn iphone 7 plus overgenomen! (Yay, love it!) Ik had hiervoor de 6s. ;D Dus ik ben een gelukkig mens. haha. Inderdaad een groot verschil qua scherm, ik vind het fantastisch. (heb ook een apple watch en een macbook (en ipod shuffle) werkt allemaal zo lekker samen!)

 12. Filip Van Hecke
  december 1, 2017 / 08:02

  Ooit was ook ik de bezitter van een Apple. Later Samsung geprobeerd (echt vervelend met al die Samsung apps die niemand gebruikt en je niet kan verwijderen) maar sinds kort een grote fan van de OnePlus toestellen.
  Werkt mega super, zuivere Android zonder overbodige rommel erbij én een prima prijs!
  Zonder afbreuk te doen aan Apple kan ik iedereen OnePlus aanraden!

 13. Marjan
  december 1, 2017 / 11:04

  Team Apple! Maar ik doe het net als jouw vader, ik wacht op de 2e handsjes :)

 14. december 1, 2017 / 13:13

  Ik heb mijn 6S nu bijna anderhalf jaar, denk dat mijn volgende stiekem wel de X wordt. Vind het vooral heel fijn dat er ook weer écht vernieuwing is doorgevoerd, want toen ik van een 5 naar een 6S overging viel dat eigenlijk allemaal wel mee terwijl ik het gevoel van een compleet nieuwe telefoon hebben juist zo leuk vind haha.

 15. december 2, 2017 / 14:43

  Ik twijfel echt als een malle. Vind de X echt belachelijk duur. Máár, ik wil die goede camera (met portret functie) heel graag, en vind een Plus (waar die ook op zit) eigenlijk weer te groot, en die is ook vrij duur dus wat is dan die paar 100 euro extra? Ik moet nog even goed overwegen of ik het het bedrag ook waard vind, maar ik neig naar ja… O MIJN GOD APPLE I CAN’T TAKE IT.

 16. december 3, 2017 / 18:11

  Ik ben echt een apple meisje; maar deze gaat me echt te ver. Ik vind hem echt VEEL te duur.
  Maar wel super tof dat jij hem hebt! <3