RECEPT: Chocoladetaart van mama

Afgelopen week bereikte mijn vader de prachtige leeftijd van 62 en dat moest natuurlijk gevierd worden. We deden dat niet alleen met een heerlijke pizza bij zijn favoriete pizzeria, maar ook met een heerlijke chocoladetaart van mijn moeder. Natuurlijk ontfutselde ik haar het recept weer, om met jullie te kunnen delen.

Benodigdheden
150ml slagroom
150 gram tarwe bloem
125 gr fijne suiker
125 gr roomboter
plus een klontje extra boter
250 gram extra pure chocolade
2 flinke eetlepels cacaopoeder
100 ml water
50 ml volle melk
2 eieren
snuf zout
zakje vanille suiker
springvorm (klein) bekleed met bakpapier

1. Neem een steelpan en doe daar de boter, water, melk, suiker, 100 gram chocolade in stukjes gebroken, cacaopoeder, zout en vanillesuiker in. Laat het op een niet te heet vuur langzaam smelten en roer ondertussen goed doorelkaar. Als het een mooie smeuige massa is haal je de pan van het vuur en laat het helemaal afkoelen in een beslagkom.

2. Meng als het is afgekoeld de bloem en de eieren erdoor. Giet het mengsel in de bakvorm en bak in een voorverwarmde oven op max. 180 graden de cake in 45 minuten gaar.

3. Haal hem na het bakken niet direct uit de vorm, maar laat hem een beetje afkoelen voordat je hem eruit haalt en op een groot bord legt om helemaal af te koelen.

4. Maak de ganache: breek de chocolade in kleine stukjes, doe de niet geklopte slagroom in een steelpannetje en breng het licht aan de kook. Haal van het vuur en giet de warme room over de chocolade in een kom voeg er nog een klontje boter aan toe en roer tot het allemaal gesmolten is.
Giet het chocolade mengsel over de taart. ik heb dit in meerdere lagen gedaan en tussendoor in de koelkast laten hard worden. Het is het lekkerst als het een dikke laag ganache wordt.

Veel bakplezier!

Liefs,
Annemerel

Delen: