RECEPT: Poké Bowl met mango, avocado en zalm

Als je de afgelopen tijd mijn diary’s, vlogs en Instagram gevolgd hebt weet je dat poké bowls voor mij het nieuwe sushi zijn. Niet in de laatste plaats omdat een stuk goedkoper is dan sushi én omdat het super makkelijk zelf te maken is. En als ik zeg makkelijk, dan bedoel ik ook echt… heel erg makkelijk.

Volgens mij zijn er weinig regels voor poké bowls, als die er wel zijn, mijn excuses, ik doe eerlijk gezegd maar wat. Ik kijk wat ik in huis heb, wat eventueel in aanmerking kan komen voor een poké bowl en wat enigszins goed bij elkaar past. Zoals dit recept met zalm, avocado, mango en edamame.

Benodigdheden:
125 gram sushirijst
200ml koud water
Handje edamame
Kwart mango in blokjes
75 gram zalm
1/2 avocado
3 eetlepels sushi azijn
sojasaus

 1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Staat er niks op de verpakking? Ik kookte 125 gram sushirijst in 200ml koud water, toen het kookte deed ik de deksel op de pan en liet ik het tien minuten op laag vuur doorkoken, daarna liet ik het nog vijftien minuten van het vuur rusten (de deksel tussendoor niet van de pan halen).
 2. Ondertussen snijd je de mango en avocado in blokjes.
 3. Snijd de zalm in een grove tartaar en doe dit in een apart bakje met een eetlepel sojasaus en een theelepel sushi azijn. Eventueel kun je hier ook wat wasabi aan toevoegen en/of gember.
 4. Als de sushirijst klaar is roer je hier 3 eetlepels sushiazijn doorheen en doe je dit in een kommetje.
 5. Verdeel de edamame, mango, avocado en zalm over de rijst en maak af met wat sojasaus.
 6. Bon appetit!

Liefs,
Annemerel

P.S. Het woord poké is echt ontzettend irritant om in WordPress te typen, mijn MacBook maakt er steeds ‘oké’ van. Dat moest ik even kwijt. Irriteer me hier al weken aan (net zo lang als dat ik poké bowls eet).

Delen:

8 Reacties

 1. Britt
  juni 20, 2017 / 14:05

  Jum, snel proberen!

 2. juni 20, 2017 / 15:12

  Ziet er erg lekker uit, is dit voldoende als avondeten of eet je het meer als lunchgerecht?

 3. juni 20, 2017 / 16:57

  Ik vind poké bowls ook echt geweldig, het is zo makkelijk en o zo lekker! Als ik op Den Haag Centraal ben ga ik er heel vaak eentje halen, het is zo’n heerlijk vullende en gezonde lunch. Zelf maken vind ik het ook geweldig! Mijn sushi valt altijd uit elkaar, dus dan maar zo. Malou x

 4. Spooks
  juni 20, 2017 / 17:38

  Ziet er goed uit!

  Twee kleine mactips:
  1) Als je de woordenlijst van de autocorrectie wilt aanvullen op je macbook dan doe je een rechtermuisklik op het gecorrigeerde woord en klik je op ‘spelling en grammatica’, Klik vervolgens op ‘Toon spelling en grammatica’. Je kan vanuit dit venster woorden toevoegen. Sommige woorden worden enkel rood onderstreept, je kan in dat geval gewoon rechtermuisklik doen en bovenaan de optie ‘Voeg spelling toe’ aanvinken.
  2) Als je de autocorrectie helemaal wilt uitzetten ga dan naar ‘Systeemvoorkeuren’, dan naar ‘Toetsenbord’, tabblad ‘Tekst’. Hier kan je ‘Corrigeer spelling en grammatica’ uitvinken..

  • Annemerel
   Auteur
   juni 20, 2017 / 19:23

   Thanks!!!!!!! voor punt 1. Helemaal uitzetten gaat voor mij niet werken, ben inmiddels gewend om lekker fouten te kunnen maken zonder dat ik meteen wordt afgestraft ;-)

 5. Marije
  juni 20, 2017 / 19:00

  OMG, dit ziet er zó lekker uit!! Vast stomme vraag, maar wat voor zalm gebruik je? Gerookte zalm, een stuk rauwe zalm? En edamame, eet je die zo, of eerst koken, niet toch?(yup; ik maakte nooit eerder poke bowls…. Edamame at ik eerder, maar weet niet hoe je die klaarmaakt?)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 20, 2017 / 19:22

   Rauwe zalm! En die snij ik dan in kleine blokjes. Ik koop de edamame kant-en-klaar in de supermarkt.

 6. Ilse
  juni 22, 2017 / 13:20

  Hmm lekker zeg! Ik hou ook echt van poke bowls!