RECEPT: Creamy Mushroom Soup

 photo IMG_0065.jpg

Weten jullie nog dat ik afgelopen zomer zo klaagde dat het zo warm in huis was, op een gegeven moment was het 29 graden. Nou jullie raden het misschien nu al, maar afgelopen week was het 16,5 graad bij mij thuis, terwijl de verwarming op vijf stond (en het ook gewoon deed!). Het nadeel van wonen in een oud (1895 is het bouwjaar) slecht geïsoleerd huis. Het enige waar ik afgelopen week trek in had? Soep!

En dus maakte ik afgelopen maandag twee pannen soep. Een hele grote pan met pompoensoep naar een oud recept van mezelf en een paddenstoelensoep waarvoor ik inspiratie uit verschillende recepten haalde. Beide soepjes waren goed gelukt en met een broodje erbij een perfecte lunch voor koude dagen zoals deze week. Oh en ook niet geheel onbelangrijk, ze zijn heel makkelijk en vooral snel te maken. Het pompoensoep recept staat natuurlijk al op mijn blog, maar het recept voor de paddenstoelensoep deel ik graag met jullie.

Ingrediënten (voor 4 kommen soep)
300 gram paddenstoelen (ik koos voor een mix van shii-take, bospaddestoelen en oesterzwam)
500 milliliter bouillon
200 milliliter kookroom
5 stengels bosui in fijne ringen gesneden
2 eetlepels bloem
Tijm
30 gram roomboter / twee eetlepels olijfolie (om de paddenstoelen in te bakken)
Peper
Zout

 1. Snijd de paddestoelen grof.
 2. Maak de bouillon.
 3. Smelt in een soeppan de roomboter of verwarm de olijfolie.
 4. Als de boter of olie warm is gooi je de paddenstoelen, de bosui en de tijm erbij, schep ongeveer 5 minuutjes goed om.
 5. Doe de bloem in de pan en roer goed door de paddenstoelen zodat de paddenstoelen bedekt worden met een laagje bloem.
 6. Gooi de bouillon in de pan en roer goed door, breng aan de kook.
 7. Doe de kookroom erbij en breng op smaak met peper en zout.
 8. Enjoy!

Wat is jouw favoriete soep? Heb je een recept? Ben benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. november 17, 2016 / 12:19

  Ah, ik ben niet zo van de paddestoelen én lactose-intolerant, dus gaat ‘m niet worden voor mij deze! Vind t altijd wel heel leuk als je recepten deelt :)

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2016 / 15:51

   Aiiiii dan is dit inderdaad niet helemaal jouw soepje! Komen snel weer nieuwe recepten aan, hoop ik.

 2. november 17, 2016 / 13:01

  Wat leuk een paddenstoelen soep! Ik ben geen fan van paddensteolen, maar wel van soep en eet in soepvorm dingen die ik niet zo zou eten. Ik ga het uitproberen!

 3. november 17, 2016 / 13:32

  Klinkt lekker. Ik ga dit snel eens maken! X

 4. Julia
  november 17, 2016 / 13:44

  Haha wat toevallig, ik heb net vanmiddag geluncht met champignonsoep (gewoon uit de supermarkt) en toen vroeg ik me nog af hoe je dat eigenlijk zelf moet maken. Grappig dat er nu een receptje hier staat, ik ga hem eens proberen!

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2016 / 15:49

   Hahaha meant to be!

 5. november 17, 2016 / 13:51

  Ik ben echt in een enorme soepbui, dus ik ga dit zeker proberen binnenkort. En toevallig ben ik nu broccolisoep aan het maken :)

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2016 / 15:49

   mmmm lekker en gezond!

 6. november 17, 2016 / 14:21

  Klinkt als een goede lunch! Lekker met deze koude dagen ja :)

 7. november 17, 2016 / 14:23

  Oeh dat lijkt me super lekker! Ik maak zelf vaker courgette en pompoensoep, maar ga me nu ook aan deze wagen :) Fijn receptje!

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2016 / 15:48

   Oh ja courgette soep kan ik ook snel weer eens maken!

 8. Tamara
  november 17, 2016 / 14:44

  Ziet er lekker uit! Ik maak soms de paddenstoelensoep van Jamie Oliver, hij bindt de soep met rijst (I know klinkt raar, maar is heel lekker!) zodat je minder room nodig hebt. Recept staat in zijn 15 minuten kookboek. Mijn favoriet is tomaten/gegrilde paprika soep, ook van Jamie Oliver. Stond ooit eens in de Allerhande en heb ik inmiddels zo vaak gemaakt dat ik mijn versie er van heb: 2 uien en 2/3 tenen knoflook grof snijden, aanbakken in olijfolie. 1 gegrilde paprika in stukken en halve winterwortel in stukken meebakken. Afblussen met scheut balsamico azijn. Als dat verdampt is, 2 blikken tomatenblokjes toevoegen, 500 ml kokend water en 1 bouillonblokje (rundvlees). Aan de kook brengen, italiaanse kruiden toevoegen en 45 min laten pruttelen. Dan pureren met de staafmixer. Ev. zout en peper toevoegen of wat honing als het te zuur is. Ik voeg vaak zelf wat gehaktballetjes toe en vermicelli maar dat hoeft niet. Ook laat ik wel eens wat rode linzen meekoken, extra vulling…

  Zeker een aanrader!

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2016 / 15:48

   Ohhh dat klinkt heel spannend! Ga er eens naar kijken… je recept klinkt ook heerlijk!

 9. Larissa
  november 17, 2016 / 16:37

  16,5, bij mij was het 11,5 brrrr. Ik ga maar gauw die soep maken, haha!

  • Annemerel
   Auteur
   november 17, 2016 / 18:45

   OH WAUW!

 10. november 17, 2016 / 18:14

  Oeh dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik ben echt dol op champignons!

 11. Ilse
  november 17, 2016 / 20:35

  Lekker zeg en toepasselijk met dit weer! Opslaan en binnenkort maken.

 12. Eline
  november 18, 2016 / 15:11

  Yummy! Net een 6K run gedaan in mn nieuwe Nike outfit, toen door naar de supermarkt en geniet nu van deze soep! Perfect for this type of weather! Heb er nog een scheutje balsamico azijn door gedaan, wordt ie nog lekkerder van. Bedankt voor het delen vh recept!

 13. Kim
  november 20, 2016 / 21:25

  Ziet er super lekker uit! Zelf hebk nog nooit champignongsoep gemaakt, maar volgend weekend zal ik het eens klaarmaken voor m’n mama die terugkomt uit 2 weken 30graden!:p