RECEPT: Avocadosoep met rivierkreeftjes

Het pinksterweekend spendeerde ik bij mijn beste vriendinnetje Laura en haar vriend Robin in Heemstede. Robin had zijn best gedaan op het vlees van de barbecue (pulled beef), maar Laura had een heerlijke soep als voorafje gemaakt. Hoofdbestanddeel? Avocado! Jullie weten dat ik nooit nee zeg tegen avocado.

Waar het recept precies vandaan komt weet ik niet, Laura kreeg het van haar buurvrouw, maar waar die het vandaan heeft geplukt, al sla je me dood. Mocht je nu denken; hé dit is mijn recept! Mijn excuses, ik heb het niet opzettelijk gejat, ik vond het gewoon ontzettend lekker en wil het graag met mijn lezers delen.

Het leuke van soep vind ik dat het zo ontzettend makkelijk te maken is. Het is het kind (of in dit geval: Annemerel) kan de was doen. Je gooit wat ingrediënten in de blender, verwarmd het een beetje ét voilà. En op een warme zomerdag is dat verwarmen niet eens essentieel. Je kunt het ook – net als met gazpacho – gekoeld eten. Lekker stuk stokbrood erbij, et voilà.

Benodigdheden (voor vier personen)
3 eetlepels olijfolie
4 sjalotten, gesnipperd
2 rijpe avocado’s, gehalveerd
700ml kippenbouillon
Handje peterselie
200 gram rivierkreeftjes
Peper & zout naar smaak

 1. Verhit de olie in de pan en fruit hier de gesnipperde sjalotjes in.
 2. Doe de gefruiten sjalotten met de avocado’s, kippenbouillon, peterselie en wat peper en zout in de blender en mix tot een romig geheel.
 3. Verwarm de soep in ongeveer zes minuten op een lage stand. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
 4. Serveer de soep in kommen en verdeel de rivierkreeftjes over de kommen.

Makkelijk, lekker en volgens mij hartstikke gezond (zolang je geen kippenbouillonblokjes met E621 gebruikt). Eetsmakelijk!

Ben jij net als ik ook zo’n groot fan van makkelijke soeprecepten? Wat is jouw favoriete soepje?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. juni 8, 2017 / 12:13

  Oeh dit lijkt me lekker! Ik ben zelf erg fan van zoete aardappelsoep. Ook super easy om te maken en lekker vullend!

 2. juni 8, 2017 / 13:19

  Yummyyy, lijkt me heel erg lekker!

 3. juni 8, 2017 / 13:42

  Dat klinkt als een lekker soepje! Een kritische noot; wat is er mis met E621? Aangezien een E-nummer een door de Europese unie goedgekeurde stof is. Daarnaast zijn er geen consistente klinische studies die de zogenaamde bijwerkingen van E621 ondersteunen (voor een review zie bv. Jinap, S., & Hajeb, P. (2010). Glutamate. Its applications in food and contribution to health. Appetite, 55(1), 1-10.)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 8, 2017 / 14:21

   Hi Anouk, ik heb het idee dat wanneer ik veel dingen met E621 binnen krijg, ik hier hoofdpijn van mijn krijg en heb hier meer mensen over gehoord. Ik verban het niet uit mijn leven, maar probeer het niet te vaak te eten, want iedere keer als ik het gegeten heb voel ik me minder fijn. Daarnaast heb ik ook ooit een kaartje met alle E-nummers gehad en die hadden allemaal een kleurtje. E621 was rood.

   • juni 8, 2017 / 14:27

    Logisch dat je het dan minder vaak wil eten, en natuurlijk kan het bij jou helaas wel een effect hebben. Wat ik wel zou doen, is misschien deze nuancering ook in de blog zelf zetten. Nu lijkt het alsof E621 in het algemeen slecht is, terwijl dat niet voor iedereen zo hoeft te zijn.

 4. juni 8, 2017 / 15:11

  Haha ik vind de oorsprong van soeprecepten toch altijd een beetje twijfelachtig want in principe hoef je alleen maar op het idee te komen om een bepaalde groente te pureren en bouillon/room toe te voegen. Neemt niet weg dat ik er zelf nog nooit aan had gedacht om avocado’s tot soep te maken. Ben best benieuwd, volgens mij is het heel lekker!

 5. juni 8, 2017 / 20:10

  Mijn favoriet is snoeptomaatjes met rode ui en paprika in de oven bakken en dan in de blender. Volgens mij recept van Nigella Lawson, maar Jamie Oliver heeft een vergelijkbare Mexicaanse variant met guacamole erbij.

 6. Ilse
  juni 10, 2017 / 22:37

  Nog nooit advocado in een soep geprobeerd maar klinkt lekker!